X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja po ktg skurcze na 100 regularne! Czekam na Pania dr miala zabieg
    Ciekawe co mi powie...

Daisy lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do domu nakreca sie ewidentnie ale bez konkretow szyjka skrocona rozwarcie na 2 cm
    Twierdzi ze moge zaczac rodzic w kazdej chwili ale nie chce mnie zostawiac w szpitalu. Te skurcze sie nakrecaja
    I w pewnym momencie przejda w porodowe... Z dzieckiem wszystko ok. Tyle. Falujemy dalej!

Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam sprawdzić czy ktoś dziś urodził :) ale widze, ze cisza..

Kate, no no, widze ze się zbiera u Ciebie, nie wiem czy dotrwasz do naszej kawy :)
    Ja jutro mam wizyte, dowiem się co tam u maluszka z brzuszka :) Mam nadzieje ze cos przytyl biedak, żeby chociaż te 3 kg osiągnął..
    Lola- z tego co pamiętam Twoja corcia się malutka urodzila, cos kolo 2,5 kg?? Cos lekarze się tej wagi czepiali?? Boje się ze jak się maly urodzi to nas dluzej w szpitalu przetrzymają :( Ale chyba powyżej 2,5 kg traktuja ze jest ok??

Objawów porodowych jakichkolwiek brak, zadnego czopa ani śladu, ani pół skurczu, faluje sobie i żaden wiatr mi nie straszny póki co, trzymam się liścia kurczowo ;)

mam pytanie- kupowałyście jakieś zabawki dla maluchów?? W sensie nie wiem, jakiś gryzak, grzechotkę, nie wiem co takiemu noworodkowi się kupuje i czy w ogóle cokolwiek? czy tak na samym początku to wogole nie ma sensu?? Doradźcie bom zielona w tym temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 14:07

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola dla maluszka na początku tylko cycuchy;) i przytulanie. Zabawkę czy gryzak zdążysz kupić jak będziesz na spacerku wczesna wiosna, a znając życie dostaniecie coś od rodzinki lub znajomych. Ja mówię wszystkim, żeby z pampersami przychodzili w odwiedziny, bo tego nigdy za dużo.

Ja jestem po ktg i usg. Mlodemu dobrze w brzusio. U mnie nic się nie dzieje, szyjka 1 cm, rozwarcie na paluszek. Faluje. Mam pewnie jeszcze ze dwa tygodnie.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowałam się z ginem- powiedział mniej więcej to samo co Wy, czyli albo jakieś naczynko pękło albo uszkodzenie mechaniczne przy podcieraniu :/ tak czy siak obserwować się i jakby co to do szpitala jechać. Na razie czystko i sucho :)

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać Ci Zuza, że Cię podziwiam że ogarniasz taką gromadkę :) ja się zastanawiam jak z jednym sobie poradzę :P widziałam dziewczynki na fejsie- cudne są :D

Coś mi się wydaje, że dziś się rozpakuje Karola i Kitty... :P już totalnie na wylocie jesteście z tymi rozwarciami i skurczami :)

Bukumola, ja swojej kupiłam grzechotkę-misia miękkiego do założenia na rączkę albo nóżkę, zwykłą grzechotkę plastikową do rączki, gryzaczek chłodzący jakby ząbki wychodziły, książeczkę-harmonijkę Oczami Maluszka i do tego karty z tej samej serii :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola wrote:
    Wpadłam sprawdzić czy ktoś dziś urodził :) ale widze, ze cisza..

Kate, no no, widze ze się zbiera u Ciebie, nie wiem czy dotrwasz do naszej kawy :)
    Ja jutro mam wizyte, dowiem się co tam u maluszka z brzuszka :) Mam nadzieje ze cos przytyl biedak, żeby chociaż te 3 kg osiągnął..
    Lola- z tego co pamiętam Twoja corcia się malutka urodzila, cos kolo 2,5 kg?? Cos lekarze się tej wagi czepiali?? Boje się ze jak się maly urodzi to nas dluzej w szpitalu przetrzymają :( Ale chyba powyżej 2,5 kg traktuja ze jest ok??

Objawów porodowych jakichkolwiek brak, zadnego czopa ani śladu, ani pół skurczu, faluje sobie i żaden wiatr mi nie straszny póki co, trzymam się liścia kurczowo ;)

mam pytanie- kupowałyście jakieś zabawki dla maluchów?? W sensie nie wiem, jakiś gryzak, grzechotkę, nie wiem co takiemu noworodkowi się kupuje i czy w ogóle cokolwiek? czy tak na samym początku to wogole nie ma sensu?? Doradźcie bom zielona w tym temacie :)

Zalezy jeszcze kiedy urodzone, Mala oceniali wg 37 tyg, kiedy sie urodzila i byla w 10 centylu wiec sie miescila w normie. Z tego co polozna mowila dla 40 tyg donoszona ciaza to 2501 g (tak i jeden gram). Wagi sie nie czepiali, ale jak 10% zjechala to juz sie zaczelo. Generalnie ciezko z takim malym bobasem szybko osiagnac duzy wzrost na cycu, tak, jakby oni chcieli w szpitalu z doby na dobe. A zoltaczka tylko czeka na takie male cialka! Ja bym sie nie martwila i tak ta waga z usg to wrozenie z fusow jak dla mnie. Nie martw sie na zapas!

Ja tez mam tylko jeden gryzak, jakas grzechotke pluszowa i Oczami maluszka. Ale Mala zrobila wielkie oczy jak zobaczyla obrazki. Ale na razie tyle spi, ze nie ma kiedy sie z nia bawic :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski serio chcialabym by mnie tak z rana wzielo konkretnie... w pon bylibysmy w domku... <3
    ale jak widac to nie takie proste... dzis caly dzien mecza mnie te skurcze, nie bardzo moge chodzic bo jak mnie zlapie skurcz to wtedy boli konkretniej. Ewidentnie sie to nakreca ale jak dlugo jeszcze?
    Czekamy na rozwój wydarzen! poki co! Falujemy!

Daisy lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    AniaPoznan a u Ciebie to rozwarcie postępuje czy stoi w miejscu ?

Niespodzianek, rozwarcie od 8 dni bez zmian - 4cm. Jednego dnia napinał mi się brzuch a w nocy miałam kilka godzin mocnych skurczy, ale nieregularnych i krótkich a później już spokój i do dzisiaj nic się nie dzieje. Główka córci niby nisko w kanale ale widocznie jej się nie spieszy. Mi zasadniczo też nie, tylko to przyspieszone czekanie wywołane rozwarciem jest dość męczące. Wolałabym albo nie wiedzieć o rozwarciu i czekać spokojnie do terminu albo zaraz po rozwarciu urodzić, skoro jest donoszona :) ale chcieć to my sobie możemy.... ;)

Karola, to może w końcu się doczekałaś! :) powodzenia

Kitty, dasz radę, wytrzymaj jeszcze trochę. Może to działa tak, że im Ci jest trudniej, tym bliżej jest ten wymarzony dzień porodu :)

ylena lubi tę wiadomość

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jutro o 15 mnie wypuszczą to mogę wrócić do prowadzenia listy albo przynajmniej prześlę komus plik wordowy bo na nim wygodnie było pracować.

Ssak wisi na cycku. A ja marzę o tym żeby wrocic do wlasnego łóżka, bo jednak szpitalne klimaty są meczace. (4os. w pokoju. Jak jeden maluch skończy plakac to drugi zaczyna)

HANA, goto4, Daisy, kanapa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity rodzisz czy nie rodzisz :) W kulasy leci Mala ;)

kittykate lubi tę wiadomość

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jaka cisza, ale to pewnie przed burzą, tak jak mówią :-) jak zaraz znowu któraś ruszy to pociągnie inne.

Ja dla niemowlaka też mam Oczami Maluszka i zyrafke Sophie. Kilka grzechotek które dostałam, On dostał :-) w prezencie.

3i49anlimybgnl9h.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Kity rodzisz czy nie rodzisz :) W kulasy leci Mala ;)

Nawet moja dr powiedziala ze drazni sie ze mna, ona twierdzi ze nie doczekam
    do 17 grudnia ale ja juz w nic nie wierze...jedyna dobra widomosc jest tak ze te skurcze sa silniejsze i regularne, przynajmniej dzis caly dzien trwaja... Zobaczymy co dalej. Bo jak na razie sie nie nasilaja
    ale to tez moze sie w kazej chwili zmienic.

Daj foteczke dzidzi plis plis!! A wy jeszcze w szpitalu? Jak samopoczucie??
    Buziaczki!!

patiii lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z zabawek "użytkowych" w tej chwili mamy karty "Oczami Maluszka", Szumisia, karuzelę i konika morskiego FS. Na święta Marysia dostanie matę edukacyjną i książeczki z serii "Misia Marysia".

Nienawidzę kolek. Wiem, że ważna tu jest cierpliwość, której mi momentami brakuje. Ale z każdym dniem jej więcej.

A korzystając ze względnie dobrej pogody od wczoraj chodzimy na krótkie spacerki. Cudownie jest wyjść choć na chwilę z domu :)

Daisy, kanapa, patiii, Marimiko lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu.

Bylam na ktg rano i skurcze zadne sie nie pokazywaly, pozniej badanie i jak to gin powiedzial... dlugie dzidzia ma wloski :) musial posmerac ja po glowce bo pozniej strasznie sie wiercila. Niby szyjka wysoko ale kazdy lekarz sra pod siebie bo 1 porod mialam bardzo szybki w 20 min i bali sie ze urodze w drodze.

Mialam podjac decyzje czy jade do domu i czekam na skurcze ale jak sie zacznie to nie zdaze albo jade do szpitala i tam bede pod opieka specjalistow. Wybralam opcje szpitala chociaz bardzo mi to nie na reke zostawiac dziecko w domu.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez dzis radzili do domu i czekac na skurcze porodowe, a te nie nadchodza jakos wiec ciesze sie ze nie zostalam w szpitalu...
    A nie beda Ci indukowac porodu??

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie neda nic robic bo maja wielkie zamieszanie. Czekaja na jutrzejsze usg i badanie. Jutro bedzie decyzja co i jak.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88, trzymaj się! Mam nadzieję, że już niedługo przytulisz Olę :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za jutro!!!
    My dzis latwo nie zasniemy mloda swiruje w brzuchu znow:( wszystko boli
    A skurcze dalej takie same...
    Jeszcze 5 dni !

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    To trzymam kciuki za jutro!!!
    My dzis latwo nie zasniemy mloda swiruje w brzuchu znow:( wszystko boli
    A skurcze dalej takie same...
    Jeszcze 5 dni !

Oj nie doczekasz do 17 grudnia :-) przy 100 i regularnych co 10 minut wróżę z 2 dni i poród...

• zokeia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznijmy zatem grę. Jak obstawiacie, kiedy urodzi Kitty? Ja wybieram 14 grudnia. Do wygrania satysfakcja :):)

kittykate, Daisy, Martynaaa, Ita lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ