Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie normalnie się czułam, dostałam dawkę 50 rano i wieczorem, ale to tak jak mówię profilaktycznie, a w zeszłym tygodniu jak pojawiły mi się plamienia to gin tylko zwiększył dawkę do 100 i kazał odpoczywać. Od tego czasu nic niedobrego się nie dzieje.
-
Ja miałam 7dpo progesteron na poziomie 3,11. Byłam z tym wynikiem u gina, jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży, zrobiłam badanie sama, bo miałam przez 6 dni przed terminem @ brunatne plamienia. Gin jednak powiedział, że wszystko jest w porządku. Następnego dnia plamienia ustały a ja zobaczyłam dwie kreski na teście. 12dpo mój progesteron wynosił już 18,09. Plamień już nie było i do tej pory jest cisza. Więcej nie badałam progesteronu.
Pamiętajcie, że progesteron jest wydzielany przez organizm pulsacyjnie. Tu macie wypowiedzi lekarzy: progesteron ma niestabilny poziom w ciągu doby – jest wydzielany w sposób pulsacyjny, jego stężenie we krwi zmienia się w ciągu dnia. Jedno badanie nie jest zatem w stanie dać miarodajnych wyników. Badanie tego hormonu z krwi tylko raz może dać fałszywy wynik. Zalecane jest, aby badania były wykonane w ciągu 3 dni z rzędu, aby mieć prawidłowy obraz poziomu tego hormonu u danej kobiety. Dobrze jest także sprawdzić poziom hormonu w dwóch kolejnych cyklach. -
Byłam dzisiaj na wizycie - kolejna wizyta za tydzień, w tyg mam zrobić bete.
Ginka zrobiła usg i pokazała mi obraz i powiedziała pokazując na monitor że jest coś czego w czwartek nie było i że jak na 5-6 tydz ciąży to wygląda wszystko ok ale dodała, że ja z wyliczeń jestem w końcu 8 i dlatego nie chce mi dawać nadziei
Pytała czy to możliwe że jednak @ lub owu miałam w innym terminie to pokazałam jej wykres i powiedziała, że w takim razie to trzeba za tydzień skontrolować i może mnie na ten tydzień położyć do szpitala albo mam w domu tryb kanapowy
to zapytałam czy to coś zmieni jak będę leżeć w szpitalu i tam się stresować czy jak będę w domu leżeć. Powiedziała, że nie ale jak tylko bym dostała plamienia albo jakiś ostrych bóli to mam od razu na ip jechać.
Sama już nie wiem co myśleć niby widziałam coś więcej na tym usg niż ostatnio ale ginka nawet nie zmierzyła i powiedziała, że serducha jeszcze nie widać to nie będzie mi dawać nadziei
zwariuje przez ten tydzień20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyjestm i melduje sie ze szpitala...leze na oddziale, dostałam lutke, konska dawke magnezu i przeciwskurczowe...lekarz w przychodni podejrzewał odklejanie sie kosmowki, ale w szpitalu tego nie widział...nie wiem jak to mozliwe...Kropek jest z tetnem i ma prawie 4 mm i wiek ciazy odpowiada suwaczkowi dla mnie najwazniejsze, ze maluch zyje...najgorsza jest jeszcze torbiel 6 cm na 6,3 cm i krwiaczek w macicy...byc moze to od niego te plamienia??? poczekamy, moze jutro mnie wypisza. narazie czekam na wiadomosci od lekarza...
-
@lolaicous
ja byłam chora trzy tygodnie temu, i wyleczylam sie tylko czosnkiem (zjadłam 8 głowek/10 dni) ale przeszło. Nie łykałam vit c ,tylko czosnek do wszystkiego, kanapki z kilkoma zabkami, i trzy razy dziennie mleko+ czosnek+miód prawdziwy gryczany+ masło i nie gotowac tylko lekko zagrzane i czułam z dnia na dzien jak gardło ropne puszcza i lepiej sie czułam, ale ostro trzeba jechac z tym czosnkiem. Nie wiem czy wezme go juz kiedys do ust, ale podziałało bo wszystko ustapiło do tygodnia, łacznie z gardłem które było brzydkie bardzo. Spróbuj sobie tego sposobu, moze zadziała. I czosnek rozdrabniałam sobie na noc przez praske i kladlam przy łózku zeby wąchać, na sama mysl mi niedobrze .. Tydzien bycia smierdzielem, ale zdziałało cuda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 19:19
-
Beta z piątku 56.609,92 właśnie dlatego że przyrasta i w usg coś się jednak pojawiło to ginka jeszcze nie postawiła kreski20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)