X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś zdycham, po wczorajszym maratonie i dzisiejszych zimnych zakupach tak bardzo przemarzlam, że padłam i ledwo zmusiłam się do zrobienia zupy dyniowej, mam ochotę coś zrobić, dużo pomysłów, a ciało karze mi siedzieć z tyłkiem ;/ dziś biorę długą kąpiel i liczę, że jutro będzie dużo lepiej

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę sobie wygrzać gierki w ciepłej wodzie :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakiej marki kupujecie pierwsze mleko modyfikowane? ja słyszałam od położnej na szkoleniu pozytywy dotyczące mm ENFAMIL, ale chciałabym ponać również inne opinie?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję żadnego mleka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również żadnego mleka nie kupuję :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio, a ja chciałam kupić 1 opakowanie w razie potrzeby dokarmienia malucha, nigdy nie wiadomo jak wyjdzie z laktacją i czy wystarczy maluszkowi,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takiej sytuacji męża wyślę do sklepu gdyby faktycznie zaszła taka potrzeba. W szpitalu już powinna się sytuacja wyklarować. Na obecną chwilę nastawiam się na KP.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na kp, faktycznie zawsze można kupić, oby sytuacja nie zaszła nocą ;D znajoma mimo, że kp to w pierwszych tygodniach zastosowali mleko, miała zapalenie i ból piersi, musiała trochę odpocząć i korzytsała z mm

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    serio, a ja chciałam kupić 1 opakowanie w razie potrzeby dokarmienia malucha, nigdy nie wiadomo jak wyjdzie z laktacją i czy wystarczy maluszkowi,

Ja też nie kupuję. Teraz jest wszystko od ręki w sklepie a jak pokażesz mężowi (np. w necie), które chcesz mleko to Ci kupi bez problemu, a jak będzie nie potrzebne to wyrzucisz parę groszy w błoto.

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mleka nie kupuje.
    Mój dzisiejszy dzień można spisać na straty. Leżę cały dzień pod kocem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dzisiaj zaskoczył. Kupił mi dużą ciemnoróżową róże i torebkę żelków na poprawę samopoczucia :) Aż mi łzy poleciały :)

julianna, Lola83, Zuzana, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba też tak zrobię, jak będzie trzeba to się kupi mm

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama nie wiem jak jest w innych szpitalch, ale u mnie podajesz termin OM i sami liczą wiek ciąży.

eforts jak jutro urodzisz to wysyłasz czekoldę :)

Kate ja mam tak samo, jak sobie pomyślę, że mam tak jeszcze turlać się do świąt to dopada mnie galopująca depresja :(:( może nawet dłużej, a potem patologia, tak bym tego nie chciał :(

julianna ja też nie kupuję. dzisiaj miałam kp na sr i babka mówił żeby nie kupować, ostatecznie jak piszą dziewczyny na upartego nawet w nocy się kupi mm.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z innej beczki czy Wy tez pijecie więcej w ciąży niż kiedyś, akurat czytalam artykuł i to że pragnienie jest objawem cukrzycy w ciąży, ale ja miałam wszytskie wyniki ok, a całą ciąże dużo piję i sikam...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie piłam dużo. W ciąży mówili wszyscy, żeby dużo pić itd. A ja jakoś nie odczuwałam potrzeby. Dopiero teraz na końcówce non stop chce mi się pić i widzę sama po sobie, że pije więcej.

aniar lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupuje mleka, jak zajdzie potrzeba to w kazdej chwili do apteki czy gdzies mozna podjechac.

Moj dzien tez spisany na straty niestety nic nie zrobilam dobrze ze mielismy obiad z wczoraj, choc ja go nie jadlam nie mam apetytu i oprocz sniadania i budyniu oraz szklanki swiezo wycisnietego soku kilku herbat nic nie jadlam bo jakos bylo mi wciaz niedobrze :/

Ja tez malo pilam w ciazy dopiero w 3 trym zaczelam odczuwac wieksze pragnienie :)

Jutro mam ambitny plan: upiec pierniczki, chleb razowy i zrobic faszerowana papryke od Anielno :)
    A czy to sie uda ? Ehhh ...
    Na szczescie lepiej sie czuje wzielam ciepla kapiel i zabieram sie za czytanie ksiazki ktora lezy na polce od 4 miesiecy!!!

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży piłam "sporo" z rozsądku. W pracy liczyłam sobie filiżanki wody (nie kawy i nie ciemnej herbaty!) i wychodziło ok. 6 plus jeszcze coś tam w domu. Czyli powiedzmy 8x250ml = ok. 2l

Odkąd jestem na zwolnieniu i siedzę w domu nadal piję 8... ale szklanek ikei! A one mają pojemność 500ml (ale powiedzmy, że wlewam tam 450ml). Czyli ponad 3,5 l wody dziennie :D i wiecie co? Nadal mnie suszy... bo tak na godzinę przed pójściem spać staram się nie pić. Ale jak się budzę o 4-5 to przysysam się do butelki :D

Dziewczyny, czy wam też tak puchną dłonie? Co można z tym zrobić? (Boooli :( )
    Co jakiś czas macham łapkami, "wkręcam żaróweczki" i podkładam dłonie pod kran z zimną woda. Macie jakieś swoje sposoby?

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w nocy gdy wstaję za potrzebą aż takiego pragnienia nie czuję, czasem tylko mi się zdarzy i popijam parę łyków wody, ale za to po nocnym 4 krotnym sikaniu, wstaję rano i pierwsze czego pragnę to wypić jakiś sok, wodę albo herbatkę, potem zjadam śniadanie i kolejny kubeczek płynu, ale to sa pojemności 250-300ml, Ita pocieszyłaś mnie bo juz myślałam, że coś nie tak ze mną ;D

na opuchliznę nie pomogę bo jej zbytnio u siebei nie zauważam, jak patrzę na dłonie i stopy to może troszkę zrobiły się pełniejsze, ale nadal mam wystające żyły jak kiedyś, bardziej mam wrażenie że woda mi się w tyłku i udach zatrzymała, mam taki cellulit że hoho

ita ale to od opuchlizny cię bolą, może za mało magnezu w organizmie, mnie bolą jak już to łydki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Ita na początku piłam z rozsądku i wmuszałam w siebie wodę. Głównie dlatego, że lekarz kazał ze względu na wymioty, żebym się nie odwodniła. Ale teraz często czuję pragnienie i piję dużo z potrzeby :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ