X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby chwycił smoka, akurat nie jestem przeciwnikiem ale cóż jak moja kuleczka nie chce go chwycić, musze jeszcze spróbować kupić inny może chwyci.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    A powiedzcie mi po jakim czasie wyszłyscie z maleństwem na spacer
    Mój ma tydzień i dwa dni i zastanawiam się kiedy mogę z nim wyjść.

Jutro przyjdzie położna to muszę popytać.

My w piatek zaliczylysmy przychodnie wiec byl przymusowy krotki spacer z parkingu do przychodni i z przychodni na parking, w sobote 20 min werandowanie w domku i dzisiaj bylismy na pierwszym spacerku :) Postanowilam ja juz zabrac, bo jak zaraz bedzie potezny mroz, to moze dlugo nie wychodzic. Bylismy okolo 30 minut, pogoda taka sobie, ale nie bylo bardzo zimno. Oczywiscie milion pincet zdjec ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero w czwartek wyszliśmy ze szpitala wiec chyba jeszcze poczekam ze spacerkiem. Może w przyszłym tygodniu .

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez mało śpi. W nocy takie koncerty odstawia, że pewnie sąsiedzi nas przeklinają. U nas smoczek jest natychmiast wypluwany

My od piątku werandujemy w domu po pół godziny.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kombinezonem to czytałam dużo opinii przed zakupem, że 56 wypada na 62. Faktycznie jest większy niż standardowe 56 a i tak większość noworodków w nim tonie ;)

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezon na 62 - jak wkładam Konrada to nie ma szansy założenia ani na rączki rękawków ani na nóżki nogawek, leży taka zwinięta kulka i tak zapinam :) jeździ z nami autem w foteliku w pozycji embrionalnej, żeby zapiąć pasy musze mu nóżki rozprostowywać.

Dzisiaj pierwszy raz zamierzam podać mu mm na noc, może wytrzyma dłużej niż 2h. Kolejnej nocy bez snu już nie zniosę.

patiii lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka to mamy różne Avent, NUK, lovi, ale jedyny akceptowany przez małego - firma MAM 0-2miesiące, jest najmniejszy ze wszystkich i najbardziej mu odpowiada. Tamte też wypluwa i ma odruch wymiotny.

nxbhnwz.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja mam kombinezon na 62 - jak wkładam Konrada to nie ma szansy założenia ani na rączki rękawków ani na nóżki nogawek, leży taka zwinięta kulka i tak zapinam :) jeździ z nami autem w foteliku w pozycji embrionalnej, żeby zapiąć pasy musze mu nóżki rozprostowywać.

Dzisiaj pierwszy raz zamierzam podać mu mm na noc, może wytrzyma dłużej niż 2h. Kolejnej nocy bez snu już nie zniosę.

Moj w kombinezonie lezy identycznie :D rekawki i nogawki sa dla ozdoby :D I topi sie w tym z H&M roz 56 :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa pociesze Cie ze mojej siostry na mm budzila sie w nocy tylko 2 razy!
    Mniej wiecej o 1 i o 5 jakos takze moja siostra bardzo chwalila! Teraz majac 3 mies budzi czasem tylko raz a czasem spi do rana!!
    Fenomenalne dziecko ;) aha i cycka dzieci spiace z rodzicami w lozku czesto traktuja jak smoczka wcale nie sa glodne potrzebuja go zeby spac ! I przed tym ostrzegala nas polozna na spotkaniach. Takie dziecko wlasnie z reguly odrzuca smoczka, bo skoro moze miec cala noc piers to po co mu smoczek.

Hehe u nas pewnie tez tak bedzie z tym kombinezonem :P a dzis testowalismy fotelik, zamontowalismy baze i
    powiem Wam ze latwosc wpinania i wypinania super no i oczywiscie stabilnosc ! Super jestem zadowolona ze zdecydowalam sie ja dokupic! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:40

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty my też dzisiaj wszystko zmontowaliśmy :) Zestaw stelaż + fotelik czeka przy drzwiach. Bazę wepniemy jutro do samochodu :)
    Ponieważ miałam jakieś tam skurcze, t osobie siedziałam i patrzyłam jak reszta familii biega i składa. Wreszcie odpuściłam!
    Czop rano znowu odszedł w ilości hmm... mieszczącej się na łyżce stołowej? Czyli więcej niż wczoraj. Cały czas lekko poplamiam śluzem na pomarańczowo/brązowo. Czekam dalej :)

kittykate lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia u mnie znow bole brzucha miesiaczkowe, chyba wezme nospe na noc. Poza tym czuje sie jakby mnie mialo zaraz pogonic do lazienki:/ raz juz bylam... Mam nadzieje ze przespie dzisiejsza noc bo wczorajsza byla fatalna... Dobrze ze moglam pospac do 11 bo nad ranem jakos dopiero zasnelam... :/

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty a dlaczego bierzesz nospę? Czy to nie wyciszy rozkręcających się skurczy? Czy to jakiś inny ich rodzaj jest?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Kitty a dlaczego bierzesz nospę? Czy to nie wyciszy rozkręcających się skurczy? Czy to jakiś inny ich rodzaj jest?
    Nospa nie wyciszy skurczy porodowych, wycisza bol miesiaczkowy a to nie to samo co skurcze, no i ja sie juz w koncu nauczylam.
    SKURCZY PORODoWYCH nie wyciszy ani kapiel ani nospa. I tego sie trzymam :) a bol miesiaczkowy juz mialam nie raz i nie dwa jest wkurzajacy i nie pozwala zasnac :( a ja potrzebuje snu!!!

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, nie wiedziałam :) Ty jesteś już znudzona skurczami okresowymi, a mnie jeszcze cieszą. No... powiedzmy. Co pół godziny przypominam sobie dlaczego było mi tak dobrze bez okresu przez ostatnie 9 miesięcy :)

Daisy lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, mnie tez cieszyl ale jak ladowalam w szpitalu i po tygodniu okazalo sie ze szyjka dalej tyle ile miala, rozwarcie dalej takie jakie bylo to teraz wiem ze z tymi bolami sobie mozna chodzic i miesiac... Sama sie o wszystkim przekonuje w najdluzszym wymiarze... Wolalabym rzeczywiscie nie miec zadnych objawow jak moja siostra ktorej wywolywali niz meczyc sie z mnostwem objawow trwajacych juz dobre 3-4 tyg a i tak sie okaze ze dostane kroplowe!!! Dlatego jestem taka zla! Bo jakby nic sie nie dzialo to ok rozumiem no nic sie nie dzieje taki urok ale dzieje sie a okazuje sie ze niewielki ma to wplyw na moja szyjke i rozwarcie... Bo ona zyje swoim zyciem... ;)

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Ci współczuję :( Teraz rozumiem dlaczego bierzesz nospę. Czytałam sobie dzisiaj o objawach zbliżającego się porodu. Jest cała lista objawów, a przy każdym dopisek w stylu: "może, ale nie musi świadczyć o zbliżającym się porodzie". Czyli co było jego początkiem dowiemy się jak urodzimy :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja jakaś nietypowa, bo jak śpi ze mną budzi się tylko dwa razy na karmienie :)

eforts lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna nic tylko sie cieszyc :) dynamiczna pisala ze jej cala noc prawie wisi ma cycu i smoka nie chce...

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, cieszę. Oby tylko nie zapeszyć :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4 jeżeli chodzi o poród to ja jestem zadowolona z opieki położnej, naprawdę spoko babeczki, odmienne mam zdanie niestety do lekarzy, lekarka była bardzo niesympatyczna i powinna pomyśleć, że laska która wpada na ip z pierwszą ciążą i bólami nie wiedząc czy to poród ma prawo być lekko zdezorientowana, no ale jakoś poszło z nią później...czasem nawet byla miła;
    jak już byłam w pokoju (mi trafila sala porodowa 2) z mężem to przychodziła do nas położna ciągle pytała jak się czuję, proponowała prysznic, siadanie, żeby sobie pochodzić, żebym wybrala tak jak mi najlepiej, ze mną był mąż i bardzo się cieszę, choć uważam, że dla niego trochę nudne bo biedak mógł tylko patrzeć pprzez prawie 7 h jak ja się wiję po pokoju ze skurczami co 4-5 minut, liczył mi sekundy bo ja już nie dawałam radym i gadał ze mną, choć gadać się wtedy nie chce ;/ bardziej nasz dialog to był już zaczyna się i koniec skurczu, i podsumowanie ile trwał sekund i co ile minut, masował mi plecy to trochę dawało ulge, ale generalnie bolało więc czekałam na magiczne 10 cm rozwarcia, gdy już się zaczął poród na łóżku to położna była w pokoju ciągle, i moje podsumowanie, połowa sukcesu za nami gdy współpracujemy z położną, ona mnie mobilizowała i mówiła jak długo mam przeć, kiedy zacząć, uspokajała gdy już nie dałam rady albo skurcz się kończył, naprawdę pomagała, wszystko tłumaczyła co zrobi, ja byłam nacinana więc mi wyjaśniła co i jak gdy to zrobi,

magiczne uczucie i nagła ulga gdy maluch wychodzi, położna szybko polożyla mi ja na brzuszku i wtedy miała jeszcze jedną babeczkę do pomocy szybko zakroplili oczy małej i oczyścili nosek, nie wiem co jeszcze bo ryczałam ze szczęścia, dali nożyczki mężowi do przecięcia pępowiny, a druga babeczka zaoferowala, że zrobi zdjęcie ... po 2h zostaliśmy przewiezieni na salę, ja leżałam na łóżku miałam maluszka na brzuchu, a położna z mężem pchali łóżko..

na oddziale babeczki wg mnie też ok, miłe..może nie wszystkie, ale te z którymi mialam duży kontakt były ok, tylko znów lekarka mi nie podpasowała od maluszków bo była jakaś taka nadąsana,

nie wiem co mam jeszcze opisać, to są moje odczucia

goto4, zokeia, Lola83 lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ