Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola na świeżą choinkę faktycznie jest dość wcześnie i ja tez bym nie ryzykowała, a że mamy sztuczną to od 6 grudnia stoi w sallonie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka o jakich nakładkach mówisz, możesz podesłać przykladowy link

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel do mamusiek, które już urodziły - zmieńcie proszę w wolnej chwili suwaczki :D wprowadzają w błąd, że wy w ciąży jeszcze, a tu już dawno nie ;)

olcia23 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja też nie ubieram choinki, chcę żywą, ale zbyt wcześnie jest na nią. Do B.N by zrobiła się łysa. :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy dlatego jodle i mamy stojak do ktorego wlewamy wode i dodatkowo w salonie kaloryfery sa zakrecone bo nie ma potrzeby jest cieplo, co roku mniej wiecej kolo 10-12grudnia ubieramy i do 5 stycznia wytrzymywala zazwyczaj bez problemu mamy juz to obcykane ;) jest cudowna! Wlasnie skonczylam ubierac! Jutro robie szarlotke!

Daisy lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Kup sobie naklafki z medelu. Tez plakalam z bolu, krew sie lapa z sutków. Teraz nic prawie nie czuje jak maly sie przysysa jak mam te nakladki.

Zgadzam się ja karmie przez kapturki nie z wyboru ale nie mam problemow zsutkami a nie zawsze dobrze młody chwyci czy go przystawie.

Aga nie umiem na leżąco musze pocwiczyc :) ale tylko pierwsza noc była taka, w drogiej było ok karmienie co kilka godz i spanie pomiędzy :) )
    Co do smoka próbujemy zrezygnować zobaczymy jakie ssaczek będzie miał potrzeby. W dzień już nie dostał.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/medela-nakladka-silikonowa-na-brodawke-typ-kapturek-rozmiar-l-2-szt,p1044874356,swiat-niemowlaka-p

julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadna nie rodzi???? O maj gad co z tym grudniem???

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty, wszystkie czekają na pierwszą gwiazdkę :P

kittykate lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny pewnie zajete maluchami ;D ale ja Was jako zgnile jajo pilnuje :D

kittykate, Ita, eforts lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nagle sie im na Wigilie zbierze :P ale czad! A wczoraj moja kolezanka urodzila dziewczynke
    Krotko przed terminem ale nie bylo jej na belly to sie nie liczy:P

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana spac nie mozesz????? :D

Kate

np55zzc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity warte trzymam na forum nocna ;)

kittykate lubi tę wiadomość

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona nieśpiących ;-)

W kwestii smoczka to pamiętam, że mój brat go w ogóle nie używał i w podstawówce musiał nosić aparat w nocy bo miał zgryz za mało wysunięty -ortodonta powiedział, że to wina nie korzystania ze smoka. Ale to była diagnoza postawiona ponad 20 lat temu wiec nie wiem czy jest jeszcze aktualna ;-)

Kurczę też mi się marzy żywa choinka ale ostatnio częściej jestem bez energii niż naładowana nią, więc na razie podziwiam u innych ;-) A muszę się pochwalić - wczoraj zrobiłam mufinki z bakaliami - jestem z siebie dumna!

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana to już 41 tc - jak się czujesz? Masz jakieś obawy, że dzidziuś się szykuje?

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pisalam do was, że tez całą noc pełniłam dyżur jako zgniłe jajo.
    Zaraz mąż miał mnie zwlec z łóżka i dowieźć na to pitolone ktg.

Hmm... jakoś wilgotno mi. Wstanę i tak trochę w żartach zapytam go czy jest gotowy na poród :D

A tu w łazience CHLUST! I co wstanę to cieknie. Wody są różowe wiec wszystko ok. To teraz póki mam dostęp do neta relacja na żywo :D
    Skurczy brak. Ciekawe ile godzin cierpliwie wysiedze w domu.

kittykate, eforts, zokeia, Pollyanna, Marimiko, Bukumola, Daisy lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

Hmm... jakoś wilgotno mi. Wstanę i tak trochę w żartach zapytam go czy jest gotowy na poród :D

A tu w łazience CHLUST! I co wstanę to cieknie. Wody są różowe wiec wszystko ok. To teraz póki mam dostęp do neta relacja na żywo :D

jedź do szpitala!!!!!! mi też wody odszeły o 4 rano i do 10 zero skurczy a jak skurcze się zaczęły mały zaczął tetno gubić, nie powinno się siedzieć w domu jak wody odchodzą powiedziały mi to położne i mój lekarz!!!

Ita lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

Ita! Super! Ja tez tak mialam, zero skurczy, ale nie bylam taka twarda i pojechalam po 1 h na IP, bo nie czulam ruchow.

Powodzenia kochana! Oby sie samo rozkrecilo, ale jak nie to nie martw sie oni Ci pomoga;) Tak, czy siak do wieczora najpewniej bedziesz tulic Malucha :)

Ita lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak zastosuję się do rady z mojego szpitala. Poczekam spokojnie na skurcze.
    Po pierwsze MUSZĘ zjeść, poza tym muszę się umyć i dopakować torbę.

I chyba jednak na forum nie będę zaglądała żeby się nie stresować :D

eforts, kanapa, aniar, Daisy lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ale wiadomość!! trzymam kciuki aby było ok. Dla świętego spokoju też bym pojechała szybko do szpitala tak jak radzą dziewczyny..

Ita lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
‹‹ ‹ 1172 1173 1174 1175 1176 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ