X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj obudziłam się po 7 i z bólem brzucha okresowym. Potem mi się jeszcze przysnęło i było ok. Mi ostatnio brzuch nie twardnieje, mimo że nie biorę już wielu leków.

Oglądałam dzisiaj Kossakowski.Inicjacja o porodzie na TTV. Poryczałam się normalnie. Jak widziałam jak on się wił przy stymulowanym bólu przy 8 cm rozwarcia, to strach mnie obleciał. Wiem, że kobiety mają inny próg bólu niż faceci, ale jak sobie pomyślę, że to mnie czeka, to panika dopada.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiłam w gemini 170 zł, a w melissie 270 zł. Cieszę się, że już koniec tych zakupów, bo człowiek bankrutem może zostać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlabym na basen ale zastanawiam się czy jeżeli np mam jakiś rozwarcie to czy to nie szkodzi? Oczywiście zapomniałam zapytać lekarza!! Macie jakieś pojęcie o basenie przed porodem?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts nie pamiętam źródła, ale właśnie niedawno czytałam, żeby już na tej końcowej fazie unikać basenów publicznych, ale ponieważ ja nie chodzę nie zagłębiałam się w szczegóły. Może właśnie chodzi o te zakażenie, które na tym etapie jest dla nas groźne.

Tak samo czytałam, że teraz złapanie przez nas infekcji jest mocno niewskazane, ponieważ dziecko przez ten zakażony kanał rodny musi się przeciskać i jest to dla niego niezdrowe :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja bóle miesiączkowe mam już od 3 tygodni codziennie, ale już teraz ich nie hamuję- położna powiedziała, że na tym etapie nie ma ich już co rozkurczać- może coś się rozkręci z nich :D

Bogusia życz zdrówka Qrczakowi od nas- nie pamiętam, w którym dokładnie tygodniu jest, ale niech się trzyma!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:36

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar wlasnie tez tak mi się z tą infekcja wydaje także dam sobie spokój :/

Bede nadwyrezac kolana :)

dla mnie też bóle miesiaczkowe to już standard :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bóle miesiączkowe mam od samego początku w terminie okresu. A teraz też już uważam, że to jest przygotowanie do porodu. Dzisiaj przeorganizowałam torbę, bo w szpitalu mi powiedzieli, ze do dziecka mam wziąć tylko 3 pampersy i chusteczki. Nie biorę tez całego opakowania wkładek laktacyjnych. Od razu zrobiło się więcej miejsca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zmęczyłam siedzeniem przy stole....:-) :-) :-) Bawi mnie to. Teraz leżakuję.
    Mama ma przyjechać z ciachem i ją wykorzystam do pomocy w pakowaniu torby do szpitala:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiiiiiiiię!
    Ledwo tyłek przekładam z kanapy na łóżko i z łóżka na kanapę.

Miałam torbę przepakować, bo już chyba wszystko do niej mam, ale jakoś brak mi wizji.

Bogusiu uściski dla Qrczaka!

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj mała napiera na pęcherz, bo wciąż mam uczucie, że siku mi się chce, a jak idę do łazienki to dwie kropelki i koniec.

zokeia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, też tak mam. I nie jest to takie uczucie jak przy infekcji. Po prostu mamy już mało miejsca na pęcherz.
    Mnie również zdarzyły się delikatne bóle miesiączkowe. Dosłownie 2 - 3 razy w tym tygodniu, w nocy. Ależ chciałabym urodzić w 37 - 38 tc!

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Qrczaka! :) Oby wszystko było ok!

Coś się dziwnie czuję, tzn. brzuch powędrował na dół, jak miałam problem z załatwianiem się to teraz bez problemu, lepiej mi się oddycha, i zauważyłam że mam więcej śluzu..więc wkładka musi być! Choć przez całą ciąże nie było takiej potrzeby. W nocy jak wstawałam (na siku)to czułam na dole barki Młodego więc główka musiała być bardzo nisko. Mąż prorokuje że niedługo się chyba wszystko rozwiąże. Mnie dopadł spokój choć wcześniej byłam przerażona porodem. Ciekawa jestem czy coś na rzeczy jest..chociaż chciałabym dotrwać jeszcze z dwa tygodnie do (37 tyg)

Eforts pytałam się lekarza jak byłam w szpitalu czy mogę wrócić na basen, powiedział jak Aniar wspomniała że lepiej nie korzystać w ost tyg ciąży po 1. żeby nie złapać na końcu ciąży infekcji a po drugie jakby coś się zaczęło dziać to wiesz look na dół a tu Mała istotka macha rączkami:D;)

Karolaaa pokazałam Mężowi Marcelka cytuje: O jaki już duży Chłop!!!:) Trzymamy kciuki za Was:)

Pozdrawiam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 18:35

eforts lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro w Lidlu Pampersy zielone tańsze.

Również trzymam kciuki za Qrczaka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 19:56

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak88 a w którym jesteś tygodniu? Ja od 2 tygodni noszę wkładkę, ale od kilku dni muszę (nie tylko ze względów higienicznych) zmieniać ją kilka razy dziennie, bo jest cała mokra. Wizytę u lekarza mam w pt, czuję się ogólnie dobrze. Czy Wy też obserwujecie zwiększoną wydzielinę?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wkładkę noszę od dawna dwana, z rana zawsze jakoś tak ze mnie spływa jak z lekko cieknącego kranu, a obecnie zdarza się, że w ciągu dnia muszę wymienić na nową bo robi się coraz mokrzej, więcej wydzieliny, ale zauwarzyłam takiej gęściejszej białej podczas podcierania

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja takiej bardziej przejrzystej, niemal jak śluz, choć nie tak ciągnącej. Nie czuję żadnego pieczenia, dyskomfortu.

Jeżeli teraz obserwujemy taką wydzielinę, to jak będzie wyglądała ta "zwiększona ilość" zwiastująca poród? :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja juz tez mam ciążę donoszoną! :D jupi! <3

ja z wkladka latam juz od dobrego miesiaca.

przed chwila zlapal mnie taki bol podbrzusza , ze nie moglam sie ruszyc, to byl chyba skurcz, ale trzymal dlugo, diabel. a ja na kolanka i kleczec przy lozku oparta o nie rekami...moj T.jak na mnie patrzal to mial przerazenie w oczach, pewnie juz mial wizje, ze sie zaczyna, ale na szczescie przeszlo.

ja mam koszule dwie do karmienia ale do porodu mialam zalozyc podkoszulke mojego T, tylko jak czytam co tu piszecie, ze trzeba lezec praktycznie nago, to chyba dokupie jeszcze jedna zwykla do karmienia koszule zeby miec na porod haha :)

czekam i czekam juz na akcje, mam w ogole nadzieje, ze jak mnie zlapie to nie w nocy, nie chcialabym sie obudzic przerazona i liczyc skurczy i dzwonic po karetke .. oeeesuuu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 20:56

zokeia, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama - no to miałaś przedsmak emocji :) Chyba wszystkie musimy szykować się na takie atrakcje. Ale spokojnie, dlaczego miałąbyś wzywać karetkę? Będzie wszystko dobrze! W przerwie skurczy pewnie będziesz dopakowywać torbę.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam osobiście plan taki, że jak odejdą mi wody to idę na spokojnie się wykąpać i posiedzieć w wannie 30-45 min nawet jak się skurcze zaczną w wannie łatwiej wytrzymać. Wyszykuję się do szpitala dopakuję torbę zjem coś smacznego i po ok. 4 godzinach od odejścia wód zbierzemy się z domu do szpitala.

Jak zacznie się od skurczów podobnie, wanna i obserwacja czy stają się regularne, jak zrobią się regularne co 5 min to do szpitala.

Trzecia wersja, czyli zielone wody, krwawienie i inne niepokojące od razu do szpitala :)

Dwa pierwsze na spokojnie i bez stresu tak jak radzili na SR, położna i lekarze moi ginekolodzy. Im większy spokój w głowie tym lepiej wszystko przetrwam- przynajmniej na to liczę :D

zokeia, Ita lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar - też mam taki plan. NA wszelki wypadrk wszystko sobie spiszę, żeby w emocjach nie zacząć panikować, tylko postępować według założonego schematu :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ