X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten balonik??

U mnie też od terminu co dwa dni ktg i po tyg wywołanie. Z zalozenia oksytocyna co dwa dni maks 3 razy i jak się nie urodzi to cc w 42 tc.

Cos mi położna mówiła ze lekarz decyduje czy ten balonik czy oksy, może ma znaczenie czego bardziej potrzeba rozwarcia czy skurczy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej, hej. wczoraj urodzilam Filipka przez cc, nie pamietam dokladnie dnia wczorajszego, wiem ze bredzilam .. po takiej ilosci srodkow przeciwbolowych chyba kazdy by bredzil :) paczkow mi sie chcialo, a tu dzis sucharki na obiad, sucharki na kolacje haha :) Ja juz zaczynam chodzic pomalutku, bod presja pani poloznej ale chwala jej za to bo gdyby nie ona to nadal bym nie wstala. mam mleko!! swoje , wlasne !! :) :) Filipkowi bardzo smakuje, choc na poczatku musialam uzywac nakladek na sutki poniewaz mialam wklesle brodawki, ale juz maly wyciagnal. wazy 3650, mierzy 55 cm :) duzy, spokojny chlopak :) fotke wstawie jak tylko wrocimy do domu bo przez tel nie umiem :)

aniar, niecierpliwa21, Marimiko, zokeia, kittykate, Asiaa1201, HANA, Niespodzianek:), Ita, julianna, Ewka89, Bogusiar80, Daisy lubią tę wiadomość

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłamama gratuluję!!!

Musi być jakiekolwiek rozwarcie bo jak inaczej ten balonik włożyć?

Moja mama przy moim porodzie miała podaną oxy bez rozwarcia, cały dzień skurczy, po ręcznym rozwieraniu szyjki staneło na 4cm i koniec, całe szczęście że zrobili cesarkę bo byłabym z dzieciecym porażeniem mózgowym.
    Po traumatycznych porodach w mojej rodzinie, będąc już po terminie tak cholernie się boję, że jak lekarz w poniedziałek nie opowie mi krok po kroku co robią na indukcji to chyba wybiorę cesarkę...
    Jeszcze w dodatku mam ograniczone zaufanie do służby zdrowia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 18:24

nxbhnwz.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama gratulacje ogromne! Czekamy na foty

Niecierpliwa skąd jesteś? Gdzie rodzisz? :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar jestem z Łodzi i będę rodzić w Salve.

nxbhnwz.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłamama - gratulacje!!!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszlamama GRATULACJE!!! Tak się cieszę, że z twojego wpisu bije szczęście :) Napawaj się miłością do Filipka. Czekamy na zdjęcia :):)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś okropny dzień. Młody jest leniwy, ale naliczyłam 20 ruchów po obiedzie. Znów się położyłam i czekam na reakcję. Martwię się.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Aniar jestem z Łodzi i będę rodzić w Salve.
    Już myślałam, że z Wawy bo zasady w szpitalu do wywoływania brzmiały podobnie :)
    Daj znać co Ci zaleci Ordynator, ja we wtorek na pierwszy raz idę na KTG w terminie, potem co dwa dni i czekam co powiedzą.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama gratulacje!!! Czekamy na fote przystojniaka! Duzo duzo zdrowka i coraz lepszego samopoczucia!!!

Kate

np55zzc.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłamama, gratulacje!

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mama gratulacje

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala ktoras z was problem z brodawkami tak jak napisala przyszlamama?

• aniar Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaskich nie mam, za to mam mega wrażliwe i boję się jak to będzie podczas karmienia. Ja teraz jak maltan w nie próbuje wmasować to jest mi ciężko z powodu tej wrażliwości. O wywoływaniu porodu poprzez drażenienie brodawek też mogę zapomnieć :P Mam nadzieję, że się przyzwyczaję i jakoś to zniosę podczas karmienia.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam ale na moje oko ja mam płaskie brodawki i czuje że mogę mieć ten problem przy karmieniu.. Ale w razie czego sprobuje tych nakładek i mam nadzieje ze to pomoze, poki co się nie martwię na zapas :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlasnie taki problem,pierwsze dziecko rodzilam na Ujastku w Krk.probowalam Te nakladki silikonowe,ale Nic nie Dali,w koncu pokarm zaniknal,teraz mam termin za dwa tygodnie I boje sie co bedzie z karmieniem,stosuje niplette juz kilka miesiecy,kupilam Te nakladki,muzzle I laktator el.mam nadzieje,ze tym razem sie uda.

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszle mialo byc

• zokeia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze szkoły rodzenia pamiętam, że nie należy przejmować się kształtem/wklęsłością/wypukłością sutków. Nie wpływa to na jakość, czy ilość pokarmu. Wklęsłe brodawki zostaną skutecznie wyssane przez malucha.

A propos 'konieczności dokarmiania' w szpitalach (któraś z Was wspominała, że miała mało mleka i kazali jej dokarmiać). Podobno jest to terror laktacyjny i nie należy się poddawać. Noworodek ma żołądek wielkości naparstka i tyle ile się napije z piersi będzie dobrze. Rzadko zdarzają się przypadki, że mleka nie ma zupełnie (w przypadku porodu naturalnego). Z dokarmianiem chodzi o to, że szpital ma swoje normy wagi, którą noworodek może stracić po porodzie. Fizjologicznie dopuszczalna jest większy spadek niż te szpitalne 10%. Dziecku nic się nie stanie. Ale szpitalne normy spowodują, że zostaniemy dłużej w szpitalu.
    A na laktację nie herbatki, czy karmi, ale częste przystawianie do piersi. Najważniejsze są hormony.

Ita, KasiaKwiatek, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja sobie powiedzialam,chocbym miala na glowie stanac to bede karmic.Tak jak mowisz zokeia jak najwiecej przystawiac.

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam karmić piersią, ale podobnie mam wrażliwe brodawki nawet bardzo, nie wiem jak to bedzie jak maluch się przyssie :) mnie to strasznie łaskocze. Kupiłam nakładki Lovi będziemy testować.
    W razie W zakupiłam dziś też mm, wolę mieć na stanie żeby później nie spanikować jak mały będzie gardził cycem i darł się z głodu :)

Dużo wody trzeba pić przy karmieniu i kawa inka ponoć się sprawdza, z takich aptecznych to bodajże Femaltiker herbatka na laktację.

nxbhnwz.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ