X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam z rana :P no moze nie tak z rana, tez zaszalalam ze spaniem a co! ale to dlatego ze wczoraj jakos spac nie moglam, i z moim do 2 w nocy ogladalismy jakies filmy w lozku :P
    wlasnie zjedlismy sniadanko i trzeba by sie brac za ogarniecie chaty! OMG
    Dziewczyny wspolczuje Wam tej zgagi, ja praktycznie cala ciaze przeszlam bez zgagi!!! nie wiem co to jest i jak moze byc dokuczliwa...:( nawet teraz na koncowce nie mam okazji sie przekonac bo brzuch obnizyl mi sie wczesniej i na szczescie i oddychanie i zgaga mnie nie dotycza.
    Co do KTG to mi tez lekarz nic nie wspominal, a bede u niego dopiero w 38 tc wiec zapytam... o ile nie urodze hehe :)
    niektorzy lekarze nie kieruja na KTG jesli ciaza przebiega prawidlowo a kaza isc dopiero w dniu terminu porodu.

Dobra dzis sprzatanie, jakies zakupy do swiatecznych dekoracji mieszkanka poczynie, chlebek wczoraj wieczorem swiezy upieklam znow bo zjedlismy juz :D mojemu o dziwo baardzo posmakowal!!

Powoli do przodu!
    37 tc juhu!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja też mam już fazę na świąteczne dekoracje bo potem to czasu nie będzie :-)
    Z tym spaniem a raczej zasypianiem jest coraz gorzej, ja o dziwo wczoraj po 3 kiepskich nocach padłam wyjątkowo po 22 ;-) bo tak to zasypiam koło 01 w nocy a jeszcze potrafię na 1,5-2 godziny się w nocy przebudzić...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jak zasne to i tak sie budze po kilka razy i a to niewygodnie a to na jednym boku juz uciska, a to duszno noz kurde dramat... a potem zeby zasnac kolejna godzina i tak w kolko... a jak sie jeszcze przebudze nad ranem np 4-5 to musze wstac i np zjesc platki z mlekiem bo tak mi glod doskwiera... nie nadazam! ! ;)

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że niektóre z Was nie wiedzą co to zgaga... Ja wczoraj chyba 4 razy ją zaliczyłam. Masakra. A najgorzej jest w nocy. Rennie musi iść w ruch, bo nawet czasami mleko i musztarda nie pomaga.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja też rennie uruchamiam za zgodą lekarza i starcza akurat, żeby zasnąć bo tak to męczy i żyć nie daje (mimo tego, że brzuch opadł). Z ciekawostek co zdziwiło lekarzy zgagę mam większą na lewym boku, a na prawym mniejszą, a podobno powinno być na odwrót :P
    Brzuch niby opadł, a ja wciąż się duszę, chrapię w nocy i mam zgagę. Dzisiaj w nocy dostałam nawet nową ksywkę od męża "Traktorek" podobno coraz mocniej daje czadu z chrapaniem i zaczynam mieć obawy, że po porodzie mi nie przejdzie :( a kiedyś byłam z tych niechrapiących ...

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar, przejdzie Ci raczej skoro wcześniej nie chrapałaś, to pewnie związane z opuchnięciem śluzówek i przytkanym nosem w ciąży, podobno to normalne :) Ja wprawdzie nie chrapie ale często budzi mnie w nocy zatkany nos i potem nie mogę usnąć bo walczę żeby się odetkał ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja chrapie :p czasem nie zdążę usnąć i słyszę jak chrapie :P (oczywiście tak mam od 3 tyg)
    Dziś po pobudce o 5:30 postanowiłam spróbowac zasnąć około 8 i na szczęście się udało i pospalam do 11.:)
    Wstawiłam pranie, zjadłam śniadanie, wypilam kawe i teraz leżę sobie. Mały mi naciska na Szyjke. Aż mi swidruje w środku.

Czy zawsze wiadomo kiedy czop odpadnie? Bo tak lukam i szukam i nigdzie nie widzę :P mam wrażenie że brzuch lekko mi opadł bo jakby gorzej widzę pępek :P ale sama nie wiem..niby lepiej oddycha mi się ale.nie tak znowu super...no i zgaga nadal czasami męczy...więc nie wiem czy gen brzuch opadł czy sobie wkręcam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 13:10

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko nie zawsze wiadomo czy czop wypadł...ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam tego...a ponoć nawet może wypadać sobie kawałkami i wygląda to tak jakby większy zlepek śluzu, więc z tym łatwo mylić.

Ech człowiek szuka tych objawów zbliżającego się porodu i tak jakoś słabo je widzi.

Marimiko lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po KTG - wszystko w porządku. Moje skurcze ucichły i podczas badania tym razem żaden się nie zapisał. W każdym razie jeszcze wizyta we wtorek i KONIEC. Coś czuję, że te ostatnie dni będą się mi dłużyć.
    Oczy mi się zamykają i padam ze zmęczenia, ale twardo trwam - może w końcu uda się noc przespać.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mi się wczoraj wydawało, że brzuch opadł. Niestety albo dzisiaj wrócił na miejsce albo się też wkręcam :P

Marimiko lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta musztarda to wzięła się stąd ze jak znajoma leżała w ciąży w szpitalu to każda ciezarna dostawała łyżkę :)

U mnie też ktg robi się dopiero po terminie no chyba ze się jest w szpitalu.

i chciałabym się pochwalić ze byliśmy z mężem na godzinnym spacerze w lesie :D

Pollyanna tak jak nie chce cc to tak samo zazdroszczę ze wiesz kiedy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna ja tak samo jak eforts tak jak nie chce cc tak zazdroszcze ze znasz termin i juz wiesz dokladnie ile jeszcze CI zostalo, a my zyjemy w nieswiadomosci i wkrecamy sobie wszytskie mozliwe objawy nadchodzacego porodu :P tak jak zapewne kazda z nas 9 mies temu wkrecala sobie objawy ciazy :D ehhhh az się łezka w oku kreci jak sobie przypomne... a tu bach 9 mies minelo!

Ogarnelam chate z moim S. eh gdyby nie on to nie dalabym rady! Pachnie i jest czysciutko! Nawet firanki upralam, uprasowalam i juz wisza sobie :D
    ale sił nie mam zanadto a tu jeszcze wizyta na pedicure i obiad o mamo!!
    no nic nie obijamy sie dzialamy ;) teraz juz mozna bez przeszkod sie "nadwyrezac" ;)

Marimiko ja mam tak codziennie szczegolnie wieczorami ze mala tak sie jakos rozciaga ze mam wrazenie ze mi wywierci nowa dziure tam na dole tak kłuje szyjka to bardzo bolesne i nieprzyjemne :( ale to pewnie dlatego ze nisko juz jest ...:) takze nie jestes sama... dla pocieszenia!

patiii, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts moglabys juz urodzic co? :D

eforts lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszczę tego magicznego czasu tuż po porodzie i możliwości obecności męża. Mnie przy cc to ominie. Gdyby nie to, że wiem, że to dla naszego dobra, raczej nie zdecydowałabym się na cc. Ale nie można mieć wszystkiego :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja planuję dzisiaj wieczorem ogarnąć. W końcu pokoik musi być już gotowy. I kołyskę by wypadało w końcu skręcić...

kittykate lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Eforts moglabys juz urodzic co? :D

Anoooo :)

kittykate lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zazdroszczę sprzątania, ja próbowałam i skończyło się na poprasowaniu ostatniej partii ciuszków i chusty i pościeleniu łóżka i jest mi tak cholernie słabo jakbym miała zemdleć w każdej chwili, a jeszcze miałam podłogi umyć jak mój P. skończy je odkurzać.

Chciałam iść na spacer ale mężu się przeziębił i nie chcemy pogarszać- w końcu ma być ze mną na porodówce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:06

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna nie moze maz byc przy tobie po cc ? Moj bedzie i podczas cc i po cc, to samo dziecko - nigdzie mi go nie zabiora, bedzie stale przy mnie.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Furia dawno Cie nie bylo :) jak sie miewasz ?

Ja po tym sprzataniu to czuje sie jakbym tone wegla przerzucila normalnie... wiec kolorowo nie jest ale nie zamierzam sie juz oszczedzac i sprzatanie oczywiscie bylo z przerwami bo tez robilo mi sie slabo i musialam usiasc odpoczac odetchnac ;) ale co tam i tak juz gorzej chyba byc nie moze :D

Dziewczyny glowy do gory! niebawem bedziemy narzekac na nieprzespane noce ! chociaz zycze nam zeby jednak nas to jakos lagodnie ominelo :P

Furia w PL maz nie moze raczej byc przy cc w wiekszosci szpitali... a z dzieckiem roznie, od razu na chwile daja przytulic i zaraz zabieraja...

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm kolezanka w Wawie rodzila i obie corki od razu byly z nia, wiec myslalam ze tak w wiekszosci Polskich szpitali jest :)
    U mnie ok, we wtorek cc :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ