X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ;)

goto4 lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ostatnia wizyta to była :)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna przeogromne gratulacje!!! Kolejny Maluszek na świecie :)

Przyszłamama - dziś trzymamy mocno kciuki za Ciebie! Powodzenia i czekamy na wieści :-*

KAROLA KAROOOOOOLAAAA.... ;) JAK MARCELEK? CO TAM U WAS? PISAŁAM JUŻ WCZEŚNIEJ, ALE NIE WIEM CZY NIE ZAUWAŻYŁAŚ CZY MOŻE OSTATNIO NAS NIE ODWIEDZASZ. ODEZWIJ SIĘ! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamy i kciuki za przyszłe

Ja się witam w 40 tygodniu. Wczoraj wieczorem coś jam zaczęło się dziać, ale przestało. Trzymało ok 6 godzin. Ból jak na okres tylko silniejszy niż zwykle. To już pewnie przepowiadające.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się witam w dwupaku :)

Milcia ja w 40 wchodzę w niedzielę to się będziemy razem bujać po tym ostatnim tygodniu :)

Przyszłamama trzymam mocno kciuki wszystko musi być git grudniowe mamuśki to przecież szczęściary :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna ogromne gratulacje!! i jak mocno Ci zazdroszczę ;) Teraz szybkiego powrotu do domku życzę i niech dzidzia rośnie duża okrąglutka :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly gratulacje!!

Przyszlamama za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki!

<3 <3 <3

Aniar widzę, że nadal w dwupaku :D Jak sie czujesz? Skurcze calkowicie ustapily od wizyty w szpitalu?

• kittykate Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola wrote:
    Pollyanna- gratulacje! Zazdroszcze ze już masz dzieciątko przy sobie :)
    Przyszłamama- good luck ;)
    Ja dziś mam wizyte u lekarza to się wreszcie dowiem co tam u mojego malucha, jak duży jest (chociaż brzuch tak mi ciąży jakby mały już z 5 kg ważył ;) ) i wogole czy się jakkolwiek szykuje już na ten swiat :)
    Pozdrowienia mamuśki obecne i przyszłe znad porannej kawy!

Czekam na wieści Bukumola!! :) trzymam kciuki!

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. doczytałam, przyszlamama trzymam mocno kciuki!!!!! to sie dzieje naprawde !
    rodzimy !!!! grudniowki zakoncza rok z przytupem cos czuje !! :D:D

jak ja Wam juz zazdroszcze wszystkie szczesliwie rozpakowane mamuski!!!! <3

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4 wrote:
    Kiedyś na forum była dyskusja o lezaczkach tiny love 3 w 1. Kupiła może go któraś z Was? Nie udało mi się go na żywo zobaczyć, a myślę intensywnie nad jego zakupem. Jestem ciekawa opinii.

Mam taki :) Tylko w wersji z daszkiem. Podsyłam link http://www.cudownaplaneta.pl/pl/lezaczki-bujaki-i-hustawki-niemowlece/67227-tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1.html

Wykonanie jest świetne, każdy element można prać! Nie mogę się doczekać, kiedy położę w nim mojego Adaśka. Na początku będzie to jego łóżeczko, a w przyszłości bujaczek.

goto4 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana i trzymam kciuki za przyszłą mamę!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poly <3 <3 <3 owu ciotki sa szczęśliwe!

• Ita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poly gratulacje! <3

Przyszłamama kciuki zaciśnięte!

Jak tylko uda mi sie dobudzić to siadam do kompa i aktializuje listę (dobrze, że istnieją snartfony, bo przynajmniej jestem na bieżąco :D )

aniar lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ustąpiły regularne, za to zaczęły się takie mocniejsze ale tylko w łóżku przed pójściem spać- trzymają z godzinkę (brak regularności) a potem ustępują i wreszcie mogę usnąć. Nastawiam się na indukcję niestety. Niby Mała spadła bardzo nisko bo głową w kanale siedzi cały czas, rozwarcie mam, ale stanęło w miejscu. Czekamy na regularne skurcze, albo wody czy cokolwiek i póki co cisza :)

Przyszłamama trzymam kciuki!

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wiem, wiem o masażach :) Masujemy się całe wieczory, leżymy na brzuszku, łykamy sab simblex i wczoraj było już po kropelkach ok :)

Polly gratulacje <3

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drogie mamy czy ktoras tak ma ze ciagle cos je i ma biegunke?? ja tk mam od kilku dni doslownie co zjem za chwile znowu mnie ssie ten ciagly apetyt doprowadzi do tego ze przez cala ciaze sie pilnujac teraz nadrobie wszystkie zaleglosci kaloryczne to mi jeszcze bardziej humor psuje tez mam zalamk chcialbym juz byc po porodziie z dzidziusiem po co on sie tak gniecie w tym brzucu skoro rodzinka tak na niego czeka;-)termin mialam na przelom listopada / grudnia al po ostatniej wizycie termin mi sie przesunal na pozniej bo dzidzius wazyl okolo 3 kg to czekanie jest najgorsze

maria.sm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm ja tak mam już od ponad tygodnia. Na początku myślałam że za dużo na raz zjadam więc zmniejszyłam posiłki ale nic to nie dało. Nadal mnie goniło. Lekarka powiedziała że to może być przez to że przyjmuję żelazo. Nie wiem ale podobno dopóki nie boli i nie ma krwi to nie ma się czym martwić. Tak mi powiedziała. Że organizm się czyści i przygotowuje do porodu. Mam taką nadzieję.

No i 38 tydzień. Rany, naprawdę zaczynam się już męczyć. Nie mam już siły na prasowanie czy sprzątanie.
    Wczoraj była wizyta ale niczego się nie dowiedziałam konkretnego. Bo oczywiście żadnego usg czy ktg.
    Ale coś mi chyba zrobiła...znaczy w nocy złapał mnie ból pod lewą piersią, tak jak mi się kończy brzuch ciążowy i tak mnie trzyma do teraz. A jak kichnę to mam wrażenie że padnę z bólu. Wczoraj nic się nie działo dlatego myślę że to przez to ich dociskanie brzucha żeby wyczuć pozycję dziecka. Mam nadzieję że mi przejdzie.

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama 3mamy kciuki!

Ja dzisiaj w nocy w końcu miałam jakiś skurcze, coś tam bolało i przewracałam się po łóżku, ale podejrzewam, że do tych porodowych to jeszcze hohoho w skali odczuwania. Wstałam w nocy do łazienki i sobie ubzdurałam, że brzuch mi opadł. Przeraziłam się mocno, bo mój małż do soboty w delegacji i taka spanikowana wróciłam do łóżka. Rano obejrzałam brzuch i stwierdzam, że chyba mi się przyśniło :P:P

Kate miejmy nadzieję, że zakończymy rok z przytupem, a nie rozpoczniemy nowy z przytupem. ja szczerze też mam dosyć ciąży, potem pewnie jest tęskno jak się zapomni o dolegliwościach, ale to jak z bólem porodowym, też się w końcu zapomina.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia dzięki za info o lezaczku. Jestem juz przekonana do kupna. Fajna opcja z tym daszkiem. Teraz to mam dylemat, jaki kolor wybrać ...

Jestem juz po wizycie. Dostałam L4 do 26 grudnia. Mały juz jest nisko i waży ok.2900g, nie byłam badana na samolocie, bo mojego gina juz szyjka nie interesuje. Stwierdził, że ciąża donoszona i niech się dzieje wola nieba. Mam umyć okna i się nie oszczędzać.

zokeia lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak nie urodze do 10 grudnia, to mam się zgłosić na ktg.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ