X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    KittyKate podrzuć przepis na domowy chlebek - poczułam wenę na upieczenie chlebka z ziarnami.

Alez prosze bardzo:) ja poki co robie na drozdzach bo nie mialam czasu chodowac zakwasu ale zapewniam Cie ze jest pyszny!!

http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-razowy-z-ziarnami

Ja daje 300 g mieszanki do pieczenia chleba pelnoziarnistego z Lidla oraz 200 g maki pszennej typ 650.
    Do tego ziarna slonecznika, dyni, mak i sezam. Ciasto musi byc miekkie i elastyczne nie moze byc twarde jak kruche.
    Wychodzi pyszny chlebek!!!!

Ja dzis zrobilam dekor swiateczny w domu i jedtem z siebie meega dumna!!! Jest tak klimatycznie i pieknie:)
    Dla zainteresowanych fotki w pamietniku jesli ktos szuka inspiracji :)

Ja tez sprzatam bo juz przestalam sie oszczedzac :P

Zuzana lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się witam w 39 tyg. Z bezsennoscią na czele. Do porodu jeszcze 14 dni. Wszystko już dopiełam na ostatni guzik.
    Czuję się jak ogromny słoń jest mi już strasznie ciężko i choć pozornie mam mnóstwo energii jakiekolwiek próby aktywności kończą się bólem wszystkiego co możliwe od pasa w dół.

W piątek zafundowalismy sobie z M chyba już ostatnią kolację na mieście. To wieczorne wyjście z domu świetnie zrobiło na psychikę, jednakże kiepsko wpłynęło na stan fizyczny.

W środę ostatnia wizyta ciekawa jestem czego się dowiem :-)

Gratuluję nowym mamusiom.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, niby te 14 dni to tak mało w porównaniu z całą ciąża, ale bezsenność, puchnięcie i zwyczajna niecierpliwość sprawiają, że wydają się wiecznością.

Jak mantrę powtarzam "Byle nie przenoscic, byle nie przenosić"

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamusiek!

I zazdro :P:P

Ita, ja też nie chcę tak bardzo przenosić, że na bank tak się stanie! Tym bardziej, że ostatnio czuję się świetnie i tak jak wcześniej miewałam skurcze i bóle tak teraz jak ręką odjął...

Mam w weekend wizytę teściów więc nie bardzo jest czas pisać, ale czytam Was regularnie, zawsze z nadzieją, że może któraś już urodziła:) i nie zawodzicie mnie! Teraz mi się wydaje, że dziewczyny, które mają terminy już za tydzień i mnie dzielą całe wieki!

Mi KTG kazał robić raz w tygodniu. I tak idę na kolejne w czwartek, następne 4tego grudnia i 5tego wizyta, zobaczymy co powie. Ale pewnie to co zawsze "szyjka bez zmian". Że też kurna nie można włączyć przycisku "poród" i mieć z głowy! wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 06:30

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola a z każdym dniem ubywa cierpliwości :D
    Zwlaszcza, że powoli zaczynają się telefony pt. "Urodziłaś już?"

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło sentymentalnie, czy ktoś tu w ogóle jeszcze zajrzy w kilka miesięcy po porodzie.. ehhh

zokeia lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 35tc:)
    Trzymajcie kciuki zebysmy wytrzymaly z moimi dziewczynkami jeszcze tydzien do 1grudnia.Kazdy dzien na wage zlota ale i tak uwazam,ze juz ladnie donosilam ta ciaze.Nie moge sie doczekac zeby juz je tulic:)

Milcia, Ita, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam w zakończonym 38 tygodniu ciąży :) u mnie wczoraj był tak cudowny dzień jak nigdy ostatnio :) nic nie bolało nic nie ciągnęło, ale za to dzisiaj od rana wszystko boli ;)

w czwartek ostatnia wizyta i zobaczymy :) i nawet bym chciała.dotrwać do tej wizyty, dowiem się jaki Maluszek duży :) a po ostatniej wizycie na IP, tęsknie za moim miłym i delikatnym ginem ;)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas Ita no to obliczamy ostatnie 14 dni Ja dzisiaj nawet Dobrze się czuję choć zgaga dokucz. Ita masz rację jeszcze tydzień temu mogłam góry przenieść a teraz opuchlizna bolące łydki i bezsenność dają się we znaki chciałabym mimo wszystko jeszcze tydzień wytrzymać Wojtuś ma być grudniowy ;-)

Ita lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię ma mnie gdzieś, bóle w nocy z przemęczenia po myciu podłóg, a ona w brzuchu zadowolona tańczy :/ Jeszcze 9 dni!

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Hej dziewczyny, ja ze styczniowek, ale czasem Was podczytuje. Postanowilam napisac, bo przeczytalam posta Bukomoli o cc w Krakowie o obecnosci meza. Bukomola bylam dzis ma dniu otwartym w Rydygierze i tam po uiszczeniu oplaty 150 zl maz moze byc obecny przy cc. Pozdrowienia dla wszystkich grudniowek :)
    Ano to nie wiedziałam, dzięki za info :) choć akurat w Rydygierze nie zamierzam rodzic ale może komuś się ta informacja przyda..dobrze wiedzieć że jest taka możliwość, choćby za opłatą.

Dziewczyny, jak widze jak tu piszecie o 9 albo 14 dniach do terminu to mnie zazdrość żżera, u mnie dziś równo 30 dni do terminu i brzmi jak cała wieczność.. Z tej perspektywy 9 dni to byłoby marzenie ;) Ale doczekamy się wszystkie w końcu na pewno :)
    Ja mam dziś ambitny plan torbę do szpitala spakować, niby czuję wewnętrznie że mam jeszcze czas ale lepiej być przygotowanym :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola ja mam to samoz tymi dnimi u mnie 27!!! Aaaa!!! Torbe mam spakowana wystarczy dopakowac kilka rzeczy ktore zapisalam na kartce obok aby nie zapomniec to takie troche zaklinanie rzeczywistosci ze moze jednak uda sie wczesniej i nasza corka zechce sie z nami przywitac np 10 grudni? :) taka moja cicha nadzieja... Poza tym ciezko juz strasznie i jak wczoraj mialam duze checi i jakos je przekonwertowalam na sily i tak wiele udalo mi sie zrobic tak dzis po prostu leze na kanapie jak przebita dentka... Bez powietrza...bez sil i bez szans na poprawe:(
    Kazdy dzien jest loteria...
    Gratulacje dla Oliwii! Dziewczyny listopadowki pod koniec pazdziernika juz na dobre zaczynaly lawine rozpakowywania a u nas
    jakis taki spokoj, cisza, nikomu sie nie spieszy... ;) ruszmy cos! :D tylko jak?

patiii lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nasze dzieci stwierdziły że grudzień lepszy taki mikołajkowy :-)

patiii, Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze ja chyba luzuję z rychłym porodem, to i tak już kwestia dni, tygodnia. ...
    dzisiaj się dowiedziałam ze chyba jutro mnie wypiszą ze szpitala i chyba stad ta zmiana nie mam już ciśnienia, chętnie spędzę jeszcze kilka dni w domu, co nie przeczy ze synka chcialabym juz teraz tutaj :)

W każdym razie szyjkę mam skrocona, rozwarcie na palec i odeszło mi dzisiaj krwawego czopa :) skurcze mam nawet na 99 ale pojedyncze także mogę rodzic jeszcze i dwa tygodnie :)

jakiś mnie spokój ogarnąl w tym temacie aż sama sobie się dziwię :)

Dziewczyny to dobrze ze dzieciaki chcą siedzieć w brzuchach :) jeżeli chodzi o msc tez bym wolała grudzień sama jestem z grudnia :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak one chyba czują, że mikołajki w grudniu i tak jakoś zainteresowały się datami 06.12 i 24.12 :-)
    Ale kurcze niech już się zacznie tu dziać...czas najwyższy.

Ja dzisiaj na spacerku byłam z moimi mężczyznami i nawet specjalnie szybciej szłam. W domu trochę skurczy i pobolewania podbrzusza i tyleż z tego. Wiem, że mój synuś ma czas bo to 37tc ale chcę już go rozruszać ;-) zachęcić do wychodzenia :-)

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie chyba jestem tutaj jedyną, która chciałaby jeszcze do piątku nie urodzić. Mój jedzie w delegację na drugi koniec Polski i wraca w czwartek, a ja proszę i tłumaczę naszemu bobasowi aby nie próbował żadnych numerów i nie stresował matki ;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna nie jesteś sama ja też chciałabym Doczekać do 1.12 ale nie wiem co na to mój maluszek. Zobaczymy.

relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj cały dzień męczy zgaga. Już nie mogę normalnie....

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia spróbuj tej musztardy - mi było po niej lepiej ostatnio

eforts lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Powiem Wam ze ja chyba luzuję z rychłym porodem, to i tak już kwestia dni, tygodnia. ...
    dzisiaj się dowiedziałam ze chyba jutro mnie wypiszą ze szpitala i chyba stad ta zmiana nie mam już ciśnienia, chętnie spędzę jeszcze kilka dni w domu, co nie przeczy ze synka chcialabym juz teraz tutaj :)

W każdym razie szyjkę mam skrocona, rozwarcie na palec i odeszło mi dzisiaj krwawego czopa :) skurcze mam nawet na 99 ale pojedyncze także mogę rodzic jeszcze i dwa tygodnie :)

jakiś mnie spokój ogarnąl w tym temacie aż sama sobie się dziwię :)

Dziewczyny to dobrze ze dzieciaki chcą siedzieć w brzuchach :) jeżeli chodzi o msc tez bym wolała grudzień sama jestem z grudnia :)

W mojej mądrej książce jest napisane, że jeśli czop odejdzie z krwią to w większości przypadków oznacza to poród w ciągu najbliższych dwóch dób. Mojej kuzynce się sprawdziło ;)

Ja jeszcze 28 dni. Też chyba muszę wrzucić na luz, bo niby to już zaraz, ale w gruncie rzeczy to jeszcze kawał czasu!

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ