Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak na izbie pierwszy raz powiedzieli, ze mam 50/50 szans, to sobie możecie wyobrazić jak mi kamień spadł z serca jak się okazało, że jest zarodek i serce bije.

Moni& lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Chyba inne dziewczyny będą nas miały dość na forum z naszymi czarnymi myślami ;) Ja mam dopiero zadzwonić do lekarza 5 maja,a kiedy będzie USG jeszcze nie wiem. A Wy już macie umówione USG?
    Ja dzwoniłam do gina w piątek zapytać czy mam brać luteinę, bo w sumie udało misię na cyklu z luteiną zajść, brałam od 18 do 25 dc i myślałam, ze może warto zapytać czy mam brac lutke, ale powiedział, ze nie skoro nie ma żadnych plamień i na wizytę mam dzisiaj zadzwonić się umówić w sumie nawet już mogę, ale najpierw odbiorę betę o 17

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Chyba inne dziewczyny będą nas miały dość na forum z naszymi czarnymi myślami ;) Ja mam dopiero zadzwonić do lekarza 5 maja,a kiedy będzie USG jeszcze nie wiem. A Wy już macie umówione USG?

Ja juz miałam cztery robione, ale z racji komplikacji.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Mi jak na izbie pierwszy raz powiedzieli, ze mam 50/50 szans, to sobie możecie wyobrazić jak mi kamień spadł z serca jak się okazało, że jest zarodek i serce bije.
    Ja pewnie bym juz wszystko przekreśliła i całymi dniami płakała znając moje głupie podejście.. Dobrze, ze wszystko jest dobrze :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Klif Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się. U mnie jeszcze 244 dni psychozy. Myślę, że jak wejdę w drugi trymestr to trochę mi cisnienie puści, ale to dopiero za 6 tyg.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Domyślam się. U mnie jeszcze 244 dni psychozy. Myślę, że jak wejdę w drugi trymestr to trochę mi cisnienie puści, ale to dopiero za 6 tyg.
    Ja też mam właśnie nadzieję, że jak już przekroczy się ten peirwszy trymestr to będzie lepiej

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ważne do 12 tygodnia wytrzymać, bo to najważniejszy czas. Jeszcze trzy tygodnie mi zostały.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym właśnie zasnać i obudzić sie tak za niecałe 2 miesiące, dni mi strasznie powoli lecą

Doris-83 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie szybko czas leci. Dowiedziałam się o ciąży w 3 tygodniu i 4 dniu, a już jestem pięć tygodni do przodu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się tak czas dłuży strasznie.
    Ciekawe jak u Karoli. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i plamienie było tylko chwilowe i nieznaczące.

Furia lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u niej progesteron był za niski jesli tak będzie to dostanie leki i wróci do normy:) Ja zmykam dziewczyny po wynik:) Potem dam znać

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, co to za czarny humor po fioletowej stronie mocy?!

Bo wszystkie siwe na porodówce będziecie :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na porodówce każda nabierze odpowiednich kolorów ;)

ja sama sobie po buzi daję, bo to już przesada jest :) wszystko jest ok laski :)

musi być i koniec i kropka :) jeszcze tylko parę tygodni i skończy się pierwszy trymestr ten najbardziej niebezpieczny :) a potem już powoli będą ruchy i każda z mas codziennie będzie wiedzieć, że jest ok :)

ja już optymistyczna :)

aga.just, Nati89 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wiesz, że wg USG jestem dokładnie w tym samym momencie co ty :) może razem będziemy rodzić ;)

Bursztynka lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • mausi Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Nieśmiało dołączam do Was, mam już za sobą jedno poronienie, a teraz też pojawiły się niewielkie plamenia i muszę odpoczywać. Mam już córcię 3 latka i czeka z niecierpliwością na rodzeństwo. Czytam Was od początku i każdej kibicuję, jednak dopiero teraz się zebrałam żeby dołączyć. Życzę nam spokojnych następnych miesięcy!

61e266fad1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakim etapie ciąży jesteś?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • mausi Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dodałam suwaczek 7 tydzień i 2 dni

61e266fad1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    na porodówce każda nabierze odpowiednich kolorów ;)

hahahah to prawda :D :D :D

Bursztynka, Doris-83 lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki - jakby któraś znalazła w Pl podobne spodenki co były wcześniej wklejane to dajcie znać, proszę <3

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Jestem już po wizycie :) Doktorek potwierdził ciążę, pogratulował i wypisał skierowanie na badania. Widziałam mojego Kropka :D Na razie jest tylko pęcherzyk i coś rozmazanego w środku ;) ale na właściwym miejscu, więc o ciążę pozamaciczną już się obawiać nie muszę. Wg usg to 5tyg.+4d.
    Jestem mega szczęśliwa :D :D :D Kolejna wizyta 8 maja i wtedy mam nadzieję, że będzie już widać zarodek, słychać tętno i będę miała założoną kartę ciąży :D

Nati89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ