SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie po kilku miesiącach dzisiaj rwa kulszowa ponownie odwiedziła- wstać nie mogę, o chodzeniu zapomnieć mogę, do łazienki szuram ze łzami w oczach :( Chyba mała zaczęła nerw uciskać- poprzednio macica, teraz podejrzewam, że to ona. Dzisiaj wymuszony dzień lenia :( chce już rodzić! już mnie ciąża coraz mocniej męczy...

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar wiesz jak mnie napieprza to spojenie masakra w ogole chodzic nie moge tez chce rodzic juz mnie wykancza to...

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już ciężko. W łóżku poruszam się jak czołg. Nawet z boku na bok ciężko jest się przekręcić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojenie też zaliczyłam ale przeszło na rzecz kręgosłupa :( Chyba końcówka ciąży to już kazdej z nas coś dolega i tylko się zmienia z jednej okropnej rzeczy na drugą :/ Trzymam kciuki za nas wszystkie żebyśmy w dobrym zdrowiu psychicznym dotrwały ;)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj biegaliśmy po Ikei. Ja generalnie łanią nie jestem, ale jeszcze się ruszam całkiem nieźle ;) Pobrykam w dzień, a potem od 20 na kanapie dupę płaszczę :P:P

Dzisiaj mój mężuś składa komodę, ja się kręcę po domu. Postanowiłam przed praniem ciuszków Małej najpierw odkazić pralkę specjalnym płynem. Jeszcze składanie łóżeczka, zrobiłam obiad, zjedliśmy wielgachną milkę z orzechami, a ja zagryzłam mandarynkami i powiem Wam, że czuję się jak w święta. Jestem szczęśliwa :)

Karola kolejny krok do przodu :) Gratuluję :)

Ita, HANA lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia uważajcie na te naklejki. My mieliśmy takie na ścianę z biedronki, przed malowaniem je sciagnelismy i okazali sie ze zostały dziury w ścianie po nich.. Mam jeszcze jedna paczke ale szkoda mi ściany.. Moze te z castoramy będą inne.
    Oj Ita ja tez podziwiam za energie :) u mnie to samo co u Kate i Aniar jak nie spojenie to mdlodci jak nie mdlosci to totalne osłabienie, duszności zawroty głowy.. Ale i tak marze o tym by wytrzymać 3 tygodnie a później szczęśliwie urodzic :) musimy dac rade :) ja jeszcze do tego wszystkiego mam moje dwuletnie słoneczko biegające po domu wiec czasem jest naprawde ciężko..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te naklejki są akurat na taśmę dwustronna i tylko po jednym pasku na element. No zobaczymy, jak wyjdzie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem ewenementem bo 9 msc jest dla mnie jednym z milszych :)

mam dolegliwości ale brak stresu i włączenie aktywności działa na mnie bardzo pozytywnie :D
    także ja chce rodzic coby poznać synka ale nie żeby zakończyć ciążę :) to jest chyba czas kiedy mogę się naprawdę nią cieszyć :)

No ale współczuję kiepskiego samopoczucia !!

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była u mnie siostra. Kupiła pampersy opakowanie 3, 6 opakowań chusteczek i kocyk pluszowy gruby :)
    No i wyprasowała mi wszystkie pajączki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, jak już siostra skończyła to wyślij ją do mnie :D
    Moja tylko przyłazi i za kazdym razem stwierdza że co mnie widzi to co raz grubsza jestem :P a małpa wredna widzi mnie średnio...codziennie :P

przyszłamama lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz jest szkoda, ze ciaza sie skonczy :) pomimo roznych dolegliwosci ... odpukac... jest cudownie! Bardzo pomaga aktywnosc fizyczna. Zwlaszcza teraz, przy remoncie latam od rana do wieczora. Przyznaje jednak, ze organizm ma juz dosc i dzisiaj rano nie moglam sie zmobilizowac do dzialania. Czulam totalna slabosc. Ale po 12 znowu wpadlam w bieg. Dzieki tylu zajeciom czuje sie silna i sprawna, wiec nie odpuszcze :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Sama jestem pod wrażeniem! To chyba adrenalina mnie napędza - rundka po ikei w dzikim tłumie, później składanie dwóch kanap i robienie porządków w szafkach.
    I nadal daję rade.
    Tylko okazało się, ze mimo wspaniałej listy nie wszystko jeszcze zalatwilismy wiec w poniedzialek znow rundka po sklepie.

Ciekawe info dla dziewczyn z abonamentem w luxmedzie. Stresowalam się, że gin chce mi robic gbs dopiero za 2tygodnie... w związku z tym napisałam maila z pytaniem do położnej. Okazuje się, ze nie potzrebne mi skierowanie! Wystarczy, że przyjdę z kartą ciąży i w recepcji mają mnie zarejestrować a położne pobiorą badanie. JUPI!
    Lecę w poniedziałek i do konca tyg bede miała wyniki. Co oznacza, że po 16.11 (poczatek 37tyg) mogę juz rodzić! :D

zokeia, aniar lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na naszej liście przybyło maluszka 7.11 Aga.just urodziła Marcela przez cc.

Gratulujemy drugiej grudniowej mamusi. Jak widać Marcele lubią być wcześniakami :)

Ita, Lola83, Bogusiar80, Pollyanna, aniar, kaarolaa, zokeia, kanapa, przyszłamama, HANA, aga.just lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeciej :)
    Zaraz siadam do poprawienia listy :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow super!!! Aga.just gratuluje!!!!! Mam nadzieje ze mama i synek czuja sie dobrze czekamy tu na Ciebie Aga!!!
    U mnie ciezka noc jakos tak spac nie moglam, a gdy w koncu zasnelam znow obudzily mnie zatkane zatoki...
    Pogoda do bani znow padalo pol nocy jest zimno i wieje :(

aga.just lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super a ostatnio zastanawiałam się co z Aga a tu taka niespodzianka!!! W takim razie uściski i powodzenia :)

A cc planowane czy z zadkoczenia?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam liczyć skurcze ale wychodziło mi więcej skurczy niż przerw wiec dałam sobie spokój i poszłam spać :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla agi :) mam nadzieje, ze mamusia i maluszek czuja sie dobrze :)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Adze :) i troszkę zazdroszczę ze ma juz malucha przy sobie :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Agi :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ