X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    Jedyneczko w madurowiczu sobie leze. U coebie wszystko juz dobrze?

Kity kochana niech ten wietrzyk nas wywieje na porodowki bo cholera zaczyna mnie to juz meczyc.
    W nocy cisza bez skurczow. Zobaczymy po usg i badaniu
    Witam, mam pytanie czy Ty leżysz z Narutowiczu w Krakowie, jeśli tak to napisz coś o swoich odczuciach, personelu, ogólnych wrażeniach, ja planuje tam rodzić

relgtgf6uee8xud8.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra, Madurowicz jest w Łodzi :)

diamonds lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka wrote:
    kasiakra, Madurowicz jest w Łodzi :)
    zapytałam, bo podobna nazwa i miałam podejrzenia, że to może jakaś literówka :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty urodzi już niedługo - dla mnie to tak 12/13.12 :-)

Kochana dawaj...niech malutka już wychodzi, a skoro jest cicho i się zbytnio nie rusza to ona już tam wychodzi pomału :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze mój synio ma już 2 tygodnie :-) :-) :-) kiedy to zleciało?
    A grudniowe rozpakowywanie nadal trwa...

Nadal walczymy z żółtaczką, ale wiemy że wyniki są dobre, więc zapewne jest to od karmienia piersią i w związku z tym żółtaczka może trwać nawet do 2 miesięcy albo z przedwczesnego porodu.
    Dla testu zostanie na dobę lub dwie przepojony na zmianę mlekiem modyfikowanym i moim.
    Poza tym moje Kochanie nadrobiło do wagi urodzeniowej a nawet ciut ją przekroczyliśmy.

Karola i Marceli w domu - CUDA, grudzień jest magiczny...Kochane rodzić proszę co na święta w domkach będziecie :-)

Marimiko lubi tę wiadomość

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak gratulacje!

Kitty czekamy na wiesci :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyneczko jak dla mnie jest super. Lekarze polozne sa tak przemile z czego bardzo sie ciesze :) jedyne co moge narzekac tylko to na jedzenie ale tez to ma swoje plusy :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak gratulacje !!!! Daisy ciesze sie Twoja fasolka niezmiernie!!!
    kasiakr ja jestem z Krakowa ale ja rodze na Ujastku, nawet bylam tam 2 dni na patologii tydzien temu i moge z czystym sumieniem szpital polecic, o Narutowiczu niestety nie wiem za wiele i nie bralam go pod uwage ale to ze wzgledu na to ze moja dr prowadzaca jest z Ujastka.

Co do mnie dziewczyny to juz sama nie wiem o co chodzi... dzis o 5 znow obudzily mnie skurcze, mala sie nie ruszala, zanotowalam 4 leniwe ruchy przez ok godzine.
    Potem cisza teraz zjadlam ruszyla sie ale to sa bardzo slabe ruchy skurcze mam srednio co 9 min i bol miesiaczkowy silny taki jakby mnie zaraz zalac mialo... takie uczucie ciezkosci w dole brzucha . Boli , juz nie jest mi ten bol obojetny jak wczoraj. Czuje go. Jest jeszcze znosny . Napisalam do mojej Pani dr kazala przyjechac
    Ide pod szybki prysznic
    Trzymta kciuki!

patiii, Bukumola, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte! Obyś w końcu się doczekała :-)
    Kitty, jesteśmy na podobnym etapie, ale u mnie liche te skurcze jeszcze. Boli jak na okres, ale słabo. Moja ginekolog mówi że jej się wydaje że urodze w przyszłym tygodniu, ale u mnie chyba coś się zatrzymało. Muszę pospacerować.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak, gratulacje!

Kate- dawaj dawaj, ja mam wrażenie ze ty juz ze dwa tygodnie rodzisz także życze żeby wreszcie ta wielka chwila nastała już ostatecznie :) Ja tam daty nie obstawiam bo i tak nigdy nie trafiam w takich zgadywankach wiec nie bede pisac ze urodzisz dzis bo wtedy pewnie nie urodzisz ;) Napisze wiec tylko ze trzymam kciuki!

Mnie sie zalacza jakis przedporodowy stres.. Dociera do mnie ze to juz za chwile i nieodwracalnie i normalnie mam ochote sie gdzieś schować przed tym wszystkim, a najbardziej przed cesarką :) Z jednej strony strasznie sie ciesze, doczekac sie nie moge, a z drugiej strony obawa, jak sobie poradze/poradzimy, jak to bedzie, jak zycie sie zmieni, nic juz nie bedzie takie samo..
    Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek! Niech orkan Aleksandra sciagnie na nas pozytywne bio-prądy ;) Rodzić, rodzić! :P

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki! zaraz jedziemy, skurcze sa nawet bolesne oby to juz bylo to !!! trzymajcie kciuki bede sie meldowac ze szpitala!
    Bukumola wiem o jakim stresie piszesz mialam go dokladnie tydzien temu jak wyladowalam w szpitalu i spanikowalam :( teraz juz jest dobrze juz chce urodzic. Jestem gotowa to chyba przychodzi psychicznie taki moment !
    rodzimy!

Pollyanna, Bukumola, Martynaaa, patiii, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak, gratulacje!

Kate - ej no, wytrzymaj do jutra :P

Moja Mała to prawdziwa Pyza w takim razie. W 9 dni od wyjścia ze szpitala, a w swojej 12 dobie życia przytyła o 520 gram. Przekroczyła już nawet wagę urodzeniową o 260.

Daisy lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i Ewka też chcemy wiedzieć kiedy urodzimy - Pati przepowiedz Nam.

tylko nic Nam nie dolega, ale zaznaczam, że w ciązy jesteśmy :)

Też jestem za tym, żeby zmienić tego liścia na coś innego. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 12:42

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Dziewczyny dzieki! zaraz jedziemy, skurcze sa nawet bolesne oby to juz bylo to !!! trzymajcie kciuki bede sie meldowac ze szpitala!
    Bukumola wiem o jakim stresie piszesz mialam go dokladnie tydzien temu jak wyladowalam w szpitalu i spanikowalam :( teraz juz jest dobrze juz chce urodzic. Jestem gotowa to chyba przychodzi psychicznie taki moment !
    rodzimy!

Powodzenia Kochana oby to już był ten moment :-)

• Ita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15wychodzimy!
    Zoltaczka jest znosna.

Kitty kciuki!
    annusiak gratulacje!

Pollyanna, goto4, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty, wygląda na to, że w końcu się doczekałaś. Super. Czekamy na relację :) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:41

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjeli nas ale dupa nie powinni, jestem na ktg skurcze znow ustaly sa na 60-70 niereg
    Zaraz przyjdzie lekarz i chyba wyjde na wlasne zadanie. Na pewno tu nie zostane,
    Szyjka nie jest skrocona do konca i indukowac raczej nie beda.
    Wg mojej dr nie powinni mnie przyjmowac na odzial, tylko wyslac na ktg. Bylam badana i rozwarcie dalej tyle co bylo.

Ja juz jestem mocno sfrustrowana. Wylaczam sie. Napisze jak urodze ok 20 grudnia.
    Trzymam kciuki za prawdziwie porody!

Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie powinni przyjmowac to czemu przyjeli?
    Indukcji pewnie nie zrobia tym bardziej w weekend chyba ze cos sie samo ruszy.

Ja po dzisiejszym usg, 2 badaniach i rurce w pipce (sprawdzali kolor wod) dostalam skurczy takich co 6 min ale oczywiscie tylko krzyzowe, brzusznych nie tylko caly sie stawia ten brzus, pochodzilam po schodach i przeszlo heh

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wole nie panikować i nie nastawiać się. Czekam na skurcze po których będę zwijała się z bólu.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajesz, karola :) Schody dobre są. Jak leżałam na patologii to jedna dziewczyna wychodziła sobie poród po schodach.

fgplku1.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ