X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, coś widzę, że ten stres zaraźliwy :P

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój natomiast twierdzi, że będzie kąpał :)

aniar lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna dzięki, chciałabym mocno nie dotrwać- jestem gotowa jechać rodzić nawet dziś :P ale lekarze "wróżą" że jednak ciążę przenoszę :(

Zuzana, koleżanka z pracy natomiast rodziła na Madalińskiego i mówiła, że warunki lokalowe aż tak nie zachwycały i położne w szpitalu również, że gdyby nie wykupiła swojej położnej dodatkowej to byłaby mocno niezadowolona. Ale ogólnie mówiła, że szpital ok, nie zachwycał, ale ok :)

Co do Żelaznej, jeśli mnie nie wyprzedzisz, to opowiem wszystko jak było :) i nawet możesz wtedy pytania przygotować, odpowiem wyczerpująco :D

Zuzana lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    ! Idę jutro do szpitala ze względu na cisnienie, lekarz woli dmuchać na zimne.  Może być tak ze po dwóch dniach jak będzie ok to mnie wypisza (to prywatny szpital refundowany ale pewnie mają jakieś inne rozliczenia z nfz ale chciałabym tam rodzić) ale wtedy znajdzie mi miejsce w wojewodzkim. 
    Szyjki juz chyba nie mam,  macica chce rodzić.  
    W ogóle coś się nad cesarką lekarz zastanawiał no ale powiedział ze jest za tym żeby próbować naturalnie. Młody może dochodzić do 4 kg!!!! Cesarka od 4,5. Ja chcę naturalnie ale boje się takiego klocka rodzić.  Zawsze jest granica błędu ale w obydwie strony!!!! Jeszcze sprawdzą mi biodra czy w ogóle jest szansa!!! 

W ogóle stres mnie złapał bo dochodzi do mnie ze urodze dziecko!!!!!

Zaraz doczytam co u Was.

Ja się przestałam obawiać porodu po obejrzeniu 2 odcinków dokumentu:

http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-2/vod-5986912

Stwierdziłam, że jednak kobiety sobie jakoś radzą w tej sytuacji więc i ja sobie poradzę ;-) Poza tym personel w tych szpitalach był sympatyczny i miły - poród nie przypominał scen z horroru ;-)

Osobiście polecam pierworódkom, które o porodach tylko słyszały z relacji znajomych - po obejrzeniu oswoiłam się z moimi obawami i mam lepsze nastawienie psychiczne ;-)

zokeia lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie zaczyna u nas dziać :) ogólnie dolaczam do grona z niefajnym samopoczuciem i mdlosciami, bleh :(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek przybijam piątaka....bleeeh

4dbc34fc83.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek, ja się cały czas zastanawiam, co jest przyczynę złego samopoczucia - koniec ciąży czy pogoda. Nie wiem, jak u Was, ale u mnie dzisiaj jedna wielka plucha i pochmurno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 20:10

km5smg7y28om81lj.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pogoda dziś lepsza niż wczoraj, bo zdecydowanie cieplej było. mnie mdłości dopadły w nocy, ale tłumaczyłam to sobie że może byłam ciut głodna bo kolacje jadłam o 19... i jak zjadłam o 4 jogurt przy otwartym oknie to mi się polepszyło... ale teraz mnie mdli, chociaz jestem po kolacji i zaczyna pobolewac podbrzusze... chyba dzisiejszy długi spacer po mieście mi nie posłużył... wstaję z wyra tylko na siku tak mnie pachwiny bolą i dupsko jakby mi ktos siekierą przywalił...
    Na szczęście Wojtuś jest ruchliwy, to chociaz ten stres odpada...

4dbc34fc83.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaczynam się bać...

Moja kuzynka urodziła po 24 h. Powiedziała mi, że nie opowie zanim sama nie urodzę. Powiedziała żebym sobie nawet nie próbowała wyobrażać, bo to przekracza wszelkie wyobrażenia. I najgorsze... ona się ZARZEKAŁA, że wejdzie na porodówkę i będzie krzyczeć, że nie chce ŻADNEGO znieczulenia. Aż się podśmiewałam z niej. A wzięła w końcu zzo...

Teraz to się kurna boję...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, odwrotu nie ma - urodzić musisz :) Nie jest powiedziane, że Twój poród będzie wyglądał podobnie. Nie bój się, choć wiem, że łatwo powiedzieć.

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Lola, odwrotu nie ma - urodzić musisz :) Nie jest powiedziane, że Twój poród będzie wyglądał podobnie. Nie bój się, choć wiem, że łatwo powiedzieć.

Ja się boję, bo on był taka twarda, że naturalnie bez znieczulenia, że będzie spoko, a ja z drugiej strony cykor jestem i się waham nad znieczuleniem... Wiem, że nie musi być tak samo, ale generalnie pewnie fajnie nie będzie :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Ja się boję, bo on był taka twarda, że naturalnie bez znieczulenia, że będzie spoko, a ja z drugiej strony cykor jestem i się waham nad znieczuleniem... Wiem, że nie musi być tak samo, ale generalnie pewnie fajnie nie będzie :/

Lola ona dała radę to i Ty dasz, i ja też. Chociaż ja od razu będę krzyczeć że chce znieczulenie ;-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 20:24

Lola83, aniar lubią tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    Lola ona dała radę to i Ty dasz, i ja też. Chociaż ja od razu będę krzyczeć że chce znieczulenie ;-p

hehehehe Zuzana dokładnie to samo jej dzisiaj powiedziałam :)

Zuzana lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, ale opcję znieczulenia masz, tak?
    Dasz radę, bo jak już się zacznie, to nie przerwiesz :P

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja chodzę do polmedu i mój lekarz mierzy wszystko, podwozia nie bada bezm powodu no i tam nie płacę nic ale czasem chodzę do tego samego lekarza do jego prywatnego gabinetu tak jak dzisiaj i śmieje się ze inny człowiek :)

w sumie to nie do końca wiem na czym stoję, plytki spadają, młody rośnie wiec poród sn im szybciej tym lepiej, cesarka na juz to chyba gdyby coś się z ciśnieniem działo a od dwóch dni mam książkowe chociaż za tydzien, dwa będę się kwalifikowala do cc ze względu na wagę.

Moze się dziecie zlituje i zechce szybciutko wyjść!!

Pollyanna rodzisz w moim terminie :)

Lola pamietaj ze będziesz miała lekki poród :)

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się coraz bardziej boję. Jak tylko się obudzę w nocy, to zaraz o tym myślę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja się coraz bardziej boję. Jak tylko się obudzę w nocy, to zaraz o tym myślę.

Ostatnio rozmawiałam z siostrą i ona stwierdziła, że jak obudziła się w pierwsze urodziny swojej córki to chciała sobie przypomnieć ten dzień porodu rok wcześniej i mówiła, że kompletnie nie pamiętała (po roku) bólu, którego doświadczyła podczas porodu.. a wtedy myślała, ze go nigdy nie zapomni..
    I w sumie zdecydowała się na drugie dziecko;-)

Ja wychodzę z założenia, że jakby było tak źle to wszyscy bylibyśmy jedynakami ;-) chociaż może teraz jestem taka dzielna a po grudniu zmienię zdanie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 21:02

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ból porodowy się zapomina :D

Ita lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia ściemniasz, ale w dobrym kierunku :D

4dbc34fc83.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że co to za pocieszenie PRZED porodem :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ