Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozpakowane mamusie
*kaarolaa 3 września sn (22.12)
Marceli Piotr – 24t3d
*zuza_3 6 listopada cc (27.12)
Maja, Oliwia, Zuzia – 32t5d
*aga.just 7 listopada cc (11.12)
Marcel – 35t1d
Oczekujące mamusie
*Furia 25 listopada
synek Logan
*Klif listopad/grudzień
2 córeczki
*eforts 27 listopad/1 grudnia
synek
*aniar 1 grudnia
córeczka Alicja
*Mamax 2 grudnia
synek
*Kulka41 2 grudnia
synek
*przyszłamama 2 grudnia
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
córeczka Aniela/Maryna
*Paulina85 3 grudnia
synek Michał
*Pollyanna 3 grudnia
córeczka Marysia
*Oliwia85 4 grudnia
synek
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Kiara 5 grudnia/29 listopad
synek
*Milcia 5 grudnia
córeczka Aleksandra
*Aneczka1 5 grudnia
*kanapa 6 grudnia
córeczka Anastazja
*Ita 7 grudnia
synek Leoś Dominik
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek Wojtuś
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek Jaś Paweł
*staraczka83 8 grudnia
synek Wiktor
*Paula84 10 grudnia
córeczka Zofia
*ewelinka_shn 11 grudnia
synek Kubuś
*karola88 11 grudnia
córeczka
*carola93 12 grudnia
córeczka Hayley
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Maleczka 14 grudnia
córeczka Greta
*mausi 14 grudnia
córeczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*kittykate 17 grudnia
córeczka Nadia Laura
*Marimiko 17 grudnia
synek
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
córeczka Zosia
*michaga82 18 grudnia
synek
*Kinga.k 19 grudnia
córeczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*Lola83 21 grudnia
córeczka Helena
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
synek Adam
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
córeczka Zosia
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
synek Konrad
*inka84 24 grudnia
córeczka
*szurabura 25 grudnia
córeczka
*goto4 25 grudnia
synek Jan Józef
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek Kacper
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek Oskar
*Nati89 28 grudnia
synek
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
córeczka
*jedynka 28 grudnia
córeczka
*AsiaCh 28 grudnia
synek Antoni
*lithe123 29 grudnia
córeczka
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
córeczka
*Bogusiar80 29 grudnia
synek
Dziewczyny jeżeli coś jest do poprawy, to dawajcie znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 07:40
HANA, aga.just lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no to mamy już 3 Zośki. Ojjj statystyki mówią, i teraz gdzie się nie obrócę wszędzie Zosia Zosia Zosia Zośka..jak wchodzę i patrzę na listy forumowe dziewczyn też Zośki, zastanawiam się już nad zmianą imienia.
Odchodzi powoli moja ukochana ciocia Marysia, może dam tak mojej małej.
karola - ahh gratuluje przyrostu młodego
aga.just - gratulacje!!!!!!!!!!! -
Witam mamusie,kiedy ubrać pościel do łóżeczka? Zostały mi 23 dni do porodu i jest coraz bardziej ciężko,w weekend z mężem wyprasowaliśmy wszystkie ubranka, chyba za bardzo zaszalałam z ilością
. Teraz czekam aż przyślą wózek ,karuzele,prześcieradło na przewijak oraz firanki.Kosmetyki muszę kupić dla Michałka i to już będzie chyba wszystko
a potem czekać na poród.
zuza_3 , aga just gratulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 09:58
-
Ja już mam ubraną, ale pościel i tak idzie u nas w odstawkę na początku będzie rożek i ochraniacz i prześcieradło na łóżeczku. Także pościel jest w szafie na chwilę obecną
Jak mała podrośnie to pościel się wyciągnie
-
U mnie młody będzie spał otulony kocykiem, więc też nie planuję na początek pościeli. Może dno kołyski wyłożę jakimś prześcieradłem, albo tetrą.
Kołyska wczoraj przyszła! Jest cudowna! Już ją zmontowaliśmy. Jest idealna, ma możliwość blokowania bujania, wmontowaną pozytywkę i duuuży daszek, który mogę zaciągnąć, kiedy chcę poczytać przy świetle. Jakbym umiała wklejać zdjęcia, to mogłabym się pochwalićMarimiko lubi tę wiadomość
-
Karolaaa Marcel wygląda swietnie!!! Już ciałka nabrał, skóra nabrała koloru. Super!
A ja ide na zdjęcie pessara za 8 dniSzaleństwo!!!
Aga gratulację ! Ciotki czekają na foto. Mam nadzieje ze doszło do Was że to jużMozną liczyć na relacje live z porodówki?
przyszłamama, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość
-
Ita u mnie mozesz dopisać, że synek- Filipek
bo jakas taka sie czuje wyobcowana bez serduszka przy terminie :p
Moja tesciowa ma focha juz ze 3 tygodnie, slowem sie nie odezwie, phi! wcale nie cierpie z tego powoduco do imienia to nic nie miala, ogólnie sie nie wtrynia aczkolwiek uslyszalam z osiedlowego sklepiku, ze moja tesciowa wolalaby wnuczkę nie wnuczka. no cóż, nie przerobię.
Dzis w biedronce podobno znow lovela w promocji, poszlabym juz teraz kupic ale nie mam sily chyba, glowa mnie boli.
Kobietki, ja ostatnio oglądałam z moim narzeczonym filmik na youtube jak rozwija sie bobo w ostatnich tygodniach i w pewnym momencie kobieta w tym filmiku powiedziała, że dziecko przyjmuje wszystkie przeciwciała przez pepowine w 38,39 tygodniu ciąży. A jak mój mezczyzna uslyszal, ze ja mam nadzieje urodzic w 37 tygodniu to strasznie sie oburzył i prawie,ze z pretensją odrzekł: "widzisz?!jemu trzeba jeszcze przeciwciała dorobić, jak on bez nich sie urodzi?!" popłakałam sie ze śmiechu , przysięgam, a on patrzał na mnie jak na wariatkę. jak facet coś palnie czasami to mozna sie za glowe zlapac hahah
gratuluje mamusiom, które już tulą swoje pociechy i zaczynają bezsenne noce !haha
pozdrawiam
-
dzien dobry mamusie i ciężarne
ogarnęłam wszsytkie tematy, ale już nie wiem co mam komu napisać
gratuluję zuzie3 i aga.just, wow mamy juz 3 mamusie, szok..., przecież dopiero zaczął się listopad,
ja jeszcze nie chce się wypakować, mam nadzieję, że stanie się to terminowo, tzn. najlepiej parę dni przed, ale nie na początku grudnia, chcę żeby mała podrosła jak się należy i wyszła gdy już w 100% będzie czas na niątakże nie planuję pić herbatek-przyspieszaczy, ale w ostatnich 2 tyg. myślę o masażu krocza i ćwiczeniach, wzmożonej aktywności, może to nawet mi ułatwi poród;
kaarolaa zuch Twój maluch już taki duży, a na zdjęciu kluseczka;
my mamy Zoskę, w sumie wolałabym, żeby to imię nie było popularne, ale trudno, okaże się ile Zoś na swojej drodze pozna nasza Zosia,
Paula84 faktycznie tesciowa w statystykach nie siedzi bo jak i Lena tak i Zosia są bardzo popularne;
a ja wczoraj wylądowałam na ip, wymiotowałam, miałam biegunkę, ogólne osłabienie, dreszcze itp. w aptece dostalam wylacznie apap na zbicie goraczki, wiec stwierdzilismy ze trzeba spr czy jest oby na pewno ok z mala, kazdy jej ruch sprawialm mi bol, a na dodatek zrobila sie bardzo aktywna, brzuch mi sie napinal czesniej nie zawsze,
trochę się wystraszyłam bo ciśnieie miałam coś kolo 145/95 puls 130, szok jak to zobaczylam, ale spowodowane bylo to w duzej mierze emocjami, skonczylo sie na zrobieniu ktg, zapis wyszedl w normach, lekarz zalecil pare dni diety, i w razie napinania gdy mina wymioty zwiekszona dawke nospy z magnezem, dzis jest juz o niebo lepiej, czuje tylko lamanie calego ciala i brak apetytuHANA lubi tę wiadomość