X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny napisalam tez do mojej gin czy jest w szpitalu i objawy i czy mam przyjechac na ip lepiej... zobaczymy co ona powie bo jednak wolalabym do niej bezposrednio trafic ...

co do seksu to u mnie to samo co u Ciebie Aniar :) ja chce a moj nie za bardzo cos mu sie poprzestawialo i jakos tak mowi ze ma swiadomosc ze tam jest nasze dziecko... i jakos temat nie istnieje, a nie zaprzeczam jeszcze 2 tyg temu chetke mialam a teraz w takim stanie to juz tragedia, dzis naprawde fatalnie sie czuje tak zle jeszcze nie bylo...
    jestem sama w domu mam isc sie wykapac troche sie boje... no i zauwazylam ze jestem tam batdziej "spuchnieta"
    wiec jak na razie przytulanie do snu i tyle ... ;)

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty a ciśnienie sobie mierzysz? z tym kąpaniem to lepiej się wstrzymaj, bo czasem zasłabniesz i nieszczęście gotowe.. Trzymam kciuki, żeby wszystko było wporządku :)

4dbc34fc83.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate, trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u nas waga moja - 77kg, Filipka 2488g, szyjka ma 2cm, rozwarcie na 1cm...tylko czekac teraz na rozwiązanie.

Zuza serdeczne gratulacje, napewno jesteś wyczerpana ale niezmiernie szczęśliwa!

Karola, Marceli waży juz prawie 1,5 kg! cudownie, zdrówka! <3

Mi juz opadł brzuszek, przynajmniej zgaga tak mocno nie męczy, ale mój Książe nadal ułożony miednicowo...

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate zaciskam kciuki!

Dziewczyny z Warszawy, znalazłam jeszcze jeden sklep, który ma stacjonarnie staniki alles mama. I to za 75-90 zł :D
    http://www.tomi.pl/biustonosz-do-karmienia/

Może będzie wam bliżej po to po praskiej stronie.

aniar lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie z Was hakiery :D Wszystko kurde znajdą.

Ita jestem ciekawa relacji w domu rodzenia :)

Pollyanna lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po kapieli, byl to raczej szybki prysznic ... no ale spoko dalam rade.
    Kurde cisnienia nie mierze bo nie mam cisnieniomierza zawsze mialam niskie wiec sobie tym w ogole glowy nie zaprzatam... mala czuje troszke sie rusza to przeciagnie sie czasem tu to tam ale delikatnie,
    jednak ja dalej jestem slaba i w tej kwestii nic sie nie zmienia.
    No nic czekam odpoczne i jade.
    Dziekuje za kciuki!!!
    Ita fajne te staniki, superowe !!! chyba tez sobie zamowie jeden, mam 1 taki zwykly za 35zl i jeden taki lepszy z triumpha ale oba takie zwyczajne karmniki, jesli bede miala pokarm i sie utrzyma to po powrocie ze szpitala kupie wlasnie ten :)

przyszlamama super ze wszystko ok, moze maly sie jeszcze przekreci ?? co mowi lekarz w tej kwestii?
    kurde to juz niebawem sie zacznie i u nas !!! <3

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, czytałam o tym domu w "Położnej". Powiem Ci, że też jestem ciekawa, jak to naprawdę wygląda :)

Kate, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku.

przyszlamama, ile lekarz daje Ci czasu jeszcze? Mówił coś?

aniar, koszulka naprawdę fajna. Sama bym kupiła, ale poczekam z takimi pięknościami do poporodu. Niepotrzebnie bym drażniła mojego biednego męża :P

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gratulacje pieknej trojeczki :) i zycze Wam abyscie Swieta spedzili w domciu juz w piatke :)

• aniar Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja też nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem i zawsze było ok- głowy sobie nie zaprzątałam, ale na ostatnie wizycie wyszło 145/80 i dostałam zalecenie mierzenia dwa razy dziennie ciśnienia. Jak wyjdzie 145-150 mam jechać natychmiast do szpitala. Także może lepiej teraz pomyśleć o ciśnieniu :) dla spokoju mierz czasem

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co wyjdzie na wizycie, jesli bedzie podwyzszone to na pewno bede mierzyla...
    dam znac, moja gin nie odpisuje bede musiala do tego lux medu jechac... bylam chwile z psem
    dziewczyny ja z nim ide doslownie na 10 min to jest krotki odcinek takie koleczko wokol parku a ja nie mam sily chodzic doslownie :/ masakra!

Ita ja slyszalam juz o tym Domu Narodzin w Wawie, gratuluje ze sie zakwalifikowalas i powiem szczerze jestem ciekawa jak to tam jest naprawde, wyglada super !

Kate

np55zzc.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też całe życie mam niskie ciśnienie ale w pierwszej ciąży właśnie zaczęłam się czuć dziwnie serducho waliło tak że je słyszałam i doszło do nadciśnienia tak właśnie 140-150 na 80-90 to było w pierwszej ciąży teraz całe szczęście problemu nie ma i mam nadzieję że do końca tak zostanie....

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, taka sława fiu fiu ;) najważniejsze że córcie sa na świecie:) Mam nadzieję że włodarze miasta nie zapomną o Was i zapewnią Wam dobrą pomoc nie tylko medyczną ale i finansową:)
    Trzeba przyznac że Tatuś tylu córek będzie miał wyzwanie, ale jak widac duma go rozpiera :) jeszcze raz GRATULACJE :)

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jak tam czuje się Marceli?

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od lekarza, z miejsca zapytal czemu mam tak stare wyniki krwi skoro mam anemie i powinnam robic min co 2 tyg a ja mam sprzed miesiaca ponad:/ podejrzewa poglebienie sie anemii i od razu zlecil badanie krwi. Jutro rano mam tez zawiezc mocz, zalecil magnez na twardnienie brzucha 3 x dziennie i powiedzial ze mam isc do endokrynologa skonsultowac te wyniki gluzkozy, on by sie temu przyjzal pomimo ze te normy sie zwiekszyly. Aha i mam miec USG dzis o 19. Szyjke sprawdzil dluga zamknieta. No i detektorem sprawdzil serduszko, bilo pieknie...
    spokojniejsza jestem troche mam nadzieje ze ta hemoglobina tez nie wyjdzie jakos zle, moja siostra miala ponizej 10 i wyladowala w szpitalu...

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyana to fakt dziwne tak się teraz dowiedzieć, że chłopiec. Dopiero będą jaja co tak naprawdę wyjdzie jak się urodzi :D

Ita lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, a kupowaliście już coś pod dziewczynkę konkretnie?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam też anemię, ale gin ogarnie mówiła o szpitalu. Ja biorę żelazo w trzech różnych preparatach.

Martynaaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kate ja mam też anemię, ale gin ogarnie mówiła o szpitalu. Ja biorę żelazo w trzech różnych preparatach.

Milcia a jaki mialas wynik? ja 10,6 ostatnio i bralam tylko 1 x dziennie jakies zelazo. Skonczylo mi sie i teraz kupilam sobie Chela-Ferr bio-complex sama zeby cos brac... wyniki bede miala wieczorem lub jutro rano to sie dowiem...

tylko ze ja w ogole przed ciaza dawno tez kiedys mialam problemy z anemia dosc powazne, dlatego boje sie ze faktycznie mogla znow spasc... no nic okaze sie.

Padam na twarz...

Kate

np55zzc.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore zelazo mam 11.1 - terdyferon na recepte. Wczesnie bralam biofer, ale w ogole mi sie nie wchłaniał/

f2w33e3kpfaf4vhi.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ