Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    KittyKate podrzuć przepis na domowy chlebek - poczułam wenę na upieczenie chlebka z ziarnami.

Alez prosze bardzo:) ja poki co robie na drozdzach bo nie mialam czasu chodowac zakwasu ale zapewniam Cie ze jest pyszny!!

http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-razowy-z-ziarnami

Ja daje 300 g mieszanki do pieczenia chleba pelnoziarnistego z Lidla oraz 200 g maki pszennej typ 650.
    Do tego ziarna slonecznika, dyni, mak i sezam. Ciasto musi byc miekkie i elastyczne nie moze byc twarde jak kruche.
    Wychodzi pyszny chlebek!!!!

Ja dzis zrobilam dekor swiateczny w domu i jedtem z siebie meega dumna!!! Jest tak klimatycznie i pieknie:)
    Dla zainteresowanych fotki w pamietniku jesli ktos szuka inspiracji :)

Ja tez sprzatam bo juz przestalam sie oszczedzac :P

Zuzana lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się witam w 39 tyg. Z bezsennoscią na czele. Do porodu jeszcze 14 dni. Wszystko już dopiełam na ostatni guzik.
    Czuję się jak ogromny słoń jest mi już strasznie ciężko i choć pozornie mam mnóstwo energii jakiekolwiek próby aktywności kończą się bólem wszystkiego co możliwe od pasa w dół.

W piątek zafundowalismy sobie z M chyba już ostatnią kolację na mieście. To wieczorne wyjście z domu świetnie zrobiło na psychikę, jednakże kiepsko wpłynęło na stan fizyczny.

W środę ostatnia wizyta ciekawa jestem czego się dowiem :-)

Gratuluję nowym mamusiom.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, niby te 14 dni to tak mało w porównaniu z całą ciąża, ale bezsenność, puchnięcie i zwyczajna niecierpliwość sprawiają, że wydają się wiecznością.

Jak mantrę powtarzam "Byle nie przenoscic, byle nie przenosić"

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamusiek!

I zazdro :P:P

Ita, ja też nie chcę tak bardzo przenosić, że na bank tak się stanie! Tym bardziej, że ostatnio czuję się świetnie i tak jak wcześniej miewałam skurcze i bóle tak teraz jak ręką odjął...

Mam w weekend wizytę teściów więc nie bardzo jest czas pisać, ale czytam Was regularnie, zawsze z nadzieją, że może któraś już urodziła:) i nie zawodzicie mnie! Teraz mi się wydaje, że dziewczyny, które mają terminy już za tydzień i mnie dzielą całe wieki!

Mi KTG kazał robić raz w tygodniu. I tak idę na kolejne w czwartek, następne 4tego grudnia i 5tego wizyta, zobaczymy co powie. Ale pewnie to co zawsze "szyjka bez zmian". Że też kurna nie można włączyć przycisku "poród" i mieć z głowy! wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 06:30

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola a z każdym dniem ubywa cierpliwości :D
    Zwlaszcza, że powoli zaczynają się telefony pt. "Urodziłaś już?"

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło sentymentalnie, czy ktoś tu w ogóle jeszcze zajrzy w kilka miesięcy po porodzie.. ehhh

zokeia lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 35tc:)
    Trzymajcie kciuki zebysmy wytrzymaly z moimi dziewczynkami jeszcze tydzien do 1grudnia.Kazdy dzien na wage zlota ale i tak uwazam,ze juz ladnie donosilam ta ciaze.Nie moge sie doczekac zeby juz je tulic:)

Milcia, Ita, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam w zakończonym 38 tygodniu ciąży :) u mnie wczoraj był tak cudowny dzień jak nigdy ostatnio :) nic nie bolało nic nie ciągnęło, ale za to dzisiaj od rana wszystko boli ;)

w czwartek ostatnia wizyta i zobaczymy :) i nawet bym chciała.dotrwać do tej wizyty, dowiem się jaki Maluszek duży :) a po ostatniej wizycie na IP, tęsknie za moim miłym i delikatnym ginem ;)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas Ita no to obliczamy ostatnie 14 dni Ja dzisiaj nawet Dobrze się czuję choć zgaga dokucz. Ita masz rację jeszcze tydzień temu mogłam góry przenieść a teraz opuchlizna bolące łydki i bezsenność dają się we znaki chciałabym mimo wszystko jeszcze tydzień wytrzymać Wojtuś ma być grudniowy ;-)

Ita lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię ma mnie gdzieś, bóle w nocy z przemęczenia po myciu podłóg, a ona w brzuchu zadowolona tańczy :/ Jeszcze 9 dni!

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Hej dziewczyny, ja ze styczniowek, ale czasem Was podczytuje. Postanowilam napisac, bo przeczytalam posta Bukomoli o cc w Krakowie o obecnosci meza. Bukomola bylam dzis ma dniu otwartym w Rydygierze i tam po uiszczeniu oplaty 150 zl maz moze byc obecny przy cc. Pozdrowienia dla wszystkich grudniowek :)
    Ano to nie wiedziałam, dzięki za info :) choć akurat w Rydygierze nie zamierzam rodzic ale może komuś się ta informacja przyda..dobrze wiedzieć że jest taka możliwość, choćby za opłatą.

Dziewczyny, jak widze jak tu piszecie o 9 albo 14 dniach do terminu to mnie zazdrość żżera, u mnie dziś równo 30 dni do terminu i brzmi jak cała wieczność.. Z tej perspektywy 9 dni to byłoby marzenie ;) Ale doczekamy się wszystkie w końcu na pewno :)
    Ja mam dziś ambitny plan torbę do szpitala spakować, niby czuję wewnętrznie że mam jeszcze czas ale lepiej być przygotowanym :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola ja mam to samoz tymi dnimi u mnie 27!!! Aaaa!!! Torbe mam spakowana wystarczy dopakowac kilka rzeczy ktore zapisalam na kartce obok aby nie zapomniec to takie troche zaklinanie rzeczywistosci ze moze jednak uda sie wczesniej i nasza corka zechce sie z nami przywitac np 10 grudni? :) taka moja cicha nadzieja... Poza tym ciezko juz strasznie i jak wczoraj mialam duze checi i jakos je przekonwertowalam na sily i tak wiele udalo mi sie zrobic tak dzis po prostu leze na kanapie jak przebita dentka... Bez powietrza...bez sil i bez szans na poprawe:(
    Kazdy dzien jest loteria...
    Gratulacje dla Oliwii! Dziewczyny listopadowki pod koniec pazdziernika juz na dobre zaczynaly lawine rozpakowywania a u nas
    jakis taki spokoj, cisza, nikomu sie nie spieszy... ;) ruszmy cos! :D tylko jak?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nasze dzieci stwierdziły że grudzień lepszy taki mikołajkowy :-)

nick nieaktualny, Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze ja chyba luzuję z rychłym porodem, to i tak już kwestia dni, tygodnia. ...
    dzisiaj się dowiedziałam ze chyba jutro mnie wypiszą ze szpitala i chyba stad ta zmiana nie mam już ciśnienia, chętnie spędzę jeszcze kilka dni w domu, co nie przeczy ze synka chcialabym juz teraz tutaj :)

W każdym razie szyjkę mam skrocona, rozwarcie na palec i odeszło mi dzisiaj krwawego czopa :) skurcze mam nawet na 99 ale pojedyncze także mogę rodzic jeszcze i dwa tygodnie :)

jakiś mnie spokój ogarnąl w tym temacie aż sama sobie się dziwię :)

Dziewczyny to dobrze ze dzieciaki chcą siedzieć w brzuchach :) jeżeli chodzi o msc tez bym wolała grudzień sama jestem z grudnia :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak one chyba czują, że mikołajki w grudniu i tak jakoś zainteresowały się datami 06.12 i 24.12 :-)
    Ale kurcze niech już się zacznie tu dziać...czas najwyższy.

Ja dzisiaj na spacerku byłam z moimi mężczyznami i nawet specjalnie szybciej szłam. W domu trochę skurczy i pobolewania podbrzusza i tyleż z tego. Wiem, że mój synuś ma czas bo to 37tc ale chcę już go rozruszać ;-) zachęcić do wychodzenia :-)

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie chyba jestem tutaj jedyną, która chciałaby jeszcze do piątku nie urodzić. Mój jedzie w delegację na drugi koniec Polski i wraca w czwartek, a ja proszę i tłumaczę naszemu bobasowi aby nie próbował żadnych numerów i nie stresował matki ;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna nie jesteś sama ja też chciałabym Doczekać do 1.12 ale nie wiem co na to mój maluszek. Zobaczymy.

relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj cały dzień męczy zgaga. Już nie mogę normalnie....

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia spróbuj tej musztardy - mi było po niej lepiej ostatnio

eforts lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Powiem Wam ze ja chyba luzuję z rychłym porodem, to i tak już kwestia dni, tygodnia. ...
    dzisiaj się dowiedziałam ze chyba jutro mnie wypiszą ze szpitala i chyba stad ta zmiana nie mam już ciśnienia, chętnie spędzę jeszcze kilka dni w domu, co nie przeczy ze synka chcialabym juz teraz tutaj :)

W każdym razie szyjkę mam skrocona, rozwarcie na palec i odeszło mi dzisiaj krwawego czopa :) skurcze mam nawet na 99 ale pojedyncze także mogę rodzic jeszcze i dwa tygodnie :)

jakiś mnie spokój ogarnąl w tym temacie aż sama sobie się dziwię :)

Dziewczyny to dobrze ze dzieciaki chcą siedzieć w brzuchach :) jeżeli chodzi o msc tez bym wolała grudzień sama jestem z grudnia :)

W mojej mądrej książce jest napisane, że jeśli czop odejdzie z krwią to w większości przypadków oznacza to poród w ciągu najbliższych dwóch dób. Mojej kuzynce się sprawdziło ;)

Ja jeszcze 28 dni. Też chyba muszę wrzucić na luz, bo niby to już zaraz, ale w gruncie rzeczy to jeszcze kawał czasu!

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ