X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, powodzenia!!!

Poduszka pod brzuchem pomaga bardzo, tez mam uczucie ciagniecia brzucha do dolu jak leze na boku.

Ja tez coraz gorzej sypiam. Bola mnie biodra, mam klucie w pachwinach jak sie budze. Dzis nie spalam od 3 w nocy, turlalam sie po lozku.

3i49anlimybgnl9h.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts spie z poduszka takim walkiem ale faktycznie mam go tylko pod glowa i miedzy nogami, musze to przetestowac

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez spie z poduszka rogalem i znacznie lepiej mi jak mam ja takze pod brzuchem...
    Gdyby nie ona to noce bylyby z pewnoscia bardziej bezsenne...
    Zabieram ja takze do szpitala, dziewuszki na listopadowkach pisaly ze bardzo sie przydala podczas karmienia kiedy dlugo wisi na cycku a wiadomo pierwsze 3 doby rozkreca sie laktacja :)

HANA lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie umiem z tą poduszką spać. Gdyby nie to, że wygrałam ją na warsztatach, to w ogóle bym jej nie miała. Ja ją używam tylko jak leżę na kanapie przed telewizorem. Ale w nocy jest mi zbędna.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do doświadczonych mam. Czy najpierw odchodzą wody i potem są skurcze, czy odwrotnie?
    Pytanie drugie. Czy oczka dziecku to przemywać zwykłymi płatkami kosmetycznymi, czy tymi jałowymi?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały wazy 1410g i ma dzisiaj przetaczana krew bo znow anemia go atakuje...boje sie, zeby nie dostał infekcji bo ostatnio dzieci po przetoczeniu cos tu łapia...najpierw mały jednej kolezanki z pokoju dostał posocznicy, wczoraj drugiej kolezanki mial przetaczana krew i dzisiaj wyszła infekcja, jest na antybiotykach...az sie boje co bedzie u nas...

kanapa lubi tę wiadomość

• kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza i ja trzymam kciuki!!!
    -
    Karola mały już ma coraz lepszą wagę oby tak dalej mam nadzieję że żadnej infekcji przy przetaczaniu nie złapie!!!!
    -
    ja rzadko co pisze ale staram się codziennie tu zaglądać;) za dużo nie mam do pisana bo całą wyprawkę mam po starszej córce jedyne co to butelki smoczki i chemia.. wczoraj poszło pierwsze zamówienie na gemini resztę dokupię w super pharmie bo mam kupony ja kosmetyki z balneum przy M spisały się rewelacyjnie no i zostanie mi się spakować do szpitala...
    -
    dziś byłam na wizycie mała waży około 2200g szyjka jest długa jak była czyli 4,5cm ale dziś była miękka i troszkę oblałam się strachem.... bo ja nie mam kompletnie nic naszykowanego mam nadzieję że szyjka do 38 tyg spisze się wzorowo i nie wywinie mi żadnego nr

Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Tyle przetrwał, jest taki dzielny. Nic nie stanie na drodze by wrócił do zdrowia i z Wami do domku.

Ja nie wyobrażam sobie spania bez tej poduszki, dla mnie jest wybawieniem.

kaarolaa, kittykate lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, co do skurczy to nie pomogę, ale u mnie przebijali wody i wtedy zaczynaly sie skurcze, bo do szpitala pojechalam ze skierowaniem na porod, ale bez akcji porodowej jakiejkolwiek i bez rozwarcia nawet na jeden palec.

Co do przemywania oczek to kup gaziki w aptece i sól fizjologiczną. Te płatki kosmetyczne są niedobre, moze sie niteczka gdzies tam przy oczku czy nosku zawieruszyć i nieszczescie gotowe.

Podczytuję Wam kochane, trzymam kciuki!!! <3

aga.just, kittykate lubią tę wiadomość

• kanapa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, mamą nie jestem ale położna na sr mówiła że dzieciom wystarczy oczka przemywać ciepłą wodą płatkiem kosmetycznym (po jednym na każde oko) od środka do zewnątrz- jeden ruch=jeden płatek.
    Co do porodu to tu nie ma reguły- może zacząć się skurczami ale równie dobrze odejściem wód :)
    Bez mojego rogala vel. kochanka żadnej nocy nie przespałabym :P

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwrotnie - z zewnątrz do środka, żeby nie rozsiewać na całe oko gdyby coś się działo.

Daisy, julianna, Marimiko, HANA lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeśli jeszcze nie zdecydowałyście się na szpital to polecam stronę http://www.gdzierodzic.info/
    możecie poczytać też opinie o szpitalach, które wybraliście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:40

kittykate lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Odwrotnie - z zewnątrz do środka, żeby nie rozsiewać na całe oko gdyby coś się działo.
    właśnie to miałam na myśli- problem z kierunkami chyba się zaostrzył w czasie ciąży ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kumpela jak rodziła to byo tak, najpierw skurcze ale rzadko, potem odejście czopu miała, chyba nawet tego samego dnia co poród, następnie po paru godzinach coraz częstsze skurcze i pojechala na ip, a kiedy woda odeszła nie pamiętam...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Karola skoro dzieciaki coś łapią to może wina krwi? Mam nadzieję, że Marcelka omina takie nieprzyjemności...

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa - tak tez myslalam, ze Ci sie pokićkało:)

kanapa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Mam pytanie do doświadczonych mam. Czy najpierw odchodzą wody i potem są skurcze, czy odwrotnie?
    Pytanie drugie. Czy oczka dziecku to przemywać zwykłymi płatkami kosmetycznymi, czy tymi jałowymi?

Milcia, ja jestem kompletnym laikiem, ale w mojej mądrej literaturze ciążowej jest napisane, że w 85% przypadkach pęcherz przebija się już w szpitalu. Czyli zwykle jest tak, że najpierw skurcze. Za to jeżeli już Ci odejdą wody to jest określony maksymalny czas kiedy dziecko musi się urodzić. U nas położna na SR mówiła, że jak odejdą wody żeby powoli się szykować do szpitala i jechać w ciągu chyba dwóch godzin. Jak się nie pojawią skurcze to wywołują poród, a jak dalej nic to ciach ciach. Tak jakoś zapamiętałam.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na SR mówili, że jak wody odejdą i nie ma skurczy to mamy 12 h- czyli tak po 6 h można jechać do szpitala- mowa oczywiście o pierworódkach

Milcia zerknij na stronę http://www.gdzierodzic.info/artykul/21

Ja już pytałam kilka różnych lekarzy i położnych o to- trochę ich wypowiedzi się różniły, ale wszystkie były zgodne, że na pewno nie przegapimy porodu i będziemy wiedzieć kiedy to to, no i przy pierwszym dziecku na spokojnie- bo nie rozwija się to w ciągu minut, a godzin i mamy duuuużo czasu- RELAKS i SPOKÓJ wtedy najważniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 15:56

ylena, Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna na wizycie w szpitalu, kiedy zwiedzialismy porodowke powiedziala, ze wody moga odejsc a my wcale nie poczujemy jeszcze skurczy. Porod powinien wystapic w przeciagu 24h, jesli nie to zostanie wywolany. Jednak zalecala stwaic sie najpozniej po 12h od odejscia wod jesli nie pojawily sie skurcze. Mowila tez, ze zazwyczaj najpierw pojawiaja sie skurcze, a dopiero potem odchodza wody, czesto pecherz jest przebijany juz na porodowce. I w nielicznych przypadkach zdarza sie ze chlusniemy kaluza pod nogi, wody lekko sie sacza bo glowka dziecka dziala jak korek, wiecej ich wyplynie jesli sie polozymy. Takie kaluze to tylko na filmach :) Do szpitala nalezy sie wybrac jak skurcze beda bolesne i regularne, co 7-5 minut. Wczesniej nie ma sensu, jesli beda co 20min to mamy ciagle czekac w domu na rozwoj sytuacji.

aniar lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokićkało ;) mózg mi się kurczy :P

Co położna to opinia, u mnie na sr mówiła że max do 2h od odejścia wód należy się zgłosić do szpitala a najpóźniej do 15h powinno się urodzić- jak nie to CIACH!
    Co do skurczów to jak nie są mega regularne to nawet nie ma się co wybierać bo albo odeślą do domu albo bez sensu się należymy w szpitalu, no chyba że coś nas zaniepokoi np. krew, to wtedy wiadomo: wio na ip!

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ