X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba czym zatrułam bo strasznie boli mnie żołądek. Do tego skurcze od wczoraj całą noc nie spałam czuje się fatalnie.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam, u mnie cisza... twardnienia brzucha sa co jakis czas a tak to d...
    Patii witaj w klubie ja tez mialam srednia nocke nie moglam zasnac dlugo, chyba 1.30 bylo jak mnie zaczal smagac sen...i teraz juz na nogach po sniadaniu... tez mam w planie umycie okien dzis, Ale i od wewnatrz i z zewnatrz. Zobaczymy :D

patiii lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    A ja się chyba czym zatrułam bo strasznie boli mnie żołądek. Do tego skurcze od wczoraj całą noc nie spałam czuje się fatalnie.

No to chyba organizm się szykuje do akcji ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    I ja sie witam, u mnie cisza... twardnienia brzucha sa co jakis czas a tak to d...
    Patii witaj w klubie ja tez mialam srednia nocke nie moglam zasnac dlugo, chyba 1.30 bylo jak mnie zaczal smagac sen...i teraz juz na nogach po sniadaniu... tez mam w planie umycie okien dzis, Ale i od wewnatrz i z zewnatrz. Zobaczymy :D

Ja właśnie też na nogach już prawie, bo jeszcze troszkę pospałam jakieś 45min.
    Okna warto umyć - znam kilka dziewczyn, które to ruszyło :-) ja w sumie mam w domu 10 okien w tym 5 tarasowych, więc jak to nie pomoże to ja nie wiem ;-)

U mnie skurcze wycichły póki co, ale czuję takie jakby rozpieranie na dole(dosłownie jakbym tam opuchła i mały napierał), ale z drugiej strony czuję jego ruchy też wysoko, więc nie wiem.

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam tylko nadzieje że nie nastąpi to dziś ani jutro bo kompletnie nie mam siły. Pije gorzką herbatę może pomoże na ten żołądek. To musi być zatrucie bo M też się fatalnie czuje. Zastanawiamy się teraz co takiego zjedliśmy żeby tak nam zaszkodziło. No i rozważam wizytę w szpitalu bo trochę mnie niepokoi to że na tej końcówce złapałam jakiegoś wirusa. Od już sama nie wiem. A każdy ruch młodego w okolicach żołądka sprawia mi taki ból że ryczeć mi się chce.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mniej okien wiec nie wiem :P
    u Malej w pokoju mylam, zostal salon 1 okno z balkonem, kuchnia 1 okno i sypialnia 1 okno z balkonem i 1 duze.
    Niby malo w porownaniu do Ciebie a z drugiej strony i ta ilosc mnie stresuje :P
    no nic zobaczymy najpierw umyje wewnatrz a potem odpoczynek i zobacze czy dam rade od zewnatrz :)
    poki co kawa i muffinek to dobry poczatek mysle :D

podobno idzie zima, mrozna i ze sniegiem!!!! WOW ! juz nie pamietam kiedy byl snieg na swieta... w sumie chcialabym.. byloby tak wyjatkowo...

Klif lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    No mam tylko nadzieje że nie nastąpi to dziś ani jutro bo kompletnie nie mam siły. Pije gorzką herbatę może pomoże na ten żołądek. To musi być zatrucie bo M też się fatalnie czuje. Zastanawiamy się teraz co takiego zjedliśmy żeby tak nam zaszkodziło. No i rozważam wizytę w szpitalu bo trochę mnie niepokoi to że na tej końcówce złapałam jakiegoś wirusa. Od już sama nie wiem. A każdy ruch młodego w okolicach żołądka sprawia mi taki ból że ryczeć mi się chce.

Dynamiczna nie lekcewaz !!! mojej kolezance tak sie wlasnie zaczelo, wymioty, bol zaladka, przez to skurcze pojechala na IP wyciszyli mowili ze jakis wirus i odeslali do domu. Kilka dni pozniej urodzila zdrowego chlopca :)
    lepiej jechac i sprawdzic !

Kate

np55zzc.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chce śniegu:(, bo muszę dojechać na porodówkę.

Trzymajcie kciuki za Kulkę.. Wody odeszły w nocy!

kittykate, HANA, aniar, Lola83, julianna, Doris-83, Ita lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    U mnie mniej okien wiec nie wiem :P
    u Malej w pokoju mylam, zostal salon 1 okno z balkonem, kuchnia 1 okno i sypialnia 1 okno z balkonem i 1 duze.
    Niby malo w porownaniu do Ciebie a z drugiej strony i ta ilosc mnie stresuje :P
    no nic zobaczymy najpierw umyje wewnatrz a potem odpoczynek i zobacze czy dam rade od zewnatrz :)
    poki co kawa i muffinek to dobry poczatek mysle :D

podobno idzie zima, mrozna i ze sniegiem!!!! WOW ! juz nie pamietam kiedy byl snieg na swieta... w sumie chcialabym.. byloby tak wyjatkowo...

Kochana czasami wystarczy umyć jedno a porządnie i się ruszy :-)
    Oj tak kawka ja też za chwilkę :-) tylko najpierw szybki prysznic :-)
    Ja też uwielbiam śnieg, zwłaszcza w święta - nie ma lepszego klimatu :-) aczkolwiek u Nas na północy nie zapowiada się :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna Kity ma rację, jeśli i twój ma podobne objawy to może to być wirusówka i nie koniecznie od jedzenia, ale tzw. grypa żołądkowa, więc lepiej pojechać... bo po co masz się stresować i myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    A ja nie chce śniegu:(, bo muszę dojechać na porodówkę.

Trzymajcie kciuki za Kulkę.. Wody odeszły w nocy!

śnieg czy bez śniegu - dojedziesz ;-)

Ale ma super :-) najlepszy objaw, odejdą wody to już wiesz, że poród nastąpi i to niebawem :-) zazdroszczę...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj zaliczyłam straszną noc. Położyliśmy się chwilę po 23, a chyba po 1.30 dopiero zasnęłam. Czułam się jak worek treningowy. Mała mnie tak kopała. O 1 obudziłam męża, żeby zrobił mi mleko. A o 6 pobudka, bo na badania jechałam. Tak więc dzisiaj będzie kiepski dzień, a tyle miałam w planach zrobić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka przyj!!!!! Trzymamy kciuki!!!!
    Oj. W koncu sie dzieje!!!! Tez zazdroszcze!!!!!! <3

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!

Trzymam kciuki za Kulkę no i za Furie która ma wprawdzie jutro cc ale już dziś stawia się w szpitalu.

Mnie w nocy złapała chęć na wc (brzuch mnie nawalal, ale to nie była biegunka). Niedawno się obudziłam i mimo braku śniadania znowu wizyta w wc (ale też nie biegunkowa). A teraz zaczęło mniamie bolec podbrzusze. Może tak organizm wytwarza sobie u mnie skurcze?
    Muszę jeszcze tydzień się wstrzymać! Śynus ma byc grudniowy!

Furia, HANA, patiii, julianna lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. w Gdańsku strasznie pizdzi!!!!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Marimiko :* Oczywiscie spanie tej nocy to byla tragedia, za to do wc tylko 4 razy szlam, a normalnie z 10 chodze.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Furia ;) daj znac jak juz bedzie po i foteczka dla ciotek ;D

Furia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Witam z rana!

Trzymam kciuki za Kulkę no i za Furie która ma wprawdzie jutro cc ale już dziś stawia się w szpitalu.

Mnie w nocy złapała chęć na wc (brzuch mnie nawalal, ale to nie była biegunka). Niedawno się obudziłam i mimo braku śniadania znowu wizyta w wc (ale też nie biegunkowa). A teraz zaczęło mniamie bolec podbrzusze. Może tak organizm wytwarza sobie u mnie skurcze?
    Muszę jeszcze tydzień się wstrzymać! Śynus ma byc grudniowy!

jak dla mnie organizm się oczyszcza, w pierwszej ciąży miałam identyko, na drugi dzień przespałam większość dnia a na trzeci synek był już z nami ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kciukam za każdą z Nas osobna, za rodzące dzisiaj, za cesarkowe jutro i za to, żeby zaczęło tu się dziać, bo jak już ryszy to pójdzie lawina...do dzieła Kochane :-) :-) :-)

Jestem po prysznicu, po kiepskiej nocy postawił na nogi. Teraz pyszna kawusia :-) a potem do dzieła - trzeba coś robić.
    Mój kochany mąż napisał mi smska - tylko ubierz się ciepło bo strasznie wieje i jak tu nie kochać jak tak faceci się troszczą i pytają codziennie jak się czujesz :-) Mój też pomału już w gotowości :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:42

Furia lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka powodzenia!

Furia trzymam jutro kciukasy!

Się dzieje, jestem dzisiaj w robocie i wpadłam tylko zobaczyć, czy eforts nie rodzi ;)

Furia lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ