X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie po kilku miesiącach dzisiaj rwa kulszowa ponownie odwiedziła- wstać nie mogę, o chodzeniu zapomnieć mogę, do łazienki szuram ze łzami w oczach :( Chyba mała zaczęła nerw uciskać- poprzednio macica, teraz podejrzewam, że to ona. Dzisiaj wymuszony dzień lenia :( chce już rodzić! już mnie ciąża coraz mocniej męczy...

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar wiesz jak mnie napieprza to spojenie masakra w ogole chodzic nie moge tez chce rodzic juz mnie wykancza to...

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już ciężko. W łóżku poruszam się jak czołg. Nawet z boku na bok ciężko jest się przekręcić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojenie też zaliczyłam ale przeszło na rzecz kręgosłupa :( Chyba końcówka ciąży to już kazdej z nas coś dolega i tylko się zmienia z jednej okropnej rzeczy na drugą :/ Trzymam kciuki za nas wszystkie żebyśmy w dobrym zdrowiu psychicznym dotrwały ;)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj biegaliśmy po Ikei. Ja generalnie łanią nie jestem, ale jeszcze się ruszam całkiem nieźle ;) Pobrykam w dzień, a potem od 20 na kanapie dupę płaszczę :P:P

Dzisiaj mój mężuś składa komodę, ja się kręcę po domu. Postanowiłam przed praniem ciuszków Małej najpierw odkazić pralkę specjalnym płynem. Jeszcze składanie łóżeczka, zrobiłam obiad, zjedliśmy wielgachną milkę z orzechami, a ja zagryzłam mandarynkami i powiem Wam, że czuję się jak w święta. Jestem szczęśliwa :)

Karola kolejny krok do przodu :) Gratuluję :)

Ita, HANA lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia uważajcie na te naklejki. My mieliśmy takie na ścianę z biedronki, przed malowaniem je sciagnelismy i okazali sie ze zostały dziury w ścianie po nich.. Mam jeszcze jedna paczke ale szkoda mi ściany.. Moze te z castoramy będą inne.
    Oj Ita ja tez podziwiam za energie :) u mnie to samo co u Kate i Aniar jak nie spojenie to mdlodci jak nie mdlosci to totalne osłabienie, duszności zawroty głowy.. Ale i tak marze o tym by wytrzymać 3 tygodnie a później szczęśliwie urodzic :) musimy dac rade :) ja jeszcze do tego wszystkiego mam moje dwuletnie słoneczko biegające po domu wiec czasem jest naprawde ciężko..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te naklejki są akurat na taśmę dwustronna i tylko po jednym pasku na element. No zobaczymy, jak wyjdzie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem ewenementem bo 9 msc jest dla mnie jednym z milszych :)

mam dolegliwości ale brak stresu i włączenie aktywności działa na mnie bardzo pozytywnie :D
    także ja chce rodzic coby poznać synka ale nie żeby zakończyć ciążę :) to jest chyba czas kiedy mogę się naprawdę nią cieszyć :)

No ale współczuję kiepskiego samopoczucia !!

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była u mnie siostra. Kupiła pampersy opakowanie 3, 6 opakowań chusteczek i kocyk pluszowy gruby :)
    No i wyprasowała mi wszystkie pajączki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, jak już siostra skończyła to wyślij ją do mnie :D
    Moja tylko przyłazi i za kazdym razem stwierdza że co mnie widzi to co raz grubsza jestem :P a małpa wredna widzi mnie średnio...codziennie :P

przyszłamama lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz jest szkoda, ze ciaza sie skonczy :) pomimo roznych dolegliwosci ... odpukac... jest cudownie! Bardzo pomaga aktywnosc fizyczna. Zwlaszcza teraz, przy remoncie latam od rana do wieczora. Przyznaje jednak, ze organizm ma juz dosc i dzisiaj rano nie moglam sie zmobilizowac do dzialania. Czulam totalna slabosc. Ale po 12 znowu wpadlam w bieg. Dzieki tylu zajeciom czuje sie silna i sprawna, wiec nie odpuszcze :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Sama jestem pod wrażeniem! To chyba adrenalina mnie napędza - rundka po ikei w dzikim tłumie, później składanie dwóch kanap i robienie porządków w szafkach.
    I nadal daję rade.
    Tylko okazało się, ze mimo wspaniałej listy nie wszystko jeszcze zalatwilismy wiec w poniedzialek znow rundka po sklepie.

Ciekawe info dla dziewczyn z abonamentem w luxmedzie. Stresowalam się, że gin chce mi robic gbs dopiero za 2tygodnie... w związku z tym napisałam maila z pytaniem do położnej. Okazuje się, ze nie potzrebne mi skierowanie! Wystarczy, że przyjdę z kartą ciąży i w recepcji mają mnie zarejestrować a położne pobiorą badanie. JUPI!
    Lecę w poniedziałek i do konca tyg bede miała wyniki. Co oznacza, że po 16.11 (poczatek 37tyg) mogę juz rodzić! :D

zokeia, aniar lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na naszej liście przybyło maluszka 7.11 Aga.just urodziła Marcela przez cc.

Gratulujemy drugiej grudniowej mamusi. Jak widać Marcele lubią być wcześniakami :)

Ita, Lola83, Bogusiar80, Pollyanna, aniar, kaarolaa, zokeia, kanapa, przyszłamama, HANA, aga.just lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeciej :)
    Zaraz siadam do poprawienia listy :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow super!!! Aga.just gratuluje!!!!! Mam nadzieje ze mama i synek czuja sie dobrze czekamy tu na Ciebie Aga!!!
    U mnie ciezka noc jakos tak spac nie moglam, a gdy w koncu zasnelam znow obudzily mnie zatkane zatoki...
    Pogoda do bani znow padalo pol nocy jest zimno i wieje :(

aga.just lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super a ostatnio zastanawiałam się co z Aga a tu taka niespodzianka!!! W takim razie uściski i powodzenia :)

A cc planowane czy z zadkoczenia?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam liczyć skurcze ale wychodziło mi więcej skurczy niż przerw wiec dałam sobie spokój i poszłam spać :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla agi :) mam nadzieje, ze mamusia i maluszek czuja sie dobrze :)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Adze :) i troszkę zazdroszczę ze ma juz malucha przy sobie :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Agi :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ