X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna mi tam nie az tak spieszno :)
    Jutro dopiero posiew i pakowanie (ukonczenie) torby, do tego w sobotę idę na urodziny 1 i 30 i będą dwa torty także nie mogę tego odpuścić :) w nast tyg odbiorę wynik i mogę rodzic, chciałbym tak po ukonczonym 38 ze względu na dobro dziecka.

Także Ita mój posiew dosyć późno ale u Ciebie to już w ogóle. A z założenia robi się po 35 tc .

Kasandra podziwiam Was ze nie poznaliscie plci :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jakie macie zdanie na temat wit w trakcie karmienia. Bo teraz biore femibion z dha (koszt msc 35 zl) i pomyślałam że może po urodzeniu przerzuce się na np prenalen (koszt 3 msc 30 zl) z tym ze one sa bez dha. No a siostra mi mowi ze te kwasy są ważniejsze niż wit. I teraz dumam czy zamowic jeszcze kilka opkaowan femibionu

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę zapytać swoją położną. Ja biorę obecnie pregna+ i zamierzałam te same brać przy karmieniu- ale to jeszcze z położną pogadam.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę pragnę plus i w czasie karmienia też to będę brać.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie jutro będę miała robiony posiew na wizycie. Już się nastawiam, że 300 zł pójdzie znowu..

Ja bym chciała urodzić w grudniu, bo bardziej mi się podoba niż listopad. Termin według OM mam na5, a według genetycznego, które podobno jest najbardziej wiarygodne, to na 2 grudnia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore wit dopell herz mama z dha i planuje brac te lub inne z dha, chyba do 3 miesiaca wazne sa kwasy na rozwoj mozgu i wzroku

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis po ostatnie zakupy kupilam 2 biustonosze do karmienia butelke dr Browna, katarek do odciagania odkurzaczem, femaltiker na laktacje, majtki poporodowe wielkie podpaski, ceratke na przewijak, zabawke do wozka :) i tylko koszuli do karmienia nie kupilam bo nie znalazlam a do pepco juz nie mialam sily jechac... Kupie w textilu jak bede u siory na dlugi weekend :) i torbe do szpitala mozna pakowac! Dzis Pani w sklepie osiedlowym powiedziala mi ze brzuch mam juz nisko omg czy to mozliwe ?

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam posiew na ostatniej wizycie. Wynik mam odebrać przy okazji kolejnej.
    Mamy przykaz trzymać się razem do 15 listopada. To już tak niewiele czasu zostało. Powoli dochodzi to do mojego męża, który każe mi już ogarnąć tę torbę...

Kate, a zauważyłaś różnicę?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna tak zauwazylam ze jest nizej bardziej uciska i juz nic nie moge zrobic nawet jak siedze to mam wrazenie ze brzuch mi sie zapada i tylko uda mi go trzymaja.... No i mala czuje jak sie wierci na dole b. Nisko o maj gad!

Dziewczyny kupilam ta baze do fotelika maxi cosi. Czekam na kuriera i zdecydowalam ze kupie ten monitor oddechu angelcare akurat trafilam ze kolezanka ma do sprzedania :)

Pollyanna lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, takie okazje są najfajniejsze :) Skoro czujesz, to pewnie się obniżył. Co tu gadać - niedługo zaczynamy :D

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie bardzo sie ciesze bo ta baze tez okazyjnie mi sie udalo kupic i jeszcze jest na gwarancji :) za 280 zl! gdzie nowka 500 zl kosztuje !
    kurcze tez dociera do mnie ze to juz tuz tuz !!!!!! :) bedzie sie dzialo!
    odnosnie tych witamin to ja tez bralam pregna plus ale chyba sie przestawie na pregna DHA i podczas karmienia tez bede to brala :)

HANA lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zamowilam monitor angelcare na aptece gemini :)

kittykate lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcio ja mam wizyte w środe to zobaczymy jaka rożnica w wadze ;)

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie.
    Tak czy siak postanowiłam nadal brać wit z dha.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa która z Nas będzie pierwsza :D

kittykate, Ita lubią tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Ja jestem ciekawa która z Nas będzie pierwsza :D

Pierwszego malucha już mamy, a potem eforts :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:15

kaarolaa, kittykate, eforts, HANA, Ita lubią tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie pierwszy maluch jest :), a potem to mi się wydaje, że to będzie loteria- jedne po terminie inne przed :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana u Ciebie jest dwa dni do przodu. Ale sama jestem ciekawa ile mała waży. Ostatnio przez 4 tygodnie przybrała 900 gram

Dzisiaj padam. Wzięłam się w końcu za prasowanie. Wyprasowałam wszystkie body z krótkim i długim rękawem. Wszystkie pieluchy tetrowe. Miałam zamiar jeszcze wszystkie koszulki z długim i krótkim rękawem, ale plecy mi odpadają.

HANA lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja sobie obnizam deske i siadam na krzesle super sprawa kregoslup nie boli i w dwa dni wyprasowane wszystki takie male ubranka sie dobrze prasuje na siedzaco :) Polecam Ci!

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate właśnie sęk w tym, że deskę miałam obniżoną maksymalnie i prasowałam na siedząco. Tak mnie dół pleców boli, że szok. Teraz leżę i jak chcę wstać, to jest jakaś masakra.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ