X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    Jedyneczko w madurowiczu sobie leze. U coebie wszystko juz dobrze?

Kity kochana niech ten wietrzyk nas wywieje na porodowki bo cholera zaczyna mnie to juz meczyc.
    W nocy cisza bez skurczow. Zobaczymy po usg i badaniu
    Witam, mam pytanie czy Ty leżysz z Narutowiczu w Krakowie, jeśli tak to napisz coś o swoich odczuciach, personelu, ogólnych wrażeniach, ja planuje tam rodzić

relgtgf6uee8xud8.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra, Madurowicz jest w Łodzi :)

diamonds lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka wrote:
    kasiakra, Madurowicz jest w Łodzi :)
    zapytałam, bo podobna nazwa i miałam podejrzenia, że to może jakaś literówka :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty urodzi już niedługo - dla mnie to tak 12/13.12 :-)

Kochana dawaj...niech malutka już wychodzi, a skoro jest cicho i się zbytnio nie rusza to ona już tam wychodzi pomału :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze mój synio ma już 2 tygodnie :-) :-) :-) kiedy to zleciało?
    A grudniowe rozpakowywanie nadal trwa...

Nadal walczymy z żółtaczką, ale wiemy że wyniki są dobre, więc zapewne jest to od karmienia piersią i w związku z tym żółtaczka może trwać nawet do 2 miesięcy albo z przedwczesnego porodu.
    Dla testu zostanie na dobę lub dwie przepojony na zmianę mlekiem modyfikowanym i moim.
    Poza tym moje Kochanie nadrobiło do wagi urodzeniowej a nawet ciut ją przekroczyliśmy.

Karola i Marceli w domu - CUDA, grudzień jest magiczny...Kochane rodzić proszę co na święta w domkach będziecie :-)

Marimiko lubi tę wiadomość

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak gratulacje!

Kitty czekamy na wiesci :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyneczko jak dla mnie jest super. Lekarze polozne sa tak przemile z czego bardzo sie ciesze :) jedyne co moge narzekac tylko to na jedzenie ale tez to ma swoje plusy :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak gratulacje !!!! Daisy ciesze sie Twoja fasolka niezmiernie!!!
    kasiakr ja jestem z Krakowa ale ja rodze na Ujastku, nawet bylam tam 2 dni na patologii tydzien temu i moge z czystym sumieniem szpital polecic, o Narutowiczu niestety nie wiem za wiele i nie bralam go pod uwage ale to ze wzgledu na to ze moja dr prowadzaca jest z Ujastka.

Co do mnie dziewczyny to juz sama nie wiem o co chodzi... dzis o 5 znow obudzily mnie skurcze, mala sie nie ruszala, zanotowalam 4 leniwe ruchy przez ok godzine.
    Potem cisza teraz zjadlam ruszyla sie ale to sa bardzo slabe ruchy skurcze mam srednio co 9 min i bol miesiaczkowy silny taki jakby mnie zaraz zalac mialo... takie uczucie ciezkosci w dole brzucha . Boli , juz nie jest mi ten bol obojetny jak wczoraj. Czuje go. Jest jeszcze znosny . Napisalam do mojej Pani dr kazala przyjechac
    Ide pod szybki prysznic
    Trzymta kciuki!

patiii, Bukumola, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte! Obyś w końcu się doczekała :-)
    Kitty, jesteśmy na podobnym etapie, ale u mnie liche te skurcze jeszcze. Boli jak na okres, ale słabo. Moja ginekolog mówi że jej się wydaje że urodze w przyszłym tygodniu, ale u mnie chyba coś się zatrzymało. Muszę pospacerować.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak, gratulacje!

Kate- dawaj dawaj, ja mam wrażenie ze ty juz ze dwa tygodnie rodzisz także życze żeby wreszcie ta wielka chwila nastała już ostatecznie :) Ja tam daty nie obstawiam bo i tak nigdy nie trafiam w takich zgadywankach wiec nie bede pisac ze urodzisz dzis bo wtedy pewnie nie urodzisz ;) Napisze wiec tylko ze trzymam kciuki!

Mnie sie zalacza jakis przedporodowy stres.. Dociera do mnie ze to juz za chwile i nieodwracalnie i normalnie mam ochote sie gdzieś schować przed tym wszystkim, a najbardziej przed cesarką :) Z jednej strony strasznie sie ciesze, doczekac sie nie moge, a z drugiej strony obawa, jak sobie poradze/poradzimy, jak to bedzie, jak zycie sie zmieni, nic juz nie bedzie takie samo..
    Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek! Niech orkan Aleksandra sciagnie na nas pozytywne bio-prądy ;) Rodzić, rodzić! :P

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki! zaraz jedziemy, skurcze sa nawet bolesne oby to juz bylo to !!! trzymajcie kciuki bede sie meldowac ze szpitala!
    Bukumola wiem o jakim stresie piszesz mialam go dokladnie tydzien temu jak wyladowalam w szpitalu i spanikowalam :( teraz juz jest dobrze juz chce urodzic. Jestem gotowa to chyba przychodzi psychicznie taki moment !
    rodzimy!

Pollyanna, Bukumola, Martynaaa, patiii, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak, gratulacje!

Kate - ej no, wytrzymaj do jutra :P

Moja Mała to prawdziwa Pyza w takim razie. W 9 dni od wyjścia ze szpitala, a w swojej 12 dobie życia przytyła o 520 gram. Przekroczyła już nawet wagę urodzeniową o 260.

Daisy lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i Ewka też chcemy wiedzieć kiedy urodzimy - Pati przepowiedz Nam.

tylko nic Nam nie dolega, ale zaznaczam, że w ciązy jesteśmy :)

Też jestem za tym, żeby zmienić tego liścia na coś innego. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 12:42

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Dziewczyny dzieki! zaraz jedziemy, skurcze sa nawet bolesne oby to juz bylo to !!! trzymajcie kciuki bede sie meldowac ze szpitala!
    Bukumola wiem o jakim stresie piszesz mialam go dokladnie tydzien temu jak wyladowalam w szpitalu i spanikowalam :( teraz juz jest dobrze juz chce urodzic. Jestem gotowa to chyba przychodzi psychicznie taki moment !
    rodzimy!

Powodzenia Kochana oby to już był ten moment :-)

• Ita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15wychodzimy!
    Zoltaczka jest znosna.

Kitty kciuki!
    annusiak gratulacje!

Pollyanna, goto4, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty, wygląda na to, że w końcu się doczekałaś. Super. Czekamy na relację :) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:41

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjeli nas ale dupa nie powinni, jestem na ktg skurcze znow ustaly sa na 60-70 niereg
    Zaraz przyjdzie lekarz i chyba wyjde na wlasne zadanie. Na pewno tu nie zostane,
    Szyjka nie jest skrocona do konca i indukowac raczej nie beda.
    Wg mojej dr nie powinni mnie przyjmowac na odzial, tylko wyslac na ktg. Bylam badana i rozwarcie dalej tyle co bylo.

Ja juz jestem mocno sfrustrowana. Wylaczam sie. Napisze jak urodze ok 20 grudnia.
    Trzymam kciuki za prawdziwie porody!

Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie powinni przyjmowac to czemu przyjeli?
    Indukcji pewnie nie zrobia tym bardziej w weekend chyba ze cos sie samo ruszy.

Ja po dzisiejszym usg, 2 badaniach i rurce w pipce (sprawdzali kolor wod) dostalam skurczy takich co 6 min ale oczywiscie tylko krzyzowe, brzusznych nie tylko caly sie stawia ten brzus, pochodzilam po schodach i przeszlo heh

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wole nie panikować i nie nastawiać się. Czekam na skurcze po których będę zwijała się z bólu.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajesz, karola :) Schody dobre są. Jak leżałam na patologii to jedna dziewczyna wychodziła sobie poród po schodach.

fgplku1.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ