Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja osobiście rozumiem te dziewczyny które pisza ze chcą już urodzić.. to wszystko zależy jak kto znosi ciaze, i tez jaki kazda z nas ma charakter, każdy reaguje inaczej.. Niby wszystkie wiemy ze im dluzej dla dziecka tym lepiej i na pewno żadna nie chce urodzić za wcześnie ale nasze wszystkie ciaze już prawie donoszone wiec wydaje mi się ze jeśli w takim momencie akcja porodowa sama się rozkreca u kogos to tez znak ze dziecko jest już do wyjścia gotowe
Ja osobiście jeszcze rodzic nie chce ale tez mimo terminu na 23 grudnia mam cicha nadzieje urodzić ciut wcześniej żeby na swieta być już z maluszkiem w domu...Ot taka zachcianka
Czuje się już ciaza zmeczona i mysle ze wiele dziewczyn tez to czuje, a jak komus ciaza nie doskwiera i potrafi wciąż z niezmiennym entuzjazmem się nia cieszyc to oczywiście tylko można zazdroscic
Także każdy czuje po swojemu, nie ma tu chyba zadnej zlotej zasady
Marimiko lubi tę wiadomość
-
My sobie możemy chcieć, żeby dziecko wyszło juz lub żeby jeszcze posiedziało w brzuchu. Ja chciałam do 2015 żeby Jasiek posiedział, a tu brzuch się już obniżył, młody naciska na nerw i dretwieje mi noga. Od wczoraj mam bóle w dolnym odcinku pleców. O ćwiczeniach macicy juz nie wspomnę. Patiii faktycznie chłopcy przed terminem się pchają?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:20
-
Bukumola wlasnie dobrze ze postanowilas nie jechac! Jestes juz na koncowce ciazy i podroz sama autem 120 km jest mocno ryzykowna!
Co do zdania na temat ciazy, porodu tez podzielam, zazdroszcze jesli ktos czuje sie super i nic mu nie doskwiera ja tego o sobie powiedziec nie moge i dlatego bede sie cieszylam nawet jesli urodze kilka dni przed lub moja pani dr pomoze mi wrecz w tym troszke...
-
Moje dziecko usłyszało chyba moją rozmowę z Jego tatusiem... jak się nabijaliśmy, że jak młody kiedyś zapyta jak się rodzą dzieci, to mu blizne pokaze na brzuchu i powiem że brzuszkiem wychodzą....i teraz szuka łokciami i kolanami otworu na brzuchu... jak to trzeba przy dzieciach na słowa uwazać
goto4, kittykate, Marimiko, Lola83, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygoto4 wrote:My sobie możemy chcieć, żeby dziecko wyszło juz lub żeby jeszcze posiedziało w brzuchu. Ja chciałam do 2015 żeby Jasiek posiedział, a tu brzuch się już obniżył, młody naciska na nerw i dretwieje mi noga. Od wczoraj mam bóle w dolnym odcinku pleców. O ćwiczeniach macicy juz nie wspomnę. Patiii faktycznie chłopcy przed terminem się pchają?
Tak, niestety taka tendencja...mój synek pchał się już w 34 tygodniu, musiałam leżeć na podtrzymaniu i urodziłam 3 tygodnie przed terminem.
Teraz ciążę mam w sumie donoszoną, ale czuję, że coraz bliżej.
Poza tym niejedna położna mi to mówiła jak rozmawiałam o statystykach, lekarze też potwierdzają jak pytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 19:54
-
Witam mamuśki
)
Zwracam sie do Was z pytaniem, czy któraś planuje rodzic w Krakowie na Ujastku?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
kittykate wrote:Tak ja tam planuje rodzic
SN czy planowane CC ? Liczysz na ZZO ?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:SN czy planowane CC ? Liczysz na ZZO ?
SN i z zzo mam lekarke stamtad i od razu jej powiedzialam ze z zzoraczej nie robia problemu jesli rozwarcie nie wiecej jak 6 cm bodajze,ale to moj pierwszy porod wiec nie nastawiam sie ze pojade tam z rozwarciem 7 cm raczej ze jakas indukcja bedzie konieczna no chyba ze objawy ktore mam teraz to znak ze szyjka sie choc troche skraca i zgladza... Dowiem sie 3 grudnia
-
eforts wrote:Dynamiczna mój też z głową w chmurach, może nam lekko duchy się szykują
oj nie nie kracz ja już jednego bujającego w chmurach syna w domu mam i starczy drugi ma usposobienie konkretne i rzeczowe , aż się boję że ten trzeci będzie pomieszaniem pierwszego i drugiegoeforts lubi tę wiadomość
-
kittykate wrote:SN i z zzo mam lekarke stamtad i od razu jej powiedzialam ze z zzo
raczej nie robia problemu jesli rozwarcie nie wiecej jak 6 cm bodajze,ale to moj pierwszy porod wiec nie nastawiam sie ze pojade tam z rozwarciem 7 cm raczej ze jakas indukcja bedzie konieczna no chyba ze objawy ktore mam teraz to znak ze szyjka sie choc troche skraca i zgladza... Dowiem sie 3 grudnia
To czekam na relacje;)) ja mam tam jutro spotkanie ze współwłaścicielem tego szpitala to dowiem sie co i jakAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja nie wiem mój synek się nie pchał. Urodził się po terminie
Moja mama też rodziła po terminie a miała 3 chłopaków. Moja kuzynka urodziła synka dokładnie w terminie.
A ja pomimo zmęczenia ciążą i problemach, które miałam mniej więcej w połowie chcę donosić do końca miesiąca a najlepiej urodzić 1-ego stycznia
U mnie presji z żadnej strony nie byłoJak odeszły mi wody to nawet teściowa nie wiedziała, że pojechaliśmy do szpitala, a mieszkaliśmy jak byłam w ciąży z teściami. Rano zadzwoniłam po 8-ej do mamy i teściowej, że jestem na porodówce.
Dopiero po wyjściu ze szpitala zamieszkaliśmy u siebie.
-
dynamiczna wrote:oj nie nie kracz ja już jednego bujającego w chmurach syna w domu mam i starczy drugi ma usposobienie konkretne i rzeczowe , aż się boję że ten trzeci będzie pomieszaniem pierwszego i drugiego
Heh no taka mieszanka jest prawdopodobna, chociaż może jeszcze zaskoczy Was zupełnie odmiennym charakterkiem
Duża różnica będzie między dzieciakami?
Bogusia tak się wymykać w środku nocy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 21:45
-
ja osobiście bardziej stawiam na uwarunkowania genetyczne kobiety apropo porodu, bo każdy poród z opisów jest inny, ktoś wszystkie dziewczynki urodził przed termin, inna znajoma dziewczynke i chlopca przenosila, moja mama mnie dzien przed terminem, brata 2 tyg wczesniej, tesciowa w terminie chlopca a jednego prawie miesiac wczesniej, byc moze blad wyliczen byl... takze nie biore tego w ogole pod uwage, tak jak nie biore upodoban smakowych w ciazy, ze slodkie czy kwasne to na chlopca albo dziewczynke, bo juz nie raz okazalo sie ze kazda ma innej plci lokatora a je to samo ;P ale cóż fakty i mity
olcia23 lubi tę wiadomość