X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Ja tez biore zelazo mam 11.1 - terdyferon na recepte. Wczesnie bralam biofer, ale w ogole mi sie nie wchłaniał/

Olcia tez to bralam, ale na ostatniej wizycie gin nie przepisala mi nowego opak i nie zlecila krwi...
    A niedawno mi sie wlasnie skonczylo... :(

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50aa5c82a4f8c436med.jpg

moja klucha 1440g

goto4, Kosmitka, xpatiiix3, eforts, Ita, staraczka83, kanapa, Lola83, Klif, julianna, kittykate, Pollyanna, beti97, Martynaaa, Bogusiar80, Marimiko, olcia23, anka418, Martaaa, LadyMK, Lara 82, plemniczka lubią tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obraź się Karolcia, ale ta Twoja klucha to czysty tatuś :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej że klucha, bo już kawał chłopaka z Niego <3 heh a jakiego brzucha dostał ;) Czysty Tatuś, ale synuś mamusi pewnie :D

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech bedzie ten tatus :) chociaz jak byłam mała to wygladałam tak jak on...he he a synus i mamusi i tatusia, juz Piotr zapowidzial, ze kupi mu ciagniki i kombajny pod choinke zeby moc sie bezkarnie bawic :)

Pollyanna, Ewka89, Marimiko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acaa92a8b3a19a8cmed.jpg

jeszcze takie z moja kluchą :)

Ita, xpatiiix3, kanapa, Lola83, Klif, goto4, Pollyanna, Marimiko, olcia23, anka418, Martaaa, LadyMK, HANA, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wyłamię i tak jak kiedyś na fb pisałam - la mnie cała karola :D

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja podobnie uważam, że to cała Karola patrząc na foty Marcela i rodziców :) Co człowiek to opinia- dla mnie jest to Karola idealna mieszanka Ciebie i Twojego męża :) Gratuluję

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on ma moje oczy, duze przede wszystkim, a podbrudek Piotra z ta bruzda, bo ja takiego nie mam...he he to jest nasza mieszanka tak jak pisze aniar :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać że oczka Karoli są. Ale prawda że to mieszanka obojga rodziców. Bardzo ładnie maluch wygląda. Pyzy słodkie, tylko ściskać :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super gratulacje! Śliczne maleństwa, aż się płakać chce!

Kaarolaa Marceli wygląda już zupełnie jak pulchniutki noworodek, sama słodycz!

Kate, daj znać jak po usg, ile Malutka waży?

Ita super warunki, pozazdrościć. Ja się nastawiam jedziemy, nie rozczulamy się i rodzimy, oby szybko i do domu po 2 dniach. Twardym trza być :P\

Bogusia, za to Twój synek pewnie cieszy się bardziej z brata? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:29

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, też chciałam pisać, że oczy podobne do Ciebie. W ogóle Ci powiem, że takie wrażenie robi, jak się porówna stare zdjęcia, że głowa mała. Teraz jaki ma brzuszek i te ramionka. No normalnie klucha! Będę się powtarzać, ale jest śliczny.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak, jak pisze Lola - wygląda jak pulchniutki noworodek :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Marcel wyglada slicznie naprawde w porownaniu do poczatkow... Juz zupelnie przypomina noworodka!!! <3
    Mi tez od poczatku przypomina Twojego meza :) ale dzieci takie malutkie szybko sie zmieniaja ;) moze za chwile bede widziala w nim Ciebie hehe

Dziewczyny moja kluseczka to juz tez prawdziwa Kluseczka wazy 2500 g wszystko z nia w porzadku na szczescie natomiast nie mam dobrych wiadomosci, pani dr od usg trzeciego trym (mierzyla wazyla wiadomo usg tydzien do przodu, przeplywy, kosci, kregoslup w porzadku) powiedziala ze ten bol spojenia to nie zarty i moze mi sie rozchodzic spojenie lonowe... Co oznacza cesarke... Mam powiedziec o tym swojej dr i pod tym katem by zmierzyla i sprawdzila dokladnie. Mam sie oszczedzac i szukac takich pozycji ktore nie beda uciskac spojenia... Tak jest generalnie tylko przy lezeniu i niektorych pozycjach pollezacych...
    Jesli tak bedzie moja ciaza zakonczy sie przed terminem... Zalamalam sie troche :(
    Chcialabym rodzic naturalnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:58

Pollyanna, kaarolaa, Lola83 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, lubię za kluseczkę :)

kittykate lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Milcia a jaki mialas wynik? ja 10,6 ostatnio i bralam tylko 1 x dziennie jakies zelazo. Skonczylo mi sie i teraz kupilam sobie Chela-Ferr bio-complex sama zeby cos brac... wyniki bede miala wieczorem lub jutro rano to sie dowiem...

tylko ze ja w ogole przed ciaza dawno tez kiedys mialam problemy z anemia dosc powazne, dlatego boje sie ze faktycznie mogla znow spasc... no nic okaze sie.

Padam na twarz...

Przedostatnim razem miałam 10.2 przy normie od 12. A teraz robiłam badania w szpitalu i tu inne normy są. Ja miałam we wtorek 6.5 a norma od 6.95. Ja biorę oprócz żelaza w witaminach prenatalnych, Biofer Folic 3×2 i Feroplex 2×1. Ten ostatni to jest płyn w ampułkach i kosztuje 55 zł za opakowanie 20 ampułek.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, oj te chłopy hehe po to synów robili żeby teraz się bawic zabawkami :P i tak Twój Mąż pomyślał troche o synu, bo zawsze wcześniej będzie bawił sie kombajnem i taktorem, niz mój Mąz któy planuje synowi na chrzciny zafundowac xboxa :P

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja kiedyś powiedziałam, że istny tata, ale teraz jest podobny do Ciebie. Widać jak maluchy się zmieniają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuszki to ja nic nie kupowałam, bo mam po synku. Fakt miałam też odłożone jakieś sukieneczki oraz różowe body i śpioszki. Ale body i śpioszki dla maluszka to nie problem :) Pokój jest pomalowany na fioletowo, dobrze, że rozmyśliłam się z koloru różowego :P A jeśli chodzi o mojego synka to on jest bardziej chyba zawiedziony niż ja. On chciał bardzo siostrę. W końcu z dziewczynami w piłkę też można grać :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po ktg. Mała tętno w normie. I brak akcji skurczowej.

Kate, to Twoja mała tez będzie mały klopsik. Moja tydzień wcześniej niż Ty miała 2300, a w tym tygodniu po trzech od poprzedniej wizyty juz 3026 g.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ