X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś zdycham, po wczorajszym maratonie i dzisiejszych zimnych zakupach tak bardzo przemarzlam, że padłam i ledwo zmusiłam się do zrobienia zupy dyniowej, mam ochotę coś zrobić, dużo pomysłów, a ciało karze mi siedzieć z tyłkiem ;/ dziś biorę długą kąpiel i liczę, że jutro będzie dużo lepiej

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę sobie wygrzać gierki w ciepłej wodzie :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakiej marki kupujecie pierwsze mleko modyfikowane? ja słyszałam od położnej na szkoleniu pozytywy dotyczące mm ENFAMIL, ale chciałabym ponać również inne opinie?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję żadnego mleka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również żadnego mleka nie kupuję :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio, a ja chciałam kupić 1 opakowanie w razie potrzeby dokarmienia malucha, nigdy nie wiadomo jak wyjdzie z laktacją i czy wystarczy maluszkowi,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takiej sytuacji męża wyślę do sklepu gdyby faktycznie zaszła taka potrzeba. W szpitalu już powinna się sytuacja wyklarować. Na obecną chwilę nastawiam się na KP.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na kp, faktycznie zawsze można kupić, oby sytuacja nie zaszła nocą ;D znajoma mimo, że kp to w pierwszych tygodniach zastosowali mleko, miała zapalenie i ból piersi, musiała trochę odpocząć i korzytsała z mm

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    serio, a ja chciałam kupić 1 opakowanie w razie potrzeby dokarmienia malucha, nigdy nie wiadomo jak wyjdzie z laktacją i czy wystarczy maluszkowi,

Ja też nie kupuję. Teraz jest wszystko od ręki w sklepie a jak pokażesz mężowi (np. w necie), które chcesz mleko to Ci kupi bez problemu, a jak będzie nie potrzebne to wyrzucisz parę groszy w błoto.

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mleka nie kupuje.
    Mój dzisiejszy dzień można spisać na straty. Leżę cały dzień pod kocem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dzisiaj zaskoczył. Kupił mi dużą ciemnoróżową róże i torebkę żelków na poprawę samopoczucia :) Aż mi łzy poleciały :)

julianna, Lola83, Zuzana, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba też tak zrobię, jak będzie trzeba to się kupi mm

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama nie wiem jak jest w innych szpitalch, ale u mnie podajesz termin OM i sami liczą wiek ciąży.

eforts jak jutro urodzisz to wysyłasz czekoldę :)

Kate ja mam tak samo, jak sobie pomyślę, że mam tak jeszcze turlać się do świąt to dopada mnie galopująca depresja :(:( może nawet dłużej, a potem patologia, tak bym tego nie chciał :(

julianna ja też nie kupuję. dzisiaj miałam kp na sr i babka mówił żeby nie kupować, ostatecznie jak piszą dziewczyny na upartego nawet w nocy się kupi mm.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z innej beczki czy Wy tez pijecie więcej w ciąży niż kiedyś, akurat czytalam artykuł i to że pragnienie jest objawem cukrzycy w ciąży, ale ja miałam wszytskie wyniki ok, a całą ciąże dużo piję i sikam...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie piłam dużo. W ciąży mówili wszyscy, żeby dużo pić itd. A ja jakoś nie odczuwałam potrzeby. Dopiero teraz na końcówce non stop chce mi się pić i widzę sama po sobie, że pije więcej.

aniar lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupuje mleka, jak zajdzie potrzeba to w kazdej chwili do apteki czy gdzies mozna podjechac.

Moj dzien tez spisany na straty niestety nic nie zrobilam dobrze ze mielismy obiad z wczoraj, choc ja go nie jadlam nie mam apetytu i oprocz sniadania i budyniu oraz szklanki swiezo wycisnietego soku kilku herbat nic nie jadlam bo jakos bylo mi wciaz niedobrze :/

Ja tez malo pilam w ciazy dopiero w 3 trym zaczelam odczuwac wieksze pragnienie :)

Jutro mam ambitny plan: upiec pierniczki, chleb razowy i zrobic faszerowana papryke od Anielno :)
    A czy to sie uda ? Ehhh ...
    Na szczescie lepiej sie czuje wzielam ciepla kapiel i zabieram sie za czytanie ksiazki ktora lezy na polce od 4 miesiecy!!!

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży piłam "sporo" z rozsądku. W pracy liczyłam sobie filiżanki wody (nie kawy i nie ciemnej herbaty!) i wychodziło ok. 6 plus jeszcze coś tam w domu. Czyli powiedzmy 8x250ml = ok. 2l

Odkąd jestem na zwolnieniu i siedzę w domu nadal piję 8... ale szklanek ikei! A one mają pojemność 500ml (ale powiedzmy, że wlewam tam 450ml). Czyli ponad 3,5 l wody dziennie :D i wiecie co? Nadal mnie suszy... bo tak na godzinę przed pójściem spać staram się nie pić. Ale jak się budzę o 4-5 to przysysam się do butelki :D

Dziewczyny, czy wam też tak puchną dłonie? Co można z tym zrobić? (Boooli :( )
    Co jakiś czas macham łapkami, "wkręcam żaróweczki" i podkładam dłonie pod kran z zimną woda. Macie jakieś swoje sposoby?

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w nocy gdy wstaję za potrzebą aż takiego pragnienia nie czuję, czasem tylko mi się zdarzy i popijam parę łyków wody, ale za to po nocnym 4 krotnym sikaniu, wstaję rano i pierwsze czego pragnę to wypić jakiś sok, wodę albo herbatkę, potem zjadam śniadanie i kolejny kubeczek płynu, ale to sa pojemności 250-300ml, Ita pocieszyłaś mnie bo juz myślałam, że coś nie tak ze mną ;D

na opuchliznę nie pomogę bo jej zbytnio u siebei nie zauważam, jak patrzę na dłonie i stopy to może troszkę zrobiły się pełniejsze, ale nadal mam wystające żyły jak kiedyś, bardziej mam wrażenie że woda mi się w tyłku i udach zatrzymała, mam taki cellulit że hoho

ita ale to od opuchlizny cię bolą, może za mało magnezu w organizmie, mnie bolą jak już to łydki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Ita na początku piłam z rozsądku i wmuszałam w siebie wodę. Głównie dlatego, że lekarz kazał ze względu na wymioty, żebym się nie odwodniła. Ale teraz często czuję pragnienie i piję dużo z potrzeby :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ