X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Klif Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, 1 to sa newborn.Podobno noworodka przewija sie ok.10razy na dobe,czyli u mnie zejdzie 20 pieluch.Te pieluszki Dady maja dobre opinie.Zobaczymy jak sie sprawdza,zaczne od tych firmy Pampers a potem bede porownywac do nich te tansze.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie proszę jakie kosmetyki do pielęgnacji malucha kupiłyście? I jaki aspirator do noska wybrałyście?

860ianliz3s2rxlo.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki z firmy hipp, albo rosmanowskiej a aspirator - FRIDA

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co konkretnie? w sensie - płyn do kąpieli + oliwka? malucha trzeba codziennie oliwkować? ...bo jeśli się używa emolientu to już chyba nie trzeba, no nie? jestem zielona :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Dzidziusia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy hipp - plyn do kapieli, oliwke migdalowa, krem do buzi na zime i krem do pupy. Ja nie bede oliwkowala po kazdej kapieli, bardziej bede jej uzywala do masowania maluszka :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kosmetyki z nivea: puder do tyłeczka, krem na odparzenia, krem do buźki. poza tym emulsje do kąpieli Emolium, ale oliwke i tak mam, podobno nie jest potrzebna przy tym, ale polozna mi powiedziala, ze po prostu nie trzeba tak duzo oliwkowac jak bez emoliantów.
    apirator hmm ja kupilam taką gruszkę z gumową koncóweczką dla niemowląt i dzieci , fridy wiem z doswiadczenia mojej siostry i jej córki - dzieci bardzo nie lubią.

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupiłam kosmetyków ale dla moich starszych chłopców używałam oliwki bamnino i mydła w.kostce też bamnino na początku a później płynu i szamponu w jednym różnych firm zależy co było w promocji na nic nie mieli uczulenia wiec git. Teraz chyba postawie na ziaja bo sama dla dla siebie używam tych kosmetyków i jestem zadowolona a i opinie są ok no i polska firma a to też ma dla mnie znaczenie. Pieluchy mam na razie pampersy bo udało mi się odkupić ale też potem popróbuje tych z rosman i biedronki bo słyszałam że wcale nie odbiegają jakością no i znów produkt Polski :)

Niemowlę trzeba oliwkować codziennie szczególnie jak woda twarda, z kosmetyków do pielęgnacji to jeszcze sudocrem mój ulubiony już kupiony dla mnie nie zastąpiony na odparzenia.
    Do noska mam fride.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do noska też mam fride, a z kosmetyków mam oliwkę hippa i płyn z ziajki. Położna na Sr mówila u mnie że nie trzeba bezpośrednio na ciało oliwki, wystarczy pare kropel do wanienki. Tak samo dla mamy polecała żeby zrobic obie kąpiel z oliwką bo super działa natłuszczająco i pachnie:)

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klif ja tez zaczne od pampersow a pozniej innych marek,
    ja do nosa kupiłam gumową gruszkę, sam wygląd fridy mnie przeraża, a rekacje dzieci byly podobne;

ja postawiłam na kosmetyki z rossmanna babydream: oliwkę, którą planuję używać do masażu i główki (na ciemieniuchę), raczej odchodzi się od smarowania dzieci oliwką, bo to podobno zapycha pory dziecku, dlatego mam balsam do ciała i balsam do ciała sensitive, krem do tyłka pod pieluszkę, krem do twarzy na zimno, szampon i zel do mycia ciala, mydło, no i puder, poza tym planuję kupić innej marki krem zimowy dobry na mróz, bo do końca nie jestem przekonana czy krem na zimno będzie wystarczający

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki mam z Hippa. Oliwki nie mam, zamiast niej balsam nawilżający z Hippa. Do noska Fridę. Mi ją znowu koleżanki, które są mamami zachwalały.

Klif, jak się uda kupić Pampersy w dobrej promocji, to wychodzą taniej niż Dady. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałam, że te najmniejsze rozmiary są kiepskie. Większe nie odbiegają jakością od Pampersów. Wszystko to pewnie kwestia sprawdzenia samemu.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Zgłaszam się po intensywnym dniu. Wygląda mi to na próby wywołania porodu :D
    Praktiker, Auchan, Biedronka, Ikea (tłumy jeszcze dziksze niż w sobotę!). Tylko, ze tym razem to już chyba wszystko mamy. A rano dodatkowo wyprawa na gbs.

Od wczoraj wietrzymy juz w mieszkaniu gondolke i fotelik.

W moim szpitalu koszulę trzeba miec własną. Wzięłam szarą w różowe groszki, na ramiaczkach -żeby bylo wygodnie, zeby czuć się atrakcyjnie i żeby mi tyłek zaslaniała.

W biedrze loveli nie widziałam, ale może za mało sie rozgladalam.

Z kosmetyków mam olejek migdałowy i płyn do kąpieli. (polecane firmy to baby dream z rossmanna i hipp). Do ryjka na zimę masło shea. Aspirator - frida.

Kaarolaa Marcelek jest dzielnym chłopakiem :) Mam nadzieję, że jakoś dasz radę z dojazdami.

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola a gdzie was przenoszą z wojewódzkiego?

Ja zakupiłam oliwkę Hipp, fridę dostałam więc nie wybrzydzam, bepanthen, krem do twarzy tez z Hippa, Oilatum, Solababy do nosa jak polecała Ita i też wzięłam te maść majerankową, bo była bardzo tania. Kupiłam dwa opakowania chusteczek nawilżonych Kindii i Pampers na wypadek jak by Mała była uczulone na jakieś. Pieluchy mam pampersa newborn białe, bo dostałam 2 paczki po 72 szt. więc też już nie kombinuję.

Jestem podminowna, bo na wszystkie zakupy (podkłady, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe, nożyczki, kosmetyki dla małej i takie te wszystkie rzeczy kosmetyczne) zabuliłam 300 zł. Kiedyś któraś z dziewczyn napisała, że wydała coś koło tego wtedy pukałam się w czoło, teraz padam do stóp i zwracam honor. Naprawdę 5 razy przeleciałam tę listę i może z 10 zł bym jeszcze zdjęła, ale ogólnie rzeczy, które są potrzebne. Wrrrrrrrrr kasa i kasa

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa i Ita jeszcze raz dzięki za tę listę, bardzo mi pomogłaś.

Jak tak dalej będzie, to w biegu urodzisz ;)

Ita lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja jestem właśnie na etapie sporządzania listy i też się łapię za głowę, że wszystko tyle kosztuje! Mało tego, kiedyś uśmiechałam się pod nosem czytając jak dziewczyny zaraz po pierwszym trymestrze robiły pierwsze zakupy, a teraz chylę czoła i gratuluję rozsądku, którego mi niestety zabrakło i teraz musimy wywalić tyle kasy jednorazowo, że głowa mała! Całe szczęście, że dostaliśmy część ubranek w spadku, no i wózek - co prawda straszna landara, ale grunt, że jest :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bałam wcześniej robić zakupy. A jak już zaczęłam, to faktycznie pieniądze płyną :)
    Lola, ja wydałam właśnie ponad 300 i choroba na same niezbędne rzeczy. Ale przynajmniej przesyłka była gratis :P

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Ja się bałam wcześniej robić zakupy. A jak już zaczęłam, to faktycznie pieniądze płyną :)
    Lola, ja wydałam właśnie ponad 300 i choroba na same niezbędne rzeczy. Ale przynajmniej przesyłka była gratis :P

No szczęście w nieszczęściu, trafiło się jak ślepej kurze, bo nawet nie doczytałam, że przesyłka darmowa od 299 zl, a ja dokładnie kupiłam za 299,50 zł. Jak by celował, to by nie trafił, a mi się przypadkiem tyle nazbierało. Gdyby nie to, że dostałam fridę, pieluchy i witaminy to bym dobiła do 400 zł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:55

Ita, Pollyanna lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio dokupowałam laktator...
    I tak trochę szkoda mi, że te zakupy się kończą. Fajnie tak było wybierać, szukać ;)

km5smg7y28om81lj.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh faktycznie. Ja za wszystko zapłaciłam ponad 500 zł w gemini, ale to razem z termometrem i laktatorem. Mama mi wmawiala, ze po co tak szybko kupilam.. ciuszki itp. .. a teraz jednak mówi, że dobrze zrobilam, że trochę rzeczy wcześniej zamówiłam.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie wchodzcie w ten kupon rabatowy do rossmana na fb bo to sciema. A jakbyście potrzebowały to w rossmanie drugi kosmetyk kolorowy jest za free.

mamy stosunkowo blisko galerie i poszliśmy w ramach spaceru do tego rossmana i był to chyba najdluzszy spacer od czasu jak zaczęłam się oszczędzać w ciąży i in padlabym ze śmiechu jakby skończyło się zakwasem :)

Ja mam tylko plyn do kąpieli floslek, olejek migdalowy, masc do pupy (linomag, bepanthen) i krem na zimno hipp

laski a z ta koszulką do porodu to jak Wy to widzicie? Bo też chciałam wziąć taka mężową ale musi być dostęp do cyca i czy poprosicie położna żeby Wam ja rozcieła w trakcie porodu czy rozetniecie ja przed?
    Także ostatecznie wezmę taka jak do karmienia żeby była możliwość kangurowania i karmienia w sensie odslonienia popiersia :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ