SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam stresa w związku z porodem...niby człowiek wie, że jak w ciąży się jest to kończy się to porodem, ale ten poród miał być za 8 msc, 6 msc, 5 msc...3 msc...a nie za 2-3 tygodnie, max 4...i to jeszcze ta myśl, która daje pewność, że tam się wyląduje... zaczyna mnie to przerażać!

I krąży ta druga myśl tuż za tą pierwszą....zostanę MATKĄ!!!! toć ja mam jeszcze 13 lat i nie dorosłam do tego!! co ja sobie wyobrażałam...?!?!?!

dziś wysprzątałam 1/3 chałupy i teraz mnie całe podbrzusze boli od kg godzin...poród coraz bliżej, poród coraz bliżej....

zokeia, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez szaro i okropnie.. Wiec pewnie pogoda plus koniec ciąży sie kumulują ale i tak nie chciałabym rodzic w miesiącach letnich z temperatura 40 st.. :/
    Dziewczyny nie ma co sluchac mrożących krew w żyłach opowieści z porodowek bo kazda z nas inaczej będzie odczuwala bol i przezywala poród wiec luz :)
    Ale żeby nie bylo, ze jestem taka mądra to ja swój bol porodowy pamięta i teraz się trochę stracham bo wiem jak to wygląda :) choć ogólnie poród wspominam bardzo pozytywnie i wychodzę z założenia ze pozytywne myślenie to wiecej niż polowa sukcesu :)
    Spokojnej nocy Wam zycze :) aaaa Nasza Kiara zaczela rodzic wiec czekamy na kolejnego forumowego Malucha :)

Ita, Pollyanna, Lola83, kittykate, aniar lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek polubiłam za Kiarę!

Dziewczyny proszę o trochę optymizmu, bo niedługo będę musiała przestać was czytać :P
    Mam bardzo bojowe i pozytywne nastawienie i nic nie może mi go zrujnować :D a jak tak dziś podczytywałam forum to też zaczęłam się nakręcać.

Lola, pamiętaj Fijałkowskiego - nie bóle tylko trud! Hahahaha :D

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Niespodzianek polubiłam za Kiarę!

Dziewczyny proszę o trochę optymizmu, bo niedługo będę musiała przestać was czytać :P
    Mam bardzo bojowe i pozytywne nastawienie i nic nie może mi go zrujnować :D a jak tak dziś podczytywałam forum to też zaczęłam się nakręcać.

Lola, pamiętaj Fijałkowskiego - nie bóle tylko trud! Hahahaha :D

Taaaaa, położna na SR powiedziała, że jak nam doktor powiedział, że nie będzie bolało to jest to największa bzdura jaką słyszała :p

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola moj lekarz powiedzial ze mam przyjechsc na porodowke z bastawieniem ze urodze bez paniki i bedzie dobrze ze polowa to siedzi w glowie :) takze keep calm and push :D

Lola83, Doris-83, Pollyanna, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, masz rację :) I dziwić się naszym Maluchom, że wolą grzecznie siedzieć i nie stresować matek :P

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i4ljxf.png

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Marimiko, Lola83, goto4, eforts, Niespodzianek:), HANA lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwoch dni moj pies mnie pilnuje.Chodzi za mna krok w krok,jak jestem w lazience to lezy pod drzwiami.Czyzby cos przeczuwal?

HANA lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny caly dzien prawie bylam wyjeta odkad wrocilam z moim od lekarza i dopiero teraz pisze, oczywiscie czytalam Was na niedawno ale znow nie mialam kiedy napisac hehe ale po kolei

Kiara trzymam mocno kciuki! go babe! i pochwal sie dzieciaczkiem!! najwyzszy czas na nas !!! <3

co do dzisiejszego dnia to fakt dzis troche lepiej, jakos tak mialam troszke wiecej sil i mobilizacji by zajac sie zaplanowanymi rzeczami a wiec zrobilismy z moim S. wspaniale pierniki na choinke i na stol. Upieczone teraz stoja szczelnie zamkniete i czekaja az zmiekna, po ok 2 tyg bedziemy dekorowac aaaa cudownie pachnialo w domu!
    Chlebek z ziarnami zrobilam sama, upieklam i powiem Wam pychotka!!! oboje sie nim raczylismy na kolacje ..
    no i na obiad byly szerowane papryki zapiekane w piekarniku z jajkiem na wierzczhu... miodzio! PS. dzieki anielno!
    po tym wszystkim oczywiscie padlam na ryjek :P i w miedzyczasie musialam odpoczywac i robic sobie przerwy dobrze ze moj S. ze mna w domu, duzo mi dzis pomogl i gdyby nie on sama bym z tym wszystkim nie dala rady...
    bo jednak zakupy plus stanie przy garach i brzuch bolal, twardnial, kosc ogonowa mega bolala, no i klucie w szyjce.... dzis juz sama zauwazylam ze brzuch mam naprawde nisko... oby to byla dobra wrozba ;)

co do porodu nie nakrecam sie wiem ze musze dac rade i dam! nie slucham zadnych opowiesci kazda z nas przejdzie to po swojemu kazda z nas da rade a ból porodowy zapomina sie z pewnoscia z pierwsza chwila jak dostaje sie swoje dzieciatko na piersi... <3 i przy tym pozostanmy!

ale sie rozpisalam ... kurde wrzucam jeszcze fotki naszych smakolykow !

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64616d03dde3.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8b4d7808eb5.jpg

a to tworczosc mojego ukochanego ;) <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90e52005171e.jpg

Pollyanna, Ita, Lola83, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif, mój pies od początku mnie pilnuje. Cały dzień jest obok, śpi tylko przy mnie, nawet w nocy do łazienki chodzi. Myślę, że na pewno czują. Myślisz, że poród się zbliża?

kittykate lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    i4ljxf.png

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

oj chciałabym juz !!!!! wrrrrrr
    PS. ide jutro zrobic GBsa ;P i inne pierdoly przed porodem! moze to zmobilizuje moja corke bo napiera ze hej ! a koncertowala dzis wzorowo w brzuchu :D

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh moj tez jakos tak przy mnie bardziej moze nie jest to takie pilnowanie 24 na h ale ostatnio nawet z moim na spacer nie bardzo chce wychodzic... ja mysle ze psy na bank czuja...to sa madre stworzenia a takie kochane.... :)

Marimiko lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że moje koty (normalnie do szaleństwa zakochane w mężunie) też nie odstępują mnie na krok. :D
    Ale jakoś łatwiej mi uwierzyć w psie przeczucia.

atdck6nlmznf5qze.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mieszkałam w Gdańsku, to miałam super ginekolog. 100 zł.. podwozie i usg. Wszytsko pomierzone dokladnie zawsze. Później trafiłam na dziada z NFZ, dziekuje nigdy wiecej, teraz na koniec mam nowego i jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolona.

Polly - pozostało nic innego jak odliczać. Suuuuoper. Zazdroszcze:)

Pollyanna lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odliczam ;) Od dziś 6 dni.
    Chyba już do końca żadnej nocy nie prześpię. Chyba zacznę nadrabiać zaległości filmowe :P

HANA lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna możesz w 100% się przygotować, wykorzystaj ostatnie 6 dni z brzuszkiem i zrób coś dla siebie, dużo snów, oglądania filmów, i zjedz coś czego może nie będziesz mogła później;)

ja się bólu porodowego nie boję, nie wiem jaki będzie więc nie mysle o tym w ogóle...hmm może mi się to włączy poźniej,
    nie chciałabym trafić na oddział długo przed porodem i wysłuchiwać jęków innych babek oraz opowieści o ciężkich i skomplikowanych porodach ;p

ja płacę 130 zl za wizyte, mialam raz w miesiacu, teraz co 2 tygodnie i zawsze bada najpierw recznie (im jestem blizej konca to badanie reczne robi dluzej, poza tym bardziej mnie boli), a potem usg brzuszka z przelaczeniem na 4d, jak pozuje to drukuje nam fotki, ktg zaczynam od przyszlego tygodnia i z zalecenia mam robic raz w tygodniu, koszt chyba 30zl;

trzymam kciuki za Kiare..niech maluch szybko i zdrowo wychodzi;

ja dzis aktywnie spedzilam dzien, spakowalam swoja torbe, ale jutra przemysle czy wszystko w niej mam, bo jest duza i zosTALO w niej sporo miejsca, wiec pewnie cos dopcham;) troche prasowałam, a na wieczor zrobilam mega duzo pasztecikow z miesem i grzybami oraz z kapusta i grzybami, cale szczescie z pomoca najpierw mamy a potem meza, a teraz leze jak wypompowane kolo, ktore z checia by pojechalo, ale nie jest w stanie;

planuje tez paszteciki, barsz i uszka z grzybami, no jakas rybke zjesc zanim nastanie dzien rozwiazania i w najgorszym wypadku obejde sie smakiem, a tak to juz bede przejedzona ;P

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje się nie porodu co obawy w opiece maluszkiem, to wszystko jest nowe, a ta kruszyka jest na nas skazana i nie chce popelnic zbyt wielu bledow, musi byc dobrze ;D wiec jak na razie mam czasem mysli co i jak bedzie, ale ogolnie pozytywnie sie nastawilam na czas ciazy, porodu i calej reszty;

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, tylko że ja spać nie mogę ;) Kolejna noc, gdy przekręcam się z boku na bok.
    Tyle samo płacę za ktg - 30 zł.

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spać nie mogę....

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Kiaara urodziła 3 kg syneczka:))))) o 23.19

Pollyanna, Klif, Ita, Lola83, goto4, Martaaa, zokeia, HANA, Zuzana, julianna, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ