Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
http://m.bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,106506,16927956,W_Bydgoszczy_urodzily_sie_trojaczki__Czuja_sie_dobrze.html
Jeśli dobrze pamiętam, imiona się zgadzająCudowne wiadomości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 23:45
-
Hej,
Obudzilam się godzine temu nie mogąc normalnie oddychać..lapczywie lapalam powietrze, aż bałam się ze sie uduszelekko zapchany nos mi jeszcze utrudnial...ułożyłam się troche wyżej i narazie jest lepiej...czekam z niecierpliwością aż mi się brzuch obniży i będę mogła w miarę normalnie oddychać...a teraz robie się głodna...
zawsze coś...
Bogusia - ale numer tak przy końcówce! Psikus jak nic!
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Hahaha
Ale się ucieszyłam z rana widząc zuzę w prasie
Wczoraj miałam dzień pełen biegania. Po drodze do szpitala zahaczyłam o ciuszki i doszłam do wniosku, że jeśli coś mi dolega to na pewno kompulsywne kupowanie... Mam już 3 kombinezoniki
Ale jak tu nie kupować jak w smyku czy h&m za 100zł miałabym jeden góra dwa ciuszki a z sh wychodzę z pełnymi siatami...
Po drugie znalazłam karmnik marzeń! Byłam w sklepie gdzie stacjonarnie dostępne są staniki alles mama i wiem, że jak tylko ustabilizuje mi się laktacja to lecę sobie taki kupić!
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html
Rozmiar 70G
No i ostatnie i najważniejsze! Rodzimy w Domu Narodzin(oczywiście pod warunkiem, że w dniu porodu zapis ktg będzie ok)
zokeia, aniar, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ita to świetnie, że się zakwalifikowałaś! Najważniejsze jest rodzić tak jak się wymarzyło
Lecę dzisiaj na zakupy dla Młodego. Zazdroszczę podejścia do second handów. Wiem, że zaoszczędziłabym mnóstwo kasy, ale jakoś nie mogę się przełamać. Ale cieszę się, że Tobie udało się tyle upolowaćIta, HANA lubią tę wiadomość
-
zokeia mogłabym kasę wydawać w droższych sklepach, ale skoro ja się mogę ubierać w sh to i mojemu dziecku to nie zaszkodzi. A prawdziwe cudeńka można znaleźć.
Ceny bodziaków to zawsze od 1-4zł. Za skafandry płaciłam: 10, 15, 16zł.
Tak więc zakupoholizm mój, teściowej i mojej mamusi spowodował, że mam 20 bodziaków z krótkim rękawem20x2(średnia cena)= 40zł. Za 40 zł w zwykłym sklepie widziałam takie paczki po 3 szt.
Jak już Leoś pojawi się na świecie to będę wam robiła pokazy mody ciuchlandowej -
Marimiko ja też miałam zarwaną noc, bo przyjechał do nas znajomy męża z Ukrainy i trzeba było go odebrać z dworca o 4. ...i żebym wiedziała, że tu jesteś to bym Ci potowarzyszyła, bo jak mąż pojechał to ja oczywiście co - do lodówki i kanapka w środku nocy
a potem maluch szalał do 6 rano chyba więc dzisiaj padnę jak mucha pod koniec dnia.
No właśnie, ja też się zdziwiłam, że jedna z dziewczynek ma być Zuzia, bo ja kojarzyłam że chyba Julka miała być... ale może coś przekręciłam. Generalnie wczoraj byłam mega dumna z naszej Zuzy i czułam się tak szczęśliwa jakby to były moje maluchy
To już mamy 4 wcześniejsze grudniaczki
Ita gratuluje kwalifikacji i podziwiam za odwagę! Słuchaj, ja też się zapatruję na biustonosz alles mama - do karmienia. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale podoba mi się że mimo funkcji karmienia jest on usztywniany i piersi ładnie powinny się w nim układać. A powiedz gdzie ten sklep bo i ja myślałam żeby wcześniej przymierzyć (chciałam kupić na allegro bo tam są nawet za 25zł), ale nie bardzo potrafię określić swój rozmiar. Całkowicie zgłupiałam -
Ita ja też info o sklepie z alles mamą poproszę
ja póki co zaryzykowałam i kupiłam na wyrost stanik http://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html teraz jest lekko za duzy, ale jak będzie pokarm mam nadzieję, że będzie ok
- boję się, że potem czasu nie będę miała o tym myśleć- więc jeden back up musiałam mieć. A dla męża kupiłam koszulkę nocną http://sklep.alles.pl/produkt,letizia-koszulka,540.html i jestem zachwycona- jest sexy i wygodna
jedna jedyna w szafie sexy koszulka- tak to lubię spać na "sportowo"
Ita a jak z cenami w stacjonarnym? Drożej? czy tak samo?
Gratuluję domu narodzin!ja nie jestem aż tak odważna- jak miejsc na porodówce nie będzie to wtedy o ich dom narodzin będę błagać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 09:26
-
Cześć Dziewczyny,
Pisałyście o seksie i opuchnięciu. No u nas jeszcze jakieś 4 tygodnie zakazu hehe ale w kwestii opuchnięcia tam na dole to jak byłam teraz u gin to powiedziała "o zaczyna się opuchnięcie ale to bardzo dobrze".
Dla Zuzy gratulacje jak już nas w końcu przeczytaoj ma teraz szał 3 Maleństwa plus szum medialny hehe.
Miłego dnia! -
Hmm... ja na seks nie narzekam... bo jest tylko raz na 2tyg
Asiu, Aniu byłam tu:
http://satine.pl/ - mają sklep na belwederskiej i na Jana Pawła.
Odwiedzałam jeszcze inne sklepy w Wawie, ale w innych nie mieli alles mama.
Ja chyba kupię sobie stacjonarnie, bo na stronie alle 95zł a w sklepie 105zł. Chyba, że gdzieś w necie wypatrzę taniej to tylko bym się zorientowała czy po porodzie nadal 70G będzie dobry i taki sobie zamówię.
We wszystkich sklepach polecano mi:
http://www.lovemum.pl/products/biustonosz-royce-bloosom
ale on kosztuje stacjonarnie ponad 200zł! i do tego wyglądam w nim jak mleczna krowa
Chwilowo wytrzymam ze sportowymi stanikami z pepco (10zł za szt) a później zainwestuję w fiszbiny
Aniu, koszulka rewelacyjna!aniar, HANA lubią tę wiadomość
-
ale wiadomosci !!! wow!!!
Zuza slawna na cala Polske
super ze dziewczynki czuja sie dobrze i mama tez dala rade !!!!
az sie wzruszylam jak to zobaczylam normalnie !!!!
dziewczyny ja mam od wczoraj jazde... najpierw pod wieczor mala jak zwykle zaczynala swoje harce w brzuszku, mi natomiast bylo zle i poszlam do sypialni sie polozyc , nie moglam sobie znalezc pozycji, mala nagle przestala sie ruszac i nie reagowala na zaczepki, mi bylo duszno, slabo chyba mi puls skakał, balam sie strasznie brzuch zaczal mi twardniec czesto... mialam juz jechac na ip ale moj S otworzyl okno, przyniosl mi cos slodkiego zmienilam pozycje pochodzilam troche napilam sie wody i polozylam, troche ustalo i w koncu mala zaczela sie ruszac
dzis rano tez sie ruszala ale mi jest slabo tak jakby cialo kompletnie odmawialo mi posluszenstwa ciezko cokowiek robic, mam wrazenie ze mam puls ze 130 do tego bol plecow, krzyza, i to napieranie na szyjke...
umowilam dzis wizyte sobie w Lux Medzie nie bede czekala do 12 listopada do mojej gin pojade sprawdzic czy wszystko ok... tym bardziej ze dzis wyjezdzamy na dlugi weekend do moich rodzicow... i wracamy dopiero we wtorek.
Wizyta o 13:45 trzymajcie kciuki!!! -
Zuza, gratulacje! Potrójne szczęście
Same sobie info znalazłyśmy hehe
U mnie temat seksu tez nie istnieje, czuje opuchniecie, Maz mowi ze cos sie "poprzestawialo" i ogolnie nie mam juz z tego ani przyjemnosci ani sil na to. Po tez nie czuje sie najlepiej. Widocznie to normalny objaw, bo wiele z nas tak ma.
Ja kupilam biustonosze do karmienia miekkie w h&m, sportowe biustonosze tez mam, ale sprzed ciazy i teraz tak jakos wasko mi w nich na zebrach. Musze zainwestowac co najmniej w jeden sportowy. Mam tez jeden sexy, ale patrzac na to jak moj biust przybiera z dnia na dzien to nie wiem czy bedzie dobry, a kupiony byl na wyrost.
Aniar, ja tez jestem sportowa jesli chodzi o spanie, ale ta koszulka po prostu rewelacja! -
No mnie ta koszulka przekonała tą wygodą też- bałam się że jak coś koronkowe to będzie niewygodne (po moich sportowych piżamkach) a tu niespodzianka
Nie dość że się sexy czuję to i wygodnie się śpi
Po porodzie też będę korzystać, rozciągliwa jest i ładnie się dopasowuje.
Co do seksu, to u mnie pierwszy raz odkąd jestem w ciąży załączyła się chętka, ale co z tego skoro mąż protestuje, bo cytuję "tam jest głowa Alicji, boję się, że jej krzywdę zrobię- nie będę jej po głowie pukać" i tyle mam z seksu
ale od ciąży donoszonej obiecał mi, że zabieramy się do roboty czyli od 11 listopada więc trzymajcie kciuki!
Kate trzymam kciuki- daj znać po wizycie!
Ita dzięki za namiary na sklep- na pewno skorzystam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:32
Martynaaa lubi tę wiadomość