X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie ktg to ja nie wiem jak to u mnie jest, czuje ruchy małej i wtedy wciskam guzik, jak dostaje wydruk to mam kreseczki = kopnięcia i wykres jeden = chyba puls dziecka i nic wiecej ... a gdy byłam w spzitalu na ktg to miałam dwa wykresy, kreseczki, i jeszcze jakies kwadraciki, a jak jest u Was?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita powodzenia :)
    I gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam :))
    Ja wczoraj poszłam na zdjęcie pessaru, okazalo sie ze mam rozwarcie na 4 cm i skurcze wiec lekarz stwierdził, ze powinnam do 24 h urodzić s tu wszystko się wyciszylo.. Eh moje niezdecydowane dziecko :)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty, Marimoko, mam nadzieje ze moje Dziecie jednak wyjdzie za tydzien :) Chciaz z nimi nigdy nie wiadomo i jak widac lubia sie z nami draznic :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się Was podpytam, czy w momencie skurczu przepowiadającego czujecie czasem uczucie narastającego ciepła i szybszego bicia serca, a następnie stopniowe odpuszczanie? co ile minut u Was występują? ja mam czasem co 1h, czasem co 30minut, a nawet 10-15 min

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam uczucia ciepla ani kolatania serca, mam tylko ochote na pojscie do toalety a tam jak zwykle 2 kropelki. Nie licze za bardzo co ile mam te skurcze, cholera, chyba za bardzo do nich przywyklam. Wydaje mi sie ze mam je srednio raz na godzine. U mnie to jest cmienie w krzyzu jak przed okresem i trzyma po kilkanascie minut, z wyraznym szczytem kiedy czuje najmocniej a pozniej powoli odpuszcza. Wiem ze to przepowiadajace i sie nie stresuje, mam nadzieje ze tych wlasciwych nie przegapie.

3i49anlimybgnl9h.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna u mnie wlasnie taki impuls ciepla od glowy i serca i szybszego bicia, mocne twardnienie trzyma trzyma idzie od gory w dol macicy i puszcza... i tez mam raz na pol godziny srednio :)

aha ja z takimi skurczami chodze juz 2 tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:31

Kate

np55zzc.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Ja wczoraj poszłam na zdjęcie pessaru, okazalo sie ze mam rozwarcie na 4 cm i skurcze wiec lekarz stwierdził, ze powinnam do 24 h urodzić s tu wszystko się wyciszylo.. Eh moje niezdecydowane dziecko :)

Niespodzianek, ja z takim rozwarciem chodzę już prawie tydzień mimo zapewnień dr, że lada moment urodzę :)

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, jak tylko zaczęłam odpoczywać i moje dni są wypełnione jedynie spacerem i ogarnianiem domu to nie mam już żadnych symptomów. Jakbym w ciąży nie była . A chciałam urodzić przed świętami... :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Julianna u mnie wlasnie taki impuls ciepla od glowy i serca i szybszego bicia, mocne twardnienie trzyma trzyma idzie od gory w dol macicy i puszcza... i tez mam raz na pol godziny srednio :)

aha ja z takimi skurczami chodze juz 2 tydzien :)
    tak ja tez mam je juz od dluzszego czasu, tyle ze teraz bardziej mi sie robi cieplo niz kiedys i dluzej trzyma

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, jak Was czytam to stwierdzam ze u mnie jakichkolwiek objawów brak :) chyba poki co nie wiem co to skurcz przepowiadający :) Czyli gdyby nie cesarka to pewnie nosiłabym brzdąca spokojnie do nowego roku :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu z małą :)

olcia23, Daisy, zokeia, Marimiko, julianna, Bukumola, Ita, Pollyanna, olka30, kanapa, Lola83 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia super! Gratulacje :) Napisz jak wyglądają takie pierwsze chwile? Czasem się zastanawiam co zrobię po powrocie do domu, kiedy będziemy tylko z mężem, który jest rónie zielony w kwestii dzieci jak ja :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaPoznan to sobie tak będziemy chodzily do przyszłego roku :p

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ale Ci zazdroszczę. My gnijemy w szpitalu mały ma jakąś infekcję o niewiadomo kiedy wyjdziemy.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyś, 7.12, 2:11, 3400g, 54cm, 10pkt :)

Milcia, Ita, julianna, Bogusiar80, Daisy, Tygrysek, kanapa, Marimiko, olcia23, Lola83 lubią tę wiadomość

gg64j44jz0w5nr34.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Milcia super! Gratulacje :) Napisz jak wyglądają takie pierwsze chwile? Czasem się zastanawiam co zrobię po powrocie do domu, kiedy będziemy tylko z mężem, który jest rónie zielony w kwestii dzieci jak ja :)

Ja jestem przerażona. Jutro dopiero przyjdzie położna. Pierwsza kupa za nami, ale zbieraliśmy się do tego jak pies mm jeża. Daliśmy radę ;) Ja mam problem z karmieniem. Mała mało ciągnie i jest głodna. W szpitalu musiała być trochę dokarmiona. Jedna pierś już załatwiona, krew zaczęła lecieć, ale jest już lepiej. Nawet mi mleko leci z niej teraz. W nocy w szpitalu lubiła dać popis swojego głosu po karmieniu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z porodówki. Po przyjeździe o 15 rozwarcie na 2palce. Do tej pory jednak skurcze się nie pojawiły więc pewnie od 21 będę jechała na oksytocynie.

Najnudniejszy poród na świecie :)

zokeia, Daisy, Bukumola, eforts, evas, kanapa, Marimiko, HANA, Lola83 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - spokój podobno jest najważniejszy. Jak widać radzisz sobie :)

Ita - i takiej nudy i spokoju życzę Ci do końca ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe iTA spokojny poród ;D powodzenia i życzę szybkiej akcji

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wyczytałam... dziś DZIEŃ DZIEWIC ;D

Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ