X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest chyba niewartościowe mleko, bo mała pije dużo, a się okazuje, że od piątku przybrała tylko 15 g i właściwie dzisiaj ma wagę z wtorkowego wypisu ze szpitala. Położna mówiła, żeby wprowadzić dwa karmienia mm, do póki się nie unormuje

Dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym wlasnie nie chciala tam lezec bez sensu dlatego licze ze cos zadzialaja, zglosze sie do szpitala zeby mnie zbadala i jak mi powie ze np dalej to samo i nie beda chcieli prowokowac to pojde do domu. Wole czekac w domu niz bezsensownie w szpitalu ...

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z centymetrowym rozwarciem i saczeniem wód. Powiedzcie mi drogie panie(te ktorym odszedl czop i mialy male rozwarcie) czy Wam tez saczyly sie wody?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny gratulacje wszystkim mamom!!

My karmi y się przez nakladki bo mam male i plaskie sutki, wyciagaja się trochę ale młody nie chce bez nakladki. A przybiera pięknie kluseczka mala będzie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Melduje sie z centymetrowym rozwarciem i saczeniem wód. Powiedzcie mi drogie panie(te ktorym odszedl czop i mialy male rozwarcie) czy Wam tez saczyly sie wody?

Mi się nie sączą, a w każdym razie ja nie zauważyłam a gin jak sprawdza na usg ilość wód płodowych to są w normie. a Ty masz pewność, że to wody?

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za metoda odciagania mleka, nie slyszalam o niej
    Zokeia w 1 ciazy odplynelo mi troche wod mialam rozwarcie ale nie zauwazylam czopa, moze wczesniej wypadl, niewiem.
    Jedziesz na ip czy czekasz?

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zdarzyło Wam się karmic przez nakladki a potem j e odstawic i przejść na brodawke? Trochę się martwię ze juz tak zostanie.

Ita jak dieta?? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Zokeia ja mam rozwarcie na 1,5 cm i bez czopa tydzien ponad ale wody ostatnio w pt byly ok...
    Natomiast mam wydzieline zoltawa z pochwy i swedzi mnie i piecze strasznie boje sie ze mam znow jakas infekcje a tam juz nie ma czopa ktory by chronil....

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, podczas 3dniowego pobytu w szpitalu dostałam m.in. mocno czosnkowy barszcz ukraiński, brokuły, fasolkę szparagową i... kapustę kiszoną :D

Jeżeli kogoś po tym wzdymało to tylko mnie :D W domu też jemy normalnie. Były i mandarynki i czekolada a Leo dalej ładniutki bez uczuleń i kolek. Chociaż podobno kolki zaczynają się trochę później, więc wcale się nie nastawiam, że nas ominą. Jak na razie robimy nóżkami "rowerek" i zmuszamy go do poleżenia na brzuszku i bączki puszcza wzorowo.

Przedstawiam wam mojego ssaczka
    35d5m3t.jpg

AniaPoznań, kittykate, eforts, Marimiko, Daisy, Pollyanna, Lola83, goto4, kanapa, julianna, Niespodzianek:), Bogusiar80, olcia23, HANA, Silatan, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita piekny ssak :) <3
    Zazdroszcze ... ;)

Ita lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita śliczny chlopczyk !!! <3

To fajnie z ta dieta, ja nie mam jakiejś restrykcyjnej, ale bez czekolady, smazonego (no chyba ze podsmazam mięso i do sosu), cytrusow no i tych rzekomo wzdymajacych.

Za jakiś czas wrócę do smazonego i nie będę odczuwac żadnej diety :) czekolada jest wodstawce ale kg ładnie leca wiec mam motywacje podwojna.

a kolki to raczej nie od diety, od diety to problemy z kupa a skoro Leos nie ma problemu to super :)

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita piekny Synus!!! ♡♡♡
    Kibicuje Wam wciaz bardzo mocno! ♡

Ita lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    eforts, podczas 3dniowego pobytu w szpitalu dostałam m.in. mocno czosnkowy barszcz ukraiński, brokuły, fasolkę szparagową i... kapustę kiszoną :D

Jeżeli kogoś po tym wzdymało to tylko mnie :D W domu też jemy normalnie. Były i mandarynki i czekolada a Leo dalej ładniutki bez uczuleń i kolek. Chociaż podobno kolki zaczynają się trochę później, więc wcale się nie nastawiam, że nas ominą. Jak na razie robimy nóżkami "rowerek" i zmuszamy go do poleżenia na brzuszku i bączki puszcza wzorowo.

Przedstawiam wam mojego ssaczka
    35d5m3t.jpg

Ita, super, ze Wam sie udaje. My przez 2 tyg tez dawalysmy rade. W szpitalu zaliczylam prawie dokladnie to same menu, o ktorym piszesz, z tym ze kapusty nie zjadlam juz na ostatni dzien. Wszystko bylo ekstra, pilam jedna slaba kawe i jadlam jak wszyscy. Od wczoraj Mala ma bole brzucha... To jest straszne, wije sie, steka... Od rana juz jem tylko rzeczy mieszczace sie w diecie matki karmiacej... Zobaczymy, czy to cos pomoze, ale moge jesc nawet sam papier, zeby tylko ja przestal bolec ten brzuch...

Ssaczek przecudny!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski stawiam sie i ja /urodzilam Jasia w piatek o 16,20 nie mialam jak napisac jutro opisze co i jak bo tyle mam na glowie ale jestem mega szczesliwa kitykate ty na kiedy masz termin??

Daisy, julianna, zokeia, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość

maria.sm
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    hej mamuski stawiam sie i ja /urodzilam Jasia w piatek o 16,20 nie mialam jak napisac jutro opisze co i jak bo tyle mam na glowie ale jestem mega szczesliwa kitykate ty na kiedy masz termin??
    maria.sm gratulacje !!!! <3 ja mam na 20 grudnia. 17 ide do szpitala moja ginka bedzie cos kombinowac...
    czop odszedl, rozwarcie na 1,5 cm szyjka skrocona ale tylko do 2 cm i tak mam od 2,5 tyg i przy skurczach i bolach miesiaczkowych nic sie nie zmienia....

maria.sm lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna ja tez mam problem z laktacja,mam wklesle brodawki I sciagam laktatorem a I przystawiam malego do piersi.Na poczatku wogole Nic nie lecialo,kilka kropel I tak codziennie coraz wiecej,dzis jest 8 do a I odciagam 50 ml metoda 775533.Suty mnie tak bola,AZ mi sie bable zrobily.,smaruje lanolina.Malego oczywiscie dokarmiam mm.Jutro przyjdzie polozna pierwszy raz zobaczymy co mi powie,doradzi.

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dzien.sciagam co 3 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:51

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi w szpitalu Dali krople do nosa z oxytocyna,przed kazdym odciaganiem zakrapiam,noi wiecej leci mleka,ale to tylko zeby rozkrecic laktacje.

• AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Natomiast mam wydzieline zoltawa z pochwy i swedzi mnie i piecze strasznie boje sie ze mam znow jakas infekcje a tam juz nie ma czopa ktory by chronil....

Kitty, z tego co wiem, przy planowanym porodzie naturalnym każdą infekcję powinno się najpierw w miarę możliwości wyleczyć, żeby dziecko nie przeciskało się przez zainfekowany kanał rodny, bo może coś złapać :/

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla rozpokawonych mam ;D

eforts chyba też kupię takie nakładki bo moja mała łapie delikatnie brodawkę chwilę pociąga się strasznie denerwuje,

emma doskonale ciebei rozumiem, ja dziś po laktatorze mam mega ból brodawek, on je tak zasysa (mam zwykły gruszkowy), a co jest w tym dziwne, że jak ręcznie docisnę pierś powyżej brodawki to mi leci mleko, aż "siknie", a tam gdzie lakttor to kropeli, i już zgłupiałam co robić, gdzieś wyczytałam, że piersi nie powinno się masować wyżej bo to może uszkodzić delikatne gruczoly, a ja dziś już czuję jak mi stwardnialy i bola,

zrobiłam dziś metode 775533 i co.. 10ml w 30 minut, a jak 3h szybciej robiłam dociskając pierś powyżej laktatora to w niecałe 20minut 20 ml...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ