X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Jak mala miejscowosc to pewnie latwo, w duzym miescie jest gorzej i czepiaja sie
    wszystkiego... I warto sie dowiedziec jak to wyglada.
    A ja nie urodzilam sie w krakowie dlatego potrzebny byl moj odpis aktu urodzenia.
    Gdyby moje dziecko mialo sie urodzic w miejscowosci z ktorej pochodze to pewnie tez poszloby gladko:)

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak gratulacje!!!! :) Bajka trzymam kciuki!!!

Kate

np55zzc.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty mieszkamy w łodzi wiec mała miejscowość to nie jest :)
    I ani ja ani mój J. się tutaj nie urodziliśmy, ja jestem z Kalisza. Urzędy kontaktują się miedzy sobą i przekazują informacje :) nie ma z tym najmniejszego problemu obecnie.

nxbhnwz.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz widocznie u Was tak jest, ja pisze jak jest u nas w Krakowie.
    Musialam miec odpis aktu urodzenia karte ciazy i obecnosc obojga partnerow.
    Fakt kontaktuja sie ze soba ale jak przyjdziesz z niczym moga Cie odeslac i tyle,
    mysle ze to duzo zalezy od kierownika urzedu stanu cywilnego:)
    My to zalatwilismy przed narodzinami malej bym pozniej nie musiala sie stawiac na uznanie ojcostwa
    jak juz dziecko bedzie na swiecie.

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 spokojnie, 5dni po terminie to jeszcze tragedii nie ma. Ja też nastawiałam się na indukcję, a tu proszę poród zaczął się sam i mnie miło zaskoczył. Trzymam kciuki aby i u Ciebie tak było :)
    Który szpital wybrałaś? Madurowicz czy Medeor?

Mój synek jutro kończy 2 tygodnie, matko jak ten czas leci. Zrobiła się z niego taka gruba kluska, przytył 0,5kg w tydzień, a ja się bałam że nie najada się moim mlekiem i chciałam dokarmiać :) pani pediatra skutecznie wybiła mi to z głowy.

Co do maści i kremów gdzieś mi się przewineło że ktoras z Was pytała to naprawdę warto miec Bepanthen, u nas natychmiast znikaja zaczerwienienia po nim, smaruję nawet profilaktycznie.
    Sudocrem i alantan nawet się nie umywają... Uzywalismy na początku, zero efektu.

A na brodawki super sprawdza się Maltan, łatwiej się go rozsmarowuje niż tą lanolinę Lansinosh, a to ważne zwłaszcza na początku przy poranionych sutkach. I po drugie duzo tanszy, dla mnie osobiscie nie warto przeplacac.

Co jeszcze z takich specyfików aptecznych mogę polecić
    Rivanol na ranę zarówno po CC jak i naciętym kroczu przy SN, przyspiesza gojenie i odkaża. Można dostać w formie płynu i robić okłady lub maść.

Powiem Wam że moje dziecko urodziło się z wagą 3,5kg i 55cm a ja cały czas ubieram w ciuszki rozm.50 i to tylko te z H&M idealnie pasują, bo juz np z Cubusa 50 to jak 56 i są za duże.
    Musiałam mu dokupić bo miałam tylko kilka sztuk (kazdy mi mowil w ciazy ze takich malych to nie warto - a g**** prawda właśnie że warto! jesli oczywiscie chcemy zeby malemu bylo wygodnie i nie odciskaly sie na cialku popodwijane rekawki i inne zagnioty w zaduzych rzeczach).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 13:32

Marimiko lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mój urodził się 58 i ubieramy się na luzaku w 56.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie, mój to jeszcze w 56 tonie :) tak mu się poodciskały jak założyłam raz, że aż mi się go szkoda zrobiło i pojechałam dokupić mniejszych :)

nxbhnwz.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa leze w Madurowiczu. Ciesielska sobie odpuscilam po tym co sie tam ostatnio dzieje.
    Tu jest wporzadku, polozne i lekarze super jak narazie a wszystkich jyz poznalam :) jedna jest tylko malpa ale to jak zawsze sie jakas trafi

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja urodziła się 59 i w H&M 56 wchodzi bez problemu, ale inne są już małe - ma problem z wyprostowaniem do końca nóżek (które swoją drogą m długie). Wydaje mi się, że 56 z H&M jest po prostu większe. Nie wspomnę już o kombinezonie z tej firmy, w którym tonie...

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dzieci Wam śpią po jedzeniu? Mój miedzy posiłkami wytrzymuje max 2h, ciągle go karmie... A w dzien to nie spi wcale praktycznie... U Was tez tak jest, czy tylko moj jakis ewenement?

nxbhnwz.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie też powtarzano że nie warto takich małych ba sama tak myślałam bo moi chłopcy rodzili się duzi a ty ten trzeci najmniejszym i też musiałam dokupić pajace na 56

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj nie spała wyjątkowo od 11 do 13. Normalnie przy piersi usypia. Chyba że ma gorszy dzień :) Co do przerw między posiłkami mam to samo - max 2 godziny. Dzisiaj w nocy wyjątkowo pospała prawie 4. Tylko moja to chyba taki leniuszek. Często jest tak, że pociąga, pociąga i zasypia :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a używacie już smoczków?

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez kupilam ten kombinezon i kupilam rozm 62-68 no bo stwierdzilam ze lepiej ciut wiekszy
    niz by miala z tego najmniejszego zaraz wyrosnac i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam... A zimy az takiej znow nie ma...
    U nas dzis bylo 14 C !

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień je co chwila czasem nawet co 30 min na chwile przyśni i znów chce cyca. Za to w nocy śpi z nami i na cycu wisi cały czas. Ja wstaje tylko wtedy kiedy muszę mu pieluchę zmienić. Potem się dalej kładziemy cyc do buzi i śpimy do rana co jakiś czas zmieniając tylko boki

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam użyć smoczka ale moje dziecię niestety go nie przyswaja woli prawdziwy cycuś.

relge6yd7jws6b5o.png

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, właśnie też mam ten rozmiar. Mała jest w miarę długa - w ciuszkach na 62 podwijam tylko w niektórych rękawy. Za to w kombinezonie tonie. Moja mama się śmieje, że na drugi rok będzie :)

km5smg7y28om81lj.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi po jakim czasie wyszłyscie z maleństwem na spacer
    Mój ma tydzień i dwa dni i zastanawiam się kiedy mogę z nim wyjść.

Jutro przyjdzie położna to muszę popytać.

relge6yd7jws6b5o.png

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna, odkąd Mała śpi ze mną w łóżku w końcu się jako tako wysypiam :) Też wstaję tylko na zmianę pieluchy, a i ona budzi się rzadziej na jedzenie.

Kurczę, ja myślałam, że obejdzie się bez smoka, ale czuję, że Mała ma potrzebę ciągania czegoś, bo ładuje palce do buźki. Wyparzyliśmy dzisiaj i pewnie spróbujemy użyć.

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 10 dnia werandowałam na tarasie - 10, 11 i 12. Potem wychodziłam już na krótkie spacerki. Darowałam sobie tylko, jak wiał silny wiatr.

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ