X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 mnie dodatkowo zastanawia jak przy tym wszystkim masz jeszcze siły i ochotę na seks! Jesteś moją bohaterką :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja pierdziele.....co za uparciucha nosisz w brzuszku :) ewidentnie za dobrze ma- za dobrze!! :) a okna już umyłaś? podłogi wypastowane? :P

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, każdy ma w różnym stopniu nasilone objawy, czasem wszystko jednego dnia, a czasem 2-3 tygodnie,

ja jutro idę na ktg, ciekawe czy czegoś się dowiem, jak już rodzić to rezerwuje termin po 15, jakoś wczesniej nie chcę ;D poza tym dziś mnie jakies przeziębienei dopadło, lekko zapchany nos, tak jakby mi pół głowy zawialo ech..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 a wiec witamy kolejna mamusie z bezowocnym rozwarciem na 4 cm.. Ja będę musiała w poniedziałek zadzwonic do swojego lekarza jesli nie urodzę bo on byl tak pewny, ze urodzę, ze nawę sie na wizytę nie zapisalam :)
    AniaPoznan a u Ciebie to rozwarcie postępuje czy stoi w miejscu ?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaz szyjki to wiem tez mi cos tam gin grzebal:P
    Jutro sie dowiem czy w ogole rozwarcie postepuje :P no i KTG... Prawde Ci powie :D
    Eh te nasze dzieciaczki czekaja na Boze Narodzenie :)
    Chyba ide spac, nikt nie rodzi??

Kate

np55zzc.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Nie mam szansy Was nadrobić, ani możliwości żeby regularnie tu zaglądać. Teraz żyje od przewijania i karmienia z minimalną przerwą na jedzenie. .. dziewczynki super rosną, ale że są to wcześniaczki to czeka nas wiele wizyt u lekarzy. Jutro mamy kolejną wizytę tym razem jadą wszystki- ttakże szykuje się mega wyprawa. Ale mimo że zmęczenie i brak snu daje w kość to jest to tego warte dla takich skarbeczkow.
    Wszystkim które urodziły życzę wszystkiego co najlepsze. Mamom oczekujacym szybkiego porodu. No i wszystkim dużo zdrowia.
    Pozdrawiam Was cieplutko :*

kittykate, Ewka89, kanapa, Lola83, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gratuluje potrojnie!!! Widzialysmy Cie tu wszystkie w tv! To znaczy Twoje szczescia !!! <3
    Zycze Wam duuuuzo zdrowka !!!!! Trzymajcie sie dzielnie!!!
    No i zeby dziewczynki byly grzeczne i pozwolily mamie czasem odpoczac i odrobinke sie zdrzemnac :)
    Sciskam!

Ja nie spoe od po 4... Najpierw mega bol brzucha okresowy potem skurcze, teraz mala wariuje od prawie 1,5 h
    I to tak ze wszystko mnie boli w srodku po prostu:( to juz nie jest przyjemne, to jest bolesne, nie moge spac,
    Co chwile zmieniam pozycje to nic nie daje tak kopie i wierzga ze mam lzy w oczach juz :(
    Ja juz mam dosc :(

zuza_3 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super że od czasu do czasu do Nas zaglądasz :) Bardzo się cieszę, że Wasze dziewczynki mają się dobrze:) potrójne szczęście w końcu hehe:)
    trzymaj sie dzielnie:)no i ucałuj wszystkie razem i każdą po kolei :* :* :*

zuza_3 lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gratuluję jeszcze raz :) Chciałąbym zobaczyć logistykę przy trójce maluchów :)

Kitty tak mi przykro! Ale dasz radę! Może jeszcze tylko kilka godzin? Może to już na końcówce tak Ci daje w kość? Pamiętaj, że warto :)

zuza_3 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam szybkie pytanko bo nie wiem czy panikować czy zachować spokój- dziś na papierze miałam małą plamkę świeżej krwi (jakieś 2h temu, wielkości małego paznokcia) teraz jest czysto- mam powód do zmartwień???

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kanapa nie wiem. Czy oprócz tego był śluz? Podobno schodzący czop ma w sobie smużki śluzu. Jednak jeśli była to świeża, żywoczerwona krew, to może lepiej podjechać na izbę? A jak się czujesz ogólnie?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A goliłaś się może rano? Może to tylko zacięcie?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wczoraj się goliłam golarką elektryczną... ale nie było krwi wczoraj. Śluzu nie ma a czuję się bardzo dobrze (za wyjątkiem zgagi :/) i Mała też dokazuje w brzuchu.
    Czytałam, że jeśli odkleja się łożysko to krwi jest całkiem sporo, tak jak przy okresie...
    Zaraz chyba zadzwonię do gina podpytać

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Odklejony pecherz?nie brzmi za ciekawie... :/czym to jest spowodowane i jak sie objawia karola88??

Oj właśnie, nie powinni zostawić CIę w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Zuza gratuluje potrojnie!!! Widzialysmy Cie tu wszystkie w tv! To znaczy Twoje szczescia !!! <3
    Zycze Wam duuuuzo zdrowka !!!!! Trzymajcie sie dzielnie!!!
    No i zeby dziewczynki byly grzeczne i pozwolily mamie czasem odpoczac i odrobinke sie zdrzemnac :)
    Sciskam!

Ja nie spoe od po 4... Najpierw mega bol brzucha okresowy potem skurcze, teraz mala wariuje od prawie 1,5 h
    I to tak ze wszystko mnie boli w srodku po prostu:( to juz nie jest przyjemne, to jest bolesne, nie moge spac,
    Co chwile zmieniam pozycje to nic nie daje tak kopie i wierzga ze mam lzy w oczach juz :(
    Ja juz mam dosc :(

Niech ta Twoja Kruszynka wychodzi już - zapewne już się przygotowuje na finał :-)
    mocno trzymam za Ciebie kciuki i Cię wspieram :-)

kittykate lubi tę wiadomość

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..gratki dla Mamuś - Ita, Bursztynka, HANA :)w końcu się doczekałyście :)

Zuza nie wyobrażam sobie ogromu pracy przy trójce - podziwiam - ja już jestem przerażona wizją ogarniania mojego 4 letniego rozrabiaki i małego bąbla :)

Kanapa też dziś miałam rano takie coś - mniejsze niż paznokieć - włókienko raczej ale faktycznie świeża krew..:/ hm..na razie obserwuję, nie panikuję. Skurczy jakichś specjalnych nie mam więc zakładam że na razie nic się nie dzieje..Mała się rusza...obserwuję..a jak u Ciebie?

Bursztynka lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana w dobrym humorze,

Wczoraj odszedł mi czop a w nocy spało się mega dobrze - nawet nie wstawałam do toalety ani razu! Pełna energii, bez żadnych skurczy i marudzenia zaczynam kolejny dzień ;-) Mam tylko dziwne uczucie, że mój maluch obraca się wokół swojej własnej osi - czy to możliwe?

Zuza trojaczki są mega słodkie ale jak Ty przy nich dajesz radę - przecież Ty masz tylko 2 ręce i piersi. Chyba, że są super zsynchronizowane i nie mają tych samych potrzeb w jednej chwili..

Kanapa a może to początki odchodzenia tego czopa? Dzwoniłaś do lekarza? Co powiedział?

Juliana, a dlaczego chodzisz już w 38 tc na KTG? Mój mi mówił aby stawić się w dniu porodu.. Nawet specjalne skierowanie od niego otrzymałam - do przychodni specjalistycznej..

Pati, a Ty przy Maksiu poczytujesz forum? Napisz jak sprawuje się mały..

Kate trzymaj się - już bliżej końca niż dalej! Zrób sobie dzień tylko dla siebie (wykorzystaj w pełni ostatnią przesyłkę..) i pomyśl, że to ostatnie chwile tylko dla Ciebie bo córa będzie za moment ;-)

Karola może Twój brzdąc zrósł się z Twoim brzuszkiem i nie może się odczepić.. Mniemy nadzieje, że jak na chwile się odczepi to akacja ruszy błyskawicznie ;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew może być od pękających naczynek, kiedy szyjka się skraca, bądź rozwiera.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, Hana, Bursztynka gratuluje Wam!!! Macie już swoje szczescia przy sobie!

Dynamiczna życzę szybkiego wyjscia ze szpitala, mi sie dalej sni po nocach polozniczy brrr. A tu jeszcze moze wrocimy do dzieciecego na fototerapie, bo zoltaczka hula :/:/

Zuza! Jestes moja bohaterka, ja mam w domu jedna terrorystke i o spaniu nie moze byc mowy, a Ty masz zorganizowana organizacje przestepcza w ilosci sztuk 3, ktore na pewno wziely Was za zakladnikow i chodzicie jak w zegarku ;):) Ale ile do kochania!! Ja bym w sumie wziela 5 takich jak ta moja Kruszyna, tak ja kocham :):):)

Mamusie na mecie juz jestescie, niech rosna dzieciaczki w brzuszkach, wiedza same najlepiej kiedy beda odpowiednio gotowe na wielkie wyjscie. Ja zeby Mala miala szanse byc chociaz ze 300 g wieksza to usiadlabym z Wami z powrotem na tego liscia i moglabym nawet ostatnia z niego zejsc!! Najwazniejsze zeby Maluch byl zdrowy! Po porodzie nie bedziecie nawet pamietac jak to bylo upierdliwie wyczekiwac!

goto4, Zuzana, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ktg nic cisza ale po badaniu stwierdzenie i decyzja dla mnie ze albo jade do szpitala i czekam na skurcze albo jade do domu i czekam ale moge nie zdazyc bo juz wszystko mam tak przygotowane i podobno mala ma duzo wloskow bo gin ja posmeral po glowce. Haha ciekawe narazie nic sie nie dzieje.

kanapa, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ