X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko czekam na info z wizyty ;-)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kaarolaa, krwiak powoduje odklejanie kosmówki. Ja też to mam i zobaczymy co dalej będzie. A mówili, ile czasu masz leżeć?
    narazie nic nie mowili, ale napewno nie krocej niz do 12 tc...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie. Ja już mam dość leżenia.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, będzie dobrze! Nie sądzę żeby Cię trzymali do 12tc, bo im NFZ za to nie zapłaci za tak długi pobyt... To jest przypadłość, którą stety/niestety leczy się w domu - nie ma innego sposoby niż leżenie plackiem + leki te które dostałaś. Ja miałam 2 torbiele (obie większe niż Twoje), krwawienie i plamienie, potrzymali mnie 6 dni i wypuścili, bo powiedzieli wprost, że oni sami na oddziale nic więcej nie zrobią niż robi się w domu...
    z krwiakiem jest sporo dziewczyn i wszystkie, które znam wyszły z tego, więc i Wy wyjdziecie <3 tylko LEŻEĆ!

• szurabura Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale dziś zmęczona jestem... no i niestety kiepsko znoszę jazdę busem. Tzn mam chorobę lokomocyjną, ale to zależy od dnia czy się ujawni, czy nie. Dziś jadąc do pracy i wracając myślałam, że po drodze będę wysiadać. A łatwo nie jest bo mam do pokonania prawie 40 km w jedną stronę... :(

Qrczak, fajnie, że już po wizycie jesteś :)

Kaarolaa, dobrze że pojechałaś do lekarza. Trzymaj się :)

Pismak, pamiętaj, że nadzieja umiera ostatnia. Trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na oddziale napewno nie bede lezała 12 tyg...tylko jak juz wroce do domu to wtedy bede musiała minimum tyle odlezec...ja to bym najchetniej juz jutro do domu wrociła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak mocno trzymam kciuki za Was...wiem co czujesz teraz, ale jeszcze jest nadzieja, takze nie poddawaj sie i nie denerwuj o ile to mozliwe :) pozdrawiam

• Pismak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dziękuję <3 również mocno trzymam kciuki :)

Dzięki Wam wszystkim :*

Nati89, kaarolaa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystko będzie dobrze :) Musi ! Każda z nas będzie szczęśliwa:)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola- dobrze ze pojechałaś do lekarza.Będzie ok, ak jak dziewczyny piszą!!

Pismak-trzymam kciuki,trzeba wierzyć do końca- nic nie jest przesądzone :):*

Ja już czuję się lepiej:)
    Mówiłyśmy na co mamy ochotę a na co nie do jedzenia- ale ja chyba przeginam:P mam totalną monodietę..pomidory, biały ser,cebula ,chleb. Koniec. Tak przez cały dzień. Pownnam się zmusic do jakiejś zupy chyba?

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak ja trzymam kciuki jak tylko umiem :) młodsza ciąża i tyle :) musi być dobrze, ale uważaj na siebie :)

kaarolaa grzecznie leż i trzymaj się tam :)

Dziewczyny już żadna z Was nie odpadnie stąd do porodu i KONIEC KROPKA :)

Nati89, kaarolaa, Qrczak, Magdalenna, Bursztynka, Doris-83, Furia lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to moge jesc jeszcze wszystko, ale głownie ochote mam na ostre, słone i kwasne...przed ciaza jadłam litrami jogurty i nabiał, a teraz nic, w ogole mnie nie ciagnie do tego...

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam znowu do nadrobienia ;) Najpierw podróż i dogorywanie bom przeziębiona, ale już ogarnęłam zaległośći.

Pismak - trzymam kciuki, żeby się udało.

Karola - leż teraz i wypoczywaj, będzie ok.

Gratuluję wizyt i fasoleczek. Widzę, że to przeziębienie to zaraliwe na forum. Ja już na szczęście powoli dochodzę do siebie na specjalnych tabletkach z czosnkiem. Coraz gorzej mnie za to mdli, aż mi się chwilami jeść odechciewa. No i spaaaać ;)

Właśnie wróciłam z wizyty, w końcu się doczekaliśmy :) Kropeczek ma 6,2mm i pięknie bijące serduszko. Wychodzi 6t2d, termin porodu z daty @ 23.12.2014

2mpijhd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:47

kaarolaa, Marimiko, Doris-83, Moni&, Kiara lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ale mam znowu do nadrobienia ;) Najpierw podróż i dogorywanie bom przeziębiona, ale już ogarnęłam zaległośći.

Pismak - trzymam kciuki, żeby się udało.

Karola - leż teraz i wypoczywaj, będzie ok.

Gratuluję wizyt i fasoleczek. Widzę, że to przeziębienie to zaraliwe na forum. Ja już na szczęście powoli dochodzę do siebie na specjalnych tabletkach z czosnkiem. Coraz gorzej mnie za to mdli, aż mi się chwilami jeść odechciewa. No i spaaaać ;)

Właśnie wróciłam z wizyty, w końcu się doczekaliśmy :) Kropeczek ma 6,2mm i pięknie bijące serduszko. Wychodzi 6t2d, termin porodu z daty @ 23.12.2014

2mpijhd.jpg
    u mnie jest ten sam tydzien a moj jest prawie o połowe mniejszy, ale lekarz mowi ze jest ok wiec musze mu wierzyc...no i Twoj wyglada juz jak mały czlowieczek, a u mnie jeszcze plamka z tetnem tylko byla...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenna- wspaniałe wiesci!!Gratuluję:D

kaarolaa- przynajmniej masz szerszy "zakres smakowy "heh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:58

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    u mnie jest ten sam tydzien a moj jest prawie o połowe mniejszy, ale lekarz mowi ze jest ok wiec musze mu wierzyc...no i Twoj wyglada juz jak mały czlowieczek, a u mnie jeszcze plamka z tetnem tylko byla...

To tyko pozornie tak wygląda, bo leży sobie przy pęcherzyku żółtkowym i dlatego wygląda jak główka :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    To tyko pozornie tak wygląda, bo leży sobie przy pęcherzyku żółtkowym i dlatego wygląda jak główka :)

aha...zobacze jak bedzie 10 maja na wizycie...
    ciekawe czy przed wypisem jeszcze zrobia mi usg...

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że powinni zrobić zanim Cię wypiszą. A co do rozmiaru to jest u nas różnica tylko 2 mm a to jest chyba ok. 2 dni dla wieku ciąży, poza ty, pomiar też zależy od tego jak się głowicę przyłoży. Tym się nie martw, odpoczywaj grzecznie ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    aha...zobacze jak bedzie 10 maja na wizycie...
    ciekawe czy przed wypisem jeszcze zrobia mi usg...

na pewno będą Ci robić przy wypisie :) jak ja byłam w pierwszej ciąży w szpitalu 10dni to mi robili na wejściu i na wyjściu, bo muszą napisać, że płód żył w chwili wypisu :) więc myślę, że będziesz jeszcze oglądała swoja Fasolinkę zanim wyjdziesz ;)

qbxwkvq.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ