Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
Gratulacje dla Naszych Mam które tulą już swoje pociechy!!Zazdroszcze! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i do domku!
Nie jestem wstanie nadrobić zaległości, bo od trzech dni mamy gości.
Więc jestem na pełnych obrotach..kręgosłup,spojenie łonowe daje mocno w kość! PĘPEK obniżył się znacząco, ciekawe co powie nam na wizycie 18?! Samopoczucie złe więc chciałabym usłyszeć,że coś powoli zaczyna się dziać.
Zaczęliśmy 35 tydzień:)do porodu zostało 42 dni!!!
-
Aga.just gratulacje! Czekamy na zdjęcie!
Teraz się posypie. jak patrzę na Wasze suwaczki, dziewczyn które mają termin na początek grudnia, to zdaję sobie sprawę, że Wy już lada chwila będziecie miały Maluchy przy sobie. U nas jeszcze pewnie chwila, tak jak anusiak 42 dni do porodu i zaczynamy 35 tydz
Dziewczyny wklejał ktoś wyprawkę kosmetyczną, zamówienie do Gemini. Jest szansa, że ktoś mi to może jeszcze wrzucić, bo dopinam swoją listę i chciałabym ja zweryfikować. Z góry dzięki!aga.just lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Rozpakowane mamusie
*kaarolaa 3 września sn (22.12)
synek Marceli Piotr
*zuza_3 6 listopada cc (27.12)
3 córeczki Maja, Oliwia, Zuzia
*aga.just 7 listopada cc (11.12)
synek Marcel
Oczekujące mamusie
*Furia 25 listopada
synek Logan
*Klif listopad/grudzień
2 córeczki
*eforts 27 listopad/1 grudnia
synek
*aniar 1 grudnia
córeczka Alicja
*Mamax 2 grudnia
synek
*Kulka41 2 grudnia
synek
*przyszłamama 2 grudnia
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
córeczka Aniela/Maryna
*Paulina85 3 grudnia
synek Michał
*Pollyanna 3 grudnia
córeczka Marysia
*Oliwia85 4 grudnia
synek
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Kiara 5 grudnia/29 listopad
synek
*Milcia 5 grudnia
córeczka
*Aneczka1 5 grudnia
*kanapa 6 grudnia
córeczka Anastazja
*Ita 7 grudnia
synek Leoś Dominik
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek Wojtuś
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek Jaś Paweł
*staraczka83 8 grudnia
synek Wiktor
*Paula84 10 grudnia
córeczka
*ewelinka_shn 11 grudnia
synek Kubuś
*karola88 11 grudnia
córeczka
*carola93 12 grudnia
córeczka Hayley
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Maleczka 14 grudnia
córeczka Greta
*mausi 14 grudnia
córeczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*kittykate 17 grudnia
córeczka Nadia Laura
*Marimiko 17 grudnia
synek
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
córeczka Zosia
*michaga82 18 grudnia
synek
*Kinga.k 19 grudnia
córeczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*Lola83 21 grudnia
córeczka Helena
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
synek Adam
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
córeczka Zosia
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
synek Konrad
*inka84 24 grudnia
córeczka
*szurabura 25 grudnia
córeczka
*goto4 25 grudnia
synek Jan Józef
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek Kacper
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek Oskar
*Nati89 28 grudnia
synek
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
córeczka
*jedynka 28 grudnia
córeczka
*AsiaCh 28 grudnia
synek Antoni
*lithe123 29 grudnia
córeczka
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
córeczka
*Bogusiar80 29 grudnia
córeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 11:08
Lola83, Pollyanna, kittykate, zokeia, przyszłamama lubią tę wiadomość
-
DZIECKO:
Maść na odparzenia - linomag, alantan, bepanthen (coś innego z lanolina)
krem na zime (ja kupuje masło shea w sklepie eko)
oliwka Hipp/olejek migdałowy/kokosowy/arganowy
termometr
octenisept do pępka
roztwór soli morskiej do noska (disnemara podobno najmniej agresywnie pryska)
sól fizjologiczna
jałowe gaziki (matocomp) - sporo
aspirator do nosa (Frida)
płatki kosmetyczne
nożyczki z zaokrąglonymi końcami
szczotka do włosów z naturalnym włosiem
maść majerankowa
coś na temperaturę (najlepiej w czopkach, choć ja mam pedicetamol)
DLA KOBIETY:
maść na sutki - floslek (albo można używać alantany, którym smarujemy dziecięca pupkę)
podkłady poporodowe (bella mamma, seni lady)
podkłady na łóżko (seni soft)
na później - podpaski bella maxi (dobrze przepuszczają powietrze)
majtki siateczkowe wielorazowe
nakładki laktacyjne (johnson, penaten, tommee tippee, lansinoh)
tantum rosa (nie trzeba kupować irygatora, bo to jednak dodatkowy koszt. Wystarczy rozrabiać go w butelce z dzióbkiem i tak się podmywać)
proszek/płyn do prania (bobini, dzidziuś)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 11:29
goto4, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję adze i zuzie dzieciaczków
Marimiko prawie rok temu miałam to samo co ty. Porażenie nerwu twarz owego prawostronne. Prawą czesc twarzy miałam słabsza, opadala mi powieka i nie mogłam się normalnie uśmiechać. Zaczęło się mrowieniem jezyka. W szpitalu przepisami mi encorton, który brałam przez miesiąc, i krople do oka żeby nie wysychalo. Potem miałam rehabilitację - galwanizacja na twarz z jakimś lekiem, nie pamiętam nazwy. Potem niestety przyplatalo mi się powikłanie. Miałam zdretwiale palce w lewej dłoni co ponoć występuje właśnie jako powiklanie po tej chorobie. Chodziłam na rehabilitację jeszcze dwa miesiące. Dretwienie ustapilo. Potem zaszłam w ciążę i zarzuciła leczenie. Powinnam iść na kontrolę bo ciągle prawą część twarzy mam nieco słabszą, na szczęście nie widać tego na co dzień. Tylko przy szerokim uśmiechudaj znać co w twoim przypadku postanowili lekarze.
Marimiko, aga.just lubią tę wiadomość
-
Zuza i Aga.just wielkie gratulacje! Zazdroszczę Wam że pociechy już z Wami !
aga.just lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam niestety nie dam rady nadrobić swych zaległości ;/ ostatni miesiąc i daje mi się we znaki...jestem już zmęczona, poruszam się jak mucha w smole, Młoda co raz mocniej mnie poddusza i ostro szaleje, więc nawet nie liczę ruchów, bo rusza się 24h
w łóżku tragedia ze zmianą pozycji, każde przewrócenie się z boku na bok powoduje moje rozbudzenie i sapanie jakbym maraton przebiegła ;/ a do tego zaczęły puchnąć mi stopy, kostki i dłonie, tu jeszcze pojawia się ból przy np. zaciśnięciu pięści. Całe szczęście, że w odpowiednim momencie zdjęłam obrączkę, bo teraz już bym nie dała rady.
Jutro robię ostatnią krew i mocz, a w środę wizyta i pewnie pobranie GBS, chociaż na ostatniej wizycie gin powiedział, że w 38t pobierzemy. Z Małą wszystko dobrze, grzecznie główką w dół, z wagą też chyba nie szaleje, bo w 33t ważyła 1910g, zobaczymy ile wyjdzie w środęno w końcu na 90% wybraliśmy imie, tzn mój T wybrał
Zosia
z czego najbardziej niezadowolona jest moja teściowa i nawet nie próbuje ukryć swojego niezadowolenia z wyboru takiego imienia, a nie takiego, które jej się podoba i jak nam oznajmiła będzie do NASZEGO dziecka mówiła Lena...pozwolę sobie nie skomentować, bo tylko się wkurzę po raz setny. Mam nadzieję, że sobie odpuści w przeciwnym razie pozna swoją synową z tej drugiej, niekoniecznie lepszej strony
Widzę, że grudniówki powolutku zaczynają się rozpakowywaćGratulacje dla Agi i Zuzy oby dzieciaczki rosły zdrowo
i przede wszystkim aby wszystkie mamusie na czele z Karolą na święta tuliły maleństwa już w domowym zaciszu
a to ja w 33t
aniar, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ita, a dałoby się dopisać w którym tygodniu dziewczyny rodziły? na mnie dopiero to działa jak sobie uświadomię, że to tak blisko :lol:
Ja na brodawki zamówiłam Skarb Matki Femina http://www.aptekagemini.pl/skarb-matki-femina-masc-do-pielegnacji-brodawek-sutkowych-30g.html
Ma bardzo prosty skład, niedroga jest i nie trzeba zmywać przed karmieniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:10
zokeia, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Pollyanna wrote:Paula84, nie no, Twoja teściowa powaliła mnie na kolana... Ona serio tak? Zosia to bardzo ładne imię. Dlaczego jej się nie podoba?
mnie też powaliła, tym bardziej, że zgadza się z nami, że to my a nie dziadkowie wybiorą imię, ale jej się nie podoba i już. Stwierdziła, że takich imion się nie daje już dzieciom, że jest brzydkie i dzieci w szkole będą przezywały ją Zocha, będą się śmiały z jej imienia i śpiewały jakieś durne piosenki! (nawet mi tą piosenkę zaśpiewała!!!) najlepsze jest to, że ona wszystkim mówi, że nasza Mała ma na imię Lena (jeszcze jak nie mieliśmy wybranego)...Fucina lubi tę wiadomość
-
To proponuję zapoznać teściową ze statystykami
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2014
https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/11689,Lena-i-Jakub-to-najpopularniejsze-imiona-mijajacego-roku.html
Chociaż tę ostatnią jeszcze zinterpretuje na swoją korzyść -
Paula haha dobrze wiedziec, ze nie tylko ja mam tesciowa z ostrym odchylem od normy
Moi sie bali sami cos powiedziec, wiec starszego brata mojego meza naslali. Oczywiscie przy mnie nic nie powiedzial, tylko do mojego meza przez telefon sie zacza czepiac. Ale maz go opieprzyl, a ja zadzwonilam do tesciow i bylam bardzo milusia wobec nich,a na szwagra powiedzialam ze ma gnojek tupet, ze jak chce inaczej dziecko nazwac to niech sobie wlasne zrobi itd... Efekt zamierzony osiagniety - tesc wiedzial ze tyczy sie to tez jego, i dzwonil do meza ze on bron boze nie ma nic do naszego wyboru
Gratulacje dla kolejnej mamusiSzczerze zazdroszcze :)I czekam na zdjecie
przyszłamama lubi tę wiadomość