X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia :) Nie ma to jak odpowiednie podejście :P

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Paula haha dobrze wiedziec, ze nie tylko ja mam tesciowa z ostrym odchylem od normy :D Moi sie bali sami cos powiedziec, wiec starszego brata mojego meza naslali. Oczywiscie przy mnie nic nie powiedzial, tylko do mojego meza przez telefon sie zacza czepiac. Ale maz go opieprzyl, a ja zadzwonilam do tesciow i bylam bardzo milusia wobec nich,a na szwagra powiedzialam ze ma gnojek tupet, ze jak chce inaczej dziecko nazwac to niech sobie wlasne zrobi itd... Efekt zamierzony osiagniety - tesc wiedzial ze tyczy sie to tez jego, i dzwonil do meza ze on bron boze nie ma nic do naszego wyboru :D

Gratulacje dla kolejnej mamusi :) Szczerze zazdroszcze :)I czekam na zdjecie :)

moja teściowa ma na tyle odwagi, że sama mi to powiedziała, bo generalnie nie miał kto jej wyręczyć, teściu się nie wtrąca i nawet uwagi jej nie zwraca, tylko się śmieje... czekam tylko kiedy sytuacja się powtórzy i mój T w końcu zareaguje. Mam wrażenie, że on to odbiera jako żart, ja niestety nie. Zresztą uprzedziłam ją, że jak usłyszę, że zwraca się do Zośki innym imieniem to za często widzieć wnusi nie będą i bynajmniej nie mówiłam o tym w żartach. Nie ładnie zadzierać z synową i to jeszcze w takiej kwestii :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia :) jakbym miała nazwać stan do jakiego doprowadza mnie moja teściowa to powiem, że doprowadza mnie do furii :P

Furia lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi tescie uwazaja juz na to co gadaja, po tym jak mnie doprowadzili do takiej FURII ( :P ) ze slychac mnie bylo pewnie w miescie obok ^^ Ale tez wczesniej potrafili sobie zbyt wiele pozwalac, a ja stralam sie byc mila ( staralam, ale nie zawsze wychodzilo :P ), no ale juz sie nie staram, czym bardziej sie boja ze wybuchne, tym lepiej dla mnie :P Ale z tym nasylaniem szwagra to mnie wpienili ostatnio bardzo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:45

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    To proponuję zapoznać teściową ze statystykami :)

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2014
    https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/11689,Lena-i-Jakub-to-najpopularniejsze-imiona-mijajacego-roku.html

Chociaż tę ostatnią jeszcze zinterpretuje na swoją korzyść :P

statystyki hehe wyrecytowałam jej najpopularniejsze imiona i dodałam od siebie, że nie chce aby w klasie moje dziecko było 5, które nosi takie samo imię jak pozostałe nic to nie dało, a jak zobaczy statystyki to tylko jeszcze bardziej się utwierdzi w przekonaniu, że Lena to wręcz imię idealne i koniecznie trzeba je nadać ehhh

tak dla sprostowania, żeby nie urazić mam, które swoim córeczkom nadadzą imię Lena, to ja absolutnie nie mam nic do tego imienia, podoba mi się nawet bardzo, ale w moim otoczeniu już tyle dziewczynek, że nie chciałabym powielać, a już tym bardziej nie pozwolę mojej teściowej na wybór imienia :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Moi tescie uwazaja juz na to co gadaja, po tym jak mnie doprowadzili do takiej FURII ( :P ) ze slychac mnie bylo pewnie w miescie obok ^^ Ale tez wczesniej potrafili sobie zbyt wiele pozwalac, a ja stralam sie byc mila ( staralam, ale nie zawsze wychodzilo :P ), no ale juz sie nie staram, czym bardziej sie boja ze wybuchne, tym lepiej dla mnie :P Ale z tym nasylaniem szwagra to mnie wpienili ostatnio bardzo...

ja zawsze byłam miła, bo nie miałam powodów by drzeć z nimi koty, tym bardziej, że to dobrzy ludzie (z wyjatkami:), ale ostatnio było kilka takich sytuacji, które doprowadziły mnie do szału, przy okazji których oberwało się mojemu T, bo "zapomina" mnie czasem poinformowac o swoich planach, czy ustaleniach z rodzicami..i kończy się to tak, że ja dre się na T, a on na swoich rodziców, jeszcze trochę i zacznę go wyręczać, bo granica mej cierpliwości zbliża się dużymi krokami :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto mi spadły plytki trochę ponizej normy. Z tym że fo ewentualnego zzo wystarczy 99 tys? Ale Ty chyba jesteś z Torunia? Wiec chyba nie z tego powodu martwią Cię płytki? :)
    Mój lekarz w każdym razie się nie przejął.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula łączę się w bólu z puchnięciem rąk i zmianą pozycji w nocy - masakra jakaś :P
    Imię wybraliście piękne:) Zosia :) A jeśli mozna wiedziec szanowna tesciowa jak ma na imię? Co za tupet... Mam nadzieje, że masz albo znajdziesz tyle siły w sobie po porodzie, że jak nazwie Waszą Zosię - Leną to ja opierdzielisz. Niech dziecku wody z mózgu nie robi. Jak jej się imie nie podoba to niech go nie używa a nie nazywa dziecko inaczej niż rodzice nazwali. Trzeba było sobie jeszcze córkę dorobić na stare lata i nazwać ją jak jej się podoba. No i się uruchomiłam... :P

Furia, Paula84 lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imiona jakie by nie były to są ładne:-) I tej zasady trzeba się trzymać:-) Mnie się podoba i Logan i Zosia i nawet już wybór mojego małżonka - Konrad:-)

Kochane ja po mojej ostatniej wizycie u gina całymi dniami leżę. Moja szyjka ponoć ledwo trzyma i będzie dobrze jak do początku grudnia dotrwa...jak czytam,że już niektóre urodziły to mniee dopada przerażenie....kilku rzeczy mi jeszcze brakuje np.materaca,wanienki. Męża czekają zakupy:-) Ja leżakuje.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) melduję się nadal w dwupaku i mam nadzieję że tak zostanie do końca listopada przynajmniej. Byłam na wizycie w piątek i na szczęście mała się delikatnie uniosła więc najgorsze już za mną i oby tak zostało.

Widzę że dużo z nas ma problem ze "starszymi" paniami, które uważają że wiedzą wszystko najlepiej. U mnie stwierdzili że będą nazywać moją córkę Hania bo Hayley jest za trudne dla nich...powiedziałam że po moim trupie i że jak się nie nauczą to będą zdjęcia oglądać tylko.

Co do wyprawki to ja mam już wszystko, tak mi się wydaję. Jedynie co to musimy pokój odmalować i wszystko poustawiać i poukładać. Aż mam ciarki jak o tym pomyślę.

Paula84 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście wszyscy zaakceptowali, a raczej wszystkim się podoba Aleksandra. My wybieraliśmy i nie ma co dyskutować z wyborem. Dziadkowie mieli swoje 5 minut wybierając imiona dla nas, swoich dzieci

Zrobiłam dziś tort dla taty z okazji urodzin. Teraz leżę, bo brzuch już się napinał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny mi puchnie tylko jedna dłoń!! :) ale też potrafi trochę boleć przy zaciskaniu pięści, szczególnie rano.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja mam jeszcze teoretycznie troche więcej czasu do porodu niż Ty, a zostało mi tylko 115tys płytek. W październiku miałam ich jeszcze 140tys, a startowałam z 200tys. ZZO nie chcę, ale boję się, że w razie jakiś komplikacji będę musiała mieć cc i wtedy przy moich płtykach zrobią mi znieczulenie ogólne. Tak sobie gdybam i rozmyślam na ten temat i się stresuję. Wszystkie wyniki mam w normie, oprócz tych płytek. Pocieszyłaś mnie trochę, że Twój lekarz się nie przejął. Niestety mój już przy 140tys. kręcił nosem. Ciekawe, co mi powie w środę.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat imion dzisiaj jest znowu poruszany ;) jeden z bardziej drażliwych. Biedne te nasze teściowe ;) U nas na szczęście nikt się do naszego wyboru nie wtrącał i głośno nie komentował. Jana wymyśliła nasza córka i zaaprobowaliśmy jej wybór, szczególnie że jest to imię naszych dziadków.

Co do puchnięcia dłoni, to u mnie zaczęło się kilka nocy temu. Zdążyłam zdjąć obrączkę na czas.

Carola93 fajnie, że się polepszyło:)

carola93 lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no 115 to szalu nie ma, ja nie pamiętam ile mam coś poniżej normy ale więcej niż Ty. No i lipa jest taka ze z tym nic się nie da zrobić :/ no ale może nie poleca Ci już tak bardzo. Urodzisz sn i będzie git :)
    Nam położna mówiła ze snestezjolodzy radzą sobie z niskimi płytkami ale to chodziło o zzo.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że urodzę bez problemu i że po porodzie wszystko wróci do normy. Najgorsze jest właśnie to, że nie wiele można zrobić, aby zwiększyć ilość płytek. Teraz to tylko muszę czekać do porodu i modlić się, żeby już nie opadały.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just gratulacje :)

aga.just lubi tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Paula łączę się w bólu z puchnięciem rąk i zmianą pozycji w nocy - masakra jakaś :P
    Imię wybraliście piękne:) Zosia :) A jeśli mozna wiedziec szanowna tesciowa jak ma na imię? Co za tupet... Mam nadzieje, że masz albo znajdziesz tyle siły w sobie po porodzie, że jak nazwie Waszą Zosię - Leną to ja opierdzielisz. Niech dziecku wody z mózgu nie robi. Jak jej się imie nie podoba to niech go nie używa a nie nazywa dziecko inaczej niż rodzice nazwali. Trzeba było sobie jeszcze córkę dorobić na stare lata i nazwać ją jak jej się podoba. No i się uruchomiłam... :P

moja teściowa to Halina i tak właśnie doszłam do wniosku, że Zośka drugie imię dostanie po mojej mamie (Krystyna) a co :)
    Oj wydaje mi się, że jak już urodzę i sytuacja nie ulegnie poprawie to jak lwica będę dziecia swego imienia bronić :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• zokeia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej współczuję przebojów z teściowymi! Moja jest cudowna. Byłoby mi strasznie przykro, gdyby Mama mojego męża nie była dla mnie dobra. A ona kocha mnie jak córkę. Za to ojczym mojego m... łojesu. Nic złego nie robi, ale wstrząsają mną dreszcze jak mam mu podać dłoń na przywitanie. Brrr...

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita! Bardzo bardzo Ci dziękuję za listę :) <pokłony>

Lecę ją porównać z moją!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ