Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
emma30@ - kiedy leżałam w szpitalu, to położne śmiały się, że jak rozpoczęła się moda na herbatkę z liści malin, to na oddziale nikt normalnej herbaty nie pił, tylko wszystkie kobiety biegały z kubkami malinowego naparu
Położne stwierdziły, że ta moda (tak to nazwały) powoli odchodzi do lamusa.
Wychodzę z założenia, że jeżeli będziemy wierzyć, że nam to pomoże, to pomoże
-
Zokeia u nas położne mówiły, że herbata działa. Ona nie ma działać na przyśpieszenie, a na zmiękczenie szyjki- łatwiej się po niej rodzi. Możecie mówić co chcecie ale ja całą ciążę miałam zamkniętą szyjkę i długą i twardą, a od dwóch tygodni jak piję napar i biorę wiesiołka, raptem zmiękczyła się szyjka, skróciła w ciągu tygodnia o 1 cm i zrobiło się rozwarcie. Jeśli ma mi to pomóc i mam mieć lżejszy poród- TO CZEMU NIE. Zaszkodzić picie herbatki nie zaszkodzi, może jedynie pomóc, jeśli nie na szyjkę to chociaż na moją psychikę (lepsze to niż nic)
Za to u nas położne tak się wypowiadały na temat lewatywy, że to bardzie odblokowuje nas psychicznie, bo nawet po lewatywie niespodzianki się zdarzają ;P
Także co szpital i co położne to i opinie inne -
Ja pilam Ta herbate 6 tygodni dwa razy dziennie AZ do porodu,teraz tez ja pije,zobaczymy jak bedzie tym razem,przyspieszac nie przyspiesza,ale uelastycznia szyjke I ewentualnie skraca druga faze porodu.dobrze tez dziala na pokarm,a po porodzie lepiej obkurcza sie macica.
aniar lubi tę wiadomość
-
Ja tez zaczynam pic ten napar moze mojej szyjce to pomoze
Nigdy nie wiadomodzis zaliczylam takze rundke po schodach hehe
Bol okresowy byl jakas godzine po prysznicu i chodzeniu ustapil
Za to dzien mam pizamowy totalna masakra nawet na zewnatrz nie bylam!!!Daisy lubi tę wiadomość
-
ja z karmienia piersią się właśnie boję bo mam strasznie wrażliwe sutki. Próbowałam je lekko szorować ręcznikiem po kąpieli ale nie dałam rady bo to cholernie nieprzyjemne i boli...lepiej znoszę natrysk prysznica na brodawkę - ale to też nie fajne ;/ a o złapanie się akurat nie boję, bo wskutek ciąży mam duże otoczki a sama brodawka - to jak mój mąż mówi jak wentyl od stara
ale właśnie obawiam się, że sobie je szybko poranie i że będzie to cholernie bolało...;/
ja na razie nic nie robię na przyspieszenie...19.11. miałam wizytę i miałam szyjkę długą i zamkniętą - ale wtedy brałam jeszcze nospę i luteinę. Teraz od prawie 2 tyg nie biorę i mnie boli podbrzusze i spojenie itp.. i w nastepna środe mam wizytę i zobacze co lekarz powie...jak nic nie drgnęło to coś zacznę robić na przyspieszenie..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Dziewczyny melduje ze w piatek o godz.23:45 i 23:46 przyszly na swiat Zuzia 2120g 45cm i Martynka 2300g 46cm.Sa zdrowe i sliczne.Mialam cc bo zaczely plynac mi wody.Cc jak dla mnie masakra,bol po nim jak cholera.Nie wiedzialam ze to po wszystkim boli az tak.Mimo bolu radosc ogromna:)
Lola83, goto4, Ita, emma30@, eforts, aniar, Niespodzianek:), kittykate, Milcia, olcia23, Marimiko, julianna, Paula84, Bogusiar80, olka30, zokeia, Martynaaa, Daisy lubią tę wiadomość
-
Goto to z moich notatek z sr: stosować olej z wiesiołka (OEPAROL- do kupienia w aptece) też od 36 tygodnia 2x2 tab. dziennie, od 37 tyg. 3x3 tab. dziennie
goto4 lubi tę wiadomość
-
Klif gratulacje!
Klif lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny naszej Loli odeszły dzisiaj wody, trzymajmy za nią kciuki!
Ita, emma30@, julianna, zokeia, Marimiko, Daisy, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Loli? No pięknie
patrze że ma dzisiaj donoszoną
trzymam za nią kciukasy i życzę szybkiego łatwego porodu!!!
Tak mi dobrze życzyła ale pewnie stwierdziła, że lepiej będzie kiedy pokaże mi jak to się robibo sama z siebie to do wiosny będę się kulać
aniar, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Klif ogromne gratulacje !!! byłaś dzielna !!! ciesz sie Twoimi pieknymi dziewczynkami!!!!
sciskam mocno!
Lola trzymamy kciuki!!! no nareszcie sie dzieje !!!!
Patii chyba tez urodzila, 3 dni sie nie odzywa ... kurcze ciekawa jestem !
Klif lubi tę wiadomość