X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zapomnialam HIV, Kile, antygenHBS mialam zlecone od nowa razem z GBSem
    Czy sie nie przypaletalo w ciazy wiec ja mam teaz na swiezo... Bukumola masz te badania wszystkie w Lux Medzie
    Nie musisz isc po skierowanie a lepiej miec na swiezo komplet :)

Kate

np55zzc.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te badania o ktorych piszecie są ważne 3m-ce, więc wyniki z początku ciąży się przeterminowały i należy je powtórzyć :)

Ja już też prawdopodobnie zostanę grudniówką więc coraz częściej Was sobie podczytuję :)

eforts, Bukumola, Marimiko, zokeia, Ita lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu powiedzieli, że ważna ma być morfologia, mocz i GBS. Reszta po prostu ma być

Niecierpliwa, jeszcze jutro masz dzień :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa witamy, też widzę spóźnialska będziesz jak ja :D

Ja dostałam HIV, WR, przeciwciala do powtórzenia teraz na koniec- także może faktycznie coś w tym jest, że tracą ważność.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia i mocz podobno nie powinien być starszy niż 6 tygodni. Mi starcza tak na styk po przenoszeniu ciąży 10 dni po terminie, więc mam nadzieję, że to zaakceptują :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital wymaga żeby tydzień przed porodem robić morfologię, aczkolwiek przy SN do ZZO robią na miejscu zaraz po przyjęciu na porodówkę.

nxbhnwz.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba w takim razie pojde do Luxmedu i wymusze jeszcze te badania :) A to mogę isc i bez skierowania maja obowiązek mi je zrobić jeżeli sa na tej liscie zalecanych badan, która wydaja na początku ciąży?? Mój lekarz w Luxmedzie strzelil na mnie ostatnio focha ze nie chce rodzic w tym szpitalu w którym on pracuje, może z zemsty mi już badan postanowił nie zlecać :P
    No, jedynie GBSa mam aktualnego, ale to już wszyscy na forum wiedzą ;)

Niecierpliwa- witamy na grudniówkach, choć jeszcze nic nie jest przesądzone, jak się pospieszysz to jeszcze się na listopad możesz załapać :)

17u9i09kaz7fg3pq.png

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi np. o HIV to od momentu zakażenia do momentu pojawienia się przeciwciał anty-HIV we krwi mija max.12tyg - 3miesiące stąd taki okres ważności tych badań :)

Powiem Wam ze juz nie licze na to ze zdaze w listopadzie :) na ktg 0 skurczy, szyjka długa, twarda i pozamykana na 4 spusty.
    Próbowałam wszystkiego by przyspieszyc porod ale to nic nie daje...

nxbhnwz.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola tak idziesz pokazujesz ktore badania chcesz z tej listy i juz:) Pani je rejestruje w systemie i wskaze Ci nr gabinetu
    I tyle :)

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawda taka że jak Przyjedziemy rodzące to nawet bez karty ciąży i wszystkich tych badań muszą nas przyjąć zatem aż tak bardzo bym sie badaniami nie przejmowala.

aniar, Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,tak was podczytuje od kilku dni,ale jakos nie mialam idwagi napisac cokolwiek.Fajnie tak sie wspierac na forum.

Bukumola, aniar, Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski w koncu od wczoraj czuje nieregularny bol podbrzusza jak przed lub w czasie okresu! Nareszcie!! Nie sadzilam ze ten bol mnie kiedykolwiek ucieszy!! To chyba znak ze cos sie przygotowuje na dole !! :)

Daisy lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty mnie tak od tygodnia albo i lepiej pobolewa, ale nic się nie dzieje..
    W poniedziałek mam wizytę i czuję że po badaniu dowiem się, że szyjka długa i zamknięta, jak zwykle :P kolejna wizyta pewnie znów po tygodniu i będzie to samo:P

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia nic nie mow:P nastawiam sie ze sie dzieje cos i oby! Te bole dzis sa naprawde uciazliwe,
    booli!

Kate

np55zzc.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, podobno autosugestia ma ogromną moc więc próbuj Kitty, próbuj :) Dla odmiany ja nic nie czuje, zadnych skurczy, żadnych bóli, tylko czasem brzuch twardnieje a na dole ponoć już się dzieje :) Więc reguły chyba nie ma... Ale dziś byłam mega aktywna, wysprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam nawet porządki w szafkach, spakowałam torbe do szpitala, zrobiłam obiad i już nie mam sił, kręgosłup mnie tak boli że padam.. Mam nadzieję że tej nadmiernej aktywności nie przypłace bólem brzucha wieczorem bo ja tam zamierzam mojego bobasa jeszcze chwile ponosić żeby trochę podrósł ;P

Emma- witamy na forum i zapraszamy do dyskusji ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola ja sprzatanie zaczelam juz wczoraj, wstawilam pieczona wolno wolowine do pieca jako obiad na 2-3 dni, dzis ciag dalszy sprzatania, pranie, prasowanie, zmiana poscieli na swieza, wietrzenie mieszkania i teraz z trudem chodze do tego ten bol ktory promieniuje do krzyza... Sama nie wiem co myslec nie panikuje, cierpliwie czekam ide sie wykapac, wysmarowac balsamem i troche odpoczne. Czas pokaze :) w sumie w srode juz wizyta wiec sie dowiem czy faktycznie szyjka sie zmienia czy uparcie zamknieta :)?

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty trzymam kciuki, żeby szyjka ruszyła :)
    Chociaż u mnie bóle już z miesiąc są, skurcze nieregularne, a czasami chwilowo i regularne też są. Szyjka miękka i ba nawet otwarta :P
    ale nic się nie dzieje. Każda z nas indywidualności i u każdej inaczej się potoczy. Czasem te z twardymi szyjkami szybciej na porodówce wylądują niż te z miękkimi :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Aniar masz racje... Tu wszystko jest tak nieprzewidywalne ze szkoda sobie glowe zaprzatac, ale jednak mysl ze to
    Juz niedlugo nie pozwala sie wylaczyc :) jakby co jestem gotowa a moje dziecko zdecyduje samo kiedy zechce sie z nami zpotkac takie odwieczne prawo natury... :)

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Kiedy stawiasz się na wywołanie?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Niecierpliwa Kiedy stawiasz się na wywołanie?

Kochana jeszcze nie wiem, jezdze co 2 dni na KTG do szpitala w ktorym bede rodzić w poniedziałek porozmawiam na ten temat z ordynatorem.
    Aczkolwiek strasznie się tego boję, przy braku rozwarcia oksytocyna niewiele daje... Wywołuje cholernie bolesne skurcze, a jak szyjka twarda i zamknieta to i tak na nic się to zda. Ręczne rozwieranie szyjki to dopiero hardcore.
    Zastanawiam się już nawet nad CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 17:17

Daisy lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ