Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja tez bede brala koszulke narzeczonego, najzwyklejszą choc podobno wlasnie dają koszule szpitalne , te takie przeźroczyste ;d
-
do kittykate jak bedziesz na forum znalazlam b. fajny filmik o znieczuleniu do porodu(na youtubie ABC ZNIECZULENIA DO PORODU) a wiem ze tak jak i ja jestes nim zainteresowana obejrzyj sobie Wedlug mnie super ten koles opisuje jak to wyglada i chyba nawet mniej sie juz boje kolejnego porodu ; )
Mam do was mam pytanie czy teraz pod koniec ciazy wrocila wam zgaga??ja juz od miesiaca przestalam doswiaczac tego niemilego uczucia a tu od paru dni znowu...kazdego wieczoru duza dawka kwasu na doprawienie gorszego samopoczucia ; ):D:D inna sprawa to czy ktoras z was kupowala dla dziecka kiedys 1 z dada ?? zastanawiam sie bo dla starszych tzn tak od 6 miesiaca kupowalam dzieciom dady i byly spoko nigdy jednak nie kupowalam ich dla noworodka i niemowlaka ale teraz sie zastanawiam bo czytalam na jakims forum pozytywne opinie...no nic ide spac bo od 5 na nogach a o 17 wizyta mam nadzieje ze moj JAsio jest dosc duzy i predko wyjdzie na swiat(szczerze powiedziawszy wolalabym miec troszke odchowane dziecie na sw, moze sie uda) :*
kittykate lubi tę wiadomość
maria.sm -
nick nieaktualnyw srode mały bedzie przeniesiony do innego szpitala...oczka sie nie pogorszyly, ale jedzie tam na obserwacje, mial tez sprawdzany słuch i wszystko jest dobrze
aniar, Pollyanna, Ewka89, eforts, julianna, Lara 82, przyszłamama, kanapa, Ita, Lola83, kittykate, Gosiak, Marimiko, Sue lubią tę wiadomość
-
Karola no widzisz, jest super- najważniejsze, że wada się nie pogarsza
Oby tak dalej
-
Karola czyli jednak mocno kciuki trzymałam
a co z Tobą jak Marcelka przeniosą?
zokeia- z tym rodzeniem to mnie nie strasznie spałam juz od 4.15 i tak się pomęczułam do chwile po 5 żeby zasnąc ale odpuściłam... Młodemu pomieszał się dzień z nocą i maszerował mi po flakach całą noc, potem siku raz, siku dwa, przerzutka na 2 bok... a po napisanym poście zaczeła się sytuacja kryzysowa... zrobiłam się nagle tak głodna że zalałam się zimnym potem, poleciałam do kuchni, zrobiłam sobie 2 kanapki, jak je zjadłam i popiłam soczkiem to mnie zemdliło, połozyłam sie, popiłam wodą, troche odpuściło, ale za to ruszyłam znów na kibelek bo przeczyściło mnie totalnie, także przeszło mi przez myśl o porodzie
Juz na 2 forum dziewczynom pisałam, że jak tak będzie przez najbliższy miesiąc to Wojtuś zostanie jedynakiem -
Karola, strasznie się cieszę
Nasz mały zuch!
Ja wcześniej zgagi nie miałam, a od kilku dni się pojawiła. Zwłaszcza wieczorami. Muszę wyżej spać. Do tego wróciły mdłości. Pytałam lekarza. Powiedział, że jest coś takiego, jak późne wymioty ciężarnych. Damy radę
W ogóle wczoraj stwierdziłam, że ten cały stan niedługo się skończy. U mnie za góra 3 tygodnie. Z jednej strony nie mogę się doczekać, kiedy przytulę Marysię. Ale będzie mi też brakować tej ciągłej obecności ze mnąChyba dopiero teraz umiem cieszyć się z tego stanu, kiedy wiem, że Mała jest już względnie bezpieczna.
-
nick nieaktualnyEwka ja zostaje wypisana do domu i zostaną mi dojazdy codziennie...dobrze, ze dzisiaj dali mezowi wolne, przyjedzie wieczorem i zostanie do wtorku za tydzien...troche mi pomoze bo sama na poczatku pewnie wszystkiego bym nie ogarnela, spakowac sie stad, jechac do drugiego szpitala, pogadac z personelem, zobaczyc jak tam wszystko funkcjonuje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 13:37
-
nick nieaktualny
-
Pollyanna mam dokładnie takie same podejście teraz do ciąży.
Karola za kilka msc nie będzie żadnej różnicy między naszymi dzieciakami!!!!
Juliana bardzo dobrze ze pojechałaś na ip pomijając resztę przy takim ciśnieniu nie ma co się zastanawiać no ale dobrze ze wszystko ok.
Hana chyba zajmujesz kolejkę jako kolejna mama, wiem ze to nie jest regułą ale jest plotka ze od zdjęcia pessara w ciągu 48 h można urodzić
Mój lekarz oczywiście nie przejumje się moimi wymiotami, w ogóle chyba luzak z niegoa tak serio to powiedział ze jak tylko poranne to spoko także jakby Was męczyły całodzienne to zgloście to gdzieś
Myślę że mój organizm mocno reaguje na hormony, pierwsze dwa msc całodzienne wymioty po wszystkim, a resztę ciąży regularnie po kilka tyg co kilka tyg
zgage mam od dawna, czasem odpuszcze na kilka dni żeby wrócić ze zdwojoną siłą
U mnie przescieradlo założy mąż jak ja będę w szpitalu. -
nick nieaktualnyna poczatku kilka godzin tylko bede mogla byc przy malym, moze daleko nie mam bo 34 km ale te dojazdy beda meczace tym bardziej, ze musze dojechac od rodzicow do jednego miasta autobusem, pozniej wsiasc w okejke, dojechac do drugiego miasta na dworzec i jeszcze z dworca do szpitala...chyba ze maz zostawi mi samochod...albo bede dojezdzala z sasiadka z sali bo jej maly tez bedzie przenoszony do drugiega szpitala tez na oczy...zobaczymy pozniej jak to bedzie
-
Karola juz na pewno duzo czasu w szpitalu nie spedzicie,teraz macie juz z gorki i lada moment pojdziecie do domku.
Co do koszul do porodu.U nas w szpitalu na ip daja taka biala,wiazana z przodu i wrecz wymagaja zeby miec ja do porodu.
W kwestii pieluszek to kupilam po jedej paczce Pampers 1,Babydream1 z Rossmanna i Dada 1 z Biedronki i zamierzam je przetestowac.Mam nadzieje,ze te tansze sie sprawdza,bo przy dwoch maluchach i pieluszkach firmy Pampers to chyba pojdziemy z torbami.