Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ita powodzenia;
wspolczuje Wam nocnych wart, ja zasypiam dosc szybko, tylko 4-5 razy ide na siku, bo sie duzo opije przed snem i strasznie mnie gania, ale rano standardowo gnije w lozkku do 10 i jakbym sie skupila to bym spała dalej, no ale ile mozna,
moj sen i moja waga wskazuja iz jestem wielkim, spiacym niedziwedziem...swoja droga ciekawe ile one chodza w ciazy, moze porod na wiosne mi sie szykuje ;PMarimiko lubi tę wiadomość
-
Ita, ale fajnie Powodzenia!!
W końcu coś ruszyło na naszym forum!! ciekawe kto następny...
Co do nocnych wędrówek to ja od 2-3 dni chodzę na siku RAZ! a zdarzało mi się też po 4-5 razy mega wkurzające bo za nic wyspać się nie mogłam. -
Ita powodzenia! Trzymam kciuki za łatwy poród;)
Ja ostatnio jestem takim śpiochem,łatwo mi się zasypia i na siku dwa razy wstaje. Dziś do 10.20 pospaliśmy.. właśnie zjadłam śniadanie zaglądam a tu akcja się rozkręciła. Wow
Nie mam nic a nic siły i energii a muszę się zebrać do ściany płaczu i do biedronki.;/
A śniegu jak nie było tak nie ma za to zimny wiatr!buu -
Ita, powodzenia! Trzymam kciuki
Jestem po wizycie, Maly wazy 3100, ulozony nisko w kanale rodnym a szyjka miekka i skrocona, rozwarcie na jeden palec. Mam sie stawic w poniedzialek na kolejne badanie bo zdaniem mojej ginekolog urodze w przyszlym tygodniu! Wow...Marimiko, Ita, julianna, zokeia, Daisy lubią tę wiadomość
-
Ita - powodzenia! Szybkiego, łatwego bezbolesnego porodu zycze!
Martynaa - dobre wieści aczkolwiek wygląda na to że możesz urodzić w każdej chwili!
Ja też ostatnio sie wysypiam. Wcześniej zasypialam koło 4 i wstawalam po 5-7 razy a siku.od kilku dni zasypiam w ciągu godziny i wstaje tylko 2-3 razy. Piesio mój się tak do mnie tuli dziś jak nigdy - moze cos przeczuwa dziś rano po pobudce znowu mnie przeczyscilo...ale od dłuższego czasu tak mam więc to u mnie żaden symptom. Chociaż dzisiaj było mega biegunkowo...ah nie chce się nakrecac bo się rozczarujeaghata, Martynaaa lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Martynaaa wrote:Ita, powodzenia! Trzymam kciuki
Jestem po wizycie, Maly wazy 3100, ulozony nisko w kanale rodnym a szyjka miekka i skrocona, rozwarcie na jeden palec. Mam sie stawic w poniedzialek na kolejne badanie bo zdaniem mojej ginekolog urodze w przyszlym tygodniu! Wow...
Martynaa ja rozwarcie na 1,5 cm szyjka skrocona miekka dziecko w kanale rodnym, czop odszedl nawet w szpitalu bylam ze skurczami i chodze juz tydzien i nie zanosi sie na razie a moja gin tez mi mowila ze w coagu kilku dni urodze takze nie ma reguly - teraz faluje na lisciu i mi dobrzeMartynaaa lubi tę wiadomość
-
Ita- powodzenia, lekkiego i szybkiego porodu!
U mnie na szkole rodzenia mówili, i mój lekarz z reszta tez tak mowil, ze jak odejda wody to od razu jechać do szpitala.. Ale jak widać co lekarz/szpital to inna opinia, ja jestem panikara to na pewno od razu bym pojechala, nie wysiedziałabym na tylku w domu
Dobrze ze cos się ruszylo bo jakiś taki zastój przez ostatnie pare dni.. Ja właśnie wróciłam ze szpitala z KTG, nic nie wyszlo, tętno dziecka ok, skurcze niespecjalne, z reszta nie umiem ocenic ale lekarz powiedział ze nic, co wskazywałoby na rychły poród Ja nie wiem jaka jest skala ale takie 40, 50, 60 momentami mi się zapisywaly ale to glownie jak mały się ruszał więc to chyba nie do końca to...
Cesarka 18-tego, już ustalone, zaczynam odliczanie bo raczej wcześniej nie urodzę.. -
Bukumola,
ja na KTG mialam skurcze do 80-90 to jest taka sinusoida one trzymaja Ci ok minuty wtedy zapisuje sie jako skurcz jednorazowy skok taki to wlasnie jak dziecko puknie w ta koncowke na brzuchu moja nieraz tak dawala ze wykres byl gora dol gora dol nawet do 100.
Generalnie skurcze porodowe to te powyzej 100. Te ponizej niespecjalnie robia na lekarzach wrazenie i na nas samych tez czuc je czujemy bo w koncu brzuch na minute robi sie jak kamien ale nie ma jeszcze jakiegos mega bolu...
juz mam to obcykane bo tylu KTG!
Teraz w czw ide na kolejne ale jak na razie u mnie niereg i pojedyncze i raczej mala niespecjalnie chce wyjsc
Ja 17 grudnia tez do szpitala takze my bardzo podobnie
-
Kitty, ja tez 17-tego po południu mam się stawic do szpitala a 18-tego rano będzie cięcie Także idziemy łeb w łeb, chyba ze ty się wychylisz wcześniej, bo u mnie to raczej małe prawdopodobieństwo
Dzięki za wytłumaczenie bo ja to zielona jestem, domyslilam się jedynie ze jedno to tętno dziecko a drugie co się wyswietla to skurcze. No, to u mnie zero skurczy w takim razie, z reszta ja faktycznie zadnych skurczy ani bóli nie czuje, jedynie te Braxtony mnie łapią ale to już od dawna ale akurat podczas KTG ani jednego -
Ojej ale się tu dzieje dzisiaj 3mam kciuki za rodzące!
Kurcze ja dzisiaj miałam ciężką noc, bolało mnie podbrzusze i spojenie. I boli do teraz tak mocno, że nawet nospa nie pomogła. Ciężko mi się przekręcić na drugi bok, a wstanie i pierwsze kroki po odpoczynku to istny horror Rano mnie przeczyściło, od kilku dni znów mnie mdli. ...co się dzisiaj ze mną dzieje? -
ja mimo spiącej nocy czułam mocniejsze twardnienie i też trochę bolało mnie podbrzusze, jak rano wstałam to mnie w pachwinach bolalało i jak chodze to też już bardziej mnie tam gniecie,
ogólnie dziś czuje się wypompowana/zawieszona i najlepiej mi gdy siedze i nic nie robie;
również chodze częściej do toalety chyba w związku z naciskiem dzidzi, ale nie mam objawów biegunkowych;