X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też liczyłam szklanki jak Ita, ale teraz piję zupełnie normalnie jak przed ciążą. Nie za wiele niestety. Czasami czuję się delikatnie opuchnięta, ale ani ręce ani stopy mi raczej nie spuchły. Nadal noszę obrączkę i pierścionek, codziennie sprawdzam i dalej ściągam je bez problemu.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo mój suwaczek jest dwa dni do tyłu... jak to możliwe?!:O

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, a wcześniej był w porządku? Przestaw, bo się wszystko o te dwa dni opóźni ;)
    Mi już obrączka dawno na palec nie wchodzi i muszę nosić taki obrączkowy pierścionek, bo bez niczego mi głupio.

Coś czuję, że czeka mnie kolejna nieprzespana noc.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za oknem pada śnieg :) Nie ma co, grudzień się zbliża :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna nie tylko Ciebie....ja od tygdnia po nocach nie sypiam.
    Śnieg powiadasz? U mnie deszcz i mgła:-) Ty pewnie na wschodzie mieszkasz bo ja dolny śląsk:-)

Kondzio rozpoczął trening nocny....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej nocnym Markom. Ponad godzinę nadrabialam ponad 10 stron postów. Wczoraj 19.11 byłam na wizycie - i wszystko dobrze. Mały ma się dobrze. Waży około 3,1-3,2 kg. Mały klusek:) Lekarz powiedział że mogę już rodzić :) i nie mam się oszczędzać wręcz przeciwnie troche się powysilac. Mam odstawić nospe i luteine które zapobiegaly skurczom. Aczkolwiek na razie nie zapowiada się na poród. Następna wizyta za 2 tyg.

Mi w nocy strasznie puchna palce u dłoni.wiem bo chodzę po 5 razy do wc. I bola mnie jak próbuje wcisnąć. Ale rano jest ok. A nie piję zbyt dużo. Jakos pragnienia nie mam. Ale mleka sporo piję zwłaszcza nocą i wieczorami bo na zgage mi pomaga.

Zaraz mi tel padnie. Ide siku, wezme łyka mleka i spróbuję zasnąć.

Dobranoc!

Pollyanna, Ita, julianna lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na granicy Podlasia i Mazowsza :) Moja dzisiaj wyjątkowo spokojna i tylko czuję co chwila, jak wyciąga nóżkę.

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja też mam mega problemy ze spaniem. W sumie nie chcę się tak skarżyć, ale mam mega problemy już praktycznie ze wszystkim... siedzieć jakoś nie jest wygodnie, jak cokolwiek zjem to mi niedobrze, nie mam apetytu, ale trochę jem z nudów i ze zgryzoty, spać nie mogę, bo mnie bolą boki i krzyż, czuję się jak kula śniegowa i jak pomyślę, że jeszcze 4-6 tyg, to jestem pewna, że w końcu eksploduję!! Jak się ruszam to mi Mała naciska na podwozie i też słabo, zresztą zaraz brzuch mam twardy i zadyszkę :P:P

Wygadałam się! A co!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, stare babki ;) Ja jak nigdy muszę mieć głowę wyżej, jak tak leżę nocami, bo zgaga daje o sobie znać.

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja ponarzekam z Wami jak juz tak sobie narzekamy, tez ledwo spie... o ile w ogole spie...budze sie co 1 h moze co 1,5 zasypiam kolejne pol godziny, godzine... tragedia wlasnie wstalam cos zjesc bo pic mi sie chce i od razu oczywisie ssie w zoladku wiec wsuwam platki z mlekiem ale w ciagu dnia nie mam apetytu... Polyanna troche zazdroszcze sniegu... wolalabym to niz pluche deszcz i mgle ktora mamy teraz... mala ma koncert w moim brzuchu juz dobre 2 h wiec i ja spac nie moge i miejsca sobie znalezc nie moge z boku na bok i tak w kołko...
    cala ciaza super a teraz takie jaja, nie sadzilam ze bedzie mi tak ciezko i ze bede tak narzekac no doslownie ! dobrze ze chociaz jest sie gdzie wyzalic i jest nas tyle to sie rozumiemy bo przezywamy to samo...
    Oby nasze Malenstwa zechcialy wyjsc juz niebawem i nie meczyly nas dluzej <3
    Apropo lezenia to wiadomo sil nie ma wiec sie jakos tam odpoczywa ale znow jak sie chodzi tez niedobrze bo dziecko uciska i boli podwozie jak nie wiem... tak zle i tak niedobrze no ale chodzic trzeba i powoli wykurzac te nasze dzieciaczki z brzuszkow :)

pojde jeszcze na chwile sie zdrzemne moze dam rade zasnac... eh by nie chodzic w ciagu dnia jak zombie, bo juz kawa mi nie smakuje :(

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z nogami ok. Łapki też nie wyglądają na opuchnięte, ale tak dziwnie bolą jak ściskam.

Za 4godz będę u gina to podpytam :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się już wyspałam oczywiście. Też miałam dzisiaj maraton nocny, a ostatnio już bardzo spokojna była, aż się trochę martwiłam. Wniosek dziecko aktywne -> niedobrze, dziecko mało aktywne -> tym bardziej niedobrze :/

Poczytałam o karmieniu przed pójściem spać i stwierdzam, że muszę przestać już, bo w końcu wyrobię w sobie taką presję, że nici z tego wyjdą :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam,budziłam się i tak w kółko.
    Od leżenia na lewym boku to mnie już biodro boli.....
    Kondzio pół nocy buszował:-)

Ja wizytę mam w poniedziałek. Już się ie mogę diczekać. Na wszelki wypadek jadę spakowana....mam jakieś przeczucia,a nie będę męża ganiać w tą i na zad. Będę przygotowana.
    Jeszcze tylko laktator wypażę i gotowe. Kosmetyczkę w ostatniej chwili dopakuję.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam czy suwaczek się naprawił :P

noooo i jest cacy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 07:14

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja juz kilka razy w ciagu 2 dni poprawialam suwaczek. Dalej sie zacina.

wspolczuje dziewczyny samopoczucia. Boje sie to powiedziec, bo ostatnio po takim stwierdzeniu trafilam do szpitala ze slabymi ruchami plodu, ale u mnie jest odwrotnie. Biegam, smigam, brzuch nie przeszkadza, spie normalnie i nie musze uzywac do tego poduch. No ok, po seksie robi mi sie slabo. Ale ostatnio podjelismy probe i po przytulaniu polezalam w lozku 30 min i bylo ok wiec mam i na to sposób ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia zazdroszczę.....ehhh ja postaram się poleniuchować dzisiaj ale bez spania. Zobaczymy czy to coś da:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj się wyspałam, musiałam odespać dwie noce, także pobudki tylko na sikanie.

Lola ja w ciąży piłam jak głupia, był okres ze musieliśmy kupować dwie xgrzewki wody bo jednej się nie opłacało :) teraz trochę się uspokoiłam.

Ita ja juz spuchłam, nawet lekarz to zauwazyl a rano po nocy boli mnie prawa dłoń ale idzie to rozruszać.

Tak dla odmiany jedyne na co ja bym chciała narzekać to brak porodu :) resztę uznaje za fizjologię i się już z tym pogodzilam :) ogólnie chyba nie jest źle, sprzątam, gotuje , spaceruje, jeżdżę autem.

Doris powodzenia!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts mamy tak samo, ja też mega aktywna w ciąży, może przelezalam 2 dni w łóżku przez całą ciążę i to tylko z powodu przeziębienia. Nasze dzieciaczki przyzwyczaiły się do takiego stylu życia i teraz trudno je wykurzyć hehe mój jak usiadę na chwilkę odrazu daje mi znać, że się nudzi:-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja od godziny już nie śpię. Noc nie była najłatwiejsza. Nie wiem czy to przez odstawienie nospy i luteiny ale strasznie ciężko mi się leżało i obracalo jakby brzuch się nagle zrobił 2x większy i cięższy. Chodzenie do wc też trudniejsze bylo - aż czułam potrzebę podtrzymywania brzucha rękami taki dziwnie ciężki był. Więc nie wyspalam się. Nie chcę mi się tyłka ruszyć z łóżka. Zimno, buro, szaro i ponuro...i taka pogoda od kilku dni. Bleh...
    Tak sobie myślę...z jednej strony chciałabym już urodzić...ale z drugiej im bliżej to tym bardziej się tego boję. Zawsze myslalam że. Mam dosyć wysoki próg bolu...a co jeśli tylko mi sie wydawało? Rzeczywistość pokaże....i zweryfikuje...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja musiałam polec na jakieś dwa msc bo mi się szyjka zaczela skracać no ale od kilku tyg znowu chulam i może młodemu się znowu podoba :) aczkolwiek dzięki temu znowu polubiłam ciążę, nie ma co się oszukiwać ze jest lekko ale nie chce się nakrecać na dolegliwości :)

W ogóle wczoraj mówiłam do niego z mężem żeby już wychodził i dzisiaj stwierdziłam ze może trzeba przestać zwracać uwagę jak to z dzieckiem i wtedy sam przyjdzie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ