X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita - gratuluję u Ciebie 40 tydzień!!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg OM. Wg USG jeszcze jeden dzień. Tak czy siak zaczynam ostateczne odliczanie :D
    A przez weekend będzie trochę czasu i spokoju to może powywolujemy ten porod z mężem :D (w końcu to może byc ostatni raz na dłuuuugie 6tygodni)

Marimiko, HANA lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie chyba w srodku wszystko zaczyna ukladac do.porodu. co raz czesciej czuje, ze mam spojenie lonowe i kosc ogonowa. Nie jest to bol, tylko nacisk w tych miejscach.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim :) Zdjęcia wstawię i napiszę więcej, jak będę w domu. Dzisiaj chyba wychodzimy. Mała dostała przydomek śpiąca królewna, bo tylko śpi. Wczoraj złapał mnie dołek, bo okazało się, że mam za mało pokarmu i trzeba ją było dokarmiać. Aż się poryczałam przy położnych. Jak mi głupio :) Ale w domu zacznę pracować z laktatorem. Zobaczymy. Mm muszę w każdym razie kupić.

Klif, daj znać, jak tam u Ciebie.

Przyszlamama, gratuluję :)

I rodzić, rodzić dziewczyny! :)

zokeia lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha - mega dziwnie jest bez brzucha :P

Marimiko lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Właśnie dziewczyny, pytanie: masaż krocza hit czy kit ? któraś stosuje?? podobno powinno sie go wykonywac codziennie najlepiej po kapieli przez 5-10 min... rozluznia miesnie pochwy i uelastycznia je, no i pomaga uniknac naciecia przy porodzie... jestem ciekawa waszych opinii ?

Ja staram się robić kila razy w tygodniu choć nie zawsze wychodzi. Używam do tego olejku z wiesiołka który dodatkowo uelastycznia. Masaż robi mi M nie powiem bo prawidłowo wykonany z dobrym naciskiem nie należy do przyjemnych ale z reguły po tym mniej przyjemnym przepraszam przychodzi czas na ten bardzo przyjemny, czy pomoże okaże się do tygodnia może dwóch to zdam relacje.

ZA DWA DNI GRUUUUDZIEŃ!!!!!

Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! A ja dla odmiany dzisiaj pospałam, w sumie to dopiero z łożka się zwlekłam.. Fakt ze miałam pobudke o 6 rano i z godzine przewracałam się z boku na bok ale postanowiłam za wszelka cene nie wstawac o tak nieludzkiej godzinie i udało się ponownie zasnąć :)

Co do masazu krocza to ja nie robie, nawet nie wiem dokładnie jak miałabym to robic, z reszta nie lubie sobie tam w dole grzebać :) no i wizja cesarki sprawia ze nie czuje motywacji żeby to robic bo raczej mi się to nie przyda ;) Męża też nie mam sumienia męczyc żeby mi krocze masowal jak biedak wraca wieczorem do domu po 10 godz w pracy także ja odpuscilam ale moja przyjaciolka robila ten masaz regularnie pod koniec ciąży i faktycznie nie miała naciętego krocza- pytanie tylko czy akurat to dzięki masażowi czy tak po prostu jej się udało bo coreczka tez nie urodzila się zbyt duża.

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję dzisiaj się wymasować i powiem Wam jak było :)
    O! Spuchły mi chyba palce. Z trudem założyłam rano obrączkę. Odpuszczę sobie zatem jej noszenie aż do porodu.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664
    Zagłosowane :) Tylko nie założyłam tam konta. Mam nadzieję, że mimo wszystko mój głos zostanie policzony.

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No klif! Gratulacje!

Co tam się jeszcze urodziło? Jakieś naturalne były? :D

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Właśnie dziewczyny, pytanie: masaż krocza hit czy kit ? któraś stosuje?? podobno powinno sie go wykonywac codziennie najlepiej po kapieli przez 5-10 min... rozluznia miesnie pochwy i uelastycznia je, no i pomaga uniknac naciecia przy porodzie... jestem ciekawa waszych opinii ?

Kittykate - ja masowałam a i tak przy porodzie poprosiłam o nacięcie krocza, bo moje cudo nie chciało wyjść a ja już nie miałam siły się męczyć :)

kittykate lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 38 tyg!! Ja dopiero sie obudzilam bo noc mialam koszmarna podobnie jak Wy... Nie dosc ze zasnac nie moglam, pozycji wygodnej nie moglam znalezc to jak sie juz w koncu udalo obudzilam sie w poprzek 2 metrowego lozka!!! O zgrozo!! Moj spal w salonie na kanapie bo widzial ze sie mecze ale bidok przyszedl chyba o 2 w nocy do mnie:) i w sumie dobrze...
    Potem zasnelam na chwile i obudzilam sie po 4... Koszmar... Zaliczylam wc, zjadlam banana popilam woda i z nadzieja ze zasne wrocilam do lozka... Krecilam sie dobre 1,5 h... W koncu zasnelam wiec nie dziwne ze tyle spalam :/
    Mam dosc :/
    Polly czekamy na foty <3

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ciekawe co z Patii od 2 dni sie nie odzywa! Pisala mi pod kalendarzem 2 dni temu ze czop jej odszedl!
    Aaaa moglaby sie odezwac :) moze juz tuli synka w ramionach!!

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na tym etapie każde choćby jednodniowe nie pojawienie się na forum wywołuje lawinę podejrzeń że to może już po ;-)

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez zaczely sie jakies skurcze dosyc regularne i czysci mnie po cichu licze ze tovjuz to ale pewnie jak przyjda te mocniejsze wcale nie bede juz taka odwazna

maria.sm
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawać dziewczyny, nowy dzień się zaczął, nie może się obyć bez jakiegoś porodu :) na kogoś musi dzisiaj paść!

Kitty- no to doczekałaś upragnionej chwili, ciąża donoszona! Teraz nic tylko rodzić :)

A ja się pochwale że wreszcie spakowałam torbę do szpitala :P Wczorajsza wizyta u lekarza jakoś mnie zmotywowała. I udało się upchnąć w jedną torbe, jestem z siebie dumna! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 13:41

kittykate, HANA lubią tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie odnośnie badan które trzeba zabrać ze sobą do szpitala.. Te wszystkie HBS,OWA,grupa krwii, HIV- to maja być teraz swiezo zrobione czy mogą być te z początku ciąży? Bo mi teraz lekarz nic już nie zlecił a to wszystko mam robione ale gdzieś w okolicach maja i nie wiem czy mam teraz powtarzac te badania?? Jak jest u Was?

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 13:49

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa krwi i te o ktorych piszesz to z poczatku ciazy :)
    Wszystko mam w jednej teczce lacznie z USG :)
    Powiem Ci Bukumola ze wczoraj wieczorem robilam wolowine, w nocy snilo mi
    sie ze szyjka mi sie skraca, masakra po prostu mysle o tym w dzien i w nocy!!
    Dzis od rana posciel wstawilam do prania uprasowalam i zmienilam na nowa a wczoraj jeszcze kurze scieralam!
    Zaraz mam zamiar kilka rund po schodach zrobic!!
    Nie zamierzam sie juz oszczedzac!
    a Tobie Gratuluje spakowanej torby:) no to Ty tez za 2-3 dni i mozesz rodzic :D

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ