X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara gratulacje :)

Eforts mam przeczucie, ze Ty bedziesz nastepna :)

promoszka, Pollyanna lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w środę mówił ze szyjka długa zamknieta, ale maluszek jest nisko. Głowica usg po kosci lonowej mi jezdzila żeby zobaczyc glowke...nie wiem jak to sie ma do szyjki...

A tak btw. dziś zaczynam 38 tydzien!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie zaczynamy 37 tydzien !!!! Kiedy to zlecialo!!!
    Czekam na wyniki gbsa bylam dzis zrobic ostatnie badania przed porodem...
    Wszytsko ujemne na gbs czeka sie tydzien a i czystosc pochwy mi zrobili od razu bo bylo w pakiecie tutaj 3 dni sie czeka :)
    I moge rodzic !!!

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc nieprzespana się szykuje. Już mnie to zaczyna wkurzać. Specjalnie w dzień się nie kładłam, choć spać się chciało. Przychodzi noc i dupka. A o 10 mam ktg.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamuńciu! Pochwaliłam się rodzinie 2dni temu, że nie wiem co to zgaga...
    Wczoraj palenie cokolwiek zjadłam, a w tej chwili aż płakać mi sie chce i spać przez nią nie mogę!

atdck6nlmznf5qze.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna noc bezsennosci.Zasnelam o 2 a od 3.30 juz nie spie.Do tego jakos czesciej lapia mnie skurcze i wzielam magnez i spasmoline.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprowadziłam serię eksperymentów.
    Co nie pomogło:
    -migdały
    -mleko
    -jogurt
    -woda magnezowo-wapniowa
    -proba zaśnięcia na siedząco
    -dobre rady z internetu (zwłaszcza, że dotyczyły głównie zapobiegania a nie leczenia zgagi)

Co pomogło:
    ...brak danych

Chyba jutro udam się do apteki po rennie albo inne cudo.

atdck6nlmznf5qze.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biddne jesteście z tą zgaga. Tez ja wczkraj mialam, ale w stopniu mozliwym do zignkrowania. Chyba pozostaje tylko przeczekac ten okres.

Wczoraj na usg bylo widac wloski maluszka!:) juz chcę dotknac ta sliczna glowke :) zapowiada sie, ze synek bedzie malutki. Moze przekroczy 3kg. Ja tez bylam mala jak sie urodzilam, wiec za bardzo sie nie martwie. Uroslam do 176cm, wiec myślę, ze potomek mój też nadrobi.

Ita, julianna, Zuzana, Lola83 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja się nijak ze zgaga już troche - czasami piecze tak że ma się wrażenie że można zastąpić zapalniczke...i siać ogniem...brałam i manti i rennie (jeden pies) pomaga na 10 minut. Ale czasem to wystarczy żeby zasnąć. Czasem jest kolano Lezysz na lewym boku, bierzesz rennie, zgaga mija, przewracasz się na prawy bok i zabawa od początku. Mi mleko pomaga w miarę. Od kilku tyg mam zawsze szklanke mleka na stoliku nocnym i popijam po lyczku.

Nie śpię od 5:30 - pies się obudził i zaczął biegać p mieszkaniu i dziwnie się zachowywac. Okazało się ze chciał kupę i to taka biegunkwa była, co jak mąż wrócił z nim z dworu to trzeba bylo cały tyłek wymyć. eh..teraz mogłabym pojsc spać ale dobę się głodna więc ide amku.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgagę już od dawna.... maskara
    potwierdzam skuteczność tego mleczka
    i pozycja na lewym boku jak nie ma silnego pieczenia tez troszkę pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZANA - na zgagę - szklanka ciepłego mleka...
    Działa bardzo dobrze.

Zuzana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie pomoże mleko a od tego warto zacząc, to dopiero wtedy to mleczko(lepsze niż rennie, którego bez konsultacji z lekarzem nie powinno się brać co jest w ulotce.

Póki zgaga łapie to wiadome, że dzidziuś jeszcze wysoko siedzi i niestety trzeba uważać co się je, bo żołądek nadal ściśnięty ;-) mnie też zgaga chwytała między 32 a 34 tygodniem, ale na szczęście już odpuściła.

37 tydzień się zaczął - super!!!

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgage tez czasem mam ale spanie bym miala dobre gdyby nie to ze zawsze mnie ktores z maluchow obudzi i tak czesto od 3 juz nie spie-za to chode spac wczesnie kolo 20/21 :D:DD jak stara babcia co do porodu tez bym chciala przyspieszyc ale tak latwo nie jest:D ja slyszalam i to sama moge potwierdzic ze sex pomaga tzn orgazm kobiety przywoluje skurcze macicy ostatnim razem niedlugo po stosunku a tego samego dnia otrzedl mi czop i sie zaczelo...dosc szybko i kolezanka tez tak miala tak ze moze to jest klucz :D:DD

maria.sm
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę musztarda i ostatnio usłyszałam ze surowa marchewka!!! :D

Karola a ja czuję że muszę komuś ustąpić kolejkę :/

Zuzana, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś usunęłam. :) W razie czego marchew i musztarda w pogotowiu!

eforts to już, już nie daj się wyprzedzić :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii wrote:
    Aniar dziecko przed porodem bliskim staje się mało ruchliwe, główka jest już w kanale i nie ma zbytniej możliwości ruchowej...dzieci przed porodem stają się bardzo spokojne...
    zapewne niedługo urodzisz :-)

wg tej teorii urodze na wielkanoc :D

Nawet ktg musi dopasowywać się do aktywności mojego dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 10:22

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też musztarda na zgagę pomaga. Dziwne to zjawisko ale działa :)

olcia23 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po przebudzeniu, jak zawsze jestem na nogach o 8:00 tak dziś zaszalałam ze spaniem, może organizm zrozumiał ze to już ostatnia szansa na beztroskie lenistwo :)
    Jeden dzień mnie nie było i już widzę ze kolejny grudniowy dzieciaczek na świecie- Kiara, gratulacje ogromne! Zazdroszcze strasznie że masz już synka przy sobie :)

Ja też trochę męcze się ze zgagą, do niedawna jeszcze nawet nie wiedziałam co to jest ale zaczęło się jakieś 2 tygodnie temu i tak sobie trwa.. a że mały wciąż tyłkiem w dół to brzuch nic się nie obniża i nie ma widoków na poprawe... Ale jak mnie meczy to mnie akurat mleko trochę pomaga i to leżenie na lewym boku też mi ulge przynosi jak tu któraś pisała już.. Ale to pewnie sposoby na lekka zgage a przy mocnej pewnie trzeba uderzać ze wzmożoną siłą :) Tak czy siak pocieszmy się tym że to już ostatnie tygodnie więc jest światełko w tunelu ;)

Widzę że już coraz więcej z nas ma ciąże donoszoną, teraz to już nic tylko rodzić! Eforts i Aniar - wasza kolej teraz, patrząc na suwaczki :)

A to KTG to rozumiem ze się robi dopiero po 37 tyg jak już ciaza donoszona? BO mój lekarz poki co nic o takim badaniu nie wspominal, nie wiem czy teraz jak pojde w piątek to się upominac czy jeszcze dac mu czas? :)

kittykate lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola, ja w 39 i KTG ani razu nie miałam. Nie każdy lekarz robi. Podobno wystarczy zrobić w terminie porodu, jeśli poród się nie zacznie- to wtedy warto zrobić kontrolne

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak aniar wspomniała, KTG nie jest obowiązkowe, głównie zaczynają je robić jak już jest termin porodu lub po terminie i w trakcie porodu, żeby obserwować jak dzidziuś reaguje na skurcze.

Ja jestem w 37tc i mi położne powiedziały, że gdyby coś mnie niepokoiło to mam przyjść na KTG, ale mój synuś jest aktywny - po mamusi ;-)byle chciał wyjść na początku grudnia, żebym do świąt doszła do siebie ;-)

Chyba okna będzie trzeba myć, żeby ruszyło i potem mega długi żwawy spacer.

No i słyszałam, że warto kręcić biodrami(ruchy okrężne) bo to pomaga dziecku wejść w kanał. Także od dzisiaj będę sobie ćwiczyła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 11:37

kittykate lubi tę wiadomość

‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ