X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna masz rację teraz podejście egoistyczne Nam się należy :-)

Zuzana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci pati że wcale mnie to nie martwi. Po tym całym stresie przy groźbie przedwczesnego porodu, cieszę się z każdego dnia. :)
    Faktycznie nie mam jeszcze żadnych takich typowych objawów porodowych oprócz częstego twardnienia brzucha i bólu w podbrzuszu, takiego okresowego. Także jestem spokojna i czekam na swój termin. :)

• basia Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wczorajszej wizycie u gin dowiedziałam się ze paciorkowca nie mam ale za to pokzało mi się białko i cukier w moczu co mnie trochę niepokoi ale w poniedziałek ide ponowić badania mam nadzieje ze będzie dobrze, lekarz przepisał mi globulki do pochwowa a termin cc mam na 1 grudnia tak ze już się nie mogę doczekać. Nadal dokuczają mi nogi zwłaszcza wieczorem niestety musze je moczyc w lodowatej wodzie.

f2w39n7397m0tsbq.png

eikt9n737v8jtndg.png

mamuśka)
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet mam ochotę na spotkania. Są dni kiedy tylko leżę na kanapie z książką, ale wtedy mocniej puchnę i brzuch mi ciąży.
    Za to jak się gdzieś przejdę i zobaczę z ludzmi to i czas szybciej mija.

Na koniec przyszlego tygodnia (38+5) zapisałam się na rekolekcje dla małżeństw, wiec teraz nastawiam się na rodzenie w terminie. Leoś i tak sie nie śpieszy wiec po co mam na nim presję wywierać :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm ja sie nie zgodze z Toba ze kazda z nas bedzie miala baby blues... moja siostra jest tego najlepszym przykladem, jej corka jest mega grzeczna, zadnych kolek, ulewania, boli brzuszka, przesypia prawie cala noc w wieku 2 mies... no dziecko aniol a ona zadowolona spokojna i wyspana :) ale od poczatku bez stresu (no moze na poczatku wiadomo:D) i duzo duzo spokoju, rytm dnia i jakos poszlo mala sie pieknie dostosowala :) wiadomo ze kobieta na poczatku jest zmeczona i ma wszystkiego dosc ale to mija i trzeba pozytywnie myslec :)
    kazda z nas przejdzie ten czas inaczej, ale nie musi to byc jakis zly okres i orka na ugorze jak to mowia...
    moze tez byc dobrze i pozytywnie! i tak wole o tym myslec:)
    bylam wlasnie na badaniach teraz tylko czekam na wyniki i moge rodzic :P
    jutro 37 tydzien!

Marimiko lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) tak chodzilo mi o zle samopoczucie nie o jakas depreche trwajaca bite miesiac..tez mam kolezanki co pozytywnie wspominaja okres od pocz urodzenia dziecka ale znam takie tylko z jednym dzieckiem Ja mialam przyslowiowy aleo lekkim nasileniu babyblues po kazdym porodzie widocznie slaba ze mnie dziewoja Zycze kazdej zeby nie musiala przez to przechodzic..tak naprawde duzo zmienia tez podejscie do karmienia piersia czesto tez to ma z tym zwiazek niektore rezygnuja z karmienia szybko i jest im z tym dobrze inne na sile staraja sie przejsc kryzys i karmic pomimo ogromu bolu wymierzonym w siebie ...niektorzy tego nie wytrzymuja Ja jestem z tych 2 -niestety...:) ale masz racje wiele slysze od znajomych ze czuly sie swietnie od pocz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 14:45

olcia23 lubi tę wiadomość

maria.sm
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu na listopadówki nie weszłam i nie wejdę:-) Wolę żyć w słodkiej nieśsiadomości:-) Co do porodu i tego co zaraz po nim. Jedno wiem- przeżyję:-)

Zuzana lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez uwazam ze podejscie do kp moze duzo zmienic... ja bardzo chce kp i bede sie starac ale nie za wszelka cene i rwac wlosow z glowy sobie nie bede :) wzne zeby odnalezc harmonie w sobie i byc w zgodzie z sama soba :)

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeżeli dziecko się rusza i normę ruchową wyrabia w ciągu dnia, ale rusza się dużo mniej niż zwykła do tej pory to mam się czym martwić? Jestem rozdarta, bo z jednej strony naliczę te 10 ruchów, ale kiedyś było ich dużo więcej, a teraz jej zachowanie się zmieniło i jest spokojniejsza. Z różnych źródeł, przy zmianie zachowania każą jechać, ale ja nie wiem czy mam się czym martwić czy nie....Jestem w 38+3tyg

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar jesli liczysz ruchy i wychodzi Ci norma to sie nie martw, dziecko ma coraz mniej miejsca, i przygotowuje sie do porodu stad oszczedza sily i zmienia zachowanie przed porodem!
    Moze to byc znak ze to juz tuz tuz :)
    gdyby nagle liczba ruchow zmalala to jedz ale jesli czujesz te 10 ruchow to moim zdaniem jest wszystko ok. Tak Pani dr mi to tlumaczyla :)

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Dziewczyny czy jeżeli dziecko się rusza i normę ruchową wyrabia w ciągu dnia, ale rusza się dużo mniej niż zwykła do tej pory to mam się czym martwić? Jestem rozdarta, bo z jednej strony naliczę te 10 ruchów, ale kiedyś było ich dużo więcej, a teraz jej zachowanie się zmieniło i jest spokojniejsza. Z różnych źródeł, przy zmianie zachowania każą jechać, ale ja nie wiem czy mam się czym martwić czy nie....Jestem w 38+3tyg

Ania mój brzdąc też ma aktywne i leniwe dni. Mój lekarz stwierdził, że to już też jest człowiek i ma różne samopoczucia i humorki - jeśli ma ochotę to bryka jak szalony ale może też potrzebować odpoczynku.

Ale jeśli intuicja matki podpowiada Ci, że coś jest nie tak to dla świętego spokoju bym sprawdziła..

aniar lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zgrzeszyłam dziś :D Miałam chęć na kapuśniak no i golonkę mniam mniam i się zapycham :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar możliwe, że to pogoda tak działa na maluszka. Warto jednak, żeby osłuchała Cię np położna. To z pewnością Cię uspokoi.
    Byłam ostatnio hospitalizowana, ponieważ nie czułam ŻADNYCH ruchów od rana do popołudnia. Zrobiono mi ktg, które moje dziecko obudziło :)

aniar lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar kochana weź pod uwagę, że dzidź jest już duży i najzwyczajniej w świecie ma za mało miejsca na wygibasy :) im dalej w las tym mniej będzie się ruszała, dlatego każą liczyć te ruchy. Jeżeli coś Cię będzie niepokoić to dzwoń do gina albo na ip pędź, ale na tym etapie ciąży to normalne :)

aniar lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, potrzebowałam upewnienia, bo też tak myślę, ale mama moja zaczęła panikować i podświadomie zasiała ten niepokój i u mnie.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię potrafi przez pół dnia spać gdzie zawsze w tym czasie miał np dwie aktywności. Ostatnio np wykaxuje większą aktywność w swoich godzinach nocnych. Dzisiaj chulal prawie całą noc. Już tyle razy przerobiłam brak ruchów i gwałtowne ruchy płodu ze w głowie się nie mieści. Mnie też lekarz pytał czy zawsze jestem tak samo aktywna :) wiec jak się martwiłam ze się nie rusza to tylko sprawdzałam czy reaguje na zaczepki jak mi raz odkopał to dawałam mu spokój :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar dziecko przed porodem bliskim staje się mało ruchliwe, główka jest już w kanale i nie ma zbytniej możliwości ruchowej...dzieci przed porodem stają się bardzo spokojne...
    zapewne niedługo urodzisz :-)

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie sprawdzony sposób na zgagę - w południe skusiłam się na jeden płat śledzia w śmietanie i dopadła mnie zgaga. A chciałabym jakoś zasnąć wieczorem.

A myślałam, że już mi odpuściła i jutro zjem schabowego z sałatką z kiszonej kapusty na obiad...

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Maleczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie sprawdzony sposób na zgagę - w południe skusiłam się na jeden płat śledzia w śmietanie i dopadła mnie zgaga. A chciałabym jakoś zasnąć wieczorem.

A myślałam, że już mi odpuściła i jutro zjem schabowego z sałatką z kiszonej kapusty na obiad...

Ja mam okropny problem ze zgagą i to niemal codziennie|:( Nie pomagają żadne domowe sposoby typu mleko, banany itd. Jedynie takie gęste mleczko o nazwie Gaviscon...naprawdę daje radę.

Zuzana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8hesuicn.png
  • Maleczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam też wizytę i szczerze mówiąc bardzo się zdziwiłam. Dostałam zwolnienie już do 20 grudnia, badań żadnych mam już nie robić. No i niestety na szybki poród się nie zanosi...szyjka długa i zamknięta, mała nadal siedzi wysoko, ilość wód w porządku, serduszko, przepływy i łożysko też oki. Jeżeli nie urodzę to mam się zjawić dopiero 10 grudnia na wizycie i Pani doktor mi powie co zrobić żeby urodzić;) Nie wiem czy takie sposoby istnieją, ale powiedziała, że teraz mi tego nie powie, bo jeszcze skorzystam z tej wiedzy za szybko;)

Nie ukrywam, że wolałabym urodzić wcześniej...na razie od tygodnia ponad piję napar z liści maliny, pomoże nie pomoże pić nie zaszkodzi.

Ze spaniem też już dupa blada...zgaga, sikanie, kręcenie się w te i z powrotem...eh chciałabym już:)

A co do porodu to na razie nie mam żadnych faz i lęków. Nastawiam się pozytywnie i staram się puszczać mimo uszu opowieści rodem z horrorów. A w moim szpitalu i tak nie ma znieczulenia więc co do tego nie mam wyboru. Raczej już się nie mogę doczekać

Kiara serdecznie gratuluję synka:) i trzymam kciuki za szybkie i lekkie rozwiązania u pozostałych mamusiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:05

f2w3rjjg8hesuicn.png
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ