Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie po kilku miesiącach dzisiaj rwa kulszowa ponownie odwiedziła- wstać nie mogę, o chodzeniu zapomnieć mogę, do łazienki szuram ze łzami w oczach
Chyba mała zaczęła nerw uciskać- poprzednio macica, teraz podejrzewam, że to ona. Dzisiaj wymuszony dzień lenia
chce już rodzić! już mnie ciąża coraz mocniej męczy...
-
Spojenie też zaliczyłam ale przeszło na rzecz kręgosłupa
Chyba końcówka ciąży to już kazdej z nas coś dolega i tylko się zmienia z jednej okropnej rzeczy na drugą
Trzymam kciuki za nas wszystkie żebyśmy w dobrym zdrowiu psychicznym dotrwały
-
My wczoraj biegaliśmy po Ikei. Ja generalnie łanią nie jestem, ale jeszcze się ruszam całkiem nieźle
Pobrykam w dzień, a potem od 20 na kanapie dupę płaszczę
:P
Dzisiaj mój mężuś składa komodę, ja się kręcę po domu. Postanowiłam przed praniem ciuszków Małej najpierw odkazić pralkę specjalnym płynem. Jeszcze składanie łóżeczka, zrobiłam obiad, zjedliśmy wielgachną milkę z orzechami, a ja zagryzłam mandarynkami i powiem Wam, że czuję się jak w święta. Jestem szczęśliwa
Karola kolejny krok do przoduGratuluję
Ita, HANA lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Milcia uważajcie na te naklejki. My mieliśmy takie na ścianę z biedronki, przed malowaniem je sciagnelismy i okazali sie ze zostały dziury w ścianie po nich.. Mam jeszcze jedna paczke ale szkoda mi ściany.. Moze te z castoramy będą inne.
Oj Ita ja tez podziwiam za energieu mnie to samo co u Kate i Aniar jak nie spojenie to mdlodci jak nie mdlosci to totalne osłabienie, duszności zawroty głowy.. Ale i tak marze o tym by wytrzymać 3 tygodnie a później szczęśliwie urodzic
musimy dac rade
ja jeszcze do tego wszystkiego mam moje dwuletnie słoneczko biegające po domu wiec czasem jest naprawde ciężko..
-
No to ja jestem ewenementem bo 9 msc jest dla mnie jednym z milszych
mam dolegliwości ale brak stresu i włączenie aktywności działa na mnie bardzo pozytywnie
także ja chce rodzic coby poznać synka ale nie żeby zakończyć ciążęto jest chyba czas kiedy mogę się naprawdę nią cieszyć
No ale współczuję kiepskiego samopoczucia !!Lola83 lubi tę wiadomość
-
Mi juz jest szkoda, ze ciaza sie skonczy
pomimo roznych dolegliwosci ... odpukac... jest cudownie! Bardzo pomaga aktywnosc fizyczna. Zwlaszcza teraz, przy remoncie latam od rana do wieczora. Przyznaje jednak, ze organizm ma juz dosc i dzisiaj rano nie moglam sie zmobilizowac do dzialania. Czulam totalna slabosc. Ale po 12 znowu wpadlam w bieg. Dzieki tylu zajeciom czuje sie silna i sprawna, wiec nie odpuszcze
-
Wow! Sama jestem pod wrażeniem! To chyba adrenalina mnie napędza - rundka po ikei w dzikim tłumie, później składanie dwóch kanap i robienie porządków w szafkach.
I nadal daję rade.
Tylko okazało się, ze mimo wspaniałej listy nie wszystko jeszcze zalatwilismy wiec w poniedzialek znow rundka po sklepie.
Ciekawe info dla dziewczyn z abonamentem w luxmedzie. Stresowalam się, że gin chce mi robic gbs dopiero za 2tygodnie... w związku z tym napisałam maila z pytaniem do położnej. Okazuje się, ze nie potzrebne mi skierowanie! Wystarczy, że przyjdę z kartą ciąży i w recepcji mają mnie zarejestrować a położne pobiorą badanie. JUPI!
Lecę w poniedziałek i do konca tyg bede miała wyniki. Co oznacza, że po 16.11 (poczatek 37tyg) mogę juz rodzić!zokeia, aniar lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny na naszej liście przybyło maluszka 7.11 Aga.just urodziła Marcela przez cc.
Gratulujemy drugiej grudniowej mamusi. Jak widać Marcele lubią być wcześniakamiIta, Lola83, Bogusiar80, Pollyanna, aniar, kaarolaa, zokeia, kanapa, przyszłamama, HANA, aga.just lubią tę wiadomość
-
Wow super!!! Aga.just gratuluje!!!!! Mam nadzieje ze mama i synek czuja sie dobrze czekamy tu na Ciebie Aga!!!
U mnie ciezka noc jakos tak spac nie moglam, a gdy w koncu zasnelam znow obudzily mnie zatkane zatoki...
Pogoda do bani znow padalo pol nocy jest zimno i wiejeaga.just lubi tę wiadomość