Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Ja mam termin na piątek, ale jak nic się do tej pory nie wydarzy, to w piątek mam się zgłosić na ktg i wtedy z gin ustalimy plan działania.
Milcia ja jak do czw nie urodze to w piatek rano mam dzwonic do gina, zeby cos na mikolajki wykminic -
aniar wrote:DYNAMICZNA Miałaś zapewne inne słowo na myśli ale KICHANE idealnie do mnie pasuje
z nosa jak z kranu dzisiaj mi leci. Juz nie wiem czy to te śluzówki w ciąży czy faktycznie chora jestem
Tak to prawda miałam na myśli kochane ale skoro pasuje
To od jutra zaczynamy maraton.aniar lubi tę wiadomość
-
Klif i Lola gratulacje!!!
Rozpakowane mamusie
*kaarolaa 3 września (22.12) Marceli Piotr – 24t3d sn
*zuza_3 6 listopada (27.12) Maja, Oliwia, Zuzanna – 32t5d cc
*aga.just 7 listopada (11.12) Marcel Mateusz – 35t1d cc
*Kiara 20 listopada (06.12) Dawid – 37t5d sn
*Oliwia85 21 listopada (4.12) Alan – 38t2d cc
*Kulka41 24 listopada (2.12 ) Jakub – 38t6d cc
*Furia 25 listopada (7.12) Logan – 38t3d cc
*basia 26 listopada (?.??) córeczka – ?t?d cc
*Pollyanna 27 listopada (3.12) Maria – 39t1d cc
*przyszłamama 28 listopada (2.12) Filip – 39t3d cc
*Klif 28 listopada (?.12) Zuzanna i Martyna – ?t?d cc
*Lola83 30 listopada (21.12) Helena – 37t0d sn
Oczekujące mamusie
*eforts 27 listopad/1 grudnia
synek
*aniar 2 grudnia
córeczka Alicja
*Mamax 2 grudnia
synek
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
córeczka Aniela/Maryna
*Paulina85 3 grudnia
synek Michał
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Milcia 5 grudnia
córeczka Aleksandra
*Aneczka1 5 grudnia
*kanapa 6 grudnia
córeczka Anastazja
*Ita 7 grudnia
synek Leoś Dominik
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek Wojtuś
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek Jaś Paweł
*staraczka83 8 grudnia
synek Wiktor
*Paula84 10 grudnia
córeczka Zofia
*ewelinka_shn 11 grudnia
synek Kubuś
*karola88 11 grudnia
córeczka
*carola93 12 grudnia
córeczka Hayley
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Zuzana 13 grudnia
synek Adam
*Maleczka 14 grudnia
córeczka Greta
*mausi 14 grudnia
córeczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*kittykate 17 grudnia
córeczka Nadia Laura
*Marimiko 17 grudnia
synek
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
córeczka Zosia
*michaga82 18 grudnia
synek
*Kinga.k 19 grudnia
córeczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*patiii 20 grudnia
synek Kryspin Edward
*annusiak88 21 grudnia
synek Jaś
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
synek Adam
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
córeczka Zosia
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
synek Konrad
*inka84 24 grudnia
córeczka
*szurabura 25 grudnia
córeczka
*goto4 25 grudnia
synek Jan Józef
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek Kacper
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek Oskar
*Nati89 28 grudnia
synek
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
córeczka
*jedynka 28 grudnia
córeczka
*AsiaCh 28 grudnia
synek Antoni
*lithe123 29 grudnia
córeczka
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
córeczka
*Bogusiar80 29 grudnia
synek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 00:22
kittykate, julianna, Daisy, Klif lubią tę wiadomość
-
Hmmm... wybrałam się wczoraj z mężem na (prawdopodobnie) ostatnią randkę przed narodzinami Leosia. Wpierniczyłam mega ostre danie,ale synek chyba nie załapał, że to miało wywołać poród... był też żwawy spacer i ugniatanie sutków. Skurcze? ani jednego
Lola jak bedziesz miała chwilkę - czy cokolwiek zapowiadało, że tak szybko urodzisz?! -
Miło czyta się powyższą listę
Ja dzisiaj maraton z mężem po sklepach miałam. Myślałam,że jak wrócę do domu to padnę. Niestety nic bardziej mylnego. Nie mogę usnąć.
Od jutra nie biorę już dupka. Mam jeszcze do piątku łykać nospę. W poniedziałek wizyta i zobaczymy jak ma się sytuacja. Do terminu mam jeszcze czasCzekam grzecznie na rozwój sytuacji.
-
U nas dzis byli moi rodzice, mega aktywny dzien, wybralismy sie tez w ten mrozny dzionek na rynek, spacer ! godzinny! powrot do domu, latanie po schodach, bol brzucha jak na okres znowu. I twardnienia, i w sumie tyle.
Twardnienie takze w czasie wysilku, czasem tak ze az bolalo chodzenie, nie wspominajac o nacisku malej na wszystko tam na dole! ale to juz standard odkad obnizyl sie brzuch. w srode wizyta jak sie dowiem ze szyjka ani drgnela to juz nie wiem, nastawie sie chyba na swieta w szpitalu...
dobranoc mamuski! te czekajace i te ktore nimi szczesliwie juz zostaly! -
Oficjalnie rzecz biorąc KOBIETKI DO DZIEŁA.
przyszedł czas na nas. Życzę wszystkim i każdej z osobna szybkiego bezbolesne porodu,zdrowych rumianek bobasów. Mleka płynącego jak rzeka.
Oby każda z nas z tych pierwszych chwil razem z maleństwem czerpała jak najwięcej pozytywnej energii.
POWODZENIA!!!ewelinka_shn, Bukumola, Martaaa, Bursztynka, julianna, kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja mam problem- czy którejś z Was też się przytrafia?
Od soboty się mega rozchorowałam, leje mi się z nosa i kicham, zatoki siadły itp.
I teraz odkąd zaczęło się tak potężne kichanie zdarzyło mi się zmoczyć majki (nigdy w życiu mi się to nie zdarzyło). Wpierw myślałam, że może wody, ale prawdopodobnie nie utrzymuje moczu przy kichnięciu. Ba chodzę tak często do kibla, że nie mam już czym sikać a jak kichnę to mimo wszystko.
Ja wiem, że Mała mi tam już mocno naciska, ale czy to tak już do końca będzie? Czy ktoś ma taki problem? Czy to powinno się lekarzowi zgłosić czy po porodzie mi samo minie? No i najważniejsze, że może to jednak wody?(ale nie możliwe żeby tylko przy kichaniu).... -
Hej Dziewczyny!
Najpierw wszystkim Mamusiom serdeczne gratulacje!! :* Jak ja Wam zazdroszcze, że już tulicie swoje Maleństwa!
Dawno mnie nie było i już myślałam,że wyjdę rozpakowana ale witamy się nadal w dwupaku.W szpitalu spędziliśmy 1,5 tygodnia. Ustabilizowali mi skurcze i wypis. Nospe i mg zalecili brać 3 razy dziennie. Moje samopoczucie psychiczne podupadło, i jak to mój Mąż mówi chodziłam przez ten okres jak bomba tykająca.Hormony,stres szpitalny że dzieje się u każdego..a tu co lekarz to opinia.
Jutro dzwonię do gin umówić się na wizytę w następny wt. Zobaczymy czy coś się dzieje?!
Dziś jakoś samopoczucie mam lepsze, chyba pierwszy dzień grudnia mnie tak nastroił.:)Z każdym dniem coraz bliżej:)
Jaka pogoda u Was? Macie za oknem białe widoki? Bo ja owszem mróz na szybach aut;) czekam na śnieg!!
Aniar myślę że to raczej nie wody, tak jak napisałaś Malutka jest już nisko i przy kichaniu możesz nie utrzymać moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:35
Klif lubi tę wiadomość