X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam stresa w związku z porodem...niby człowiek wie, że jak w ciąży się jest to kończy się to porodem, ale ten poród miał być za 8 msc, 6 msc, 5 msc...3 msc...a nie za 2-3 tygodnie, max 4...i to jeszcze ta myśl, która daje pewność, że tam się wyląduje... zaczyna mnie to przerażać!

I krąży ta druga myśl tuż za tą pierwszą....zostanę MATKĄ!!!! toć ja mam jeszcze 13 lat i nie dorosłam do tego!! co ja sobie wyobrażałam...?!?!?!

dziś wysprzątałam 1/3 chałupy i teraz mnie całe podbrzusze boli od kg godzin...poród coraz bliżej, poród coraz bliżej....

zokeia, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez szaro i okropnie.. Wiec pewnie pogoda plus koniec ciąży sie kumulują ale i tak nie chciałabym rodzic w miesiącach letnich z temperatura 40 st.. :/
    Dziewczyny nie ma co sluchac mrożących krew w żyłach opowieści z porodowek bo kazda z nas inaczej będzie odczuwala bol i przezywala poród wiec luz :)
    Ale żeby nie bylo, ze jestem taka mądra to ja swój bol porodowy pamięta i teraz się trochę stracham bo wiem jak to wygląda :) choć ogólnie poród wspominam bardzo pozytywnie i wychodzę z założenia ze pozytywne myślenie to wiecej niż polowa sukcesu :)
    Spokojnej nocy Wam zycze :) aaaa Nasza Kiara zaczela rodzic wiec czekamy na kolejnego forumowego Malucha :)

Ita, Pollyanna, Lola83, kittykate, aniar lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek polubiłam za Kiarę!

Dziewczyny proszę o trochę optymizmu, bo niedługo będę musiała przestać was czytać :P
    Mam bardzo bojowe i pozytywne nastawienie i nic nie może mi go zrujnować :D a jak tak dziś podczytywałam forum to też zaczęłam się nakręcać.

Lola, pamiętaj Fijałkowskiego - nie bóle tylko trud! Hahahaha :D

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Niespodzianek polubiłam za Kiarę!

Dziewczyny proszę o trochę optymizmu, bo niedługo będę musiała przestać was czytać :P
    Mam bardzo bojowe i pozytywne nastawienie i nic nie może mi go zrujnować :D a jak tak dziś podczytywałam forum to też zaczęłam się nakręcać.

Lola, pamiętaj Fijałkowskiego - nie bóle tylko trud! Hahahaha :D

Taaaaa, położna na SR powiedziała, że jak nam doktor powiedział, że nie będzie bolało to jest to największa bzdura jaką słyszała :p

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola moj lekarz powiedzial ze mam przyjechsc na porodowke z bastawieniem ze urodze bez paniki i bedzie dobrze ze polowa to siedzi w glowie :) takze keep calm and push :D

Lola83, Doris-83, Pollyanna, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, masz rację :) I dziwić się naszym Maluchom, że wolą grzecznie siedzieć i nie stresować matek :P

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i4ljxf.png

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Marimiko, Lola83, goto4, eforts, Niespodzianek:), HANA lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwoch dni moj pies mnie pilnuje.Chodzi za mna krok w krok,jak jestem w lazience to lezy pod drzwiami.Czyzby cos przeczuwal?

HANA lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny caly dzien prawie bylam wyjeta odkad wrocilam z moim od lekarza i dopiero teraz pisze, oczywiscie czytalam Was na niedawno ale znow nie mialam kiedy napisac hehe ale po kolei

Kiara trzymam mocno kciuki! go babe! i pochwal sie dzieciaczkiem!! najwyzszy czas na nas !!! <3

co do dzisiejszego dnia to fakt dzis troche lepiej, jakos tak mialam troszke wiecej sil i mobilizacji by zajac sie zaplanowanymi rzeczami a wiec zrobilismy z moim S. wspaniale pierniki na choinke i na stol. Upieczone teraz stoja szczelnie zamkniete i czekaja az zmiekna, po ok 2 tyg bedziemy dekorowac aaaa cudownie pachnialo w domu!
    Chlebek z ziarnami zrobilam sama, upieklam i powiem Wam pychotka!!! oboje sie nim raczylismy na kolacje ..
    no i na obiad byly szerowane papryki zapiekane w piekarniku z jajkiem na wierzczhu... miodzio! PS. dzieki anielno!
    po tym wszystkim oczywiscie padlam na ryjek :P i w miedzyczasie musialam odpoczywac i robic sobie przerwy dobrze ze moj S. ze mna w domu, duzo mi dzis pomogl i gdyby nie on sama bym z tym wszystkim nie dala rady...
    bo jednak zakupy plus stanie przy garach i brzuch bolal, twardnial, kosc ogonowa mega bolala, no i klucie w szyjce.... dzis juz sama zauwazylam ze brzuch mam naprawde nisko... oby to byla dobra wrozba ;)

co do porodu nie nakrecam sie wiem ze musze dac rade i dam! nie slucham zadnych opowiesci kazda z nas przejdzie to po swojemu kazda z nas da rade a ból porodowy zapomina sie z pewnoscia z pierwsza chwila jak dostaje sie swoje dzieciatko na piersi... <3 i przy tym pozostanmy!

ale sie rozpisalam ... kurde wrzucam jeszcze fotki naszych smakolykow !

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64616d03dde3.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8b4d7808eb5.jpg

a to tworczosc mojego ukochanego ;) <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90e52005171e.jpg

Pollyanna, Ita, Lola83, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif, mój pies od początku mnie pilnuje. Cały dzień jest obok, śpi tylko przy mnie, nawet w nocy do łazienki chodzi. Myślę, że na pewno czują. Myślisz, że poród się zbliża?

kittykate lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    i4ljxf.png

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

oj chciałabym juz !!!!! wrrrrrr
    PS. ide jutro zrobic GBsa ;P i inne pierdoly przed porodem! moze to zmobilizuje moja corke bo napiera ze hej ! a koncertowala dzis wzorowo w brzuchu :D

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh moj tez jakos tak przy mnie bardziej moze nie jest to takie pilnowanie 24 na h ale ostatnio nawet z moim na spacer nie bardzo chce wychodzic... ja mysle ze psy na bank czuja...to sa madre stworzenia a takie kochane.... :)

Marimiko lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że moje koty (normalnie do szaleństwa zakochane w mężunie) też nie odstępują mnie na krok. :D
    Ale jakoś łatwiej mi uwierzyć w psie przeczucia.

atdck6nlmznf5qze.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mieszkałam w Gdańsku, to miałam super ginekolog. 100 zł.. podwozie i usg. Wszytsko pomierzone dokladnie zawsze. Później trafiłam na dziada z NFZ, dziekuje nigdy wiecej, teraz na koniec mam nowego i jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolona.

Polly - pozostało nic innego jak odliczać. Suuuuoper. Zazdroszcze:)

Pollyanna lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odliczam ;) Od dziś 6 dni.
    Chyba już do końca żadnej nocy nie prześpię. Chyba zacznę nadrabiać zaległości filmowe :P

HANA lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna możesz w 100% się przygotować, wykorzystaj ostatnie 6 dni z brzuszkiem i zrób coś dla siebie, dużo snów, oglądania filmów, i zjedz coś czego może nie będziesz mogła później;)

ja się bólu porodowego nie boję, nie wiem jaki będzie więc nie mysle o tym w ogóle...hmm może mi się to włączy poźniej,
    nie chciałabym trafić na oddział długo przed porodem i wysłuchiwać jęków innych babek oraz opowieści o ciężkich i skomplikowanych porodach ;p

ja płacę 130 zl za wizyte, mialam raz w miesiacu, teraz co 2 tygodnie i zawsze bada najpierw recznie (im jestem blizej konca to badanie reczne robi dluzej, poza tym bardziej mnie boli), a potem usg brzuszka z przelaczeniem na 4d, jak pozuje to drukuje nam fotki, ktg zaczynam od przyszlego tygodnia i z zalecenia mam robic raz w tygodniu, koszt chyba 30zl;

trzymam kciuki za Kiare..niech maluch szybko i zdrowo wychodzi;

ja dzis aktywnie spedzilam dzien, spakowalam swoja torbe, ale jutra przemysle czy wszystko w niej mam, bo jest duza i zosTALO w niej sporo miejsca, wiec pewnie cos dopcham;) troche prasowałam, a na wieczor zrobilam mega duzo pasztecikow z miesem i grzybami oraz z kapusta i grzybami, cale szczescie z pomoca najpierw mamy a potem meza, a teraz leze jak wypompowane kolo, ktore z checia by pojechalo, ale nie jest w stanie;

planuje tez paszteciki, barsz i uszka z grzybami, no jakas rybke zjesc zanim nastanie dzien rozwiazania i w najgorszym wypadku obejde sie smakiem, a tak to juz bede przejedzona ;P

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje się nie porodu co obawy w opiece maluszkiem, to wszystko jest nowe, a ta kruszyka jest na nas skazana i nie chce popelnic zbyt wielu bledow, musi byc dobrze ;D wiec jak na razie mam czasem mysli co i jak bedzie, ale ogolnie pozytywnie sie nastawilam na czas ciazy, porodu i calej reszty;

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, tylko że ja spać nie mogę ;) Kolejna noc, gdy przekręcam się z boku na bok.
    Tyle samo płacę za ktg - 30 zł.

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spać nie mogę....

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Kiaara urodziła 3 kg syneczka:))))) o 23.19

Pollyanna, Klif, Ita, Lola83, goto4, Martaaa, zokeia, HANA, Zuzana, julianna, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ