Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dokładnie, każdy ma w różnym stopniu nasilone objawy, czasem wszystko jednego dnia, a czasem 2-3 tygodnie,
ja jutro idę na ktg, ciekawe czy czegoś się dowiem, jak już rodzić to rezerwuje termin po 15, jakoś wczesniej nie chcę poza tym dziś mnie jakies przeziębienei dopadło, lekko zapchany nos, tak jakby mi pół głowy zawialo ech..
-
Karola88 a wiec witamy kolejna mamusie z bezowocnym rozwarciem na 4 cm.. Ja będę musiała w poniedziałek zadzwonic do swojego lekarza jesli nie urodzę bo on byl tak pewny, ze urodzę, ze nawę sie na wizytę nie zapisalam
AniaPoznan a u Ciebie to rozwarcie postępuje czy stoi w miejscu ? -
Cześć dziewczyny.
Nie mam szansy Was nadrobić, ani możliwości żeby regularnie tu zaglądać. Teraz żyje od przewijania i karmienia z minimalną przerwą na jedzenie. .. dziewczynki super rosną, ale że są to wcześniaczki to czeka nas wiele wizyt u lekarzy. Jutro mamy kolejną wizytę tym razem jadą wszystki- ttakże szykuje się mega wyprawa. Ale mimo że zmęczenie i brak snu daje w kość to jest to tego warte dla takich skarbeczkow.
Wszystkim które urodziły życzę wszystkiego co najlepsze. Mamom oczekujacym szybkiego porodu. No i wszystkim dużo zdrowia.
Pozdrawiam Was cieplutko :*
kittykate, Ewka89, kanapa, Lola83, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Zuza gratuluje potrojnie!!! Widzialysmy Cie tu wszystkie w tv! To znaczy Twoje szczescia !!!
Zycze Wam duuuuzo zdrowka !!!!! Trzymajcie sie dzielnie!!!
No i zeby dziewczynki byly grzeczne i pozwolily mamie czasem odpoczac i odrobinke sie zdrzemnac
Sciskam!
Ja nie spoe od po 4... Najpierw mega bol brzucha okresowy potem skurcze, teraz mala wariuje od prawie 1,5 h
I to tak ze wszystko mnie boli w srodku po prostu:( to juz nie jest przyjemne, to jest bolesne, nie moge spac,
Co chwile zmieniam pozycje to nic nie daje tak kopie i wierzga ze mam lzy w oczach juz
Ja juz mam dosczuza_3 lubi tę wiadomość
-
Mam szybkie pytanko bo nie wiem czy panikować czy zachować spokój- dziś na papierze miałam małą plamkę świeżej krwi (jakieś 2h temu, wielkości małego paznokcia) teraz jest czysto- mam powód do zmartwień???
-
No właśnie wczoraj się goliłam golarką elektryczną... ale nie było krwi wczoraj. Śluzu nie ma a czuję się bardzo dobrze (za wyjątkiem zgagi ) i Mała też dokazuje w brzuchu.
Czytałam, że jeśli odkleja się łożysko to krwi jest całkiem sporo, tak jak przy okresie...
Zaraz chyba zadzwonię do gina podpytać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykittykate wrote:Zuza gratuluje potrojnie!!! Widzialysmy Cie tu wszystkie w tv! To znaczy Twoje szczescia !!!
Zycze Wam duuuuzo zdrowka !!!!! Trzymajcie sie dzielnie!!!
No i zeby dziewczynki byly grzeczne i pozwolily mamie czasem odpoczac i odrobinke sie zdrzemnac
Sciskam!
Ja nie spoe od po 4... Najpierw mega bol brzucha okresowy potem skurcze, teraz mala wariuje od prawie 1,5 h
I to tak ze wszystko mnie boli w srodku po prostu:( to juz nie jest przyjemne, to jest bolesne, nie moge spac,
Co chwile zmieniam pozycje to nic nie daje tak kopie i wierzga ze mam lzy w oczach juz
Ja juz mam dosc
Niech ta Twoja Kruszynka wychodzi już - zapewne już się przygotowuje na finał
mocno trzymam za Ciebie kciuki i Cię wspieramkittykate lubi tę wiadomość
-
Hej..gratki dla Mamuś - Ita, Bursztynka, HANA :)w końcu się doczekałyście
Zuza nie wyobrażam sobie ogromu pracy przy trójce - podziwiam - ja już jestem przerażona wizją ogarniania mojego 4 letniego rozrabiaki i małego bąbla
Kanapa też dziś miałam rano takie coś - mniejsze niż paznokieć - włókienko raczej ale faktycznie świeża krew.. hm..na razie obserwuję, nie panikuję. Skurczy jakichś specjalnych nie mam więc zakładam że na razie nic się nie dzieje..Mała się rusza...obserwuję..a jak u Ciebie?
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
Witam z rana w dobrym humorze,
Wczoraj odszedł mi czop a w nocy spało się mega dobrze - nawet nie wstawałam do toalety ani razu! Pełna energii, bez żadnych skurczy i marudzenia zaczynam kolejny dzień Mam tylko dziwne uczucie, że mój maluch obraca się wokół swojej własnej osi - czy to możliwe?
Zuza trojaczki są mega słodkie ale jak Ty przy nich dajesz radę - przecież Ty masz tylko 2 ręce i piersi. Chyba, że są super zsynchronizowane i nie mają tych samych potrzeb w jednej chwili..
Kanapa a może to początki odchodzenia tego czopa? Dzwoniłaś do lekarza? Co powiedział?
Juliana, a dlaczego chodzisz już w 38 tc na KTG? Mój mi mówił aby stawić się w dniu porodu.. Nawet specjalne skierowanie od niego otrzymałam - do przychodni specjalistycznej..
Pati, a Ty przy Maksiu poczytujesz forum? Napisz jak sprawuje się mały..
Kate trzymaj się - już bliżej końca niż dalej! Zrób sobie dzień tylko dla siebie (wykorzystaj w pełni ostatnią przesyłkę..) i pomyśl, że to ostatnie chwile tylko dla Ciebie bo córa będzie za moment
Karola może Twój brzdąc zrósł się z Twoim brzuszkiem i nie może się odczepić.. Mniemy nadzieje, że jak na chwile się odczepi to akacja ruszy błyskawicznie
-
Ita, Hana, Bursztynka gratuluje Wam!!! Macie już swoje szczescia przy sobie!
Dynamiczna życzę szybkiego wyjscia ze szpitala, mi sie dalej sni po nocach polozniczy brrr. A tu jeszcze moze wrocimy do dzieciecego na fototerapie, bo zoltaczka hula
Zuza! Jestes moja bohaterka, ja mam w domu jedna terrorystke i o spaniu nie moze byc mowy, a Ty masz zorganizowana organizacje przestepcza w ilosci sztuk 3, ktore na pewno wziely Was za zakladnikow i chodzicie jak w zegarku Ale ile do kochania!! Ja bym w sumie wziela 5 takich jak ta moja Kruszyna, tak ja kocham
Mamusie na mecie juz jestescie, niech rosna dzieciaczki w brzuszkach, wiedza same najlepiej kiedy beda odpowiednio gotowe na wielkie wyjscie. Ja zeby Mala miala szanse byc chociaz ze 300 g wieksza to usiadlabym z Wami z powrotem na tego liscia i moglabym nawet ostatnia z niego zejsc!! Najwazniejsze zeby Maluch byl zdrowy! Po porodzie nie bedziecie nawet pamietac jak to bylo upierdliwie wyczekiwac!goto4, Zuzana, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
U mnie po ktg nic cisza ale po badaniu stwierdzenie i decyzja dla mnie ze albo jade do szpitala i czekam na skurcze albo jade do domu i czekam ale moge nie zdazyc bo juz wszystko mam tak przygotowane i podobno mala ma duzo wloskow bo gin ja posmeral po glowce. Haha ciekawe narazie nic sie nie dzieje.
kanapa, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm