Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha zapomnialam HIV, Kile, antygenHBS mialam zlecone od nowa razem z GBSem
Czy sie nie przypaletalo w ciazy wiec ja mam teaz na swiezo... Bukumola masz te badania wszystkie w Lux Medzie
Nie musisz isc po skierowanie a lepiej miec na swiezo komplet -
Te badania o ktorych piszecie są ważne 3m-ce, więc wyniki z początku ciąży się przeterminowały i należy je powtórzyć
Ja już też prawdopodobnie zostanę grudniówką więc coraz częściej Was sobie podczytujęeforts, Bukumola, Marimiko, zokeia, Ita lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa witamy, też widzę spóźnialska będziesz jak ja
Ja dostałam HIV, WR, przeciwciala do powtórzenia teraz na koniec- także może faktycznie coś w tym jest, że tracą ważność. -
Morfologia i mocz podobno nie powinien być starszy niż 6 tygodni. Mi starcza tak na styk po przenoszeniu ciąży 10 dni po terminie, więc mam nadzieję, że to zaakceptują
-
No to chyba w takim razie pojde do Luxmedu i wymusze jeszcze te badania
A to mogę isc i bez skierowania maja obowiązek mi je zrobić jeżeli sa na tej liscie zalecanych badan, która wydaja na początku ciąży?? Mój lekarz w Luxmedzie strzelil na mnie ostatnio focha ze nie chce rodzic w tym szpitalu w którym on pracuje, może z zemsty mi już badan postanowił nie zlecać
No, jedynie GBSa mam aktualnego, ale to już wszyscy na forum wiedzą
Niecierpliwa- witamy na grudniówkach, choć jeszcze nic nie jest przesądzone, jak się pospieszysz to jeszcze się na listopad możesz załapać
-
Jeśli chodzi np. o HIV to od momentu zakażenia do momentu pojawienia się przeciwciał anty-HIV we krwi mija max.12tyg - 3miesiące stąd taki okres ważności tych badań
Powiem Wam ze juz nie licze na to ze zdaze w listopadziena ktg 0 skurczy, szyjka długa, twarda i pozamykana na 4 spusty.
Próbowałam wszystkiego by przyspieszyc porod ale to nic nie daje... -
Dziewczyny prawda taka że jak Przyjedziemy rodzące to nawet bez karty ciąży i wszystkich tych badań muszą nas przyjąć zatem aż tak bardzo bym sie badaniami nie przejmowala.
aniar, Daisy, Daisy lubią tę wiadomość
-
Hehe, podobno autosugestia ma ogromną moc więc próbuj Kitty, próbuj
Dla odmiany ja nic nie czuje, zadnych skurczy, żadnych bóli, tylko czasem brzuch twardnieje a na dole ponoć już się dzieje
Więc reguły chyba nie ma... Ale dziś byłam mega aktywna, wysprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam nawet porządki w szafkach, spakowałam torbe do szpitala, zrobiłam obiad i już nie mam sił, kręgosłup mnie tak boli że padam.. Mam nadzieję że tej nadmiernej aktywności nie przypłace bólem brzucha wieczorem bo ja tam zamierzam mojego bobasa jeszcze chwile ponosić żeby trochę podrósł ;P
Emma- witamy na forum i zapraszamy do dyskusji -
Bukumola ja sprzatanie zaczelam juz wczoraj, wstawilam pieczona wolno wolowine do pieca jako obiad na 2-3 dni, dzis ciag dalszy sprzatania, pranie, prasowanie, zmiana poscieli na swieza, wietrzenie mieszkania i teraz z trudem chodze do tego ten bol ktory promieniuje do krzyza... Sama nie wiem co myslec nie panikuje, cierpliwie czekam ide sie wykapac, wysmarowac balsamem i troche odpoczne. Czas pokaze
w sumie w srode juz wizyta wiec sie dowiem czy faktycznie szyjka sie zmienia czy uparcie zamknieta
?
-
Kitty trzymam kciuki, żeby szyjka ruszyła
Chociaż u mnie bóle już z miesiąc są, skurcze nieregularne, a czasami chwilowo i regularne też są. Szyjka miękka i ba nawet otwarta
ale nic się nie dzieje. Każda z nas indywidualności i u każdej inaczej się potoczy. Czasem te z twardymi szyjkami szybciej na porodówce wylądują niż te z miękkimi -
Wlasnie Aniar masz racje... Tu wszystko jest tak nieprzewidywalne ze szkoda sobie glowe zaprzatac, ale jednak mysl ze to
Juz niedlugo nie pozwala sie wylaczycjakby co jestem gotowa a moje dziecko zdecyduje samo kiedy zechce sie z nami zpotkac takie odwieczne prawo natury...
-
eforts wrote:Niecierpliwa Kiedy stawiasz się na wywołanie?
Kochana jeszcze nie wiem, jezdze co 2 dni na KTG do szpitala w ktorym bede rodzić w poniedziałek porozmawiam na ten temat z ordynatorem.
Aczkolwiek strasznie się tego boję, przy braku rozwarcia oksytocyna niewiele daje... Wywołuje cholernie bolesne skurcze, a jak szyjka twarda i zamknieta to i tak na nic się to zda. Ręczne rozwieranie szyjki to dopiero hardcore.
Zastanawiam się już nawet nad CCWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 17:17
Daisy lubi tę wiadomość