X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieke muffiny a co :D jakos tak mnie wzielo haha normalnie jeszcze jakis cukiernik ze mnie bedzie :P
    U mnie tez niby 27 dni a to moze byc nawet i tydzien wiecej !!! ja zapowiedzialam mojej gin ze ani dnia dluzej niz do terminu nie chodze i nie obchodzi mnie jak to zrobi :P
    corka moja sie rozpycha niemilosiernie a mnie az skreca w szyjce od tego czasami.. poza tym zero objawow czegokolwiek :/

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Nie wiem czy dotarła do Was informacja, iż 7 listopada o godz. 20.25 ze względu na zagrożenie życia mamy i malucha (zakażenie wewnątrzmaciczne - temp. mamy 40 stopni, wysokie tętno malucha i kiepskie przepływy)za pomocą cc urodził się z wagą 2720 gram i mierząc 52 cm MARCEL MATEUSZ :)

Po 13 ciężkich dniach spędzonych w szpitalu, od środy jesteśmy w domu.
    Dochodzimy do siebie.
    Ciężko pogodzić się, że z tym, że stało się to tak nagle, niespodziewanie, że jednak cc (gdzie po raz kolejny marzyłam o cudownym porodzie sn).
    Ale ważne, że wszystko skończyło się dobrze.

Jakiś szybki skrót mogę prosić ? :D Ktoś urodził? :D

kittykate, Pollyanna, Milcia, eforts, aniar, goto4, patiii, zokeia, julianna, Lola83, Paula84, Marimiko, Martaaa, Ita, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just, wiemy, wiemy :) Ja ze swojej strony jeszcze raz gratuluję i cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze i jesteście już w domku oboje :)
    W międzyczasie urodziła jeszcze Zuza swoje trzy dziewczynki, Kiara i Oliwia. Chyba nikogo nie pominęłam. No i eforts nam się szykuje :P

eforts, aga.just lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, posiadaczki czworonożnych członków rodziny, czy przygotowujecie jakoś swoje zwierzaki do zmiany sytuacji w domu? Nasz psiak jest z nami już prawie 5 lat i przyznam, że ostatnio zaczynam się obawiać jego reakcji na pojawienie się Małej. Jest strasznie związany ze mną (a ja z nim)). Kurczę, mam nadzieję, że obejdzie się bez większych problemów.

Co do czekających naszych dzieciaków, to wydaje mi się, że kilka dziewczyn z listy już urodziło i nawet o tym nie wiemy. Szczerze, to ja dużo osób nie kojarzę. Chyba dawno się nie odzywały, więc ciężko będzie tę listę zaktualizować.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałabym wytrzymac do 4.12 i juz nie mogę sie doczekać :)
    Aga dobrze, ze wszystko dobrze się skończyło. Najważniejsze, ze Ty i Maluch jesteście zdrowi:)

aga.just lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just jeszcze raz ogromne gratulacje!!! zazdroszcze Ci troszke ze juz masz dzieciaczka ze soba !!!! <3
    Czekamy grzecznie na grudzien choc nie ukrywam ze ciezko juz :)

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie wazny sposob narodzin, wazne ze maluch jest z wami, juz bezpieczny - gratuluje :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja również raz jeszcze gratuluję.

Co za zakażenie Ci się przeplątało?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie ważne jak, ważne że jesteście cali i zdrowi! Gratulacje Aga i niech rośnie zdrowo :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje!!! Ale wracasz tak do nas bez fotki żadnej? :( poprosimy :)

Co do listy to pisałam ostatnio żeby ją zaktualizować o stan faktyczny jeszcze po drugiej stronie barykady to później będzie łatwiej odchaczać.

Lola znowu mi dobrze wróżysz ale synek chyba wystawia na próbę brak mojej cierpliwości :)

Lola83, aga.just lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam dziewczyny, ze pisalyscie o KTG, ja mam kolejną wizyte u gina na 2 grudnia czyli na termin porodu, wlasnie na KTG, zastanawiam sie czemu nie skierowal mnie do szpitala na to KTG juz grudniowe??
    Do terminu porodu 9 dni! łuhuhuh :)

Aga gratulacje!

Polyanna co do czworonogów to mam w domu psa i kotka. Psa sie nie obawiam bo to bardziej tesciowej niz mój czy mojego T. Bardziej o tego kotka sie boje bo ma juz 8 lat i jest bardzo przywiazany do mojego T, ciagle wlazi nam do pokoju choc go oduczamy juz jakis czas i nie pozwalamy tak czesto z nami przebywac w tym pokoju bo jednak tu bedzie maluch i nie chcialabym jakichs nieciekawych sytuacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:22

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski moje muffiny:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88249ad2652c.jpg

Musiałam sie pochwalic ;P

Zuzana, patiii, Lola83, aniar, Pollyanna, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ode mnie również gratulacje :) cieszyłyśmy się jak dzieci po informacji, że juz urodziłaś :)duzo zdróweczka dla Ciebie i synusia :)

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam psa i tłumacze mu (wiem moze to glupie ze do niego gadam) , On tak słucha i sie patrzy jakby rozumial :) poza tym spi ze mna na kanapie przytulony do brzucha i Nadia go kopie czasem wiec ja mysle ze on czuje...
    no i w szpitalu moj M przywiezie pieluszke i jakies spioszki z zapachem malej.
    U moich rodzicow siostra ma 2 dzieci, druga siostra teraz malutkie i super sie do nich zachowuje, ma bardzo przyjazne nastawienie iraczej nie bywa zazdrosny.

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psy są spokojne i są bardzo pozytywnie nastawione do dzieci, ale tak jak Kate pisze warto z nimi rozmawiać, one naprawdę wiele rozumieją...

natomiast co do kotów -o nich miałam różne, wręcz negatywne opinie i ja mojego kotka z ciężkim żalem pozbyłam się w lipcu - niestety miałam ją 2 lata, ale tak była do mnie przywiązana, że nawet jak syn lun mąż się zbliżali to ona robiła się zazdrosna i agresywna, więc wolałam nie ryzykować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Laski moje muffiny:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88249ad2652c.jpg

Musiałam sie pochwalic ;P

Kate narobiłaś mi apetytu i to mega :-)

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w weekend obejrzeć szpital na Madalińskiego i niestety skreślamy go z listy - spotkaliśmy niesympatyczną panią, lekko przemądrzałą, która na każde moje pytanie odpowiadała z tzw. łaską albo robiła ze mnie idiotkę, ze tego nie wiem. Powinna zrozumieć, że dla mnie to będzie pierwszy poród i standardy postępowania przed i w trakcie porodu w ich szpitalu są dla mnie science-fiction.. Ja rozumiem, że mogła nie mieć czasu - mogła powiedzieć abym poczekała a tak to czuję, że mnie kompletnie olała..

Nie chciałabym jej spotkać podczas porodu więc skreślam ten szpital z listy.

A jakie są wasze rankingi szpitali w Warszawie? Który wybrałyście? Przyznam,
    że dla mnie najważniejszy jest personel - aby nie był taki, że jak nie zapłacę to będzie tylko oczami przewracał z wyrazem "czego od nas chcesz kobieto?".

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana w każdym szpitalu bez wyjątku zawsze znajdzie się zołza, choćbym nie wiem jak szukałaś...niestety takie realia i nigdy nie wiesz na kogo trafisz.

• karola88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey ja tez sie witam jeszcze w dwupaku :)
    Gdzie moge poczytac ze dziewczyny urodzily ?????

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulację z okazji narodzin synka :-)

Widzę, ze ostatnio rozpakowywanie nabiera tempa.. Ciekawe kto następny...

w4sqdqk30k7k9isr.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ