Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam kosmetyki z nivea: puder do tyłeczka, krem na odparzenia, krem do buźki. poza tym emulsje do kąpieli Emolium, ale oliwke i tak mam, podobno nie jest potrzebna przy tym, ale polozna mi powiedziala, ze po prostu nie trzeba tak duzo oliwkowac jak bez emoliantów.
apirator hmm ja kupilam taką gruszkę z gumową koncóweczką dla niemowląt i dzieci , fridy wiem z doswiadczenia mojej siostry i jej córki - dzieci bardzo nie lubią. -
Ja jeszcze nie kupiłam kosmetyków ale dla moich starszych chłopców używałam oliwki bamnino i mydła w.kostce też bamnino na początku a później płynu i szamponu w jednym różnych firm zależy co było w promocji na nic nie mieli uczulenia wiec git. Teraz chyba postawie na ziaja bo sama dla dla siebie używam tych kosmetyków i jestem zadowolona a i opinie są ok no i polska firma a to też ma dla mnie znaczenie. Pieluchy mam na razie pampersy bo udało mi się odkupić ale też potem popróbuje tych z rosman i biedronki bo słyszałam że wcale nie odbiegają jakością no i znów produkt Polski
Niemowlę trzeba oliwkować codziennie szczególnie jak woda twarda, z kosmetyków do pielęgnacji to jeszcze sudocrem mój ulubiony już kupiony dla mnie nie zastąpiony na odparzenia.
Do noska mam fride.
-
ja do noska też mam fride, a z kosmetyków mam oliwkę hippa i płyn z ziajki. Położna na Sr mówila u mnie że nie trzeba bezpośrednio na ciało oliwki, wystarczy pare kropel do wanienki. Tak samo dla mamy polecała żeby zrobic obie kąpiel z oliwką bo super działa natłuszczająco i pachnie:)
-
klif ja tez zaczne od pampersow a pozniej innych marek,
ja do nosa kupiłam gumową gruszkę, sam wygląd fridy mnie przeraża, a rekacje dzieci byly podobne;
ja postawiłam na kosmetyki z rossmanna babydream: oliwkę, którą planuję używać do masażu i główki (na ciemieniuchę), raczej odchodzi się od smarowania dzieci oliwką, bo to podobno zapycha pory dziecku, dlatego mam balsam do ciała i balsam do ciała sensitive, krem do tyłka pod pieluszkę, krem do twarzy na zimno, szampon i zel do mycia ciala, mydło, no i puder, poza tym planuję kupić innej marki krem zimowy dobry na mróz, bo do końca nie jestem przekonana czy krem na zimno będzie wystarczający
-
Kosmetyki mam z Hippa. Oliwki nie mam, zamiast niej balsam nawilżający z Hippa. Do noska Fridę. Mi ją znowu koleżanki, które są mamami zachwalały.
Klif, jak się uda kupić Pampersy w dobrej promocji, to wychodzą taniej niż Dady. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałam, że te najmniejsze rozmiary są kiepskie. Większe nie odbiegają jakością od Pampersów. Wszystko to pewnie kwestia sprawdzenia samemu. -
Hello! Zgłaszam się po intensywnym dniu. Wygląda mi to na próby wywołania porodu
Praktiker, Auchan, Biedronka, Ikea (tłumy jeszcze dziksze niż w sobotę!). Tylko, ze tym razem to już chyba wszystko mamy. A rano dodatkowo wyprawa na gbs.
Od wczoraj wietrzymy juz w mieszkaniu gondolke i fotelik.
W moim szpitalu koszulę trzeba miec własną. Wzięłam szarą w różowe groszki, na ramiaczkach -żeby bylo wygodnie, zeby czuć się atrakcyjnie i żeby mi tyłek zaslaniała.
W biedrze loveli nie widziałam, ale może za mało sie rozgladalam.
Z kosmetyków mam olejek migdałowy i płyn do kąpieli. (polecane firmy to baby dream z rossmanna i hipp). Do ryjka na zimę masło shea. Aspirator - frida.
Kaarolaa Marcelek jest dzielnym chłopakiemMam nadzieję, że jakoś dasz radę z dojazdami.
HANA lubi tę wiadomość
-
karola a gdzie was przenoszą z wojewódzkiego?
Ja zakupiłam oliwkę Hipp, fridę dostałam więc nie wybrzydzam, bepanthen, krem do twarzy tez z Hippa, Oilatum, Solababy do nosa jak polecała Ita i też wzięłam te maść majerankową, bo była bardzo tania. Kupiłam dwa opakowania chusteczek nawilżonych Kindii i Pampers na wypadek jak by Mała była uczulone na jakieś. Pieluchy mam pampersa newborn białe, bo dostałam 2 paczki po 72 szt. więc też już nie kombinuję.
Jestem podminowna, bo na wszystkie zakupy (podkłady, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe, nożyczki, kosmetyki dla małej i takie te wszystkie rzeczy kosmetyczne) zabuliłam 300 zł. Kiedyś któraś z dziewczyn napisała, że wydała coś koło tego wtedy pukałam się w czoło, teraz padam do stóp i zwracam honor. Naprawdę 5 razy przeleciałam tę listę i może z 10 zł bym jeszcze zdjęła, ale ogólnie rzeczy, które są potrzebne. Wrrrrrrrrr kasa i kasaPiotruś
Helenka
-
Lola ja jestem właśnie na etapie sporządzania listy i też się łapię za głowę, że wszystko tyle kosztuje! Mało tego, kiedyś uśmiechałam się pod nosem czytając jak dziewczyny zaraz po pierwszym trymestrze robiły pierwsze zakupy, a teraz chylę czoła i gratuluję rozsądku, którego mi niestety zabrakło i teraz musimy wywalić tyle kasy jednorazowo, że głowa mała! Całe szczęście, że dostaliśmy część ubranek w spadku, no i wózek - co prawda straszna landara, ale grunt, że jest
-
Pollyanna wrote:Ja się bałam wcześniej robić zakupy. A jak już zaczęłam, to faktycznie pieniądze płyną
Lola, ja wydałam właśnie ponad 300 i choroba na same niezbędne rzeczy. Ale przynajmniej przesyłka była gratis
No szczęście w nieszczęściu, trafiło się jak ślepej kurze, bo nawet nie doczytałam, że przesyłka darmowa od 299 zl, a ja dokładnie kupiłam za 299,50 zł. Jak by celował, to by nie trafił, a mi się przypadkiem tyle nazbierało. Gdyby nie to, że dostałam fridę, pieluchy i witaminy to bym dobiła do 400 zł!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:55
Ita, Pollyanna lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Ehh faktycznie. Ja za wszystko zapłaciłam ponad 500 zł w gemini, ale to razem z termometrem i laktatorem. Mama mi wmawiala, ze po co tak szybko kupilam.. ciuszki itp. .. a teraz jednak mówi, że dobrze zrobilam, że trochę rzeczy wcześniej zamówiłam.
-
Laski nie wchodzcie w ten kupon rabatowy do rossmana na fb bo to sciema. A jakbyście potrzebowały to w rossmanie drugi kosmetyk kolorowy jest za free.
mamy stosunkowo blisko galerie i poszliśmy w ramach spaceru do tego rossmana i był to chyba najdluzszy spacer od czasu jak zaczęłam się oszczędzać w ciąży i in padlabym ze śmiechu jakby skończyło się zakwasem
Ja mam tylko plyn do kąpieli floslek, olejek migdalowy, masc do pupy (linomag, bepanthen) i krem na zimno hipp
laski a z ta koszulką do porodu to jak Wy to widzicie? Bo też chciałam wziąć taka mężową ale musi być dostęp do cyca i czy poprosicie położna żeby Wam ja rozcieła w trakcie porodu czy rozetniecie ja przed?
Także ostatecznie wezmę taka jak do karmienia żeby była możliwość kangurowania i karmienia w sensie odslonienia popiersia