X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, FP z misiami karuzele odradzam z calego serca, kreci sie to irytujaco wolno, prawie sie nie kreci w sumie... Kolory misiow sa blade, projektor wyswietla na suficie plamy a nie wzory, jedynie melodie ladne. Nie znam sie na karuzelach, ale wazne zeby byla kolorowa, miala ladny dzwiek i sie poruszala, wtedy dziecko sie zainteresuje :P Ja nowej nie kupuje bo mam po malym tyle zabawek ze sie obejdzie, ale podobaja mi sie karuzele tiny love http://image.ceneo.pl/data/products/13663637/i-fischer-price-karuzela-rainforest-k3799.jpg oraz rainforest z fp bo ma zywe kolorki http://www.komprad.vizz.pl/sklep/zdjecia/FP-karuzela2.jpg :)

kittykate, Pollyanna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki furia za opinie!!! I linki!!! :)

Furia lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa kiedy tyle nadrukowałyście?? :)
    Powiem tylko, że po całym dniu na nogach (3 dzień z rzędu od 6 rano na placu budowy), o frytkach i muffinach z macdonalda, tak mnie napierdziela spojenie łonowe, że hej!.. tak Matko Naturo, zrozumiałam! Mam siąść na dupie. Ech. Gotuję teraz potrawkę mięsno-warzywną, żeby jutro żywić się tym, a nie samymi węglowodanami.

Idę Was czytać :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do hemoglobiny to u mnie 10,6 mimo lykania zelaza. Lekarz mowi ze nie wzrosnie, ale wazne zeby nie spadala :)

kittykate lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam a ja się zastanawiam nad tą karuzelą
    http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-rosnij-z-muzyka-0-24m-pozytywka-i4762173098.html

iv093e5eshsjbk7b.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olyanna dobrze ze nie tylko ja jestem wybrykiem :)

Ja zaczynałam z 13,5 potem spadała delikatnie do 11,9 i po dwóch ostatnich badaniach wzrosła do 13,7. Nic nie biorę. W sumie nic mi lekarz nie powiedział wiec chyba nic się nie dzieje. Normalna norma jest do 15,5.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, uspokoilas mnie :)
    Paulina b.fajna ta karuzela!!!

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Ja mam jutro wizytę. Dziś już siedzę na osiedlu i tutaj też będę spała z małym. Do teściowej nie jedziemy, bo mały szwagierki, którym teściowa się zajmuje choruje na różyczkę.
    Moja kuzynka, która urodziła niedawno była z małą wczoraj u lekarza. Od 10- ego dnia życia miała jakieś kolki czy coś i co się okazało od wit k i wit d pani doktor odstawiła na razie małej i zapisała jakieś krople.
    A mój ojciec jedzie jutro do konina przymierzyć protezę nogi

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, że jeszcze troszkę potrzymacie ciąże :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, u mnie na początku, przez wymioty i mdłości, spadła chyba do 11,6. Lekarz obserwował, ale dałam radę bez niczego. I teraz rośnie. Podobno rzadko się to zdarza, ale to dobrze :) Za to wcześniej miałam problemy z wynikami moczu, cały czas leukocyty przez infekcje.

Zokeia, zwolnij, zwolnij :)

Furia, czyli dobrze kojarzyłam Ciebie z karuzelą :P

Bogusiar80, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Klif, wiadomo coś więcej po wieczornym obchodzie? Wychodzicie jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:32

zokeia, eforts lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam jeszcze napisać, że dzisiaj byłam na szybkich zakupach. W Rossmannie zielone Pampersy są w promocji. Kurczę, chciałam kupić dwójki, ale rozebrali. Jutro poproszę męża, żeby zobaczył w drugim. W Pepco natomiast przecenili kombinezony zimowe na 39,99. Rozmiary już przebrane, ale znalazłam jeszcze jeden na 62. Mam biały z H&M i uznałam, że w razie nagłego zabrudzenia przyda się jeszcze jeden.

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Polyanna dobrze wiedziec tez juz poluje na 2 :) wpadne do rossmana jutro, a i dobrze wiedziec za taka cene fajnie miec alternatywe dla tego bialego z hm bo tez go mam :) rozejrze sie hehe a mialam siedziec w domu :P

Pollyanna lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja też miałam, ale mi się przypomniało, że nie mam jeszcze chusteczek. I tak wyszło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:43

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuu, dzisiaj 5 listopada, a już ponad 30 maluchów u listopadówek :)

km5smg7y28om81lj.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Ja dzisiaj jestem po wizycie. Moja KLUCHA ma w 33+5 2600 gram. Nieźle przypakowała. Lekarz nastraszył mnie, że do porodu może mieć 4,5 kg. Mam nadzieję, że jednak jest w błędzie i urodzę bardziej 'standardowe' dziecie. :P Najważniejsze, że zdrowa.

Zaraz Was nadrobie:)

kittykate, Pollyanna, HANA, julianna lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam na chwilkę napisać że Już jutro, dzień na który czekam. Jutro zobaczę moje trzy skarby. Trzymajcie kciuki. :)

aniar, Pollyanna, kittykate, eforts, olcia23, Marimiko, kaarolaa, carola93, kanapa, Lola83, Ita, HANA, julianna, Ewka89, Martynaaa, Niespodzianek:), Bogusiar80, przyszłamama lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, że TO już???

Powodzenia!!! I pamiętaj, że czekamy tu na wieści. I oczywiście zdjęcie Skarbów, jak już dojdziesz do siebie. Trzymajcie się dziewczynki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:09

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna widzialam maja tempo nie?? Jak tak dalej pojdzie to sie rozpakuja do polowy miesiaca a potem my zaczniemy hehe :)
    Olcia spoko Kluseczka :) najwazniejsze ze zdrowa!
    Nasza lista tez imponujaca!!

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZA naprawde juz? Mocno trzymam kciuki, nie trzymaj nas za długo w niepewności- jak tylko bedziesz mogła napisać to pisz do nas!

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, jak dotrzymamy im tempa, to do Mikołajek połowa, do świąt - kolejna :)

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ