Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam UJEMNY wynik na paciorkowca
Uff kamień z serca, bo mam uczulenie na niektóre antybiotyki i bałam się, że będę musiała coś brać.
Wróciłam z pierwszych przedświątecznych zakupów2 i pół godziny na nogach i dłuuugi spacer do domu. Bardzo lubię mroźne powietrze. Gdyby nie lekki ból stopy i spojenia łonowego, to mogłabym chodzić bez końca. Może pierwszy raz w życiu uda mi się kupić prezenty na dłuuugo przed świętami.
W tym roku podwójnie czuję ich magięIta lubi tę wiadomość
-
Mi tez wyszedl GBS ujemny,maz we wtorek odebral wynik.Dzis przyszla kareta,czyli wozek dla naszych panien:)Chyba mamy juz wszystko dla nich.Czop schodzi nadal,w poniedzialek mam wizyte u gina (jesli w weekend nie urodze)i mam jechac do niego na wizyte ze spakowana juz torba do szpitala.
aniar lubi tę wiadomość
-
Jeszcze raz:
Gratulacje Pollyanna!
przyszłamama Ty pewnie też juz cieszysz się synkiem
Rozpakowane mamusie
*kaarolaa 3 września (22.12) Marceli Piotr – 24t3d sn
*zuza_3 6 listopada (27.12) Maja, Oliwia, Zuzia – 32t5d cc
*aga.just 7 listopada (11.12) Marcel Mateusz – 35t1d cc
*Kiara 20 listopada (06.12) Dawid – 37t5d sn
*Oliwia85 21 listopada (4.12) Alan – 38t2d cc
*Kulka41 24 listopada (2.12 ) Jakub – 38t6d cc
*Furia 25 listopada (7.12) Logan – 38t3d cc
*basia 26 listopada (?.??) córeczka – ?t?d cc
*Pollyanna 27 listopada (3.12) Maria – 39t1d cc
*przyszłamama 28 listopada (2.12) Filip – 39t3d cc
Oczekujące mamusie
*Klif listopad/grudzień
2 córeczki
*eforts 27 listopad/1 grudnia
synek
*aniar 2 grudnia
córeczka Alicja
*Mamax 2 grudnia
synek
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
córeczka Aniela/Maryna
*Paulina85 3 grudnia
synek Michał
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Milcia 5 grudnia
córeczka Aleksandra
*Aneczka1 5 grudnia
*kanapa 6 grudnia
córeczka Anastazja
*Ita 7 grudnia
synek Leoś Dominik
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek Wojtuś
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek Jaś Paweł
*staraczka83 8 grudnia
synek Wiktor
*Paula84 10 grudnia
córeczka Zofia
*ewelinka_shn 11 grudnia
synek Kubuś
*karola88 11 grudnia
córeczka
*carola93 12 grudnia
córeczka Hayley
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Zuzana 13 grudnia
synek Adam
*Maleczka 14 grudnia
córeczka Greta
*mausi 14 grudnia
córeczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*kittykate 17 grudnia
córeczka Nadia Laura
*Marimiko 17 grudnia
synek
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
córeczka Zosia
*michaga82 18 grudnia
synek
*Kinga.k 19 grudnia
córeczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*patiii 20 grudnia
synek Kryspin Edward
*annusiak88 21 grudnia
synek Jaś
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*Lola83 21 grudnia
córeczka Helena
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
synek Adam
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
córeczka Zosia
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
synek Konrad
*inka84 24 grudnia
córeczka
*szurabura 25 grudnia
córeczka
*goto4 25 grudnia
synek Jan Józef
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek Kacper
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek Oskar
*Nati89 28 grudnia
synek
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
córeczka
*jedynka 28 grudnia
córeczka
*AsiaCh 28 grudnia
synek Antoni
*lithe123 29 grudnia
córeczka
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
córeczka
*Bogusiar80 29 grudnia
synek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:44
diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zmiana planow.Ostatni post pisalam lezac po drzemce.Jak wstalam to odszedl chyba do konca brazowy czop i zaczely saczyc sie wody(takie rzadkie,rozowe).Dzwonilam do mojego gina i kazal jechac na ip.Ide pod prysznic,ograniam sie i za jakas godzine pojedziemy.Do szpitala mam 10min wiec na spokojnie.Dziewczynki chyba czekaly az wozek dojdzie:)Dam znac jak juz bede w szpitalu i sie czegos dowiem,moze jeszcze mnie wypuszcza choc przy blizniakach to troche watpie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 17:44
aniar, Bukumola, julianna, eforts, kittykate, Ita, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Klif ale niespodzianka! Chyba faktycznie na bryke czekały! Dawaj znać i powodzenia!
-
Klif- no to super, czyli wiadomo kto następny przejdzie na druga stronę barykady
Ja też dziś po wizycie i jakoś taka poddenerwowana jestem bo...
Mały wciąż na tyłku siedzi więc mój los już przesądzony- będzie cesarka (grrr tak chciałam rodzić naturalnie!). Do tego jakoś mam wrażenie że mało przybiera na wadze- dziś 2700g.. wychodzi na to ze przez 3 tygodnie przytył tylko 500gNiby lekarz mówi ze ok, ze po prostu nie będzie duzy i ze jest w normie ale mnie się wydaje ze powinien wazyc więcej, zwłaszcza ze wcześniej w ciąży raczej zawsze był trochę większy niż srednia a teraz się robi mniejszy. No i wlasnie przeciwnie niż u goto, mnie gin powiedział ze mam się jeszcze oszczedzac, nie odstawiać magnezu bo jeszcze trochę mam małego ponosić żeby podrósł. I podobno cośtam się już powoli na dole zaczyna dziać, szyjka skrócona i rozmiękczona, ale rozwarcia poki co brak. Powiedzial ze jego zdaniem do terminu nie donoszę. Jak się samo wcześniej nie zacznie, to 18 grudnia cesarka..
-
Bukomola ja miałam dwa robione, i obydwa mam ujemne.
Przy jakimkolwiek dodatnim chyba dają antybiotyk, czy jeden dodatni czy dwa to chyba nie ma znaczenia, bo ryzyko wtedy jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 18:34
-
No mnie wyszedł z odbytu ujemny a z pochwy już dodatni co w sumie trochę dziwne mi się wydalo bo jakos moje rozumienie tego całego paciorkowca było takie ze może zyc w przewodzie pokarmowym i z odbytu przedostać się do pochwy. Ale to chyba jednak tak nie działa..
-
Bukumola wrote:No mnie wyszedł z odbytu ujemny a z pochwy już dodatni co w sumie trochę dziwne mi się wydalo bo jakos moje rozumienie tego całego paciorkowca było takie ze może zyc w przewodzie pokarmowym i z odbytu przedostać się do pochwy. Ale to chyba jednak tak nie działa..
Bukomola fakyycznie dość dziwne wyniki wyszły, czytała to samo co ty, ze zarazić się nim można przez baktere bedace w odbycie, ktore przedostaly sie do pochwy.. hmmm wiec jakos nie gra mi to
-
Klif trzymam kciuki!! powodzenia !!
Ja mam obydwa ujemne i z pochwy i z odbytu wiec nie pomoge. Chyba lekarz bedzie wiedzial czemu taki wynik bo faktycznie na chlopski rozum jesli jest w pochwie to przedostal sie z odbytu... ale ja lekarzem nie jestem
Bukumola ja Ci w sumie troszke zazdroszcze ze chociaz szyjka skrocona i zmiekczona... ciekawe jak u mnie
A z ta cesarka to przynajmniej znasz termini wiesz ze jesli nie wczesniej (jak powiedzial ze do terminu nie donosisz) to na swieta bedziesz z synkiem w domu...a ta waga sie nie przejmuj bo usg maja granice bledu nawet do 400 g wiec rownie dobrze moze wazyc 3100-3200 g
nic sie nie stresuj ! bedzie dobrze !
-
Ja podpytalam lekarza skąd rozbieżności w ważeniu młodego za pomocą usg i wiem już ze oni szacują na podstawie wymiarów dziecka. U mojego dzieciaka na "wydechu i wdechu" (mierzyl obwód brzuszka) różnica była ok. 300g. Bukumola nasze dzieciaczki pewnie podobnie wagowo stoją. Mój był zawsze sredniaczkiem taki 50 centyl, z tym, że ja jestem mała i drobna i na moje możliwości to spory dziec.