X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna wspomniałaś o zupie grzybowej i też mam na nią ochotę - chyba jutro zrobię;-) Może to i dobry sposób aby teraz popróbować tych rarytasów;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadlam pierogi z kapusta i grzybami :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis chcialam zrobic pierniki i zupe grzybowa ale nici z tego ledwo chodze, jest mi slabo, dusznosci, bol glowy, temp 37 C niby ok reki podniesc nie moge to nie przeziebienie bo nic nie boli, ciezko sie podniesc po prostu jak wstaje to mam wrazenie ze mi zaraz sie w glowie zawroci i sie przewroce nie wiem co to martwie sie myslalam ze to zwykle zmeczenie brak sil, pogoda polozylam sie ale nie daje mi lezec nie przechodzi... Strasznie sie czuje :(

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam o tych Waszych choróbskach to aż się boję ze cos mnie z tableta zaatskuje :)
    Żartuje, tak serio to życzę Wam zdrówka coby do porodu Wam odpuściło a najlepiej jak najszybciej!!!

Ja mam cały dzień skurczyki ale takie o kant tyłka :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny jak czytam o tych Waszych choróbskach to aż się boję ze cos mnie z tableta zaatskuje :)
    Żartuje, tak serio to życzę Wam zdrówka coby do porodu Wam odpuściło a najlepiej jak najszybciej!!!

Ja mam cały dzień skurczyki ale takie o kant tyłka :)

hahaha eforts to samo mi powiedziała wczoraj kuzynka. Właśnie jest na porodówce :P:P

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza - super, ze sie odezwalas. jeszcze raz gratuluje:)

Eh jak mówicie, że 1 termin wg usg może się sprawdzić to mam na 17.12 później na 18.12, znowu 17.12, 15.12, 16.12, 12.12, 10.12 -> ten mi się najbardziej spodobał:)

Lola - pozazdrościć Wam tych podróży :) Też chciałabym troche swata zwiedzić, ale pierwsze co muszę mojemu Norbertowi pokazać trochę Polski, ja miałam to szczeście, że rodzice mnie od małego zabierali na wycieczki i takim sposobem można powiedzieć, że zwiedziłam całą Polskę, natomiast Norbert nie miał takich możliwości, jego rodzice nie ''wycieczkowali''. Szkoda, bo to wspaniałe przeżycie i dla mnie i moich rodziców. Mama jego z chęcią by zwidzała, a ojciec typ domownika, najdalej to na dół do sklepu.

Pollyanna, Lola83 lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia 10 moje urodziny :)

Lola jak do jutra urodze to odpale Ci za dobrą wróżbę połowę stawki którą mój gin jutro ewentualnie skasuje :)

Odebrałam dziś wyniki wszystko w normie.

Pollyanna płytek mam 130 tys.

A i pisałam o tym dużym brzuchu wczoraj tylko dotarło dzisiaj do mnie ze lekarzowi chodziło o mój brzuch a nie dziecka :D

Pollyanna, Lola83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mnie tez coś łapie, gardło boli i tez sie czuje jakas taka zamroczona. mdłości , brak apetytu, kręci się w głowie, najlepiej to bym spała i spała, jak pomyśle, że jutro mam wstać przed 7 żeby iśc do laboratorium zrobic ostatnie badania przed porodem to mnie strzela.. :o
    ja dzis bylam u lekarza, to mi pielegniarka wyliczyla, ze jestem w 37 tygodniu, bo nie liczy z tego kółeczka tylko kalendarzowo, a nawet kalendarzowo wychodzi do mojego terminu (2.12) że zostało 13 dni, czyli dwa tygodnie, wiec jak najbardziej jestem w 39. Ale w karcie ciąży mam wpisany dwa razy 37 tydzien, wpis jest z 10.11 i z dzis. :o masakra, w razie akcji pojade do szpitala a oni beda mi porod wstrzymywac bo powiedza, ze jeszcze moge ponosic , boże jak mnie wkurza to, że każdy sobie inaczej liczy....

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszlamama, mam podobnie. W nocy nie mogę spać. W dzień nic mi się nie chce, mam mdłości. Czuję się, jakby mnie ktoś po głowie zdzielił, więc praktycznie tylko leżę.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to nie kwestia dzisiejszej pogody jak czytam jak się wszystkie czujecie. Ja też kiepsko, cały dzień przespałam i oprócz skurczy mam dziwne bóle brzucha. Przez chwilę liczyłam, że może porodówka dzisiaj ale niestety to nie to :(

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski niech już któraś urodzi może hormony nam się rozchulają i pójdzie lawina dzieci :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja bardzo chętnie, tylko że dziecko jeszcze nie chce wychodzić :)

eforts lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomysle se bede chodzic Do swiat to mnie skreca ledwo zyje ledwo sie snuje po domu jak cien tak mi ciezko...
    Cala ciaze bylo super i dobija mnie kompletny brak sil... :(

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zaczęłam łapać przeziębienie przed weekendem. Najlepsze jest na wieczór ciepłe mleczko z miodem i masełkiem i syrop sosnowy 3 łyżeczki dziennie do herbatki lub normalnie jak kto woli. I chlebek z miodkiem :D Odpukać minęło wszystko :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie zmiana pogody bo mnie dziś strasznie rwie noga :/

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odmiany napisze, że czuje się świetnie. Mam jakiegoś powera od kilku dni. Dzisiaj ugotowalam bigos, ulepilam pierogi z kapusta i grzybami i na koniec zrobiłam fasolkę po bretonsku. Dwie pierwsze potrawy zamroze na czarną godzinę dla męża, a fasolka na będzie jak znalazl na teraz.

aniar lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto daj mi swojej energii odrobinkę :D ja mam chwilowy przypływ motywacji żeby jutro coś zrobić, ale boję się że energii mi zbraknie :)

goto4 lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo plany na jutro a co bedzie? Kazdy dzien to loteria... Mam dosc:( moj S. Chory siedzial ze mna 2 dni w domu fajnie nie bykam sama....

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany to się ma każdego dnia, ale z ich realizacją teraz jest do bani...mnie już wszystko męczy, nie mówiąc że moje narządy dają mi do wiwatu ehhhh, niech tylko końcówka 37 tygodnia będzie, ale czy mój synio będzie chciał wyjść?

• goto4 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to łatwo mi powiedzieć, że mam energię. .. pogadamy jak będę w 39tc myla i pastowala podlogi;) Ania a próbowałas przetestowac mit z oknami, tzn. Że ich umycie wywoła akcje porodowa?

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ