X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zaczyna 34 tydzien, pelnych 33, jutro mamy wizytę, najbardziej ciekawi mnie waga malutkiej,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 37 tydzień, pełnych 36 :D trochę stresik czuję, ale ja chcę już rodzić :D jeszcze 29 dni do TP!

Ita, Marimiko, HANA lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed weekendem byłam u gina. Nie zlecił żadnych badań, nie sprawdzał szyjki, nie robił posiewu... a kolejna wizyta 20 listopada (37+4) :/
    Ech... i co z moim pozytywnym nastawieniem, że od 16.11 już rodzę? :(
    Przez mojego gina zamknę się w sobie i będę rodziła po terminie :/

Miałyście już posiew? Ile się czeka na wyniki?

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja nigdy nie miałam takiego badnia, chyba wygoogluje co to jest bo kompletnie nie wiem, ja po ostatniej wizycie nie dostalam żadnych badań, tzn z krwi i ogol. moczu, moze teraz cos dostane...
    no teraz masz dylemt otwierac czy się zamykac;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam po co robi się ten posiek, o matko, jutro spytam o to gina, zawsze można zrobić na własną rękę

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaczne rodzić nie mając posiewu to nic sie nie stanie - prewencyjnie dostanę antybiotyk. Tylko, że wiem że lepiej na moją psychikę działała by świadomość, że takie badanie zostało przeprowadzone i że mam jego wyniki.

Plan był taki żeby od zbliżającego sie weekendu otwierać się :D ale chyba nie dam rady bez tych wyników...

julianna lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawi mnie co u lola83 nie odzywa się od paru dni, a ostatni post dotyczył jej obaw ... hmmm, może zwyczajnie nie może pisać

w ogóle to ja od 3 dni mam mniej aktywnego malucha w brzuchu, niby się rusza jak się skupię i zacznę liczyć, ale jak się rusza to tak delikatniej rozpycha i naciąga, nie wali mnie jak parę dni wcześniej, dziś nad ranę trochę tak jakby w pęcherz/pochwę, przez co czułam szczypanie, kłucie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja miałam na ostatniej wizycie zrobiony posiew- mówili że na wyniki od 3-5 dni się czeka. Zrobili mi już bo szyjka była miękka i gin się bał, że nie dotrwam do kolejnej wizyty.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam posiew ostatnio ( 2 tyg . temu) wynik za tydzień na wizycie.
    Dziewuszki a czemu chcecie tak szybko rodzić już nie możecie się doczekać co ?

Ja chciałabym być pełnokrwistą grudniówką zobaczymy jak będzie :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte 12 listopada i mowila mi ginka ze zleci teraz te wszystkie koncowe badania czyli posiew, krew, mocz, czystosc i hiv znow. takie mam tez badania wpisane w karcie Lux Medu.
    Mam dylemat czy kupic ta baze do fotelika maxi cosi :?

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, po pierwsze- wszystko gotowe, po drugie- mam termin na 2.12, a wg usg nawet na 28.11, po trzecie najważniejsze- chce już dzidzie na rękach ;), a nie w brzuchu :D
    po czwarte- na święta będzie większa- większa szansa, że do rodziców na Święta pojedziemy

kittykate, kaarolaa lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasandra, ja też mam w tym tygodniu wizytę. W środę dokładnie. Jesteśmy na tym samym etapie, to zobaczymy ile nasze maluchy ważą. Ostatnio prawie 3 tygodnie temu ważyła 2300g.

ja też mam w środę dokładnie :) także zobaczymy :) Twój Maluszek też nie najmniejszy ;) ja zawsze proszę mojego lekarza, żeby tym razem mnie pocieszył, że nie jest wcale taki duży, a on uparcie za każdy, razem powtarza, że jest duży ;P zawsze wymiary wychodzą na 2 tygodnie do przodu, więc może się urodzi wcześniej :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak dynamiczna chciałabym w grudniu :) ja nie robiłam też posiewu jeszcze... w poprzedniej ciąży miałam zlecony, a teraz jeszcze nie... nie pamiętam w którym tygodniu się go robi...

właśnie sobie przypomniałam, że miałam zrobić dzisiaj morfo i mocz... hmmmm... no nic w środę zrobię przed wizytą, a wyniki i tak mam online, więc spoko zawsze są koło 14, a ja mam wizytę na 15:30

qbxwkvq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala tak max 5-10 grudnia termin mam na 17 gr...
    nie chcialabym swiat spedzic w szpitalu i tez chcialabym juz miec Mala przy sobie :) <3
    i zeby wszystko bylo dobrze to najwazniejsze !

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już właściwie wszystko gotowe i zaczyna mi być tęskno do Leonidaska. :)
    Termin porodu waha się między 4 a 8 grudnia i ta data bardzo mi pasuje. Umowę z mężem miałam taką, że herbatki z malin, bieganie po schodach i seksy zaczynamy uskuteczniać od 16.11 czyli od terminu donoszenia - jak urodzę od razu to ok, jak w terminie to też ok. Byle nie przenosić, bo ostateczny termin kiedy już będzie trzeba poród wywoływać to 21.12 a jednak na święta chciałabym być w domu...

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :) ;)

HANA lubi tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na posiew z pochwy czekalał jakoś 5 dni.

Heeeeejk kaarolaa :* opowiadaj co tam u Was?

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak wizytę mam jutro... Nie wiem, czy się wyrobię z badaniami krwi, bo jutro miałam robić z myślą o środzie, ale zadzwonili, że w środę moja gin ma pełno zabiegów in vitro i muszą jakoś poprzestawiać wizyty. Tak więc mam nadzieję, że się wyrobię z wynikami. Ale dzień będzie intensywny, więc padnę wieczorem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra przemówiły do mnie Wasze argumenty o wcześniejszym porodzie . Ja jednak chciałabym aby to był mój termin czyli 6-7 grudnia może dlatego że jeszcze nie wszystko gotowe a na święta i tak będę już w domu. Jeszcze żadnej ciąży nie przenosiłam więc chyba i tym razem mi to nie grozi :)

Ita lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

ja miałam pobierany wymaz na paciorkowca w zeszłą środę wieczorem na wizycie. W piątek miałam już wynik. Na szczęście wynik ujemny.

kaarolaa - piękne zdjęcia z maluszkiem z pamiętnika - jak on rośnie <3

Ja mam termin na 17 grudnia, ciąża donoszona niby od 22.11. Ale nie chciałabym urodzić w listopadzie.Najlepiej w pierwszych dwóch tygodniach grudnia - a kiedy tak naprawdę mały wyjdzie to się okaże.

Wyprawka nabiera kształtów - jeszcze czekam na ostatnie 3 przesyłki i chyba będzie prawie wszystko - oprócz tej wanienki o której ciągle zapominam :P W każdym razie do szpitala będę mieć już chyba wszystko.

Ostatnio szybko robię się senna;/ słyszałam, że na końcówce ciąży tak może być - no nic - jeszcze mniej energii na codzień - jakbym miała jej aż nadto...;/

Idę prasować..baju!

kaarolaa lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ