Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
odnośnie ktg to ja nie wiem jak to u mnie jest, czuje ruchy małej i wtedy wciskam guzik, jak dostaje wydruk to mam kreseczki = kopnięcia i wykres jeden = chyba puls dziecka i nic wiecej ... a gdy byłam w spzitalu na ktg to miałam dwa wykresy, kreseczki, i jeszcze jakies kwadraciki, a jak jest u Was?
-
Ita powodzenia
I gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam )
Ja wczoraj poszłam na zdjęcie pessaru, okazalo sie ze mam rozwarcie na 4 cm i skurcze wiec lekarz stwierdził, ze powinnam do 24 h urodzić s tu wszystko się wyciszylo.. Eh moje niezdecydowane dziecko -
jeszcze się Was podpytam, czy w momencie skurczu przepowiadającego czujecie czasem uczucie narastającego ciepła i szybszego bicia serca, a następnie stopniowe odpuszczanie? co ile minut u Was występują? ja mam czasem co 1h, czasem co 30minut, a nawet 10-15 min
-
ja nie mam uczucia ciepla ani kolatania serca, mam tylko ochote na pojscie do toalety a tam jak zwykle 2 kropelki. Nie licze za bardzo co ile mam te skurcze, cholera, chyba za bardzo do nich przywyklam. Wydaje mi sie ze mam je srednio raz na godzine. U mnie to jest cmienie w krzyzu jak przed okresem i trzyma po kilkanascie minut, z wyraznym szczytem kiedy czuje najmocniej a pozniej powoli odpuszcza. Wiem ze to przepowiadajace i sie nie stresuje, mam nadzieje ze tych wlasciwych nie przegapie.
-
Julianna u mnie wlasnie taki impuls ciepla od glowy i serca i szybszego bicia, mocne twardnienie trzyma trzyma idzie od gory w dol macicy i puszcza... i tez mam raz na pol godziny srednio
aha ja z takimi skurczami chodze juz 2 tydzienWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:31
-
Niespodzianek:) wrote:Ja wczoraj poszłam na zdjęcie pessaru, okazalo sie ze mam rozwarcie na 4 cm i skurcze wiec lekarz stwierdził, ze powinnam do 24 h urodzić s tu wszystko się wyciszylo.. Eh moje niezdecydowane dziecko
Niespodzianek, ja z takim rozwarciem chodzę już prawie tydzień mimo zapewnień dr, że lada moment urodzę
-
kittykate wrote:Julianna u mnie wlasnie taki impuls ciepla od glowy i serca i szybszego bicia, mocne twardnienie trzyma trzyma idzie od gory w dol macicy i puszcza... i tez mam raz na pol godziny srednio
aha ja z takimi skurczami chodze juz 2 tydzien
-
zokeia wrote:Milcia super! Gratulacje Napisz jak wyglądają takie pierwsze chwile? Czasem się zastanawiam co zrobię po powrocie do domu, kiedy będziemy tylko z mężem, który jest rónie zielony w kwestii dzieci jak ja
Ja jestem przerażona. Jutro dopiero przyjdzie położna. Pierwsza kupa za nami, ale zbieraliśmy się do tego jak pies mm jeża. Daliśmy radę Ja mam problem z karmieniem. Mała mało ciągnie i jest głodna. W szpitalu musiała być trochę dokarmiona. Jedna pierś już załatwiona, krew zaczęła lecieć, ale jest już lepiej. Nawet mi mleko leci z niej teraz. W nocy w szpitalu lubiła dać popis swojego głosu po karmieniu. -
Melduje się z porodówki. Po przyjeździe o 15 rozwarcie na 2palce. Do tej pory jednak skurcze się nie pojawiły więc pewnie od 21 będę jechała na oksytocynie.
Najnudniejszy poród na świeciezokeia, Daisy, Bukumola, eforts, evas, kanapa, Marimiko, HANA, Lola83 lubią tę wiadomość