X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informacje i wkręcenei sie w temat, ja byłam pewna, że większość z Was plauje stosować emolienty, a tu jednak nie, ja nie kupuję, wybieram po ocenach sroka o kosmetyki baby dream z rossmanna, poza tym chusteczki mam newborn z tesco loves of baby też mają naturalne składy, oraz mam z dady, nie są najlepsze, ale już je mam, jestem akurat za stosowaniem i wody i chusteczek, także u mnie to będzie zamiennie, i będę widziała reakcję skóry małej czy jej pasują czy nie.

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, nie bylo mnie przez weekend, bo jak wyjezdzamy do familii mojej to jest mnostwo do ogarniecia i nie bardzo mam czas na pisanie :) ale wrocilismy juz do domku i odpoczywam, dzien Wszystkich Swietych znioslam bardzo dobrze, dlugo bylismy na cmentarzu, duzo chodzenia, piekna pogoda, cieplo, sloneczko i w ogole super... ale dzis to juz jakas tragedia bylam tak zmeczona, tak spiaca, tak wyczerpana ze sama nie wiem czemu... na nic kompletnie sily ani ochoty... :/ eh tak juz pewnie bedzie coraz czesciej...
    a no i witam sie w 34 tyg ! :D kurcze tez mnie ogarnia taka lekka panika ze za chwile nasze zycie zmieni sie juz nieodwracalnie, zastanawiam sie jak to bedzie... wszystko juz takie realne, 40 dni do porodu wow !!!!

Kate

np55zzc.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowalam sie na jutro do szpitala i osobno spakowalam rzeczy do porodu i dla maluszkow w razie, gdyby mnie zostawili do samego porodu.Wole miec pewnosc,ze maz wtedy przywiezie mi to,co nalezy a wiadomo jak to jest z facetami;)Dlatego juz na spakowane,choc mam nadzieje ze jednak zgodnie z umowa wypuszcza mnie po kilku dniach.

Marimiko, HANA, julianna, Ita lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif - trzymam kciuki, żeby wypuścili Cię jak najszybciej. A na kiedy zapowiadają rozwiązanie?

Eforts - też się zdziwiłąm, że tak trudno zajść w ciążę :) Kiedy dopiero zaczynałam przygodę z seksem (i nie było to z wybrankiem na resztę życia) to miałam wrażenie, że jestem wręcz wiatropylna :)

HANA, julianna, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdjęcia z sesji będą trochę później, bo koleżanka ma dużo innych zleceń, a chcieliśmy zrobić moją, żebym czasem nie zdążyła urodzić :) A na obróbkę trochę poczekam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Marimiko, mówisz o cmentarzu "łostowickim" pociesze Cię, ja tam mam pół rodziny i każdy leży w innym miejscu ze względu że to pare osób z mami i pate z taty strony i ze względu na to żu umierali na przełomie 40 lat.... odwiedzenie wszystkich zajmuje dobre pare godzin... chyba bym sobiie wózek taki jak na pole golfowe kupiła jakbym miała ich teraz poodwiedzac:P

Klif wracaj do nasz szybko i w trójpaku :)

Marimiko lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewidywany termin to koniec listopada,pierwsze dni grudnia ale czuje wewnetrznie,ze dziewczynki powoli sie szykuja.Choc chcialabym zeby jednak poczekaly te 4tyg do 36tc,no ale zobaczymy.Na razie zaciskam nogi i licze na to,ze lekarze powiedza mi ze jeszcze wytrzymamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 20:39

zokeia lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif powodzenia i trzymam kciuki!!!

Klif lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie byłam na "brzuszki na które czeka rodzeństwo" :) ja całą ciążę dochulałam do teraz fajnie :)

moja Dzidzia ważyła tydzień temu 2800gr ;) zapowiada się spory Dzidziuś :) w tym tygodniu mam kolejną wizytę, więc zobaczymy ile przybrał przez tydzień :)

nie znamy płci oczywiście :)

ale podczytywałam Was w miarę na bieżąco choć trzeba przyznać, że ciężko za Wami nadążyć ;)

Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif trzymam kciuki za 36 tydzień

Klif lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klif powodzenia, oby cie jak najszybciej wypuscili;

kasandra nie chcialas poznac plci?

Klif lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif powodzenia i wroc jeszcze na kilka tygodni :)

Klif lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif ja również trzymam kciuki i czekam na wieści. Będziesz mogła pisać ze szpitala?

Klif lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede sie odzywac,bo mam internet w telefonie,wiec bede Was na biezaco informowac i czytac,co u Was.Dziekuje za kciuki

Pollyanna, zokeia, aniar lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, Karola - przeczytałam właśnie pamiętnik. Widzę, że nasz Grubasek zbliża się do wagi 2 kg. I jakie paluszki ma śliczne :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif ja również trzymam kciuki za trzypak :)

Zokeia dokładnie, jak teraz pomyślę ile razy robiłam testy (jak się nie starałam, za starych czasów) to
    śmiać mi się chce :) dobrze ze nie testowałam po przytualniu się :)

zokeia, Klif, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif trzymajcie się we trójkę jeszcze :) trzymam kciuki

Klif lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    klif powodzenia, oby cie jak najszybciej wypuscili;

kasandra nie chcialas poznac plci?

tak nie chcieliśmy :) mój em jest zawsze przy porodzie i to jest dodatkowa magiczna chwila w tym wszystkim :)

julianna lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra, ja też mam w tym tygodniu wizytę. W środę dokładnie. Jesteśmy na tym samym etapie, to zobaczymy ile nasze maluchy ważą. Ostatnio prawie 3 tygodnie temu ważyła 2300g.

Kasandra, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif kciuki zaciśnięte, wracaj do nas jak najszybciej w trojpaku jeszcze :)

Klif lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ