X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała - ja niestety nie pomogę...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... nabieramy rozpędu :D

Bursztynka- moje gratulacje!!!

Która następna?? ;)

Bursztynka lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała00011 wrote:
    Kochane mamy, czy któraś z Was borykała się z problemem owsików w ciąży ? Jestem w III trymestrze, najprawdopodobniej zaraziłam sie od rodzeństwa młodszego. czy któras z Was bedąc w ciązy stosowała jakieś lekarstwa na to przepisane przez ginekologa ? bardzo proszę o pomoc, nie mam z kim porozmawiać na ten temat.

Ja też nie pomogę :/ wiem, że na wszelakie robaki w organizmie pomaga nalewka z łupin orzecha włoskiego ale ona jest na spirytusie więc w ciąży raczej odpada.

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynek, Hana gratuluję! Leoś urodził się o 2:40. 3380 g wagi i 57 cm wzrostu. Łatwo nie było, ale było warto :) Dłuższa relacja po wyjściu ze szpitala.

kittykate, kanapa, olcia23, Martynaaa, Bogusiar80, julianna, zokeia, Martaaa, Daisy, HANA, Marimiko, Asiaa1201, Lola83, Ewelcia, Bursztynka lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ITA GRATULACJE !!!!!!!! noooo!!!!!!!! to teraz juz ruszy !!!!! 2 najdluzej falujace urodzily !!!!!!!!!! :D
    teraz sie zacznie ! yeaah!

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, super!! Gratuluję!! Kolejna rozpakowana mamusia :D ach, jak ja Wam zazdroszczę ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, Hana, Bursztynka gratuluje ;-)

Annusiak powodzenia - oby poszło szybko i stosunkowo bezboleśnie!

My po dzisiejszej wizycie u naszego lekarza - zostałam gruntownie przebadana, bolało jak nigdy! Szyjkę mam miękką, zamknięta ale elastyczną - "wpuszcza spokojnie 2 palce" Niestety nie usłyszałam odpowiedzi czy to dobrze czy źle i kiedy się zacznie.. Po powrocie do domu zauważyłam galaretowaty śluz z brązowym nalotem, a zapewniał że nie powinnam krwawić po badaniu. Myślicie, że to czop czy jakieś pozostałości po badaniu? Mały wierci się jak szalony.. już miał 2 razy czkawkę po wizycie..

HANA, Bursztynka lubią tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli Ita już urodziła to kto będzie prowadził tabelkę? Myślę, że nie znajdzie dużo czasu na forum.. A tabelka to fajna sprawa - bo można od razu luknąć ile nas zostało.. Może jakaś późniejsza mama grudniowa przejmie ten zaszczytny obowiązek?

Ita mam nadzieję, że się nie obrazisz za ten mój wniosek - jeśli chcesz dalej prowadzić tabelkę to go wycofuję :-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, Hana, Bursztynka serdeczne gratulacje! Dużo zdrowia dla Was i Maluszków :-)

patiii, HANA, Bursztynka lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Hej hihi ja juz po :) Wczoraj o 14 na swiat zawitala moja Kluska. Mialam porod marzen, z niesamowitym presonelem,ze swoimi poloznymi, z moim mezem. I max od pierwszych jakichkolwiek skurczy tych malo bolesnych trwalo to dwie godziny, moze mniej. Przyjechalam ktg, zapis kiepski sie zrobil. Zdecydowalam sie na indukcje, ktora poszla takim ekspresem, ze ja sama bylam w szoku. Od odplyniecia wod czekalisny godzine na skurcze samoistne, ale nic sie nie dzialo. Za godzine juz sie urodzilo po malej dawce wspomagaczy ;) Po czulam sie wysmienicie, jakbym w ogole nie rodzila, myslalam ze to stres i mnie trzyma, ale nie, teraz czuje sie super, a gdyby nie to ze kazali lezec to wcale bym sie mie kladla. Mialam takie duze wsparcie ze strony personelu i to zapewne zrobilo swoje ;) Odpowiadam czy bolalo hmm bolalo mnie tak jak po hsg i troche mocniejsze miesiaczki, udalo mi sie relaksowac w przerwach, stosowalam wszystkie pozycje wertykalne jakie tylko umialam ;D Lacznie z jedna taka ze prawie na lozku fikolka zrobilam ;) Maz jestem dumna bo zrobil wiecej niz myslalam. I z takich fajnych rzeczy to dali mi gaz wdychac, poczulam go ze dwa razy jak sie zaciagnelam dobrze, nie wiem czy to gaz czy hiperwentylacja i stad efekt ;) Rodzic to czysta przyjemnosc i zycze Wam takich porodow ;) Nie jest strasznie. Waga malej Kluski 3100 g

Ita daj znac jak u Ciebie ;)
    Hana Tu skubancu, co za porod ! Gratuluje i sciskam Ciebie i Kluska, moj tez mial 3100, fajne sa takie kompaktowe egzemplarze.. a teraz spac !

Daisy, HANA lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita gratuluję :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita gratuluje!

tak ciekawe która następna?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny dopiero 10.12 a Wy idziecie jak burza:)

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana, Bursztynka, Ita - gratuluję! :)

Malenq, witaj u nas :)

Malenq, HANA, Bursztynka lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cisza- to cisza, a jak się zaczniemy rozpakowywać to po kilka naraz :P

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kochane dajecie dalej :-)

• zokeia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, Hana, Bursztynka GRATULACJE! Jesteście niesamowite! Kilka godzin nieobecności i takie info. Jeśli któraś z Was nie ma nic przeciwko, to prosimy o zdjęcia :):)
    Hana chciałabym móc opisać za jakiś czas tak swój poród :)

HANA, Bursztynka lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Jak cisza- to cisza, a jak się zaczniemy rozpakowywać to po kilka naraz :P
    właśnie widzę.... jedna pociągnie za sznurek i leci kilka dni...potem znowu cisza....

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana Bursztynka ita gratuluję Wam serdecznie. Na reszcie tulicie swoje skarby. Teraz zdrowo i szybko do domu.

Nie to co my nadal w szpitalu. Wszystkie wyniki juz dzisiaj dobre czekamy jeszcze na opis zdjęcia klatki piersiowej.

Mały ogólnie jest cycowisem ciągle ssie. Ale dzięki temu od trzech dni juz przybiera na wadze i waży już prawie tyle co po urodzeniu. Ogólnie jest bardzo spokojny przynajmniej tutaj zobaczymy co będzie po powrocie do domu.

No to następne w kolejce szykuje się na porodówkę.

Bursztynka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita,Hana gratulacje:)
    ukochajcie swoje maleństwa ;*

Mała- nie spotkałam się z tym problemem, ale poczytałam właśnie i chyba radziłabym Ci udac się do lekarza... podobno zapisują lek "mebendazol" ale nie wiem czy jest bezpieczny w III trymestrze. poczytaj
    http://parenting.pl/portal/owsiki-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 17:03

HANA lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ