X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- Hana, Ita, Bursztynka- gratulacje wielkie :) co za wysyp dzisiaj nowych mam! :)
    Tez mysle ze ktos powinien zastąpić Ite w prowadzeniu listy no chyba ze Ita ma chęć kontynuować działalność... Najlepiej ktoś z terminem pod koniec grudnia zeby juz potem zmian nie robic znowu. Ale to moze Ita niech sie najpierw wypowie w tym temacie :)
    Ja juz po egzaminie, teraz juz wszystkie sprawy pozamykane, mogę spokojnie rodzic :) ale poki co faluje z pozostałymi falującymi :) jutro podobno jakies huragany maja nadejść nad Polskę to moze troche tych falujących listków nam pozrywa ;)

kanapa, kittykate, HANA, Bursztynka lubią tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana Ita Bursztynka gratulacje :)

HANA, Bursztynka lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola, obyś się nie myliła z tymi zrywanymi listkami ;) moi znajomi już obstawiają kiedy urodzę a sąsiadka wpadła w panikę bo dawno mnie nie widziała i myślała, że to już :P
    nie mówię o moim mężu... wczoraj rozlało mi się trochę herbatki na kanapę to myślał, że wody mi odeszły hahahaha!! :D jakiś obłęd normalnie...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola ooo podoba mi sie pomysl z tym huraganem !!! yeahhh ja jutro wizytuje w szpitalu :D hahaaha mam KTG i z zapisem do mojej Pani dr sie zglosze to mnie zbada przy okazji ;)
    ciekawe ciekawe a noz huragan sprawi ze jakos zaczniemy zwawiej rodzic :D
    teraz juz naprawde mi wszystko jedno!
    robie szarlotke z beza ;D

Kate

np55zzc.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kanapa, zwlaszcza ty sie szykuj na huragany bo na Ciebie to już czas :) Mozna powiedziec ze jesteś naszym kolejnym "zwiędłym liściem" :P

Ja tam powiem Wam nie mam jakiejś presji na poród, wydaje mi się ze mój maluch jeszcze potrzebuje posiedzieć w brzuszku.. Ale moze to dlatego, ze wiem że i tak biedaka siłą wyciągną na ten świat już za tydzień ;) Coraz bardziej to do mnie dociera ze juz tak malo zostalo...i zaczynam mieć stresa :)

kanapa lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja wiedzialam, ze bedzie u nas synchronuzacja ;) Buziaki

Ita lubi tę wiadomość

• kanapa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa... zwiędłym liściem, zgniłym jajem... przeraża mnie fakt spędzenia świąt w szpitalu :/ zwłaszcza, że jak pisałam- jeśli nic nie ruszy to 21 do szpitala na wykurzanie Małej, a jeśli nie daj Boże trafi się jakaś żółtaczka to może przed sylwestrem wyjdziemy :/

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa rozbawiła mnie symbolika rozlanej herbaty ;D

21 wykurzenie małej to jeszcze nie jest zly termin bo średnio po 2-3 dniach wypisują, a jeżeli ja przypuszczalnie urodziłabym w terminie (24) to akurat święta spędzę z białymi fartuchami ;P

kanapa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita - gratuluję! Superowo :)

Zuzanna - mi się wydaje że to czop. Ale nie dam Ci 100% pewności bo mi ni wypadł...ale z opisu by pasowało.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    historii czopa ja do końca też nie znam, czasem efektywnie wypada duży czop zabarwiony krwią a znów może to trwać trochę czasu
    mi gin mówił, że czop może sie powoli uwalniać i ja tak obserwuje swój śluz i myślę że u mnie to powoli schodzi bo każdego dnia mam koloru kremowego do przeźroczystego taką galaretkę rozciągliwą (przepraszam za zbyt szczegolowy opis ;/) i to nie wyplywa non stop tylko np rano dużo i wieczorem... i tak sobie myślę, że jak już dojdzie do calkowitego uwolnienia to będzie już zabarwiony krwią

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle czopa nie miałam albo był niezauważalny. Brzuch też do końca miałam wysoko.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja w ogóle czopa nie miałam albo był niezauważalny. Brzuch też do końca miałam wysoko.
    echh poszłaś obaliłaś wszystkie teorie porodu, a ja tak czekam na znak od organizmu, a może się okazać żę nic nie pokaże ;D

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę na jakieś objawy, bo męża nie ma dzisiaj w domu i wolałabym, żeby nagła akcja nie zaskoczyła mnie nad ranem :) Objawów brak (oprócz spinania brzucha i czasami okresowego ciepełka) więc zdecydowaliśmy, że zostanę tę noc sama w domu. Oczywiście sztab kryzysowy (rodzina i znajomi) będą trzeźwi i pod telefonem ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co do objawow to ja mam chyba wszystkie. Skurcze, opuszczony brzuch, spinanie sie brzucha, bol plecow, czop odszedl, czyszczenie organizmu, jestem po masazu szyjki i laze z rozwarciem 4cm i odklejonym pecherzem od piatku, laze po schodach z 9 pietra, codziennie sexik, szczypanie sutkow, masowanie piersi i co?? Mala nadal siedzi w brzuchu i nic sie nie zapowiada by wyszla

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    historii czopa ja do końca też nie znam, czasem efektywnie wypada duży czop zabarwiony krwią a znów może to trwać trochę czasu
    mi gin mówił, że czop może sie powoli uwalniać i ja tak obserwuje swój śluz i myślę że u mnie to powoli schodzi bo każdego dnia mam koloru kremowego do przeźroczystego taką galaretkę rozciągliwą (przepraszam za zbyt szczegolowy opis ;/) i to nie wyplywa non stop tylko np rano dużo i wieczorem... i tak sobie myślę, że jak już dojdzie do calkowitego uwolnienia to będzie już zabarwiony krwią

Dokładnie jak napisałaś...miałam identycznie a jak mi wody odeszły to wypadł czop z niteczką krwi a tak to dosłownie jak u Ciebie w opisie ;-)

• AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88, czyli patrząc na Twój przypadek nic dla nas nie może być oczywiste :/ Zastanawiam się tylko, dlaczego przy takich objawach zapobiegawczo nie zostawili Cię w szpitalu? Moja dr rozważała taką opcję tylko z powodu rozwarcia na 4cm ale ostatecznie powiedziała, że czekamy na skurcze i badamy się co 2-3 dni i jeżeli rozwarcie będzie postępować, to wtedy już bez odkładania szpital.

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odklejony pecherz?nie brzmi za ciekawie... :/czym to jest spowodowane i jak sie objawia karola88??

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nic pozatym sie nie dzialo, skurcze ustawaly wiec dlatego mnie nie zostawili w szpitalu a pozatym nie bylo miejsca ( pojechalam do szpitala gdzie nie chcialam rodzic bo bylo blizej) wiec moze i to dobrze.
    Kitty masaz szyjki robi sie po to by niby szybciej sie rozwierala i szybciej byl porod a odklejenie pecherza powoduje ze jeszcze szybciej to wszystko postepuje JAK WIDAC NA ZALACZONYM OBRAZKU
    Od masazu i odklejenia pecherza niby powinno sie urodzic w ciagu 2 dni. Masaz mialam w piatek.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 jesteś ewenementem po prostu :)
    Ja dziś wieczorem myślałam (miałam nadzieję), że może coś zaczyna się dziać bo brzuch zaczął mnie boleć i zrobił się twardy przy jednoczesnych ruchach Małej a to jedynie na kibelek mnie popędziło i już spokój na pokładzie :/

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, utwierdziłaś mnie jeszcze bardziej w przekonaniu, że w sprawie porodu chyba nic nie da się przewidzieć, nawet mniej więcej :( Trzymaj się i mam nadzieję, że w końcu coś się ruszy, zwłaszcza patrząc na Twój suwak. Ja już straciłam nadzieję, że moje objawy do czegoś w ogóle prowadzą ;) pewnie moja córa czeka na pierwszą gwiazdkę a też miał być tydzień temu rychły poród :/

9ewn43r8j7gb9pim.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ