X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieke muffiny a co :D jakos tak mnie wzielo haha normalnie jeszcze jakis cukiernik ze mnie bedzie :P
    U mnie tez niby 27 dni a to moze byc nawet i tydzien wiecej !!! ja zapowiedzialam mojej gin ze ani dnia dluzej niz do terminu nie chodze i nie obchodzi mnie jak to zrobi :P
    corka moja sie rozpycha niemilosiernie a mnie az skreca w szyjce od tego czasami.. poza tym zero objawow czegokolwiek :/

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Nie wiem czy dotarła do Was informacja, iż 7 listopada o godz. 20.25 ze względu na zagrożenie życia mamy i malucha (zakażenie wewnątrzmaciczne - temp. mamy 40 stopni, wysokie tętno malucha i kiepskie przepływy)za pomocą cc urodził się z wagą 2720 gram i mierząc 52 cm MARCEL MATEUSZ :)

Po 13 ciężkich dniach spędzonych w szpitalu, od środy jesteśmy w domu.
    Dochodzimy do siebie.
    Ciężko pogodzić się, że z tym, że stało się to tak nagle, niespodziewanie, że jednak cc (gdzie po raz kolejny marzyłam o cudownym porodzie sn).
    Ale ważne, że wszystko skończyło się dobrze.

Jakiś szybki skrót mogę prosić ? :D Ktoś urodził? :D

kittykate, Pollyanna, Milcia, eforts, aniar, goto4, patiii, zokeia, julianna, Lola83, Paula84, Marimiko, Martaaa, Ita, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just, wiemy, wiemy :) Ja ze swojej strony jeszcze raz gratuluję i cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze i jesteście już w domku oboje :)
    W międzyczasie urodziła jeszcze Zuza swoje trzy dziewczynki, Kiara i Oliwia. Chyba nikogo nie pominęłam. No i eforts nam się szykuje :P

eforts, aga.just lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, posiadaczki czworonożnych członków rodziny, czy przygotowujecie jakoś swoje zwierzaki do zmiany sytuacji w domu? Nasz psiak jest z nami już prawie 5 lat i przyznam, że ostatnio zaczynam się obawiać jego reakcji na pojawienie się Małej. Jest strasznie związany ze mną (a ja z nim)). Kurczę, mam nadzieję, że obejdzie się bez większych problemów.

Co do czekających naszych dzieciaków, to wydaje mi się, że kilka dziewczyn z listy już urodziło i nawet o tym nie wiemy. Szczerze, to ja dużo osób nie kojarzę. Chyba dawno się nie odzywały, więc ciężko będzie tę listę zaktualizować.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałabym wytrzymac do 4.12 i juz nie mogę sie doczekać :)
    Aga dobrze, ze wszystko dobrze się skończyło. Najważniejsze, ze Ty i Maluch jesteście zdrowi:)

aga.just lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just jeszcze raz ogromne gratulacje!!! zazdroszcze Ci troszke ze juz masz dzieciaczka ze soba !!!! <3
    Czekamy grzecznie na grudzien choc nie ukrywam ze ciezko juz :)

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie wazny sposob narodzin, wazne ze maluch jest z wami, juz bezpieczny - gratuluje :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja również raz jeszcze gratuluję.

Co za zakażenie Ci się przeplątało?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie ważne jak, ważne że jesteście cali i zdrowi! Gratulacje Aga i niech rośnie zdrowo :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje!!! Ale wracasz tak do nas bez fotki żadnej? :( poprosimy :)

Co do listy to pisałam ostatnio żeby ją zaktualizować o stan faktyczny jeszcze po drugiej stronie barykady to później będzie łatwiej odchaczać.

Lola znowu mi dobrze wróżysz ale synek chyba wystawia na próbę brak mojej cierpliwości :)

Lola83, aga.just lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam dziewczyny, ze pisalyscie o KTG, ja mam kolejną wizyte u gina na 2 grudnia czyli na termin porodu, wlasnie na KTG, zastanawiam sie czemu nie skierowal mnie do szpitala na to KTG juz grudniowe??
    Do terminu porodu 9 dni! łuhuhuh :)

Aga gratulacje!

Polyanna co do czworonogów to mam w domu psa i kotka. Psa sie nie obawiam bo to bardziej tesciowej niz mój czy mojego T. Bardziej o tego kotka sie boje bo ma juz 8 lat i jest bardzo przywiazany do mojego T, ciagle wlazi nam do pokoju choc go oduczamy juz jakis czas i nie pozwalamy tak czesto z nami przebywac w tym pokoju bo jednak tu bedzie maluch i nie chcialabym jakichs nieciekawych sytuacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:22

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski moje muffiny:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88249ad2652c.jpg

Musiałam sie pochwalic ;P

Zuzana, patiii, Lola83, aniar, Pollyanna, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ode mnie również gratulacje :) cieszyłyśmy się jak dzieci po informacji, że juz urodziłaś :)duzo zdróweczka dla Ciebie i synusia :)

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam psa i tłumacze mu (wiem moze to glupie ze do niego gadam) , On tak słucha i sie patrzy jakby rozumial :) poza tym spi ze mna na kanapie przytulony do brzucha i Nadia go kopie czasem wiec ja mysle ze on czuje...
    no i w szpitalu moj M przywiezie pieluszke i jakies spioszki z zapachem malej.
    U moich rodzicow siostra ma 2 dzieci, druga siostra teraz malutkie i super sie do nich zachowuje, ma bardzo przyjazne nastawienie iraczej nie bywa zazdrosny.

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psy są spokojne i są bardzo pozytywnie nastawione do dzieci, ale tak jak Kate pisze warto z nimi rozmawiać, one naprawdę wiele rozumieją...

natomiast co do kotów -o nich miałam różne, wręcz negatywne opinie i ja mojego kotka z ciężkim żalem pozbyłam się w lipcu - niestety miałam ją 2 lata, ale tak była do mnie przywiązana, że nawet jak syn lun mąż się zbliżali to ona robiła się zazdrosna i agresywna, więc wolałam nie ryzykować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Laski moje muffiny:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88249ad2652c.jpg

Musiałam sie pochwalic ;P

Kate narobiłaś mi apetytu i to mega :-)

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w weekend obejrzeć szpital na Madalińskiego i niestety skreślamy go z listy - spotkaliśmy niesympatyczną panią, lekko przemądrzałą, która na każde moje pytanie odpowiadała z tzw. łaską albo robiła ze mnie idiotkę, ze tego nie wiem. Powinna zrozumieć, że dla mnie to będzie pierwszy poród i standardy postępowania przed i w trakcie porodu w ich szpitalu są dla mnie science-fiction.. Ja rozumiem, że mogła nie mieć czasu - mogła powiedzieć abym poczekała a tak to czuję, że mnie kompletnie olała..

Nie chciałabym jej spotkać podczas porodu więc skreślam ten szpital z listy.

A jakie są wasze rankingi szpitali w Warszawie? Który wybrałyście? Przyznam,
    że dla mnie najważniejszy jest personel - aby nie był taki, że jak nie zapłacę to będzie tylko oczami przewracał z wyrazem "czego od nas chcesz kobieto?".

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana w każdym szpitalu bez wyjątku zawsze znajdzie się zołza, choćbym nie wiem jak szukałaś...niestety takie realia i nigdy nie wiesz na kogo trafisz.

• karola88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey ja tez sie witam jeszcze w dwupaku :)
    Gdzie moge poczytac ze dziewczyny urodzily ?????

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulację z okazji narodzin synka :-)

Widzę, ze ostatnio rozpakowywanie nabiera tempa.. Ciekawe kto następny...

w4sqdqk30k7k9isr.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ