X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam z moim u lekarza, ma zapalenie oskrzeli super kiblujemy w domu, mam nadz ze mnie nie zarazi...
    I bylismy chwile w Lidlu i powiem Wam ze jak jestem w domu i odpoczywam to jest ok ale jak zaczynam chodzic to juz tak fajnie nie jest i po krotkim spacerze znow wszystko boli a brzuch twardnieje...
    Kupilam skladniki na chleb, pierniki i obiad mam nadzieje ze dzis zrobie cos pozytecznego! Chociaz pogoda tragiczna... Ciemno, zimno i co chwile pada...

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj też powiedziano, że jakiś taki mniejszy ten mój brzuch...więc ja do lustra patrzę z boku i mówię sobie, że wygląda tak samo :-)
    Potem biorę miarkę i nadal 104cm jak sprzed 3 tygodni - możliwe, że to oznaka opadnięcia, z tego co wiem nie zawsze opadnięcie jest widoczne jako dosłowne opadnięcie...
    A wczoraj jeszcze te bóle i już mi się przypomniało, że parę dni przed porodem w pierwszej ciąży miałam to samo a lekarz twierdzi, że poród może nastąpić w granicach dwóch tygodni - no to zobaczymy :-)

aniar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate no to pogoda chyba nigdzie nie rozpieszcza...co do Twojego to miałaś rację i dobre przeczucie jak to kobietka w ciąży ;-)
    Ja tak nakręcona Twoim wpisem o świeczkach i pięknym zapachu też zrobiłam już sobie zapas :-) i jedną dużą na teraz, żeby sobie świeciła i mi pachniała i od razu chociaż przytulniej :-)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii swieczki szczegolnie te zapachowe to super sprawa, klimat w domu od razu inny cieplejszy jasniejszy, szczegolnie teraz kiedy caly dzien tak ciemno... u mnie tak od 13 pali sie duza swieczka i do tego mam wlozone lampki gwiazdki do takiego sloja i zrobiona z tego lapme i to tez zapalam i jest mega klimat i tak moge juz siedziec do porodu... wczoraj tak przesiedzialam prawie caly dzien...a do tego zapach w calym domu... bezcenne <3 kocham takie pierdółki!:)

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza i nic nowego :/
    Ani usg nie robił ani na samolocie nie byłam, więc nadal nic nie wiem. Jedyne co to stwierdził, że brzuch nadal wysoko.

Dostałam tez skierowanie na ktg więc może ciekawsze informacje w przyszłym tygodniu...

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita to kiepsko. W przyszłym tygodniu, to Ty już możesz urodzić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ale KTG dostałaś skierowanie do szpitala św Zofii czy u swojego lekarza?

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dziwne podejście Ita...powinien albo zrobić USG albo chociaż zajrzeć...przecież u niektórych kobietek nie widać opadnięcia brzucha a poród zjawia się nagle i niespodzianka.

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma szał na punkcie świeczek, chodzi i powtarza, że są rakotwórcze. Dobrze, że jeszcze tylko 3, 4 miesiace z nia pomieszkam. Ja osobiscie wole palic w kominkach woski.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z kawy i ciacha z koleżankami - były pogaduchy:) wracając zajechalam do Lidla i kupiłam ostatni puchaty kombinezon rozm. 62/68 brązowy. Synus misiaczkiem będzie :) a ogólnie czuje jakbym na miednicy miała dodatkowy obciaznik 10kg...tak.mi ciąży jak chodzę ze hoho. Pewnie tak ma byc..:)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita to nasi lekarze mogą sobie rękę podać :) no tyle ze ja miałam usg

no i właściwie nie dziwi mnie ze nas nie badają bo to tylko z naszego punktu widzenia ważne czy cos się dzieje, oni pewnie patrzą na to zupełnie inaczej.

Ja idę dzisiaj z wynikami i raportem ciśnienia, usg raczej robić nie będzie to może chociaż na fotel zaprosi coby było za co te 150 zl zostawić!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale skoro Wy płacicie za te wizyty i to nie mało to chyba USG powinno być w standardzie w tej cenie? Bo jeśli nie ma ani USG ani nawet badania na fotelu to za co te 150zl?? Za popatrzenie w oczy? :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez badania i usg place 100 zl ale na kazdej wizycie mam i fotel i usg i wtedy 150...

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty i bukumola, dogadałyście się? może meszkacie jedna obok drugiej i widujecie się w tym samym spożywczym :D świat jest mały fakt :)
    ja płace 100 zł i zawsze mam usg i przegląd podwozia.

4dbc34fc83.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze... kosmos te ceny za wizyty. Ja z badaniem, usg dopochwowym i przez brzuch place 80 zł u bardzo dobrego gina. Czasem opłaca się mieszkać na prowincji.
    .

Ita lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, to prawda, świat jest mały :) Jeszcze z Kitty doprecyzujemy swoją geolokalizację ale to już na priv żeby nie zaśmiecać forum :)Kto wie, może któregoś dnia wrzucimy na forum pamiątkową fotke ze wspólnej kawy ;)

Ja płacę 120 zl za wizyte zawsze ale w tym jest i fotel i usg z pomiarami, a i tak uważam ze to nie jest tanio biorac pod uwagę ze wizyta trwa jakies 20 minut, chciałabym zarabiać jakieś 360 zl na godzine pracy ;) (wiem, wiem, pewnie zaraz któraś mi tu napisze że trzeba było zostać ginekologiem! ;) )

kittykate lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę prywatnie, ale całe szczęście nie płacę, bo mam pakiet z pracy.
    A lekarza potrzeby są ewidentnie inne :D Póki byłam zgrabna chętniej robił przegląd podwozia. :D a teraz marzy mi się żeby usłyszeć co z szyjką a on "jak nadejdzie czas to pani urodzi".

W sumie to ma facet racje, ale nie zaspokaja moich emocjonalnych potrzeb :P

Skierowanie dostałam od prywatnego lekarza z luxmed na ktg w szpitalu. Mam zadzwonic do zofii i się umówić.

kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby prowadzę ciaze w Luxmed bo tez mam pakiet z pracy ale oprócz tego zdecydowałam się chodzic prywatnie... To co u mnie proponuje Luxmed tez nie zaspokajalo moich potrzeb, a zwłaszcza od kiedy lekarz mi oznajmil ze jego sprzet usg posiada opcje mierzenia wielkości dziecka jedynie do 13 tygodnia ciąży :) Także w Luxmed w sumie mam karte ciąży i chodze regularnie ale glownie po zwolnienie i na badania bo placic nie musze, jedyne co mi może zaoferować mój lekarz w luxmedzie to sprawdzenie czy serce dziecka bije a to dla mnie zdecydowanie za mało.. Ja jestem z tych co lubia wiedzieć co i jak :) A u Ciebie Ita w Luxmed to normalnie lekarz ma taki sprzet ze mierzy dziecko, oblicza wage itp.? Bo nie wiem czy tu u mnie tak ubogo czy to ogolne standardy Luxmedu :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola,ten zawód też wiąże się z ryzykiem... młode jak młode od dołu oglądac ale te po 70 to już raczej strach w oczach:P

4dbc34fc83.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita prosiłaś o to czy sam z siebie dał? Mój mi powiedział, że na KTG mam iść w dniu swojego terminu do szpitala i mi zrobią, ale wiąże się to z czekaniem ok 6 h na ip.

ps. też w luxmedzie chodzę, tylko do innego i też w Wawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:31

benitka lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ