X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita Kochana trzymam kciuki mocno zaciśnięte ;) powodzenia i szybkiego porodu :)

Ita lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co do skurczy.... mi wody odeszły w pierwszej ciąży i nie pojawiły się skurcze, także powoli, bo bez nerwów, ale zbierz sie do szpitala ;)

qbxwkvq.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita a jak z gbsem? Bo to jest ważne przy dodatnim inaczej Iwan ze dobrze prawisz :)

Trzymam kciukasy za szybki i łatwy poród!!!!! Kolejne małe dzieciątko!!!! <3

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita go go go!! Keep calm and push! W koncu!!! :D
    Trzymam kciuki!!
    Dziewczynki ide zdobic pierniczki na choinke i robic szarlotke - jak szalec to szalec! ;)

Ita, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita powodzenia;

wspolczuje Wam nocnych wart, ja zasypiam dosc szybko, tylko 4-5 razy ide na siku, bo sie duzo opije przed snem i strasznie mnie gania, ale rano standardowo gnije w lozkku do 10 i jakbym sie skupila to bym spała dalej, no ale ile mozna,
    moj sen i moja waga wskazuja iz jestem wielkim, spiacym niedziwedziem...swoja droga ciekawe ile one chodza w ciazy, moze porod na wiosne mi sie szykuje ;P

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita trzymam kciuki! Super, że się tak rozkręca! Ciekawe, czy w przerwie między skurczami będziesz do nas zaglądać ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, ale fajnie :) Powodzenia!!
    W końcu coś ruszyło na naszym forum!! ciekawe kto następny...

Co do nocnych wędrówek to ja od 2-3 dni chodzę na siku RAZ! a zdarzało mi się też po 4-5 razy :/ mega wkurzające bo za nic wyspać się nie mogłam.

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja mam i odbyt i pochewkę nieskazitelnie czyste więc luzik :D

zokeia raczej będę odcięta od neta chyba, że mąż mi użyczy swojego telefonu.

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita powodzenia! Trzymam kciuki za łatwy poród;)

Ja ostatnio jestem takim śpiochem,łatwo mi się zasypia i na siku dwa razy wstaje.:) Dziś do 10.20 pospaliśmy.. właśnie zjadłam śniadanie zaglądam a tu akcja się rozkręciła.:) Wow

Nie mam nic a nic siły i energii a muszę się zebrać do ściany płaczu i do biedronki.;/
    A śniegu jak nie było tak nie ma za to zimny wiatr!buu

dqpri09kf3kzk37k.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita powodzenia trzymam kciuki ;-) oby szybko poszło. Ja od odejścia wód urodziłam w ciągu 1 h ale miałam skurcze no i trzeci poród.

Powodzenia.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• zokeia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całą ciążę wstawałam na siku raz, a od tygodnia 2 razy. Także w ci ągu dnia jak stojęto wydaje mi się, że chce mi sięsiku jak nie wiem co, a tu... prawie nic. Czyli Młody naciska.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, powodzenia! Trzymam kciuki :)

Jestem po wizycie, Maly wazy 3100, ulozony nisko w kanale rodnym a szyjka miekka i skrocona, rozwarcie na jeden palec. Mam sie stawic w poniedzialek na kolejne badanie bo zdaniem mojej ginekolog urodze w przyszlym tygodniu! Wow... :)

Marimiko, Ita, julianna, zokeia, Daisy lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita - powodzenia! Szybkiego, łatwego bezbolesnego porodu zycze!

Martynaa - dobre wieści aczkolwiek wygląda na to że możesz urodzić w każdej chwili!

Ja też ostatnio sie wysypiam. Wcześniej zasypialam koło 4 i wstawalam po 5-7 razy a siku.od kilku dni zasypiam w ciągu godziny i wstaje tylko 2-3 razy. Piesio mój się tak do mnie tuli dziś jak nigdy - moze cos przeczuwa :) dziś rano po pobudce znowu mnie przeczyscilo...ale od dłuższego czasu tak mam więc to u mnie żaden symptom. Chociaż dzisiaj było mega biegunkowo...ah nie chce się nakrecac bo się rozczaruje :)

aghata, Martynaaa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa wrote:
    Ita, powodzenia! Trzymam kciuki :)

Jestem po wizycie, Maly wazy 3100, ulozony nisko w kanale rodnym a szyjka miekka i skrocona, rozwarcie na jeden palec. Mam sie stawic w poniedzialek na kolejne badanie bo zdaniem mojej ginekolog urodze w przyszlym tygodniu! Wow... :)

Martynaa ja rozwarcie na 1,5 cm szyjka skrocona miekka dziecko w kanale rodnym, czop odszedl nawet w szpitalu bylam ze skurczami i chodze juz tydzien :D i nie zanosi sie na razie a moja gin tez mi mowila ze w coagu kilku dni urodze :P takze nie ma reguly - teraz faluje na lisciu i mi dobrze ;)

Martynaaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita- powodzenia, lekkiego i szybkiego porodu! :)
    U mnie na szkole rodzenia mówili, i mój lekarz z reszta tez tak mowil, ze jak odejda wody to od razu jechać do szpitala.. Ale jak widać co lekarz/szpital to inna opinia, ja jestem panikara to na pewno od razu bym pojechala, nie wysiedziałabym na tylku w domu :)

Dobrze ze cos się ruszylo bo jakiś taki zastój przez ostatnie pare dni.. Ja właśnie wróciłam ze szpitala z KTG, nic nie wyszlo, tętno dziecka ok, skurcze niespecjalne, z reszta nie umiem ocenic ale lekarz powiedział ze nic, co wskazywałoby na rychły poród :( Ja nie wiem jaka jest skala ale takie 40, 50, 60 momentami mi się zapisywaly ale to glownie jak mały się ruszał więc to chyba nie do końca to...
    Cesarka 18-tego, już ustalone, zaczynam odliczanie bo raczej wcześniej nie urodzę.. :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola,

ja na KTG mialam skurcze do 80-90 to jest taka sinusoida one trzymaja Ci ok minuty wtedy zapisuje sie jako skurcz jednorazowy skok taki to wlasnie jak dziecko puknie w ta koncowke na brzuchu :D moja nieraz tak dawala ze wykres byl gora dol gora dol nawet do 100.
    Generalnie skurcze porodowe to te powyzej 100. Te ponizej niespecjalnie robia na lekarzach wrazenie i na nas samych tez ;) czuc je czujemy bo w koncu brzuch na minute robi sie jak kamien ale nie ma jeszcze jakiegos mega bolu...
    juz mam to obcykane bo tylu KTG!
    Teraz w czw ide na kolejne ale jak na razie u mnie niereg i pojedyncze i raczej mala niespecjalnie chce wyjsc ;)
    Ja 17 grudnia tez do szpitala takze my bardzo podobnie :D

Kate

np55zzc.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko no i mnie od trzech dni tak czyści i też z rana! ;/
    Dziś mam wizytę więc zobaczymy co powie.

monikamina lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty, ja tez 17-tego po południu mam się stawic do szpitala a 18-tego rano będzie cięcie :) Także idziemy łeb w łeb, chyba ze ty się wychylisz wcześniej, bo u mnie to raczej małe prawdopodobieństwo :)

Dzięki za wytłumaczenie bo ja to zielona jestem, domyslilam się jedynie ze jedno to tętno dziecko a drugie co się wyswietla to skurcze. No, to u mnie zero skurczy w takim razie, z reszta ja faktycznie zadnych skurczy ani bóli nie czuje, jedynie te Braxtony mnie łapią ale to już od dawna ale akurat podczas KTG ani jednego :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale się tu dzieje dzisiaj :) 3mam kciuki za rodzące! :)

Kurcze ja dzisiaj miałam ciężką noc, bolało mnie podbrzusze i spojenie. I boli do teraz tak mocno, że nawet nospa nie pomogła. Ciężko mi się przekręcić na drugi bok, a wstanie i pierwsze kroki po odpoczynku to istny horror :( Rano mnie przeczyściło, od kilku dni znów mnie mdli. ...co się dzisiaj ze mną dzieje?

860ianliz3s2rxlo.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mimo spiącej nocy czułam mocniejsze twardnienie i też trochę bolało mnie podbrzusze, jak rano wstałam to mnie w pachwinach bolalało i jak chodze to też już bardziej mnie tam gniecie,
    ogólnie dziś czuje się wypompowana/zawieszona i najlepiej mi gdy siedze i nic nie robie;

również chodze częściej do toalety chyba w związku z naciskiem dzidzi, ale nie mam objawów biegunkowych;

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ