Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam poduszeczkę i kocyk. Zimą i tak jak będą wielkie mrozy to nie będe spacerowac, jak będzie dośc zimno to dziecko ubiorę ciepło i przykryję grubym kocykiem, a już wiosną będzie większe wiec posciel w sensie kołderka będzie zbędna... mogę oczywiście się mylic, ale narazie taką mam wizję
-
Tez mam kocyk i podusie plaska kocyk jest ocieplany z serii Minky w sowy rozowe
tak by sprawdzil sie do wozka i kolyski + oslona do gondoli i cieply kombinezonik powinny wystarczyc
nic wiecej nie kupuje.
Spakowalam Mala do szpitala, siebie spakuje po dlugim weekendzie bo musze dokupic koszule do karmienia o klapki pod prysznic -
Dzieńdoberek
Widziałam, że dziś szaleństwo u listopadówektakże wzięłam się i spakowałam też i ja
ale zostały jeszcze klapki pod prysznic do kupienia
ten sam problem co u większości- stopy niby nie spuchnięte z ledwo co wciskam na nie węższe butki
Dziś wizyta, zobaczymy ile Kluseczka przybrała...
Też jesteście takie przeorane po łażeniu po cmentarzach? jakoś nie mogę dojść do siebie tak mnie wszystko boli. Jak składałam dziś rzeczy Małej do komody to aż krzesło sobie wzięłam pod tyłek bo wystać nie mogłam
Pędzę po wyniki- w piątek robiłam gbs! ciekawe jaki wyszedł...kittykate, HANA lubią tę wiadomość
-
Dopadł mnie urodowy dół! Chciałam zrobić sobie przyjemność paznokcie, jakiś nawilżający zabieg na twarz oczywiście dla kobiet w odmiennym stanie i co?! Doczłapałam się do salonu a tam tak niemiła babka i jej mina i wzrok pełen pogardy(no może już wyolbrzymiam,ale napewno to nie było miłe spojrzenie) że jak to w ciąży zabiegi robić!!
Ajjaj! Wiem,że to głupie ale płakać mi się chce:P Chciałam chwile przed porodem znaleźć chwile dla siebie..poczuć się fajnie,ładnie i przyszłam zdołowana.
-
hehe widze klapki problem powszechny;) ale spokojnie poradzimy sobie i z tym!
kanapa ja mam mega zjazd od tamtego czasu ale ja mysle ze to nie przez cmentarze ale juz ostatnia faza naszej ciazy daje nam mocno w kosc!
Laski to juz tak blisko, podczytuje listopadowki u nich szalenstwo ale kazda z nich tak narzekala... kazda juz czula sie jak slon, opadla z sil w tym ostatnim miesiacu to juz masakra w zasadzie...
u mnie to samo! dzis nie zrobilam nic oprocz spakowania malej torby i wyjscia z psem na spacer 2 x ...i przy tym mi naprawde ciezko... chcialabym to i tamto ale sil brak kompletnie...
dobrze ze wczoraj sie zebralam na zakupy i dla siebie skompletowalam rzeczy do szpitala... no oprocz tej koszuli i klapek. Ale to zalatwie u siory jak bede na weekendzie. I po weekendzie pakuje siebie i basta - czekamy!kanapa lubi tę wiadomość
-
annusiak88 wrote:Dopadł mnie urodowy dół! Chciałam zrobić sobie przyjemność paznokcie, jakiś nawilżający zabieg na twarz oczywiście dla kobiet w odmiennym stanie i co?! Doczłapałam się do salonu a tam tak niemiła babka i jej mina i wzrok pełen pogardy(no może już wyolbrzymiam,ale napewno to nie było miłe spojrzenie) że jak to w ciąży zabiegi robić!!
Ajjaj! Wiem,że to głupie ale płakać mi się chce:P Chciałam chwile przed porodem znaleźć chwile dla siebie..poczuć się fajnie,ładnie i przyszłam zdołowana.
annusiaku gdzies Ty poszla??? jakbym odwinela tej lasce boze !!!! to by sie z ziemi zbierala
ja tez lubie dla siebie cos robic szczegolnie w ciazy ale nigdzie nie spotkalam sie z takim zachowaniem, wrecz przeciwnie! ostatnio nawet jak na woskowaniu bikini bylam to Pani taka mila tak zawsze ze mna pogada, wrecz mowi ze ma klientki ktore wlasnie przed porodem przychodza na golenie bo wiadomo estetyka a im samym trudno, na paznokcie jak chodze to laseczki zawsze mile usmiechniete witaja mnie juz od progu o jak slicznie jaki brzusio.. ostatnio tez jakis zabieg na twarz mi rekomendowaly bo maja dwa salony tez od pielegnacji...
trzeba bylo wyjsc moze i pojsc gdzie indziej jak Pani za przeproszeniem dupa i humorku nie mialabo Twoja to na pewno nie byla wina!!!! sciskam mocno!
-
annusiak88 wrote:Martynaaa wydaję mi się że pozycja w której śpimy powinna być przede wszystkim wygodna dla Nas, a jak dla Nas będzie wygodna to dla Dzieciaczków chyba tez;) Ja osobiście śpię większość nocy na prawym boku oczywiście obowiązkowo zwijam koc w rulon i między nogi(nie wiem czemu ale tak mi wygodnie)za to jak przekręcam się na lewy bok to koniecznie jest zarzucenie nogi na Męża.
Doszliśmy do takiej perfekcji że jak M czuje że przekręcam się na lewy bok to on na prawy szybko i wtedy noga mach i tulimy się z Jasiem do pleców..nawet ost. kopnął Tatusia właśnie w plecy!
hehe, u nas jest tak samo, jak przewroce sie na prawy bok to noge zarzucam na Meza a wtedy Junior kopie Tate, a ten sie cieszy jak dziecko ze az miloa jak w nocy wstaje na siku, to maz potem okrywa mnie koldra.
ja tez nie mam klapek, z glowy mi wypadlo, kapciuchy sa, kalpek brak. Poza tym mam wszystko do szpitala, zostalo tylko sie spakowac.
do wozka nie kupuje poscieli, bede uzywac tylko kocyka, moze dokupie jakas plaska poduszczke. Dziecko w kombinezonie, pod kocykiem i z oslonka nie powinno zmarznac. Tak mi sie wydaje.
Annusiak, nie smutaj sie, trafilas na jakiegos zawistnego babsztyla, moze sama jak byla w ciazy to tylko stekala i chodzila w dresie z nieumytymi wlosami albo nigdy w ciazy nie byla i dziwi sie skad takie fanaberie u ciezarowki. Sama zrob sobie przyjemna kapiel, zapal swiece, zrob maseczke i bedzie super. Chyba ze sprobujesz w innym salonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:44
annusiak88, kanapa lubią tę wiadomość
-
Kate mieszkam w małej miejscowości, trzy na krzyż salony kosmetyczne.;/ Ten do którego poszłam był pierwszym(nowo otwartym) i po tej reakcji odechciało mi się iść dalej. :/Zaszłam jeszcze do studia stylizacji paznokci ale zamknięte. Jutro zrobie podchody do drugiego salonu może tam mnie milej potraktują. W pierwszym to nawet nie spytałam o depilacje bo jak mi wyjechała z tym tekstem i wzrokiem to przykro mi się zrobiło..a najlepsze,że mówiła to przy dziewczynie której robiła paznokcie i ona tez na mój brzuch! Kate a jaki zabieg Ci polecały kosmetycznki? Ja ostatnio mam bardzo sucha skóre żaden krem nie pomaga żeby skórki zniknęły.;/
Pocieszam sie makaronem w sosie pomidorowym i pulpecikami z piersi kurczaka!:)A później walne sobie dużego pączka..a co:) -
Kochana nie przejmuj sie ta pinda!!! :* i nie poddawaj sie!
Chcialabym zebys wiedziala ze jedynym bezpiecznym zabiegiem w ciazy jest mikrodermabrazja, mozna ja robic bez problemu i obaw i pieknie powinno Ci zluszczyc naskorek(o ile Panie kosmetyczki wiedza u Ciebie w miescinie ze z powodzeniem mozna ten zabieg wykonywac Paniom w ciazy) jak nie wiedza to w necie pelno na ten temat artykulow!
Mi jeszcze polecala masaz twarzy z jakas tam maseczka ale to bardziej jako relaksacyjny trwa to ok 1 h
Ja wczoraj robilam pizze zostala jeszcze na dzis tez sobie zapodam i herbatke malinowa ! a na deser batonika a co:Dannusiak88 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa:* Kochane jestescie!
Martynaaa widzę że Nasi M podobnie się zachowują. Ja ostatnio chodze wcześniej spać gdzieś koło 21 22 to góra i tylko mówie Misiu idziemy spać(M. chodzi spać koło 23.30) bo wiesz,że bez Ciebie nie zasne;) Wtedy noga idzie w ruch przytulasek i śpię po 5 minutach!!Kochany jest.
Jeszcze jak pomyślę ze niedługo miedzy nami będzie leżał Jasio to rodzinka pełna para:D
Kate no właśnie o mikrodermabrazji jej powiedziałam! Bo też wyszukałam na necie,że ten zabieg jest bezpieczny! Taki zabieg relaksacji też fajny.Dałabym się kiziać i miziać przez h:D Smacznego! Ja już opędzlowałam pąka:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 15:07
kittykate lubi tę wiadomość
-
annusiak88 wrote:Kate pijesz herbatke malinową żeby powoli przygotować szyjke do porodu? Czy poprostu masz chętke na malinową herbatkę?
Pytam bo tez chciałabym zacząc pić tylko się zastanawiam czy to faktycznie działa:)
Annusiak herbata malinowa lub z dodatkiem syropu malinowego nie wplywa na szyjke ani na skurcze.
Jedynie NAPAR Z LISCI MALIN !!! nie mylcie pojec
po soku malinowym zadna nie urodzi, a ten napar z lisci malin moja ginka pozwolila mi pic ale mowi ze to niekoniecznie musi cos dacmoja kolezanka to pila i tez nic jej nie dalo wiec sama nie wiem ale zamierzam pic od 35 tyg czyli za tydzien
w aptece mozna kupic ten napar.
-
Annusiak, nie przejmuj się głupimi babami- pewnie zazdrosne o brzuszek
przyłączam się do Ciebie, też przed chwilą pączka wciągnęłam z serem
i obiadek się gotuje, dziś zupa pieczarkowa i gołąbki, mniam... ale chyba zjem dopiero po wizycie bo jak stanę na wagę to to nie wiem czy się w skali zmieszczę
żarty żartami ale dziś miła niespodzianka była- rano się ważyłam i nic nie przytyłam od ostatniej wizyty, a była ona 3 tyg temu!!
Wyniki już odebrałam- gbs ujemny! krew, mocz- ok, nawet anemii nie mammam nadzieję, że z Kluska też wszystko ok
Ja do wózka też pościeli nie kupuję- na dno położę pieluszkę flanelową, dzieć będzie ciepło ubrany, jeszcze kocyk, jeszcze pokrywa od gondoli więc nie zmarznie, zwłaszcza, że do -10 można tylko wychodzićannusiak88, HANA, Martynaaa, kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Miałam na myśli właśnie herbatke z liści malin, już się wyedukowałam;)
Kate jak masz fajne Panie to się nie zastanawiaj!! Później z czasem może być różnie więc te ostatnie tygodnie powinny być dla Mam miłe i przyjemne!
Kanapa ja tez zawsze przed wizyta "mniej jem" żeby waga nie pokazała zbyt dużo;) Chyba tylko psychicznie to działa:D Ale ostatnio ważenie mnie omineło bo wage miał zapsuta:D:D Jakaż była moja radośćkittykate lubi tę wiadomość
-
Annusiak, złamałam się, zjadłam dwa gołąbki
ale malutkie... zawsze modlę się o to, żeby tym razem zapomniał o ważeniu, ech
Też słyszałam o tym naparze z liści malin, ale też podobno poród przyspiesza picie olejku rycynowego- sęk tkwi w przeczyszczeniuktóre może powodować skurcze macicy
w razie czego mam jeszcze piłkę i męża
Martynaaa lubi tę wiadomość
-
Ja tez opedzlowalam pizze ktora zostala nam z wczoraj i do tego litr Kubusia, jak mnie na niego wzielo to nie bylo zmiluj.
Co do wagi to ja tez mam dreszcze przed wizyta u lekarza. Normalnie przez cala ciaze chodze do dwoch: ginekologa i endokrynolga. U mojej gin waga pokazuje tak jak u mnie w domu, ale u endo, zawsze, ale to zawsze o 2kg wiecej! Ostatnio jak na nia stawalam i postawilam jedna noge to z drugiej strony sie podniosa i o malo sie nie wywrocilamco za cyrk. Moja endo mowi ze musze przystopowac z tyciem, a gin mowi ze nie widzi problemu jesli przytyje do 16kg, problem bedzie jesli bedzie ponad 16kg. Jak do tej pory mam niecale 10kg wiecej. Wizyta u endo 17 listopada, chyba ze dwa dni nie bede jadla zeby znowu sobie wstydu nie narobic :p heh
-
Pilke musze zakupic na pewno tez bede skakac
no i za tydzien zaczynam pic ten napar z lisci malin...
Zobaczymy ale brzuchol nisko, spr 12 listopada u ginki i zapytam cxy glowka wstawiona, bo czuje strasznie ja nisko i wlasnie zaczela swoje harce !
Ja sie waze w domu co tydzien rano, wizyty mam wieczorami a dla mnie po calym dniu jedzenia i picia waga nie jest miarodajna ale zauwazylam ze troche przystopowala na plusie 9,5 kg wiec nie jest zle! Ciekawe co bedzie dalej?