Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarz w środę mówił ze szyjka długa zamknieta, ale maluszek jest nisko. Głowica usg po kosci lonowej mi jezdzila żeby zobaczyc glowke...nie wiem jak to sie ma do szyjki...
A tak btw. dziś zaczynam 38 tydzien!
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Witam sie zaczynamy 37 tydzien !!!! Kiedy to zlecialo!!!
Czekam na wyniki gbsa bylam dzis zrobic ostatnie badania przed porodem...
Wszytsko ujemne na gbs czeka sie tydzien a i czystosc pochwy mi zrobili od razu bo bylo w pakiecie tutaj 3 dni sie czeka
I moge rodzic !!! -
Przeprowadziłam serię eksperymentów.
Co nie pomogło:
-migdały
-mleko
-jogurt
-woda magnezowo-wapniowa
-proba zaśnięcia na siedząco
-dobre rady z internetu (zwłaszcza, że dotyczyły głównie zapobiegania a nie leczenia zgagi)
Co pomogło:
...brak danych
Chyba jutro udam się do apteki po rennie albo inne cudo. -
Biddne jesteście z tą zgaga. Tez ja wczkraj mialam, ale w stopniu mozliwym do zignkrowania. Chyba pozostaje tylko przeczekac ten okres.
Wczoraj na usg bylo widac wloski maluszka!juz chcę dotknac ta sliczna glowke
zapowiada sie, ze synek bedzie malutki. Moze przekroczy 3kg. Ja tez bylam mala jak sie urodzilam, wiec za bardzo sie nie martwie. Uroslam do 176cm, wiec myślę, ze potomek mój też nadrobi.
Ita, julianna, Zuzana, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Ita ja się nijak ze zgaga już troche - czasami piecze tak że ma się wrażenie że można zastąpić zapalniczke...i siać ogniem...brałam i manti i rennie (jeden pies) pomaga na 10 minut. Ale czasem to wystarczy żeby zasnąć. Czasem jest kolano Lezysz na lewym boku, bierzesz rennie, zgaga mija, przewracasz się na prawy bok i zabawa od początku. Mi mleko pomaga w miarę. Od kilku tyg mam zawsze szklanke mleka na stoliku nocnym i popijam po lyczku.
Nie śpię od 5:30 - pies się obudził i zaczął biegać p mieszkaniu i dziwnie się zachowywac. Okazało się ze chciał kupę i to taka biegunkwa była, co jak mąż wrócił z nim z dworu to trzeba bylo cały tyłek wymyć. eh..teraz mogłabym pojsc spać ale dobę się głodna więc ide amku.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA jak nie pomoże mleko a od tego warto zacząc, to dopiero wtedy to mleczko(lepsze niż rennie, którego bez konsultacji z lekarzem nie powinno się brać co jest w ulotce.
Póki zgaga łapie to wiadome, że dzidziuś jeszcze wysoko siedzi i niestety trzeba uważać co się je, bo żołądek nadal ściśniętymnie też zgaga chwytała między 32 a 34 tygodniem, ale na szczęście już odpuściła.
37 tydzień się zaczął - super!!! -
zgage tez czasem mam ale spanie bym miala dobre gdyby nie to ze zawsze mnie ktores z maluchow obudzi i tak czesto od 3 juz nie spie-za to chode spac wczesnie kolo 20/21
:DD jak stara babcia co do porodu tez bym chciala przyspieszyc ale tak latwo nie jest:D ja slyszalam i to sama moge potwierdzic ze sex pomaga tzn orgazm kobiety przywoluje skurcze macicy ostatnim razem niedlugo po stosunku a tego samego dnia otrzedl mi czop i sie zaczelo...dosc szybko i kolezanka tez tak miala tak ze moze to jest klucz
:DD
maria.sm -
patiii wrote:Aniar dziecko przed porodem bliskim staje się mało ruchliwe, główka jest już w kanale i nie ma zbytniej możliwości ruchowej...dzieci przed porodem stają się bardzo spokojne...
zapewne niedługo urodzisz
wg tej teorii urodze na wielkanoc
Nawet ktg musi dopasowywać się do aktywności mojego dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 10:22
-
Hej, witam się po przebudzeniu, jak zawsze jestem na nogach o 8:00 tak dziś zaszalałam ze spaniem, może organizm zrozumiał ze to już ostatnia szansa na beztroskie lenistwo
Jeden dzień mnie nie było i już widzę ze kolejny grudniowy dzieciaczek na świecie- Kiara, gratulacje ogromne! Zazdroszcze strasznie że masz już synka przy sobie
Ja też trochę męcze się ze zgagą, do niedawna jeszcze nawet nie wiedziałam co to jest ale zaczęło się jakieś 2 tygodnie temu i tak sobie trwa.. a że mały wciąż tyłkiem w dół to brzuch nic się nie obniża i nie ma widoków na poprawe... Ale jak mnie meczy to mnie akurat mleko trochę pomaga i to leżenie na lewym boku też mi ulge przynosi jak tu któraś pisała już.. Ale to pewnie sposoby na lekka zgage a przy mocnej pewnie trzeba uderzać ze wzmożoną siłąTak czy siak pocieszmy się tym że to już ostatnie tygodnie więc jest światełko w tunelu
Widzę że już coraz więcej z nas ma ciąże donoszoną, teraz to już nic tylko rodzić! Eforts i Aniar - wasza kolej teraz, patrząc na suwaczki
A to KTG to rozumiem ze się robi dopiero po 37 tyg jak już ciaza donoszona? BO mój lekarz poki co nic o takim badaniu nie wspominal, nie wiem czy teraz jak pojde w piątek to się upominac czy jeszcze dac mu czas?kittykate lubi tę wiadomość
-
Bukomola, ja w 39 i KTG ani razu nie miałam. Nie każdy lekarz robi. Podobno wystarczy zrobić w terminie porodu, jeśli poród się nie zacznie- to wtedy warto zrobić kontrolne
-
nick nieaktualnyTak jak aniar wspomniała, KTG nie jest obowiązkowe, głównie zaczynają je robić jak już jest termin porodu lub po terminie i w trakcie porodu, żeby obserwować jak dzidziuś reaguje na skurcze.
Ja jestem w 37tc i mi położne powiedziały, że gdyby coś mnie niepokoiło to mam przyjść na KTG, ale mój synuś jest aktywny - po mamusi ;-)byle chciał wyjść na początku grudnia, żebym do świąt doszła do siebie
Chyba okna będzie trzeba myć, żeby ruszyło i potem mega długi żwawy spacer.
No i słyszałam, że warto kręcić biodrami(ruchy okrężne) bo to pomaga dziecku wejść w kanał. Także od dzisiaj będę sobie ćwiczyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 11:37
kittykate lubi tę wiadomość