X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam z rana :P no moze nie tak z rana, tez zaszalalam ze spaniem a co! ale to dlatego ze wczoraj jakos spac nie moglam, i z moim do 2 w nocy ogladalismy jakies filmy w lozku :P
    wlasnie zjedlismy sniadanko i trzeba by sie brac za ogarniecie chaty! OMG
    Dziewczyny wspolczuje Wam tej zgagi, ja praktycznie cala ciaze przeszlam bez zgagi!!! nie wiem co to jest i jak moze byc dokuczliwa...:( nawet teraz na koncowce nie mam okazji sie przekonac bo brzuch obnizyl mi sie wczesniej i na szczescie i oddychanie i zgaga mnie nie dotycza.
    Co do KTG to mi tez lekarz nic nie wspominal, a bede u niego dopiero w 38 tc wiec zapytam... o ile nie urodze hehe :)
    niektorzy lekarze nie kieruja na KTG jesli ciaza przebiega prawidlowo a kaza isc dopiero w dniu terminu porodu.

Dobra dzis sprzatanie, jakies zakupy do swiatecznych dekoracji mieszkanka poczynie, chlebek wczoraj wieczorem swiezy upieklam znow bo zjedlismy juz :D mojemu o dziwo baardzo posmakowal!!

Powoli do przodu!
    37 tc juhu!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja też mam już fazę na świąteczne dekoracje bo potem to czasu nie będzie :-)
    Z tym spaniem a raczej zasypianiem jest coraz gorzej, ja o dziwo wczoraj po 3 kiepskich nocach padłam wyjątkowo po 22 ;-) bo tak to zasypiam koło 01 w nocy a jeszcze potrafię na 1,5-2 godziny się w nocy przebudzić...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jak zasne to i tak sie budze po kilka razy i a to niewygodnie a to na jednym boku juz uciska, a to duszno noz kurde dramat... a potem zeby zasnac kolejna godzina i tak w kolko... a jak sie jeszcze przebudze nad ranem np 4-5 to musze wstac i np zjesc platki z mlekiem bo tak mi glod doskwiera... nie nadazam! ! ;)

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że niektóre z Was nie wiedzą co to zgaga... Ja wczoraj chyba 4 razy ją zaliczyłam. Masakra. A najgorzej jest w nocy. Rennie musi iść w ruch, bo nawet czasami mleko i musztarda nie pomaga.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja też rennie uruchamiam za zgodą lekarza i starcza akurat, żeby zasnąć bo tak to męczy i żyć nie daje (mimo tego, że brzuch opadł). Z ciekawostek co zdziwiło lekarzy zgagę mam większą na lewym boku, a na prawym mniejszą, a podobno powinno być na odwrót :P
    Brzuch niby opadł, a ja wciąż się duszę, chrapię w nocy i mam zgagę. Dzisiaj w nocy dostałam nawet nową ksywkę od męża "Traktorek" podobno coraz mocniej daje czadu z chrapaniem i zaczynam mieć obawy, że po porodzie mi nie przejdzie :( a kiedyś byłam z tych niechrapiących ...

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar, przejdzie Ci raczej skoro wcześniej nie chrapałaś, to pewnie związane z opuchnięciem śluzówek i przytkanym nosem w ciąży, podobno to normalne :) Ja wprawdzie nie chrapie ale często budzi mnie w nocy zatkany nos i potem nie mogę usnąć bo walczę żeby się odetkał ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja chrapie :p czasem nie zdążę usnąć i słyszę jak chrapie :P (oczywiście tak mam od 3 tyg)
    Dziś po pobudce o 5:30 postanowiłam spróbowac zasnąć około 8 i na szczęście się udało i pospalam do 11.:)
    Wstawiłam pranie, zjadłam śniadanie, wypilam kawe i teraz leżę sobie. Mały mi naciska na Szyjke. Aż mi swidruje w środku.

Czy zawsze wiadomo kiedy czop odpadnie? Bo tak lukam i szukam i nigdzie nie widzę :P mam wrażenie że brzuch lekko mi opadł bo jakby gorzej widzę pępek :P ale sama nie wiem..niby lepiej oddycha mi się ale.nie tak znowu super...no i zgaga nadal czasami męczy...więc nie wiem czy gen brzuch opadł czy sobie wkręcam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 13:10

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko nie zawsze wiadomo czy czop wypadł...ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam tego...a ponoć nawet może wypadać sobie kawałkami i wygląda to tak jakby większy zlepek śluzu, więc z tym łatwo mylić.

Ech człowiek szuka tych objawów zbliżającego się porodu i tak jakoś słabo je widzi.

Marimiko lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po KTG - wszystko w porządku. Moje skurcze ucichły i podczas badania tym razem żaden się nie zapisał. W każdym razie jeszcze wizyta we wtorek i KONIEC. Coś czuję, że te ostatnie dni będą się mi dłużyć.
    Oczy mi się zamykają i padam ze zmęczenia, ale twardo trwam - może w końcu uda się noc przespać.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mi się wczoraj wydawało, że brzuch opadł. Niestety albo dzisiaj wrócił na miejsce albo się też wkręcam :P

Marimiko lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta musztarda to wzięła się stąd ze jak znajoma leżała w ciąży w szpitalu to każda ciezarna dostawała łyżkę :)

U mnie też ktg robi się dopiero po terminie no chyba ze się jest w szpitalu.

i chciałabym się pochwalić ze byliśmy z mężem na godzinnym spacerze w lesie :D

Pollyanna tak jak nie chce cc to tak samo zazdroszczę ze wiesz kiedy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna ja tak samo jak eforts tak jak nie chce cc tak zazdroszcze ze znasz termin i juz wiesz dokladnie ile jeszcze CI zostalo, a my zyjemy w nieswiadomosci i wkrecamy sobie wszytskie mozliwe objawy nadchodzacego porodu :P tak jak zapewne kazda z nas 9 mies temu wkrecala sobie objawy ciazy :D ehhhh az się łezka w oku kreci jak sobie przypomne... a tu bach 9 mies minelo!

Ogarnelam chate z moim S. eh gdyby nie on to nie dalabym rady! Pachnie i jest czysciutko! Nawet firanki upralam, uprasowalam i juz wisza sobie :D
    ale sił nie mam zanadto a tu jeszcze wizyta na pedicure i obiad o mamo!!
    no nic nie obijamy sie dzialamy ;) teraz juz mozna bez przeszkod sie "nadwyrezac" ;)

Marimiko ja mam tak codziennie szczegolnie wieczorami ze mala tak sie jakos rozciaga ze mam wrazenie ze mi wywierci nowa dziure tam na dole tak kłuje szyjka to bardzo bolesne i nieprzyjemne :( ale to pewnie dlatego ze nisko juz jest ...:) takze nie jestes sama... dla pocieszenia!

patiii, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts moglabys juz urodzic co? :D

eforts lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszczę tego magicznego czasu tuż po porodzie i możliwości obecności męża. Mnie przy cc to ominie. Gdyby nie to, że wiem, że to dla naszego dobra, raczej nie zdecydowałabym się na cc. Ale nie można mieć wszystkiego :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja planuję dzisiaj wieczorem ogarnąć. W końcu pokoik musi być już gotowy. I kołyskę by wypadało w końcu skręcić...

kittykate lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Eforts moglabys juz urodzic co? :D

Anoooo :)

kittykate lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zazdroszczę sprzątania, ja próbowałam i skończyło się na poprasowaniu ostatniej partii ciuszków i chusty i pościeleniu łóżka i jest mi tak cholernie słabo jakbym miała zemdleć w każdej chwili, a jeszcze miałam podłogi umyć jak mój P. skończy je odkurzać.

Chciałam iść na spacer ale mężu się przeziębił i nie chcemy pogarszać- w końcu ma być ze mną na porodówce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:06

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna nie moze maz byc przy tobie po cc ? Moj bedzie i podczas cc i po cc, to samo dziecko - nigdzie mi go nie zabiora, bedzie stale przy mnie.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Furia dawno Cie nie bylo :) jak sie miewasz ?

Ja po tym sprzataniu to czuje sie jakbym tone wegla przerzucila normalnie... wiec kolorowo nie jest ale nie zamierzam sie juz oszczedzac i sprzatanie oczywiscie bylo z przerwami bo tez robilo mi sie slabo i musialam usiasc odpoczac odetchnac ;) ale co tam i tak juz gorzej chyba byc nie moze :D

Dziewczyny glowy do gory! niebawem bedziemy narzekac na nieprzespane noce ! chociaz zycze nam zeby jednak nas to jakos lagodnie ominelo :P

Furia w PL maz nie moze raczej byc przy cc w wiekszosci szpitali... a z dzieckiem roznie, od razu na chwile daja przytulic i zaraz zabieraja...

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm kolezanka w Wawie rodzila i obie corki od razu byly z nia, wiec myslalam ze tak w wiekszosci Polskich szpitali jest :)
    U mnie ok, we wtorek cc :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ